29 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 13:27

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Curaçao heeft 4,2 miljard gulden schuld

- Advertentie -

De overheidsschuld van Curaçao is in het derde kwartaal van dit jaar met 184 miljoen gulden toegenomen. Curaçao heeft nu een totale schuld van 4,2 miljard gulden. Dat schrijft het College financieel toezicht.

De toename van de schulden is onder andere het gevolg van de verstrekking van de zesde tranche liquiditeitssteun door Nederland. Die bedroeg 168 miljoen.

Inmiddels heeft Den Haag voor het laatste kwartaal van dit jaar 76 miljoen aan liquiditeitssteun uitgekeerd. Daarmee komt de schuldquote uit op 93 procent van het Bruto Nationaal Product.

Bron: DolfijnFM

- Advertentie -

Artikel delen

16 reacties

 1. Voor @EClapas

  Ik heb eerlijk gezegd geen problemen met de piloten salariëring de leningen en garantstellingen worden wel afgelost.
  Hier gaat dat nooit lukken, en ook het CMC kan het gigantische bedrag nooit terugbetalen.
  We kunnen ons denk ik beter bezighouden met wat die clowns hier binnenharken. Zonder enige kennis van zaken zitten zij op een dure plek.

 2. @bryan, Nederland heeft altijd onderwijs (en nog steeds ) echt wel in onderwijs geïnvesteerd en op alle gebied, voedsel, de zorg , stoplichten , noem maar op, nu ‘n grote sukkel vheydoorn onderwijs, reislustigen , Alcalla Walle schotte cova . Ze hadden hun jatten uit de staatskas moeten houden. Dit is het hele eieren eten hier.

 3. Het is interessant als we weten dat de Nederlandse overheid, 3.4 miljard in KLM heeft gestoken. De piloten van de KLM moesten rond 20% salaris inleveren dan blijft nog behoorlijk wat over. Hier op Curaçao hebben we mensen als Chebu Sluis met een praktijkdiploma boekhouden die velen malen meer dan een piloot bij de KLM verdienen.

  Het is wel raar dat iemand als Chebu Sluis zegt, SPD diploma te hebben behaald terwijl de man 20 jaar over een simpele cursus PDB heeft gedaan.

  De vraag is als Iemand die veroordeeld is voor valsheid in geschrifte een diploma laat zien moet dat niet met een korreltje zout worden genomen?

 4. dit betekent dat na al die jaren we CFT beter kunnen opheffen overheidschuld is alleen maar toegenomen. er moet juist in curacao worden geinvesteerd in plaats van te bezuinigen.

  hoe krijgt CFT inzicht in de financien van de overheid?

  zelf denk ik dat curacao pas vooruit gaat als we de statuut veranderen naar wat engeland heeft me de andere eilanden in caribisch gebied.

  als nederland ook zo graag curacao vooruit wil helpen hadden ze allang goed kunnen investeren in het onderwijs.

  dit is gewoon een fantasie schuld om de bevolking te onderdrukken.

 5. Oja dat is waar ook het gemiddelde inkomen ligt op naf 33000 per jaar en dat gemiddelde Wordt hoog gehouden door de F&F zonder de F&F is het waarschijnlijk beduidend minder dan 28000 wat betekent dat het grootste deel van de bevolking gewoon een jaar moet verrekken en dan is het weer opgelost.
  Er zijn idd mensen die met dit idee net zoveel moeite hebben als de schuld verdubbelen en nog een generatie of twee met slechte scholen, gezondheidszorg en wegen te zetten.

 6. Daar wilt Cooper nog enkele miljarden via zijn plan B aan toevoegen. Cooper ziet daar geen problemen want als hij ver onder de grond ligt en zijn ziel in de hel ligt te rotten, moeten onze kleinkinderen nog voor die schuld boeten.

 7. 4 miljard zijn voor 50% opgegaan in de F&F cultuur en 50% aan het uitdelen van kleine banen zonder inhoud.
  En de twee overlappen elkaar.
  100% aan wanbestuur.
  Maar ach als we allemaal even naf 28000 extra lappen is het gat grotendeels weer gevuld.

 8. Ze hebben er letterlijk grote puinhoop van gemaakt en ze doen gewoon wat ze willen, niemand legt hen ‘ n strobreed in de weg. Wie heeft iets positiefs te melden over pnp mfk. Boek valt er te schrijven alleen al over de laatste 3 maanden: Pietersz manga, kid Martina, Martines, ansary, Manuel, snoepreizen, last but not least pik en cooper.

 9. “In wie zijn diepe zakken is het verdwenen…..?”

  ‘Egoïsme is helaas nog diep geworteld in de harten van velen.’

 10. Een schuld van 4 miljard!

  En wegen vol gaten! Zonder lijnen, zonder straatverlichting, zonder straatnaamborden, zonder verkeerslichten?

  Scholen die ernstig onderhoud behoeven, gedegradeerd vliegeveld, een zwaar verwaarloosde raffinaderij?

  Waar is dat geld naar toe?

  In wie zijn diepe zakken is het verdwenen…..?

 11. Dus 4,2 miljard op een bevolking van 160.000 of 150.000 inwoners tel uit je winst .
  Wat was de schuld voor 10.10 en daarna .
  Gaat lekker op nos Kòrsou .
  Een gebed zonder einde .

 12. Silvania vindt het goed! Hij vertrekt voor 5 weken? Honeymoon, of doktersverlof?. 4,2 miljard! Ach , kippenvoeding;,dan kunnen ze toch gerust op verlof??! Totaal overbodig dus! De minister…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | ‘Pay or stay’ for unpaid fines

A traffic control in progress. PHILIPSBURG--Motorists with outstanding fines are urged to settle their fines or risk enjoying a “stay” in the lockups. Police spokesperson E. Josepha said...

AntilliaansDagblad | Kamer vraagt opheldering verhoging belasting BES

Den Haag - Staatssecretaris Marnix van Rij van Financiën moet de Tweede Kamer uitleggen waarom de inwoners van Caribisch Nederland deze maand werden verrast door een belastingverhoging. De...

AntilliaansDagblad | Wettelijk recht op betaalrekening NL stap dichterbij

Den Haag - Het wettelijk recht op een betaalrekening bij een Nederlandse bank voor inwoners van het Caribische deel van het Koninkrijk is een stap dichterbij. Het...

AntilliaansDagblad | Erop of eronder voor Serlimar

Oranjestad - De rechter moet volgende maand beslissen of de surseance van betaling van staatsbedrijf Serlimar wel of niet wordt verlengd. In de afgelopen maanden zijn betalingsregelingen...

AntilliaansDagblad | Onderhoud onder Julianabrug

Project van 7,2 miljoen in april 2023 klaar Willemstad - Met een groot bord bij de oprit van de Julianabrug wordt aan de weggebruikers gevraagd op te letten...

AntilliaansDagblad | ‘Minimumnormen voor nummerkantoren’

Oplossing zoeken voor openen bankrekening Willemstad - Nummerkantoren (rifero’s) zullen in de toekomst aan minimumnormen moeten voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor het openen van een...
- Advertentie -
- Advertentie -