27 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 10:55

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | Guus Hiddink kent droomstart als bondcoach Curaçao

Guus Hiddink tijdens een persconferentie | Ⓒ HH/ANP

In de eerste minuut was het al raak voor de equipe van bondscoach Hiddink. Juninho Bacuna, voormalig speler van FC Groningen, opende de score en maakte in de 35e minuut ook de 3-0.

De vorig jaar bij MVV vertrokken Anthony van den Hurk nam de 2-0 voor zijn rekening. Vlak voor rust maakte Jarchinio Antonia (SC Cambuur) er 4-0 van.

In de tweede helft kwam alleen de op de bank begonnen oud-ADO-speler Elson Hooi nog tot scoren. Dat was in de 87e minuut. RKC-speler Vurnon Anita maakte zijn debuut.

- Advertentie -

De 74-jarige Hiddink ging akkoord met een dienstverband tot en met het WK van 2022 in Qatar, waarvoor de ervaren coach zich hoopt te kwalificeren. „Als er wordt gevraagd of we naar het WK gaan, dan zeg ik: ’ja, we gaan naar het WK’. Wat kan ik anders zeggen? We gaan er alles aan doen. De ambitie is er en het zou fantastisch zijn als Curaçao het WK haalt”, zei Hiddink eind vorig jaar.

„We gaan er hard aan werken om als team zo sterk mogelijk te worden. Ze hebben de afgelopen jaren een fantastische prestatie geleverd door van een FIFA-ranking van in de 100 naar een plaats rond de 80 te gaan. Nu moeten we de volgende stap maken.”

Hiddink neemt het zondag met de ploeg van Curaçao, de nummer 76 van de wereldranglijst, op tegen Cuba in het neutrale Guatemala-Stad. Cuba verloor zijn eerste wedstrijd met 1-0 van Guatemala.

Voor de eerste keer in de historie werden spelers uit buitenlandse voetbalcompetities opgeroepen voor de nationale ploeg van Cuba. Het gaat om elf Cubaanse voetballers die actief zijn in Engeland, Canada, Spanje, San Marino, Costa Rica, Brazilië, Guatemala, Dominicaanse Republiek en Honduras. De andere vijftien geselecteerde spelers komen voor clubs in Cuba uit.

Remko Bicentini

Assistent bondscoach Remko Bicentini, die door Hiddink werd opgevolgd bij Curaçao, won donderdag met Canada de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Bermuda. In Orlando (Florida) in het stadion van Orlando City zegevierde Canada met 5-1 van Bermuda.

Zondag speelt Canada de tweede wedstrijd, tegen de Cayman Islands. In de eerste fase van de WK-kwalificatie moet er verder worden afgerekend met Suriname en Aruba, deze wedstrijden worden gespeeld in juni.

Bron: Telegraaf

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -