27.3 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 23:06

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Ruimte voor 2 extra telecombedrijven

De minister zou al gesprekken hebben gevoerd met nieuwe mogelijke internetproviders en wil zoals beloofd de markt openstellen voor nieuwe spelers Ⓒ anp/hh
Er komt ruimte voor twee nieuwe spelers op de Curaçaose telecommarkt. Dat zegt minister van VVRP Charles Cooper die verder vindt dat Curaçao klaar is voor de uitdagingen die telecommunicatie met zich meebrengt.

Volgens Cooper zit Curaçao al aangesloten op 7 internationale kabelverbindingen die tot aan China toe reiken. Er zijn nog enkele knelpunten als het aankomt op internet. Zoveel is duidelijk geworden tijdens de coronapandemie zegt de bewindsman.

De minister zou al gesprekken hebben gevoerd met nieuwe mogelijke internetproviders en wil zoals beloofd de markt openstellen voor nieuwe spelers. Het moratorium voor de mobiele-telefoniemarkt is ondertussen verlopen, waardoor er nu ruimte is voor concurrentie.

Vanuit technisch oogpunt moet het een en ander nog onderzocht worden, zegt de minister. Het idee is namelijk ook om meer ondergrondse glasvezel te gaan invoeren. De minister is tot dusver tevreden over de internetsnelheid die wordt geboden aan zakelijke klanten. Voor particuliere klanten kan het een stuk beter, vindt Cooper.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

12 reacties

 1. De minister zou al gesprekken hebben gevoerd met nieuwe mogelijke internetproviders.

  Cooper kennende zal het zo gegaan zijn. Wat gaat het mij opleveren?

 2. Hij heeft gesproken nog 2 extra telecom bedrijven mogelijk
  Voor de hele regio of voor curacao alleen .
  Het is vreemd , heel vreemd .
  Maar ja hij is deskundig zeggen ze .

 3. Als business case te verdedigen als je uitgaat van één glasvezelnet (in overheidsbeheer) waarover providers hun diensten verlenen. Je hebt dus een openbare infrastructuur waarvan een ieder, tegen betaling, gebruik mag maken. Dus níet de consument betaalt maar de gebruiker (=provider). De cosument heeft de keuze van welke provider hij/zij diensten afneemt.
  Dus persé niet dat de providers eigenaars zijn/worden van de openbare infrastructuur (het glasvezelnet).

 4. Alles mag, alleen geen Makamba providers, die mogen geen geld verdienen op ons eiland. Repect hoor je goed. Ok uit Europa aksepteren wij wel inschrijvingen ook uit Italie en Haitie en Sto. Domingo en natuurlijk Colombia. Chali en Gerrie hebben daar veel vrienden en familie. Blijft hoog in hun motto frend & famia.

 5. Holle Bolle Gijs uit de Efteling $$$$$$$ papier hier heeft weer een mooi verhaal te vertellen. alleen er zit niks nada noppes duidelijks in zijn verhaal. Het is elke keer weer we moeten nog kijken of!!! we moeten nog kijken hoe !!!! etc etc. Hoe zit het met die raket naar de stoffelberg, Hoe zit het met de opdracht van de VS om naar de maan te gaan om daar de gaten te dichten zodat er goede curacrimse wegen kunnen worden aangelegd. Wanneer gaat deze plofkop eens een drankje drinken en een bos bloemen leggen bij het gedenk teken van Helmin Wiels zijn gewezen vriend?.

 6. Ik zeg breng de infrastructuur (kabels, torrens etc) in een consortium. Een soort holding. De providers worden eigenaars van de consortium.
  De consortium doet investeringen, zorgt voor goede verbingen etc.

  De eigenaars, de providers dus, betalen een fee voor hun verbuik en een overhead van x%.
  Einde van het jaar wordt er winst aan de providers uigekeerd.

  Voordeel van dit alles is dat één infrastructuur komt, minder openbreken van de straten cq wegen etc.
  En wordt internet, tv etc goedkoper.

  Waarom moet een klein eiland als Cur 10 providers hebben ?

 7. 2 nieuwe providers : Cooper Telecom Service en Family and Frends Telecom.
  Beide bekend als afroomservices.

  Eigenlijk te triest voor woorden.

 8. Nee, maar natuurlijk ….. nog een volwaardige internetprovider erbij …..op een spread van 150.000. Uiteraard haal je daar je investering ruim uit. ……really?

 9. Met Cooper is altijd de vraag, wat blijft aan de strijkstok voor hem zelf hangen. Het is toch ongelooflijk dat deze man met een Colombiaanse huisarts getrouwd is. Neem aan dat zij de gevolgen van armoede in haar praktijk dagelijks meemaakt.

  Aan de andere kant, gezien dat zij zelf een handeltje in voedselsupplementen heeft, lijkt alsof, “soort zoekt soort”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -