27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 04:10

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Meeste visumaanvragen komen uit Haïti en de Dominicaanse Republiek

De verwachting is dat dit jaar de groep Venezolanen die om een visum vraagt in de top drie komt.

Vooral Haïtianen en Dominicanen meldden zich in 2018-2019 voor een visum naar Curaçao. 2245 Dominicanen en 1149 Haïtianen om precies te zijn. De derde groep zijn Cubanen. Bijna 700 van hen vroegen een visum aan.

De andere eilanden in het Koninkrijk laten een zelfde beeld zien. Op Sint-Maarten komt daar ook nog de groep Jamaicanen bij.

De verwachting is dat dit jaar de groep Venezolanen die om een visum vraagt in de top drie komt. En dat komt omdat die vanaf dit jaar voor het eerst visumplichtig zijn.

- Advertentie -

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Het is wel zo dat we moeten vrezen voor aanzuigwerking maar het is wel mogelijk om een verdeling naar land te maken.

    Papa Godet heeft ooit gezegd, wij hebben niets om te exporteren, zijn letterlijke woorden waren, “Ni muhe bunita nos no tin”. Nou is het zo dat wij de laatste tijd steeds meer Haïtianen hier hebben toegelaten, de meesten als het niet allemaal zijn, hebben weinig tot bijna geen scholing in eigen land gehad.

    De vrouwen werken niet in de entertainment industrie (geen vraag naar) en een grote groep van de mannen verkopen zichzelf als huizenbouwers terwijl ze geen hout van steen kunnen onderscheiden.

    Laten we het bij die 1149 houden en meer Venezolaanse en Dominicaanse vrouwen toelaten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -