25 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 08:34

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Regeerakkoord wordt vanmiddag ondertekend

De MFK en PNP zijn ‘erkentelijk voor de liquiditeitssteun’, maar willen zelf de verantwoordelijkheid dragen voor het bestuur.

De MFK en de PNP zullen vanmiddag het regeerakkoord ondertekenen. Tussen 16.00 en 18.00 staat er een persconferentie gepland in Landhuis Daniel. Gisteravond stuurden de partijen een persbericht uit met daarin hun visie.

De coalitie wil dat het welzijn van de burger de maatstaf wordt voor het regeringsbeleid en niet de overheidsfinanciën. Ook wordt het belang van de samenwerking binnen het koninkrijk benadrukt, waarbij de zelfstandig bestuur centraal staat.

De MFK en PNP zijn ‘erkentelijk voor de liquiditeitssteun’, maar willen zelf de verantwoordelijkheid dragen voor het bestuur.

Daarbij noemen de partijen dat de Nederlandse belastingbetaler niet op zou moeten draaien voor de Curaçaose burger, maar dat economie de komende tijd ontwikkeld moet worden om zo op eigen benen te kunnen staan.

- Advertentie -

Hierbij is voor de korte termijn een herstelplan opgesteld en voor de lange termijn een ontwikkelingsplan.

Het COHO wordt hierin betwijfeld, omdat deze niet zou zijn ‘doorberekend op de economische modellen.’

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. …..”De coalitie wil dat het welzijn van de burger de maatstaf wordt voor het regeringsbeleid en niet de overheidsfinanciën”…..

  Zonder gezonde overheidsfinancien, geen welzijn voor de burger.

  Zelfstandig bestuur centraal? Dan ook zelfstandig je boontjes doppen en hete kastanjes uit het vuur halen.

 2. Laat Pik de loop jongen van kwakzalver C Cooper & Co maar vast samen met Holle Bolle Gijs C Cooper in een doods kist gaan liggen, dan doet de bevolking van Nederland samen met Knops de deksel over 1 jaar met gezang dicht. Wat een profeten zijn deze twee met hun herstelplan, gekker kan je het niet maken maar deze twee MFK stakkers wel zonder een rode kop te krijgen.

 3. Verheerliking van ‘PIK’ was al gestart voor de verkiezingen. Glorieus kijkend, bijna godelijk, op een blauwe achtergrond met een vredesduif. Op de afscheidingsmuur van de kerk in Soto. Tegenover een school, waar de jeugd wordt voorbereid. De setting van de goddlijke afbeelding doet denken aan een andere tijd. Een tijd die naast het verheerlikingsplaatje staat afgebeeld. De tijd van de Spanjaarden die de lokale Indianen verhandelden. De tijd dat de Spanjaarden het voor het zeggen hadden. Een tijd van onderdrukking.
  PS. Wanneer worden die verkiezingsboorden nu eindelijk eens opgeruimt? Ik zie liever een bierreclame.

 4. Wat moet er gebeuren voor de gouverneur zegt liever ontslag te nemen dan dit kabinet in te zweren? Een eks minister veroordeeld voor moord en corruptie, een partijleider veroordeeld voor corruptie en verkopen van staatsgeheimen en een eks minister veroordeeld voor mondkapjes fraude.

  De Curaçaose bevolking moet toch potverdomme tegen deze boeven beschermd worden. De gouverneur laat het volk in de steek en kan over 4 jaar haar handen niet in onschuld wassen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...

DH | UPDATE: Airport closure 9:00pm today

AIRPORT -- The Princess Juliana International Airport has announced a scheduled closure at 9:00pm on Saturday, January 15. This to ensure safety due to limited staff at...

Ingezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -
- Advertentie -