ParadiseFM | Code geel zorgt voor meer boekingen

Code geel zorgt voor meer boekingen. Dat zegt Chata directeur Seferina-Rojas in het Antilliaans dagblad. Dat valt meteen te zien in een toename in het aantal boekingen...

Democracy now! | Monday, May 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Regeerakkoord wordt vanmiddag ondertekend

HomeMediaRadio Paradise FMParadiseFM | Regeerakkoord wordt vanmiddag ondertekend

De MFK en PNP zijn ‘erkentelijk voor de liquiditeitssteun’, maar willen zelf de verantwoordelijkheid dragen voor het bestuur.

De MFK en de PNP zullen vanmiddag het regeerakkoord ondertekenen. Tussen 16.00 en 18.00 staat er een persconferentie gepland in Landhuis Daniel. Gisteravond stuurden de partijen een persbericht uit met daarin hun visie.

De coalitie wil dat het welzijn van de burger de maatstaf wordt voor het regeringsbeleid en niet de overheidsfinanciën. Ook wordt het belang van de samenwerking binnen het koninkrijk benadrukt, waarbij de zelfstandig bestuur centraal staat.

De MFK en PNP zijn ‘erkentelijk voor de liquiditeitssteun’, maar willen zelf de verantwoordelijkheid dragen voor het bestuur.

Daarbij noemen de partijen dat de Nederlandse belastingbetaler niet op zou moeten draaien voor de Curaçaose burger, maar dat economie de komende tijd ontwikkeld moet worden om zo op eigen benen te kunnen staan.

Hierbij is voor de korte termijn een herstelplan opgesteld en voor de lange termijn een ontwikkelingsplan.

Het COHO wordt hierin betwijfeld, omdat deze niet zou zijn ‘doorberekend op de economische modellen.’

Bron: ParadiseFM

4 reacties

 1. …..”De coalitie wil dat het welzijn van de burger de maatstaf wordt voor het regeringsbeleid en niet de overheidsfinanciën”…..

  Zonder gezonde overheidsfinancien, geen welzijn voor de burger.

  Zelfstandig bestuur centraal? Dan ook zelfstandig je boontjes doppen en hete kastanjes uit het vuur halen.

 2. Laat Pik de loop jongen van kwakzalver C Cooper & Co maar vast samen met Holle Bolle Gijs C Cooper in een doods kist gaan liggen, dan doet de bevolking van Nederland samen met Knops de deksel over 1 jaar met gezang dicht. Wat een profeten zijn deze twee met hun herstelplan, gekker kan je het niet maken maar deze twee MFK stakkers wel zonder een rode kop te krijgen.

 3. Verheerliking van ‘PIK’ was al gestart voor de verkiezingen. Glorieus kijkend, bijna godelijk, op een blauwe achtergrond met een vredesduif. Op de afscheidingsmuur van de kerk in Soto. Tegenover een school, waar de jeugd wordt voorbereid. De setting van de goddlijke afbeelding doet denken aan een andere tijd. Een tijd die naast het verheerlikingsplaatje staat afgebeeld. De tijd van de Spanjaarden die de lokale Indianen verhandelden. De tijd dat de Spanjaarden het voor het zeggen hadden. Een tijd van onderdrukking.
  PS. Wanneer worden die verkiezingsboorden nu eindelijk eens opgeruimt? Ik zie liever een bierreclame.

 4. Wat moet er gebeuren voor de gouverneur zegt liever ontslag te nemen dan dit kabinet in te zweren? Een eks minister veroordeeld voor moord en corruptie, een partijleider veroordeeld voor corruptie en verkopen van staatsgeheimen en een eks minister veroordeeld voor mondkapjes fraude.

  De Curaçaose bevolking moet toch potverdomme tegen deze boeven beschermd worden. De gouverneur laat het volk in de steek en kan over 4 jaar haar handen niet in onschuld wassen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties