28 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 16:10

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar


Inmiddels hebben ook 75 kinderen in een risicogroep al een uitnodiging gehad voor een vaccinatie.

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30 procent, die nog niet is gevaccineerd. Jongeren tussen de 16 en 18 jaar mogen zich vanaf nu ook aanmelden voor een vaccinatie.

Dat zei Jerry Semper, medisch coördinator van het vaccinatieprogramma op Curaçao, vandaag tijdens de persconferentie.

Van de groep ouderen op Curacao heeft meer dan 70 procent een vaccinatie gehad. En in de gezondheidszorg is ruim 80 procent gevaccineerd, zo vult epidemioloog Iralice Jansen aan.

- Advertentie -

Inmiddels hebben ook 75 kinderen in een risicogroep al een uitnodiging gehad voor een vaccinatie.

Naast jongeren tussen de 16 en 18 jaar kunnen ook zwangere vrouwen zich registreren voor een vaccinatie. Semper gaf aan dat al op 24 april bekend werd dat het vaccin veilig was voor zwangere vrouwen, maar dat het goed is dit nu officieel nog een keer te benoemen.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. @ Lionfish, natuurlijke selectie zegt u? Vreemd dat het heel vaak de “law abiding citizens” die braaf hebben geluisterd het loodje leggen. Heel veel “wappies” leven onderwijl vrolijk door. De “wappies” hebben dan ook niet hun verstand en eigen mening verloren binnen iets meer dan een jaar. Hun kunnen zelf nadenken. En zoals ik vaker heb aangegeven, onbezoldigd en onbaatzuchtig sta ik met liefde mijn prikje af aan iemand die het echt nodig heeft. Ik ben zelfs bereid de persoon op te halen en te brengen en daarna ook weer thuis af te zetten. Ook ben ik bereid om een maand lang te kijken hoe het met de persoon gaat en of die geen klachten overhoud. Maar ja dat ben ik. Enne IK heb geen enkele maatregel, restrictie of wat dan ook afgekondigd. Dat hebben de “experts” gedaan bij monde van de “wereldleiders” die gewoon ordinaire volgers blijken. Dus geef mij niet de schuld aub dat er ondanks dat er niks aan de hand is er restricties zijn. Waar ik ben is alles weer open en genieten we van het leven. Vandaag wederom lekker naar de sportschool gegaan, morgen lekker eindje fietsen. Heerlijk die vrijheid.

  2. @Tico, bij jou is zou een vaccinatie inderdaad niet de moeite waard zijn, die ene half afgestorven hersencel zou daar nog heimwee van krijgen. Jouw vaccindosis is beter af bij een willekeurige meer intelligente bewoner van deze planeet. Tegelijk is juist het naloopgedrag en gebral hersenloze wappies er de enige echte oorzaak van dat de huidige crisis nog steeds niet over is, en waarschijnlijk nog heel lang zal gaan duren. Soms leidt een virus als dit tot natuurlijke selectie. Ik hoop niet dat het zover komt, maar wellicht dat dat uiteindelijk onze enige redding is.

  3. Over een paar jaar of eerder grote consternatie. Velen die geprikt zijn blijvende medische bijwerkingen. Jongeren met langdurige klachten. Veel miskramen. En dokter Simpelvangeest zal zeggen dat dat niet komt door het prikje. En dat een ieder het vrijwillig heeft genomen. En dat hij geen enkele aansprakelijkheid accepteerd. Dit verkondigd hij uiteraard vanuit zijn penthouse in Miami, ondertussen zijn centjes tellend en hoofschuddend lachen om zoveel naieviteit onder de lokale bevolking van Curacao. Door wat na-aperij van het waanzinnig idioot idee van duitsland (inenten van 16 jarigen) tot wij van wc eend adviseren wc eend “onderzoek” dat zwangere vrouwen ook eggies heus waar zonder risico geprikt kunnen worden, stond Jerrie Simpelvangeest in de belangstelling. Zelf geen inbreng, wel na papegaaien van ezels. Lora ta ripiti loke buriku ta papia noemen we dat. Ach ja we gaan het zien. Korda ma taha!!

  4. Iedereen die het nieuws volgt weet dat deze Jerry Semper net als iedereen het nieuws van internet plukt en vervolgens voor geleerde speelt. Het is toch ongelooflijk dat de man arts is. Het laatste nieuws over het vaccinatie van zwangere vrouwen is; “In de Verenigde Staten kregen inmiddels meer dan 90.000 zwangere vrouwen een mRNA-vaccin en daarbij zijn geen ernstige bijwerkingen gemeld.”

    Het is niet bekend wat de gevolgen voor het ongeboren kind is, krijgen we straks kinderen met 2 hoofden? Worden meer kinderen als hermafrodiet geboren? Weten we allemaal nog niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

De politie werd afgelopen zaterdag naar een adres in Juan Domingu bij Mahuma gestuurd waar een familieruzie aan de gang was. Een man is opgepakt voor vernieling...

Nu.cw | Onderhoud aan Julianabrug duurt ongeveer een maand

Vandaag is MNO Vervat begonnen met de onderhoudwerkzaamheden aan de leuningen van de Koningin Julianabrug. Er wordt geen rijbaan volledig afgesloten maar het verkeer zal er wel...

Nu.cw | Excuses WEB Bonaire voor aanmaning van 1 cent

Bij de afdeling Klantenservice van WEB Bonaire werd onlangs een aanmaning voor een bedrag van 1 dollarcent over het hoofd gezien en verstuurd aan de klant. Het...

ParadiseFM | Ambtenaren krijgen deze week 1/12e van het vakantiegeld

Ambtenaren krijgen aanstaande vrijdag 1/12e van het vakantiegeld uitbetaald. Dat blijkt uit een interne aankondiging van de overheid. De betaling zal gezamenlijk met het salaris worden gedaan,...

Nu | Economieën Curaçao en Sint-Maarten krimpen zo’n 20 procent door pandemie

De economieën van Curaçao en Sint-Maarten kregen vorig jaar een dreun van respectievelijk 20 en 24 procent krimp te verwerken. Dat meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF)...
- Advertentie -