28 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 20:51

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Coho is nu nog vooral nog nulmeten

- Advertentie -

Persbureau Curacao

De landspakketten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn, vooruitlopend op de inwerkingtreding van de Rijkswet COHO, dit jaar in uitvoering genomen. De thema’s en maatregelen in de landspakketten zijn per land uitgewerkt in vier uitvoeringsagenda’s voor 2021.

Dit jaar stond vooral in het teken van nulmetingen en planvorming, met als doel om een gezamenlijk beeld te krijgen van de opgaven. Vanaf volgend jaar zal in toenemende mate overgegaan worden naar de uitvoering.

De voortgang van de uitvoeringsagenda wordt gemonitord in Uitvoeringsrapportages. De meest recente is de Uitvoeringsrapportage, over het derde kwartaal 2021.

- Advertentie -

De uitvoeringsrapportage over het vierde kwartaal 2021, alsmede de uitvoeringsagenda’s die zien op het eerste kwartaal van 2022, komen na behandeling ervan in de Rijksministerraad van 17 december vrij.

Ingestemd

Voor de oprichting van het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling is een consensusrijkswetvoorstel opgesteld. Tijdens de Rijksministerraad van 3 september hebben de landen na intensieve onderhandelingen en besprekingen ingestemd met het wetsvoorstel.

Voor het onderdeel begrotingstoezicht is nadien een nota van wijziging opgesteld en advies gevraagd aan de Raad van State. Eind september is dit advies ontvangen, waarna gesprekken met de landen zijn gevoerd over het uitgebrachte advies.

De hoop is dat dit proces op korte termijn kan worden afgerond, zodat het voorstel naar de parlementen van de betrokken landen kan worden gestuurd.

Kosten

Voor de uitvoering van de werkzaamheden van COHO is bijna 15 miljoen euro beschikbaar dit jaar. Zolang COHO nog niet formeel is opgericht, worden de middelen voor COHO verstrekt via de reguliere begroting van Koninkrijksrelaties.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

1 reactie

  1. `Nu begrijp ik ook waarom Pik Pisas lapoog zich ziek heeft gemeld en Silvania 5 weken ?? naar het buitenland op vakantie is gegaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Levenloos lichaam in water bij Piscadera

Persbureau Curacao De kustwacht heeft vanochtend even voor tienen een levenloos lichaam uit het water bij Piscadera gehaald. Die was even daarvoor ontdekt door omstanders in de mangoven...

PBC | BILD: Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich schuil op Curaçao

Persbureau Curacao Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich waarschijnlijk schuil op Curaçao. Althans dat is wat het Duitse Bild am Sonntag haar lezers voorhoudt. Norman Franz (51) heeft...

Column Youp | Dit interview betekent het einde van John de Mol

Vorige week zaterdag was er een vulkaanuitbarsting in Tonga, de Polynesische eilandengroep waar veel iets te rijke mensen graag ongestoord vakantie vieren. Ik dacht: John de Mol...

PBC | Voormalige Ennia accountants Victor Bergisch en Eric Vesseur door tuchtmaatregel uit registers

Met vonnissen | Persbureau Curacao De Accountantskamer in Zwolle heeft Victor Bergisch en Eric Vesseur, die tot begin 2021 werkzaam zijn geweest bij Baker Tilly Dutch Curaçao, stevig...

DH | Man shot dead in Cole Bay

COLE BAY -- A man was found dead in an appartment on Zozo Moran Drive, behind Kentucky Fried Chicken, in Cole Bay this morning. According to police spokesperson...

AntilliaansDagblad | D66 wil strand Chogogo op Bonaire verwijderen

Den Haag - D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot vindt de beantwoording van eerdere Kamervragen over het strand van Chogogo Resort op Bonaire niet geruststellen. Hij stelt daarom...
- Advertentie -
- Advertentie -