Medische universiteiten op de zwarte lijst in India

universiteitWILLEMSTAD — The Medical Council of India (MCI) heeft besloten om geen certificaten voor toelating te verstrekken aan Indiase studenten die op Curaçao medicijnen willen gaan studeren. Dat schrijft nieuws-website ‘The Asian Age’.
MCI heeft hiertoe besloten nadat de Indiase ambassade in Caracas haar bezorgdheid heeft geuit over de geloofwaardigheid van de medische opleidingen die aangeboden worden op St. Martinus University en Avalon University School of Medicine.

De ambassade heeft ook haar twijfels over de kwaliteit van andere medische scholen op het eiland. Volgens de ambassade is de toelating van afgestudeerde artsen uit Curaçao zonder een toetsing van de geloofsbrieven van hun alma mater risicovol en een last voor de Indiase gezondheidszorg. In dat kader heeft het bestuur van MCI na goedkeuring van de centrale regering besloten te staken met de afgifte van deze certificaten aan Indiase burgers die een basisopleiding medicijnen op Curaçao willen volgen.

The MCI geeft certificaten af aan Indiase burgers die in het buitenland een basisartsdiploma willen behalen conform de Indiase wetten.
Volgens ambtenaren van de MCI gaan veel Indiërs naar Curaçao om medicijnen te studeren.
Ex-alumni van deze op Curaçao gevestigde universiteiten kunnen ondanks dit besluit hun vak blijven uitoefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *