28 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 15:13

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

Er waren kladblaadjes uitgedeeld om berekeningen te doen en dat mag niet. Hoofdrekenen is hoofdrekenen.

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van de docent zitten ze nu met de gebakken peren.

Die had namelijk kladblaadjes uitgedeeld om berekeningen te doen en dat mag niet. Hoofdrekenen is hoofdrekenen.

De ETE, die de kwaliteit en voortgang van de EFO-toets bewaakt heeft nu besloten dat de toets ongeldig is en dat alle leerlingen opnieuw een toets moeten maken. Die herhalingstoets is gepland op donderdag 20 mei.

- Advertentie -

De leerlingen moeten dan naar de MTS op Groot Davelaar en niet naar hun eigen school.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. @ericlapas, misschien is de context je ontgaan waarom Juancho Evertz dat destijds zei? Gelukkig is het scenario inderdaad niet uitgekomen. Was wel ongeveer in het zelfde jaar ku Shell a bati bel!

 2. Beste @John, je hebt helemaal gelijk. Wij hadden ooit een minister-president, Wancho Everts, die kon ook niet hoofdrekenen. Hij had het regelmatig over 6-1=0.

 3. Het nieuwe premier gaat de ministerie van onderwijs afschaffen.
  Niet nodig. Als analfabeet kun je zo de staten of ministerraad in. Toch wel!

 4. Hoofdrekenen in het jaar 2021 ?

  Alles is digitaal, modern en snel. Ik vraag mij af waarom hoofdrekenen nog een skill -set is.

  They’re stuck in an obsolete time … dinosaurs.

 5. Ach, wat maakt het uit.

  Op deze door god verlaten rots kun je ministerpresident worden als je zelfs met een kilo kladblaadjes nog niet eens de vingers op je hand kunt tellen.

  Toch wel.

 6. Hoofdrekenen, dat is rekenen uit het hoofd, dus het is geen kladblok-rekenen, klad-rekenen, kladblaadje-rekenen. En begrijpend lezen is kennelijk ook moeilijk. Toch wel!

 7. Ik ben zelf geen expert Nederlands, verre van dat maar volgens mij komt na een dubbele punt een kleine letter en “Met vriendelijke groeten” moet met een komma eindigen. Het hele onderwijs is naar de kloten sinds we hier geen Nederlandse docenten meer hebben.

  Hoofdrekenen is een vorm van marteling voor leerlingen, niemand rekent uit het hoofd iedereen gebruikt in het dagelijks leven een rekenmachine.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

De politie werd afgelopen zaterdag naar een adres in Juan Domingu bij Mahuma gestuurd waar een familieruzie aan de gang was. Een man is opgepakt voor vernieling...

Nu.cw | Onderhoud aan Julianabrug duurt ongeveer een maand

Vandaag is MNO Vervat begonnen met de onderhoudwerkzaamheden aan de leuningen van de Koningin Julianabrug. Er wordt geen rijbaan volledig afgesloten maar het verkeer zal er wel...

Nu.cw | Excuses WEB Bonaire voor aanmaning van 1 cent

Bij de afdeling Klantenservice van WEB Bonaire werd onlangs een aanmaning voor een bedrag van 1 dollarcent over het hoofd gezien en verstuurd aan de klant. Het...

ParadiseFM | Ambtenaren krijgen deze week 1/12e van het vakantiegeld

Ambtenaren krijgen aanstaande vrijdag 1/12e van het vakantiegeld uitbetaald. Dat blijkt uit een interne aankondiging van de overheid. De betaling zal gezamenlijk met het salaris worden gedaan,...

Nu | Economieën Curaçao en Sint-Maarten krimpen zo’n 20 procent door pandemie

De economieën van Curaçao en Sint-Maarten kregen vorig jaar een dreun van respectievelijk 20 en 24 procent krimp te verwerken. Dat meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF)...
- Advertentie -