27.4 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 12:47

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

Er waren kladblaadjes uitgedeeld om berekeningen te doen en dat mag niet. Hoofdrekenen is hoofdrekenen.

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van de docent zitten ze nu met de gebakken peren.

Die had namelijk kladblaadjes uitgedeeld om berekeningen te doen en dat mag niet. Hoofdrekenen is hoofdrekenen.

De ETE, die de kwaliteit en voortgang van de EFO-toets bewaakt heeft nu besloten dat de toets ongeldig is en dat alle leerlingen opnieuw een toets moeten maken. Die herhalingstoets is gepland op donderdag 20 mei.

De leerlingen moeten dan naar de MTS op Groot Davelaar en niet naar hun eigen school.

- Advertentie -

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. @ericlapas, misschien is de context je ontgaan waarom Juancho Evertz dat destijds zei? Gelukkig is het scenario inderdaad niet uitgekomen. Was wel ongeveer in het zelfde jaar ku Shell a bati bel!

 2. Beste @John, je hebt helemaal gelijk. Wij hadden ooit een minister-president, Wancho Everts, die kon ook niet hoofdrekenen. Hij had het regelmatig over 6-1=0.

 3. Het nieuwe premier gaat de ministerie van onderwijs afschaffen.
  Niet nodig. Als analfabeet kun je zo de staten of ministerraad in. Toch wel!

 4. Hoofdrekenen in het jaar 2021 ?

  Alles is digitaal, modern en snel. Ik vraag mij af waarom hoofdrekenen nog een skill -set is.

  They’re stuck in an obsolete time … dinosaurs.

 5. Ach, wat maakt het uit.

  Op deze door god verlaten rots kun je ministerpresident worden als je zelfs met een kilo kladblaadjes nog niet eens de vingers op je hand kunt tellen.

  Toch wel.

 6. Hoofdrekenen, dat is rekenen uit het hoofd, dus het is geen kladblok-rekenen, klad-rekenen, kladblaadje-rekenen. En begrijpend lezen is kennelijk ook moeilijk. Toch wel!

 7. Ik ben zelf geen expert Nederlands, verre van dat maar volgens mij komt na een dubbele punt een kleine letter en “Met vriendelijke groeten” moet met een komma eindigen. Het hele onderwijs is naar de kloten sinds we hier geen Nederlandse docenten meer hebben.

  Hoofdrekenen is een vorm van marteling voor leerlingen, niemand rekent uit het hoofd iedereen gebruikt in het dagelijks leven een rekenmachine.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

RO | Benoeming president Gemeenschappelijk Hof van Justitie

De heer mr. M.J. de Kort wordt president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. De Rijksministerraad heeft ingestemd met de voordracht voor benoeming op voorstel van minister...

Democracy now! | Friday, November 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PB | Kanselarij der Nederlandse Orden bezoekt Saba

SABA—Een delegatie van de Kanselarij der Nederlandse Orden bezocht Saba op donderdag 25 november om, onder meer, te spreken met gezaghebber Jonathan Johnson over de voordracht van...

PB | Makana ferry service to Saba, Statia starts December 1

SABA/STATIA—The new Makana ferry service starts on December 1, 2021 with the inaugural run to Saba and St. Eustatius scheduled for this Sunday, November 28, the Public...

DH | Louis-Constant Fleming Hospital can now offer cancer treatment

MARIGOT--After a very long wait, Louis-Constant Fleming Hospital has finally obtained authorisation to treat cancer, a release from the hospital disclosed. The hospital now has a “clean”...
- Advertentie -