31 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 16:36

Laatste reacties

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

Daarom heeft de ministerraad, op voorstel van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, ingestemd met het in consultatie brengen van een wetsvoorstel zodat de gezaghebbers drugspanden kunnen sluiten | ANP
De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag om deze panden te sluiten.

Daarom heeft de ministerraad, op voorstel van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, ingestemd met het in consultatie brengen van een wetsvoorstel zodat de gezaghebbers drugspanden kunnen sluiten.

De gezaghebbers van de BES mogen op dit moment woningen en lokalen sluiten als de openbare orde daaromheen wordt verstoord. Dat gebeurt op grond van artikel 177 van de Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Dit biedt echter onvoldoende mogelijkheden om drugspanden te sluiten indien de openbare orde niet wordt verstoord. Daarom regelt het wetsvoorstel dat gezaghebbers woningen, lokalen en erven mogen sluiten als daarin of daarop drugs worden verkocht, afgeleverd of verstrekt.

Ook kan de sluitingsbevoegdheid worden ingezet als er strafbare voorbereidingshandelingen voor drugsdelicten plaatsvinden. Met deze wijziging worden de gezaghebbers beter in staat gesteld om de uit drugsgebruik voortvloeiende risico’s voor de volksgezondheid te voorkomen en te beheersen en de nadelige effecten van de productie en distributie van, handel in en het gebruik van drugs tegen te gaan.

- Advertentie -

Het wetsvoorstel is een wijziging van de Opiumwet 1960 BES en komt overeen met artikel 13b Opiumwet op basis waarvan burgemeesters in Europees Nederland drugspanden kunnen sluiten.

Belangstellenden kunnen vanaf woensdag 22 september, gedurende 8 weken, op het voorstel reageren op Internetconsultatie.nl.

Bron: Rijksoverheid (NL)

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Het is logisch dat deze Grapperhaus niet op deze post terug zou keren de man heeft de ene stommiteit na de andere begaan. Het is ook de vraag of Knops terug zal keren, hij schijnt nu een probleem te hebben met het verkopen van grond in Limburg.

  Hoewel Knops ontkend bevoordeeld te zijn, was tv Direct als de kippen bij met beschuldigingen. De gedachte bij tv Direct is van, ze beschuldigen ons van diefstal en fraude, maar ze zijn zelf niet brandschoon.

  Het is hetzelfde walgelijk verhaal dat we altijd van politici horen als Nederland, Curaçaosche bestuurders van fraude beschuldigd, “Zij doen het ook”, dus wij mogen het.

  Dat tv Direct hoog op de schaal van walging scoort, is bekend en vooral als ze elke keer weer die walgelijke Susana Camelia-Römer uit de mottenballen haalt om kritiek op Nederland te spuien.

 2. @Shishimaruku, gaat het verder goed in uw bovenkamer? Wat bazelt u allemaal man. Sluiting betekend onteigening, let maar op. Dit vieze spelletjes spelen ze ook in Nederland.

 3. @Shimaruku:
  Ik lees ook nergens dat er na sluiting van de betreffende panden zal worden overgegaan tot ‘onteigening’ laat staan GEVEN (dus niet eens verkopen, maar gratis) aan ‘makambas’!
  Maar voor het geval dat ik iets heb gemist of dat sommige mensen beschikken over info die ik niet heb: ik hou me aanbevolen voor het gratis verkrijgen van zo’n pandje.
  Uiteraard ga ik geen vakantie houden op Boneiru of all places , verhuren zie ik evenmin zitten en aan renoveren van een drugspand in een achterbuurt ga ik al helemaal niet beginnen. Maar als gratis verkregen onroerend kan worden doorverkocht aan een idioot met teveel geld, heb ik wel interesse.
  Hahahaha;)

 4. Bai abanda swa, wat een mente totèki . Misschien eens leren lezen ipv meteen eigen invulling te geven. Sluiten is iets heel anders dan onteigenen, openbaar verkopen of hoe je het noemen wilt. Een drugspand kan je nu ook kopen, mits je centjes hebt.
  Trouwens,
  “@Sonia, doe geen moeite. De malloten op dit forum zijn zo heilig overtuigd dat alleen zij de wijsheid in pacht hebben” reactie TM 17 sept 18:44
  “@Abraham, oh ben ik een mafkees? Man zie het licht. Dit is een verkapte manier om woningen te onteigenen en aan de makambas te geven. Als jij dat niet wil inzien mijn best, maar noem mij geen mafkees dan” reactie TM 18 sept 02:23
  I rest my case, don’t adjust your mind, there’s a fault in reality
  Hahahaha, malloot dan maar of guy imaginario?

 5. Dus een makamba, met teveel geld, wil een drugspand in een achterbuurt om daar zijn “vakantie” te houden en te verhuren aan andere makamba als manier om geld te verdienen?
  Ik weet het niet, maar die makamba sponsort dan wel aardig de locale economie het geld dat hij in zo’n project steekt is hij op zeker kwijt en dat pand komt dan, gerenoveerd en al, terug op de locale huizen markt.

 6. @Abraham, oh ben ik een mafkees? Man zie het licht. Dit is een verkapte manier om woningen te onteigenen en aan de makambas te geven. Als jij dat niet wil inzien mijn best, maar noem mij geen mafkees dan

 7. @ inderdaad William je heb gelijk wat betreft die mafkees T.M uit kraait. Maar wat die nieuwe wet betreft denk ik dat het Water naar de zee brengen is met een wagen waar een dood paard voor ligt.

 8. Wat is die Grappenmakerhaus toch een eng mannetje. Die zou je nooit en te nimmer alleen laten met je kind. En is dit een verkapte manier om woningen te onteigenen zodat ze aan de makambas gegeven kunnen worden? Ferdinand donder toch op man, je bent een vies corrupt mannetje met je krokkodille tranen na je trouwerij omdat je betrapt werd als leugenaar. Bai abanda swa

 9. De oplossing is natuurlijk zoals in Nederland, en BES is ook Nederland: koffieshops bij de wet geregeld. Maar niet alleen Canabis, een paar gram coca kan best gedoogd worden. Dat zal het toerisme ook ten goede komen. Toerisme vooral uit Nederland. Defensie kan met het stationsschip voor regelmatige leveringen zorgen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -