24 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 22:41

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | Familie Delano G. waarschuwt: ‘Foute jongeren uit Nieuwegein kweekvijver voor Mocro-gangsters’

- Advertentie -

’Wij zijn er kapot van’ | John van den Heuvel en Mick van Wely

Delano G.

Binnen de familie van Delano G. (21) heerst grote schaamte en afschuw over zijn aanhouding voor de moordaanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries. G. is een neef van Jaouad W., een veroordeeld kopstuk uit de bende van Ridouan Taghi. „Wij zijn er kapot van”, zeggen familieleden.

Eigenlijk had Delano een heel andere naam. Maar toen zijn biologische vader overleed, kreeg hij de huidige, Nederlands klinkende achternaam van zijn stiefvader: een hardwerkende loodgieter. Hij en de moeder van Delano waren verbijsterd toen ze hoorden dat hun zoon was opgepakt bij Leidschendam voor de moordaanslag op Peter R. de Vries dinsdagavond. De recherche ziet Delano als de vermoedelijke schutter. De tweede verdachte, een 35-jarige Pool, zou de vluchtwagen hebben bestuurd.

De verbijstering over Delano was er niet omdat hij een brandschoon verleden heeft. Integendeel: hun zoon heeft voor een 21-jarige al een cv opgebouwd met veroordelingen voor straatroven, overvallen en woninginbraken. In 2017 kreeg hij, als 16-jarige, vijftien maanden jeugddetentie, waarvan vijf voorwaardelijk. De Rotterdammer met een verleden in Tiel kwam onder toezicht te staan van jeugdreclassering.

- Advertentie -

Geen gewone criminaliteit

„Waarom het misging, weet niemand. Maar de ouders vinden het verschrikkelijk. Zo’n moordaanslag plegen is geen gewone criminaliteit”, zegt een van de familieleden die De Telegraaf benaderden. Ze doen weloverwogen hun verhaal, maar uit veiligheid wel volstrekt anoniem. De achtergrond van deze personen is bekend en geverifieerd.

„Delano houdt van dansen en rappen en is verschrikkelijk gevoelig voor status en aandacht. Het is ook haantjesgedrag. Hij had veel contact met foute jongeren uit Nieuwegein, Vianen en Tiel. Ze vormen een kweekvijver voor de grote Mocro-gangsters. Deze jongens krijgen een keer een verzoek om een tas met geld of drugs in een schuur te zetten of weg te brengen en worden er dan langzaam ingezogen.”

De twee familieleden gaan ervan uit dat bendeleden vanuit hun cel via bezoek opdrachten aan de buitenwereld verstrekken. „Dat dat kan is onbegrijpelijk. Maar ook dat een man die verdacht wordt van de moord op de advocaat, zomaar wordt vrijgelaten. Politie en justitie moeten veel harder optreden tegen dit soort jonge, zeer gewelddadige criminelen. Ze begrijpen alleen de harde taal. Hard tegen hard. Het zijn geen mensen, maar meedogenloze beesten.”

De familie van Delano woont in de omgeving van Utrecht. „Sommigen hebben het ver geschopt: bezitten casino’s, zijn makelaars of hebben vastgoed. Een ander deel is het foute pad op gegaan. Delano is niet de ergste. Je hebt zijn neef Jaouad of Joey W., die vastzit als bendelid van de bende 26Koper van Taghi. En er zijn nog twee jongens die erg gevaarlijk zijn. Een van hen oefent met schieten in het bos. Hij wordt klaargestoomd als huurmoordenaar. De jongens die het niet hebben gered kijken op tegen de familieleden die er wel zijn gekomen. Het is een minderwaardigheidscomplex. Of jaloezie. Ze hebben een enorme geldingsdrang”, zegt een ander familielid met wie De Telegraaf sprak.

150.000 euro

De familie vermoedt dat Delano vanuit de ’moordbende’ is aangestuurd. Hem zou volgens de familie een beloning van 150.000 euro in het vooruitzicht zijn gesteld. Jaouad of Joey W. komt uit Tiel, waar Delano ook een woning had. Hij zit een straf uit van dertien jaar als lid van een soort ’moordservice’ die jarenlang handelde in wapens en liquidaties voorbereidde. Zijn advocaat zei eerder niets te willen zeggen over deze connectie.

De familieleden hopen dat iedereen die meer weet over de mogelijke rol van de 21-jarige bij de moordaanslag en de opdrachtgever, zich meldt bij de politie. „Dit moet stoppen. Dit kan niet verder zo. Levens gaan naar de knoppen. Van onschuldige slachtoffers zoals Peter R. de Vries en onze eigen familieleden. Wij willen onze familie redden”, zegt een van de familieleden geëmotioneerd.

De advocaat van Delano G. is bekend bij De Telegraaf, maar was zondag onbereikbaar voor commentaar.

Taghi’s advocaat Inez Weski waarschuwde na de moordaanslag op De Vries voor het leggen van een verband met haar cliënt. Ze zei ’geschokt’ te zijn door de aanslag op De Vries, maar benadrukte het belang van ’rust en onafhankelijkheid in het onderzoek’.

Bron: Telegraaf

- Advertentie -

Artikel delen

6 reacties

 1. Vreemd heel vreemd wat deze familie allemaal te zeggen heeft over lulletje rozenwater Delano G !?. Zal mijn Utrechtse maffia vrienden de familie de Gr..f effe bellen die weten veel meer als wat deze ziele poot uit raas kalkt.

 2. Deze familie weet verdomd veel. Naar mijn mening een beetje teveel. ‘Eentje die opgeleid wordt tot huurmoordenaar en in het bos leert schieten, en vooral dat ze ook op de hoogte zijn van het aangeboden bedrag van 150.000 euro’. Normaliter praten ervaren harde criminelen niet over hun illegale bezigheden. Hoe weten de familieleden al die ‘feiten'(?)

  Het zou kunnen betekenen dat die Delano een wanna be crimineeltje is die zijn snoet niet kan houden. Wat dat betreft hebben ze hun zoon prima omschreven. beïnvloedbaar, statuslover, aandachtstrekker, crimineeltje. Nou, dat betekent dat degenen die hem hebben ingehuurd ook niet al te slimme criminelen zijn. Een ervaren crimineel ronselt geen praatgrage crimineeltjes, want hij weet dat het problema wordt.

  Au passant vertellen ze ook nog dat hij eigenlijk een marokkaanse achternaam had alsof ze zich willen distantiëren van zijn Marokkaanse kant. Alsof het vanwege zijn marokkaanse roots is dat hij zo’n dom crimineeltje is en niet vanwege z’n Arubaanse roots. Ik denk dat het familieverhaal nog een staartje krijgt. Dat komt nog, want Ik kan me niet voorstellen dat justitie niet nader geïnteresseerd is in de door de familie afgelegde verklaringen.

 3. @Ericlapas :
  ‘…genoeg individuen die zorgen dat de container scan niet werkt’

  Ter compensatie controleert de Nederlandse douane tegenwoordig uit Curaçao extra strikt. Alles wordt geopend en handmatig gecontroleerd.
  Mijn verhuisboedel staat daarom al weken lang te wachten in een Rotterdamse douaneloods.
  En nu maar hopen dat ze die 4 pakjes Marlboro over het hoofd zien. (wink)

  @TicoMartina:
  Die hardwerkende Arubaanse loodgieter wiens naam dat stuk ongeluk draagt, is zijn stiefvader.
  Het zou mij niet eens verbazen als de moeder het wangedrag van haar monster steeds heeft goedgepraat.

 4. Wij moeten niet bescheiden zijn, ons dushi eiland speelt een belangrijke rol in de harde criminaliteit in Europa. Grote hoeveelheden van de drugs worden via Curaçao naar Nederland verscheept en hier zijn genoeg individuen die zorgen dat de container scanner niet werkt.

  Bij een groot deel van de liquidaties in Nederland zijn onze landgenoten bij betrokken en laatst is 600 kilo coke uit de politie depot verdwenen en dit had geen enkele consequenties voor de minister van justitie.

 5. Als een hond die verder niks op zijn kerfstok heeft, iemand bijt dan gilt men dat die afgemaakt moet worden. Elk dier die zichzelf verdedigd na uitgebreid te waarschuwen, wordt zonder pardon afgeknald, ja want een mensenleven is meer waard wordt er hysterich gegild. Maar een crimineel die verder niks toevoegt aan de samenleving of de wereld, laten we rustig de ene na de andere misdaad plegen. En dan is zijn familie verbaasd en willen nu de schuld bij iemand anders neerleggen. Ja hij houd van rappen en status. Als dit mijn zoon of familielid was had ik hem eigenhandig naar het dierenasiel gebracht voor een spuitje. Slappe hap tegenwoordig.

 6. Hun zoon heeft voor een 21-jarige al een cv opgebouwd met veroordelingen voor straatroven, overvallen en woninginbraken.

  Helaas worden deze jongeren vaak in de watten gelegd maar uiteindelijk worden ze moordenaars.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -