27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 02:41

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Inwoners van Curaçao moeten bij terugkeer uit Nederland toch testen

Ingezetenen van Curaçao die niet zijn gevaccineerd moeten ook getest zijn bij aankomst en daarnaast na drie dagen nog een antigeentest afnemen | Persbureau Curacao

Gevaccineerde inwoners van Curaçao die terugkomen uit Nederland, Suriname of Sint-Maarten moeten toch een negatieve PCR- of antigeentest laten zijn bij aankomst op Hato.

 

In ieder geval zolang die landen een hoog-risico land zijn. De PCR-test mag niet ouder zijn dan drie dagen en de antigeentest niet ouder dan één dag.

- Advertentie -

Ingezetenen van Curaçao die niet zijn gevaccineerd moeten ook getest zijn bij aankomst en daarnaast na drie dagen nog een antigeentest afnemen.

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. Te gek voor woorden. Moeten we dan maar niet gaan inenten? Foei! En Aruba lacht ons alweer uit. Maandag een andere regering. Hopelijk hebben die wél oog voor toerisme, werk en inkomen

 2. ‘Nog 50 miljard nodig om de niet-westerse landen te vaccineren’

  We zijn pas écht van corona af als heel de wereld toegang heeft tot vaccins. Daarom is het essentieel dat de G7-landen 50 miljard euro beschikbaar stellen voor niet-westerse landen. Dat zegt Hans Kluge, de Europese directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Nieuwsuur. Hij hoopt dat de westerse landen over de eigen belangen heen stappen om miljarden vaccins voor de rest van de wereld beschikbaar te stellen.


  We zijn nog nooit zo sterk geconfronteerd met de verplichting om andere landen te helpen. Want als we dat niet doen, komen we nooit uit de crisis.

  Jon Cohen, wetenschapsjournalist Science

  Link: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2384664-nog-50-miljard-nodig-om-de-niet-westerse-landen-te-vaccineren

 3. Komt erop neer de de gevaccineerden gestraft worden omdat een aantal mensen weigert zich te laten inenten en eventueel besmet kunnen worden.
  De regering – zoals altijd – heeft ons weer voorgelogen! En, ze geven de economie weer een geweldige klap.
  Moeten we strak ook als we bv uit Suriname terugkomen ook gekontroleerd worden op gele koorts als je daar tegen bent ingeent? Of uit NL als daar een griepgolf is?
  Denk je nu echt dat de toeristen massaal komen nu Europa open gaat voor gevaccineerde Europeanen???

 4. Dit is een juiste correctie ten aanzien van het testbeleid. Ook gevaccineerden kunnen alsnog besmet raken. Er wordt nu geen onderscheid gemaakt tussen Curaçaoënaars of toeristen die voor vakantie of familiebezoek het eiland aandoen. Ook toeristen aan boord van een cruiseschip moeten zich (hoewel volledig gevaccineerd) onderwerpen aan een test alvorens van boord te mogen gaan.

 5. Tja, een van onze nieuwe pareltjes heeft waarschijnlijk financieel belang bij deze testen. Gemakkelijk geld verdienen. Dus zal nog wel even duren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -