25 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 05:34

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | Woede om Ollongren die bevolking Caribisch Nederland maant korter te douchen: ’Wat een dedain’

Ook airco moet lager om duurzaamheidsredenen

Den Haag – Om Caribisch Nederland duurzamer te maken moet de bevolking daar korter douchen en minder vaak de airco gebruiken. Dat voorstel van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) zorgt voor woedende reacties op sociale media.

De D66-bewindsvrouw stelt in een brief aan de Tweede Kamer dat er ’nog veel winst te behalen is met het vergroten van draagvlak, kennis en ervaring omtrent energiebesparing in de woning onder de bevolking’.

Want ook in het Caribisch gebied moet het van Ollongren allemaal duurzamer. Dat scheelt volgens haar ook geld. „Omdat het gemiddelde elektriciteitsverbruik per huishouden in Caribisch Nederland hoger ligt dan in Europees Nederland, kunnen energiebesparingen de lokale huishoudens helpen om de energierekening te verlagen.”

- Advertentie -

Ollongren wappert met een onderzoek van Milieu Centraal om haar betoog kracht bij te zetten. „Uit het onderzoek kwamen drie besparingsmogelijkheden naar voren die voor ieder eiland relevant bleken en slechts een lage of geen financiële investering vereisen: zuinig aircogebruik, besparen met ledverlichting en het besparen van water en energie tijdens het douchen.”

Uit reacties op sociale media blijkt het voorstel niet bij iedereen goed te vallen. Zo klinkt regelmatig de vraag of de minister wel weet hoe warm het op de eilanden kan zijn. Ook wordt haar voorstel als koloniale bemoeienis afgedaan.

„Ik zou wel eens willen weten hoe vaak mw. Ollogren doucht als het dagelijks 30+ graden is en hoe ze slaapt bij een temperatuur van 28 graden snachts,” vraagt een bewoner van Bonaire zich af. „Ze hoeft ze in ieder geval geen zorgen te maken over een sociaal minimum waar ze amper/niet van rond komt.”

Een ander spreekt van ’dedain’ en ’hemeltergende domheid’.

- Advertisement -

Volgens de D66-bewindsvrouw worden flyers ingezet om de bevolking te wijzen op het belang van minder energiegebruik. „De flyers bevatten daarnaast ook tips over zuinig wassen en drogen en over het zuinig gebruik van een tweede koelkast of vriezer.”

Bron: Telegraaf

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Waarom zuiniger met energie en water in het Caribisch gebied voor de YDK en ABCSSS. Is OlllieBol Ollogren wel eens als ze op curacrim is geweest buiten haar hotel geweest, of lag zij de hele dag in een zwembad. Is zij wel eens in de kroten wijken wezen kijken samen met het dieven gilde Pik & co dan ziet ze dat vanuit de kroten electra draden lopen naar de hoofd energie kasten en masten en dat er volop water word gestolen, deze mensen kunnen niet anders aangezien zij geen werk of geen F&F hebben die hun aan een baan helpen waar ze niks hoeven te doen maar toch dik voor betaald worden voor nada niks nopes doen. Nu het eiland op zijn reet licht omdat er weinig tot geen toerisme komt ” blijft zeker nog 5 jaar ” , en helemaal met Pik en zijn Baas, leerling Pastor Gerrit de Raaf aan de macht blijven zal het land helemaal naar de verdoemenis gaan en dat weet Nederland ook en laat het systeem van deze Duivels gewoon door sudderen tot dat het volk het zat is. En worden zij net zoals Saddam Hoessein worden afgestraft voor hun daden. En waarom ! ze zijn niet dom? maar zijn misdadig een eiland naar de kl.ten aan het helpen, aangezien zij geen hulp via een al afgesproken COHO blijven saboteren, met het doel hun eigen zakken te blijven vullen ook ambtenaren doen gewoon mee?. Kom er maar in Drekkie?.

  2. Komen we weer aanzetten met Koloniaals.

    Alles is duurder dus dan zal je daar op moeten bezuinigen. Geen airco de hele dag aan.
    Mensen in NL kregen het advies om 2 truien aan te doen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Louis-Constant Fleming Hospital has 90 per cent vaccination rate

MARIGOT--Louis-Constant Fleming Hospital Director Marie Antoinette Lampis has told French media that the vaccination rate at the hospital is at ninety per cent, despite protests against mandatory...

RO | Benoeming president Gemeenschappelijk Hof van Justitie

De heer mr. M.J. de Kort wordt president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. De Rijksministerraad heeft ingestemd met de voordracht voor benoeming op voorstel van minister...

Democracy now! | Friday, November 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PB | Kanselarij der Nederlandse Orden bezoekt Saba

SABA—Een delegatie van de Kanselarij der Nederlandse Orden bezocht Saba op donderdag 25 november om, onder meer, te spreken met gezaghebber Jonathan Johnson over de voordracht van...

Democracy now! | Thursday, November 25, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -