29 C
Willemstad
• dinsdag 29 november 2022

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG besluit | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, November 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, November 23, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DolfijnFM | Curaçaoënaars in Olympische finale

Met een nieuw Nederlands record van 2.59.06 plaatsten Tony van Diepen, Jochem Dobber en Curaçaoënaars Ramsey Angela en Terrence Agard zich op basis van tijd.

Weer Curaçaoënaars in een Olympische finale onder de Nederlandse vlag. Voor het eerst staat Nederland in de finale op het onderdeel 4 x 400 meter mannen. Liemarvin Bonevacia staat morgen in die finale.

Met een nieuw Nederlands record van 2.59.06 plaatsten Tony van Diepen, Jochem Dobber en Curaçaoënaars Ramsey Angela en Terrence Agard zich op basis van tijd. Bonevacia had vandaag een rustdag na zijn 400 meter finale van gisteren.

De 4 x 400 meter finale is morgenochtend 8.50 uur op Curaçao te volgen.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

19 reacties

 1. @Brian S schreef;
  “@Mano, Ik reageerde op de post van Janchi.. Die is de grapjas maar daar reageer je niet op.”

  Brian S,
  zoals ik eerder schreef geloof ik niet in aangeboren domheid. Een domme opmerking maken kan iedereen overkomen, i.i.g. de meesten. Ik ben ook maar een normaal begaafde, of dacht je dat ik geen domme opmerkingen zou kunnen maken? Zelfs iemand die onwetend is, is niet per definitie dom.

  Je moet het maar niet te zwaar opnemen Brian, eens zal ook ik een domme, stomme of ondoordachte opmerking maken, dan mag jij me erop aanspreken. En als het werkelijk een domme opmerking is, zal ik het ruiterlijk toegeven. Maar meestal betrap ik me zelf op een domme opmerking, dan maak ik het als het nodig is zelf bekend. Er is niets is zo bevredigend als je eigen domme of stomme fouten, uitspraken e.d. openlijk te erkennen.

  Je hebt eigenlijk een beetje te happig gereageerd op hetgeen Janchi schreef, vandaar jouw ondoordachte opmerking. (lol)
  Ik zie je al jaren op het forum schrijven, dom ben je dus geenszins. Maar dat betekent niet dat je nooit een domme opmerking zal maken. Hetzelfde geldt ook voor mij.(wink)

 2. @Brian S schreef;
  “Meeste medailles voor NL zijn gewonnen door witte mensen anders.”

  Brian S,
  zoals je misschien weet houd ik er niet van om om het even welk mens (dan ook) als dom te betitelen. Ik geloof n.l. niet in aangeboren domheid. Mensen zijn n.l. niet dom, ze doen dom of ze kletsen dom uit hun neus. Het is trouwens bewezen dat de meeste domme daden en domme uitspraken door ‘normaal begaafden’ zijn begaan of door hen worden begaan. Heel soms ook door de iets slimmere mens.

  Heb je alvorens jij jouw opmerking neerpende misschien ook de geteld hoeveel Nederlandse atleten naar Tokyo togen?
  Het waren 273 Nederlandse atleten waarvan naar schatting misschien zo’n 10 zwarte atleten.
  Is het dan niet volkomen LOGISCH dat de meeste medailles die voor Nederland zijn binnengehaald door witte Nederlanders zijn gewonnen?

  Niet eens als alle 10 zwarte Nederlanders elk een medaille hadden gewonnen, dan nog zouden “de meeste medailles voor NL zijn gewonnen door witte mensen (anders)”.

  Je hebt dus een ongelooflijke DOMME opmerking gemaakt Brian S, HaHaHa, niet te geloven man.(lol)

  Vandaag heb je de gouden KKC-medaille gewonnen voor de meest domme ignorante opmerking tot nu toe in 2021. (winki winki)

 3. krijg je het niet door je strot om te zeggen dat de kleurlingen uitblinken op de olympische spelen?

  Meeste medailles voor NL zijn gewonnen door witte mensen anders.

 4. De Nederlandse cq curacrimse hardlopers van de 4×400 meter hebben op een prachtige manier de tweede plek ( zilveren medaille ) gehaald, ben benieuwd of zij eerst in Nederland worden ontvangen en daarna door reizen naar curacrim om daar door MP Pik Pisas en Gerrit de Raaf te worden ontvangen op Hato en daarna een rond rit over het eiland krijgen. Daarna een eetentje in een hotel incl familie en dan naar huis waar de kratten bier en flessen met sterke drank koud/ warm staan zodat het feest tot diep in de nacht kan gevierd worden, ik zou zeggen gefeliciteerd Boy’s.

 5. @A.Mossel schreef;
  “Ik ben volgende maand 25 jaar getrouwd met een YDK die net zo zwart is als roet cq zwarte piet en heb daar geen last mee.”

  Bij voorbaat gefeliciteerd met jullie zilveren huwelijk. Je kunt er ook geen last van hebben dat ze net zo zwart is als roet, je bent immers bijna net zo zwart als zij. Noem je haar thuis ook negerin zoals jij je hier bijna iedere dag uitlaat over zwarte vrouwen? (lol)

 6. @Mano, op zich wel logisch want voor die tijd kwam Bonevacia uit voor Curaçao. Het is jammer dat @Janchi de discussie vertroebeld heeft door over huidskleur te beginnen. Het doet onrecht aan mijn deskundige waarneming. Zie daar 7 medailles voor atletiek.

 7. @ Dolfijn FM : Plasje ik kijk liever naar die foto van dat vrouwtje in het licht blauwe jurkje met dat mooie bos hout voor de deur ?.

 8. He He gaan we nu over een kleur lopen zeiken een kleur maakt niks nopes nada uit, karakter dat maakt de persoon. Ik ben volgende maand 25 jaar getrouwd met een YDK die net zo zwart is als roet cq zwarte piet en heb daar geen last mee. Kom er maar in Drekkie.

 9. @Beste ericlapas, waarom denken jouw forumgenoten dat je blank bent? Je weet net zo goed als ik dat je gewoon zwart bent. Nou ja, chocoladebruin, maar hier in Nederland is dat ook gewoon zwart hoor(lol)

 10. Zilveren estafettemannen maken elkaar ’met hart en ziel’ sterker las ik ergens vandaag.
  Prachtig want samen ben je sterker en het is zo jammer dat sommigen dat nog steeds niet begrijpen in het Koninkrijk….

 11. *Mannen 4×400 meter danken zilver aan vriendschap: ‘We zijn een voetbalteam* ‘

  07-08-21 16:16Update: 12 minuten geleden

  De mannen van de 4×400 meter zeggen dat hun vriendschap én de eerlijkheid naar elkaar toe de basis was voor hun zilveren race zaterdag op de Olympische Spelen. Liemarvin Bonevacia, Terrence Agard, Tony van Diepen en Ramsey Angela verrasten in Tokio door met een Nederlands record (2.57,18) als tweede te eindigen achter de Verenigde Staten

  https://www.nu.nl/olympische-spelen/6150278/mannen-4×400-meter-danken-zilver-aan-vriendschap-we-zijn-een-voetbalteam.html?redirect=1

 12. @Janchi, sorry dat ik niet naar huidskleur heb gekeken maar naar nationaliteit. Als je met kleurlingen, Negerinnen bedoeld, nou wij hebben Jamile Samuel maar die viel uit vanwege een blessure dus ik kan het niet mooier maken dan het is. Daarbij komt dat Samuel al 29 is dus het kan best zijn dat dit haar laatste spelen was.

  @Janchi, Als je toch kritiek wilt hebben hier heb ik wat voor je. Het Nederlandse voetbal elftal heeft twee zwarte speelsters, allebei aanvallers, Beerensteyn en Van de Sanden. Tijdens het programma, “De oranje zomer” werden de blanke speelsters bij naam genoemd maar als Renee van der Gijp en Dirksen over Beerensteyn en Van de Sanden hadden, spraken ze over die twee en de ene en die andere ze werden niet bij naam genoemd. Heb je daar een mening over?

 13. Het valt op dat de Nederlandse atletes steeds meer de top benaderen. Kijk maar naar Femke Bol, een zilver medaille op 400 meter horden. Deze dame is pas 19 jaar oud dus dat belooft veel voor de toekomst. Laten we hopen dat zij niet dezelfde fout als Dafne Schippers ooit een talentvolle atlete op de 100 en 200 meter die vroeg in haar carrière voor de verkeerde trainer heeft gekozen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -