30 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 15:57

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...

PBC | Knops dreigt Pisas met intrekken coronasteun Curaçao

Persbureau Curacao Staatssecretaris Knops laat er geen misverstand over bestaan. Indien de nog aan te treden regering Pisas niet deelneemt aan het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling,...

PBC | Stranden Curaçao per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Frontale botsing eindigt in derde dode dit jaar

Persbureau Curacao Gisteravond is bij een frontale botsing een dodelijk slachtoffer gevallen. Het ongeluk gebeurde op de kaya Mitologia ter hoogte van de White House Snèk net voor...

PBC | Corona blijft slachtoffers eisen

Persbureau Curacao Opnieuw heeft Covid19 een dodelijk slachtoffer geëist op Curaçao. In totaal zijn er sinds het begin van de coronacrisis 119 mensen overleden aan de gevolgen van...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Nieuwe regering MFK en PNP wil af van COHO

HomeMediaRadio Dolfijn FMDolfijnFM | Nieuwe regering MFK en PNP wil af van COHO

Het landenpakket zoals dat klaarligt in het COHO kan nog steeds als leidraad dienen, maar dan zonder COHO en niet meer onder toezicht van het Koninkrijk.

De nieuwe regering van MFK en PNP wil af van COHO. In plaats daarvan moet het IMF instappen. Dat staat in een brief van de twee partijen aan de Tweede Kamer en staatssecretaris Raymond Knops.

Het landenpakket zoals dat klaarligt in het COHO kan nog steeds als leidraad dienen, maar dan zonder COHO en niet meer onder toezicht van het Koninkrijk.

Nederland koppelt het ontwikkelingsprogramma aan liquiditeitssteun.

Daarover wordt niets gemeld in de brief van de nieuwe coalitie.

Bron: DolfijnFM

10 reacties

 1. @ O. Jee. We leven nu in een heel andere tijd en Knops is niet zo’n lamzak meeloper als Holle Bolle Gijs de Vries die in zijn broek deed voor de negers . Over twee jaar heb je hier op de crim een zelfde zooitje als op Noord Ierland ? de arme zwarte NL hater YDK en de Makamba met een zak vol geld.

 2. Pnp hetzelfde laken in pak, dezelfde dievenbende . Larmonie, chong, en what about osepa nog ‘n fikse studieschuld. Soort zoekt soort.

 3. Ken u w geschiedenis. Begin van deze eeuw. MinPres Pourier, staatssecretaris Gijs de Vries en het IMF. Pourier wilde niet aan de strenge voorwaarden van het IMF voldoen. Sindsdien doet het verhaal de ronde dat Nederland destijds Curacao in de steek heeft gelaten. Maar zo was het dus niet. Ik ben benieuwd naar de voorwaarden die het IMF nu zal/ zou stellen.

 4. Juist Joep, er wordt weliswaar naar artikelen 26 t/m29 van het statuut verwezen maar je leest nergens dat het geld van de IMF moet komen. Het geld uit Nederland is te aantrekkelijk. 0% rente en geen gehijg in je nek als je niet kunt terugbetalen.
  Van Nederland het geld en controle van het IMF op afstand. Ideale situatie om je eigen spelletjes te spelen.
  Gezien wat er op St Maarten heeft afgespeeld en hier bij ons de afgelopen 8 maanden tuint Knops (Nederland) hier wellicht nog in ook.

 5. Ik weet niet welk licht dit heeft bedacht, maar het geld is niet afkomstig van het IMF, het komt van Nederland.
  En heel toevallig het dit eiland akkoord gegaan met de voorwaarden van Nederland ten tijde van de leningsovereenkomst oftewel men had geld nodig, dat is beschikbaar gesteld en daar zaten voorwaarden aan vast. Het geld is inmiddels al verbrast, daarmee is de overeenkomst rechtsgeldig en wens ik deze malloten heel veel succes om vervolgens nog te gaan onderhandelen over de voorwaarden.

  Vrees dat dit een heel snel en kortaf: “NEE” gaat worden. En hoe gaat men dat dan uitleggen aan de kiezers ? Juist, dan wordt de racisme en kolonialisme kaart weer getrokken oftewel de verhoudingen met Nederland worden op scherp gezet.
  En dat is niet handig, want dit jaar zal Curacao nog de nodige miljoenen moeten ‘lenen’ om het hoofd boven water te houden. Bruggen kun je altijd verbranden, maar meestal doe je dat wanneer je al over de brug heen bent, niet voordat je nog over de brug moet.

 6. Het word slikken of stikken voor Curacrim met deze boevenbende aan de macht. curacrim ligt al voor 80 % op zijn reet maar als dit schorremorrie het stokje in handen heeft duurt het nog geen jaar of de Goud voorraad is in een keer spoorloos verdwenen net als die 600 kilo drug uit de cel van de politiepost. En dan hoop ik dat NL ook moedig is om te zeggen zoek het maar uit jullie wilden toch geen COHO steun.

 7. De voorwaarden van IMF zijn liquidatie van bestaande middelen, en verkoop van de overheidsentiteiten. Niet dat dit in ons geval per definitie slecht zal zijn. De overheid zal alleen weinig opbrengst hebben van de verkoop. Voor dekking kort termijn is het by by goudvoorraad en pensioen fondsen.
  En dat is de prijs voor het niet willen van toezicht.
  Toezicht maakt je geen bedelaar. Het verkwanselen van al je middelen en potenties wel.

 8. Dit wist iedereen allang. Van de Makambas wil de boevenbende MFK niets weten. IMF had ook al voorgesteld om een gedeelte van het goud te verkopen? PNP zijn julllie echt geinteresseert om met een Maffia bende mee te werken? Hoe lang gaat de kruik te water voordat ie breekt? God bescherme ons!!!!!!!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties