29 C
Willemstad
• woensdag 26 januari 2022 12:41

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Nieuwe regering MFK en PNP wil af van COHO

- Advertentie -
Het landenpakket zoals dat klaarligt in het COHO kan nog steeds als leidraad dienen, maar dan zonder COHO en niet meer onder toezicht van het Koninkrijk.

De nieuwe regering van MFK en PNP wil af van COHO. In plaats daarvan moet het IMF instappen. Dat staat in een brief van de twee partijen aan de Tweede Kamer en staatssecretaris Raymond Knops.

Het landenpakket zoals dat klaarligt in het COHO kan nog steeds als leidraad dienen, maar dan zonder COHO en niet meer onder toezicht van het Koninkrijk.

Nederland koppelt het ontwikkelingsprogramma aan liquiditeitssteun.

Daarover wordt niets gemeld in de brief van de nieuwe coalitie.

- Advertentie -

Bron: DolfijnFM

- Advertentie -

Artikel delen

10 reacties

 1. @ O. Jee. We leven nu in een heel andere tijd en Knops is niet zo’n lamzak meeloper als Holle Bolle Gijs de Vries die in zijn broek deed voor de negers . Over twee jaar heb je hier op de crim een zelfde zooitje als op Noord Ierland ? de arme zwarte NL hater YDK en de Makamba met een zak vol geld.

 2. Pnp hetzelfde laken in pak, dezelfde dievenbende . Larmonie, chong, en what about osepa nog ‘n fikse studieschuld. Soort zoekt soort.

 3. Ken u w geschiedenis. Begin van deze eeuw. MinPres Pourier, staatssecretaris Gijs de Vries en het IMF. Pourier wilde niet aan de strenge voorwaarden van het IMF voldoen. Sindsdien doet het verhaal de ronde dat Nederland destijds Curacao in de steek heeft gelaten. Maar zo was het dus niet. Ik ben benieuwd naar de voorwaarden die het IMF nu zal/ zou stellen.

 4. Juist Joep, er wordt weliswaar naar artikelen 26 t/m29 van het statuut verwezen maar je leest nergens dat het geld van de IMF moet komen. Het geld uit Nederland is te aantrekkelijk. 0% rente en geen gehijg in je nek als je niet kunt terugbetalen.
  Van Nederland het geld en controle van het IMF op afstand. Ideale situatie om je eigen spelletjes te spelen.
  Gezien wat er op St Maarten heeft afgespeeld en hier bij ons de afgelopen 8 maanden tuint Knops (Nederland) hier wellicht nog in ook.

 5. Ik weet niet welk licht dit heeft bedacht, maar het geld is niet afkomstig van het IMF, het komt van Nederland.
  En heel toevallig het dit eiland akkoord gegaan met de voorwaarden van Nederland ten tijde van de leningsovereenkomst oftewel men had geld nodig, dat is beschikbaar gesteld en daar zaten voorwaarden aan vast. Het geld is inmiddels al verbrast, daarmee is de overeenkomst rechtsgeldig en wens ik deze malloten heel veel succes om vervolgens nog te gaan onderhandelen over de voorwaarden.

  Vrees dat dit een heel snel en kortaf: “NEE” gaat worden. En hoe gaat men dat dan uitleggen aan de kiezers ? Juist, dan wordt de racisme en kolonialisme kaart weer getrokken oftewel de verhoudingen met Nederland worden op scherp gezet.
  En dat is niet handig, want dit jaar zal Curacao nog de nodige miljoenen moeten ‘lenen’ om het hoofd boven water te houden. Bruggen kun je altijd verbranden, maar meestal doe je dat wanneer je al over de brug heen bent, niet voordat je nog over de brug moet.

 6. Het word slikken of stikken voor Curacrim met deze boevenbende aan de macht. curacrim ligt al voor 80 % op zijn reet maar als dit schorremorrie het stokje in handen heeft duurt het nog geen jaar of de Goud voorraad is in een keer spoorloos verdwenen net als die 600 kilo drug uit de cel van de politiepost. En dan hoop ik dat NL ook moedig is om te zeggen zoek het maar uit jullie wilden toch geen COHO steun.

 7. De voorwaarden van IMF zijn liquidatie van bestaande middelen, en verkoop van de overheidsentiteiten. Niet dat dit in ons geval per definitie slecht zal zijn. De overheid zal alleen weinig opbrengst hebben van de verkoop. Voor dekking kort termijn is het by by goudvoorraad en pensioen fondsen.
  En dat is de prijs voor het niet willen van toezicht.
  Toezicht maakt je geen bedelaar. Het verkwanselen van al je middelen en potenties wel.

 8. Dit wist iedereen allang. Van de Makambas wil de boevenbende MFK niets weten. IMF had ook al voorgesteld om een gedeelte van het goud te verkopen? PNP zijn julllie echt geinteresseert om met een Maffia bende mee te werken? Hoe lang gaat de kruik te water voordat ie breekt? God bescherme ons!!!!!!!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Pisas vergadert met Standard & Poor’s

Premier Pisas heeft vergaderd met vertegenwoordigers van Standard & Poor’s. De internationale kredietbeoordelaar bekijkt de economische toestand van Curaçao vanuit verschillende ooghoeken. Volgens Pisas werd gesproken over de...

Democracy now! | Tuesday, January 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Premier bezoekt Aruba voor exitstrategie corona

Premier Gilmar Pisas en Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia hebben een bezoek gebracht aan Aruba om te leren over de exitstrategie wat betreft het coronavirus. De Arubaanse minister van...

DolfijnFM | Corendon begint met tweede fase

Corendon begint met de tweede fase en uitbreiding van de bouw van het hotel aan de Pater Eeuwensweg. Dat meldt de Èxtra. Er worden drie- tot vierhonderd...

DolfijnFM | Afspraak autokeuring nu ook digitaal

Wie op Curaçao zijn auto moet keuren, kan sneller terecht aan het digitale loket. Sinds gisteren is het afsprakensysteem van het keuringslokaal op- internet geopend. Op www.gobiernu.cw...
- Advertentie -
- Advertentie -