29 C
Willemstad
• zondag 16 mei 2021 10:29

DH | Sarah wants clarity on Doncher’s suspension

PHILIPSBURG--United Democrats (UD) Member of Parliament (MP) Sarah Wescot-Williams on Thursday evening called on government to provide clarity on the suspension of Princess Juliana International Airport (PJIA)...

Ingezonden | Respect!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Willemstad - Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te...

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Guus Hiddink kent droomstart als bondcoach Curaçao

HomeMediaTelegraafTelegraaf | Guus Hiddink kent droomstart als bondcoach Curaçao

Guus Hiddink tijdens een persconferentie | Ⓒ HH/ANP

In de eerste minuut was het al raak voor de equipe van bondscoach Hiddink. Juninho Bacuna, voormalig speler van FC Groningen, opende de score en maakte in de 35e minuut ook de 3-0.

De vorig jaar bij MVV vertrokken Anthony van den Hurk nam de 2-0 voor zijn rekening. Vlak voor rust maakte Jarchinio Antonia (SC Cambuur) er 4-0 van.

In de tweede helft kwam alleen de op de bank begonnen oud-ADO-speler Elson Hooi nog tot scoren. Dat was in de 87e minuut. RKC-speler Vurnon Anita maakte zijn debuut.

De 74-jarige Hiddink ging akkoord met een dienstverband tot en met het WK van 2022 in Qatar, waarvoor de ervaren coach zich hoopt te kwalificeren. „Als er wordt gevraagd of we naar het WK gaan, dan zeg ik: ’ja, we gaan naar het WK’. Wat kan ik anders zeggen? We gaan er alles aan doen. De ambitie is er en het zou fantastisch zijn als Curaçao het WK haalt”, zei Hiddink eind vorig jaar.

„We gaan er hard aan werken om als team zo sterk mogelijk te worden. Ze hebben de afgelopen jaren een fantastische prestatie geleverd door van een FIFA-ranking van in de 100 naar een plaats rond de 80 te gaan. Nu moeten we de volgende stap maken.”

Hiddink neemt het zondag met de ploeg van Curaçao, de nummer 76 van de wereldranglijst, op tegen Cuba in het neutrale Guatemala-Stad. Cuba verloor zijn eerste wedstrijd met 1-0 van Guatemala.

Voor de eerste keer in de historie werden spelers uit buitenlandse voetbalcompetities opgeroepen voor de nationale ploeg van Cuba. Het gaat om elf Cubaanse voetballers die actief zijn in Engeland, Canada, Spanje, San Marino, Costa Rica, Brazilië, Guatemala, Dominicaanse Republiek en Honduras. De andere vijftien geselecteerde spelers komen voor clubs in Cuba uit.

Remko Bicentini

Assistent bondscoach Remko Bicentini, die door Hiddink werd opgevolgd bij Curaçao, won donderdag met Canada de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Bermuda. In Orlando (Florida) in het stadion van Orlando City zegevierde Canada met 5-1 van Bermuda.

Zondag speelt Canada de tweede wedstrijd, tegen de Cayman Islands. In de eerste fase van de WK-kwalificatie moet er verder worden afgerekend met Suriname en Aruba, deze wedstrijden worden gespeeld in juni.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties