28 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...

ParadiseFM | Curaçao verwelkomde 53.970 verblijfsbezoekers in mei 2024

Het Curaçaose toerismebureau CTB is heel blij met de cijfers van afgelopen maand. In totaal kwamen bijna 54.000 verblijfstoeristen in mei naar ons eiland. Dat is een...

CC | Parliament to discuss Calmes’ proposal to ban same-sex marriage next week

WILLEMSTAD - The amendment proposed by MP Rennox Calmes to the Constitution of Curaçao to prohibit same-sex marriage will be discussed next week in a meeting of...

DH | Ottley to young men: ‘We are becoming our own worst enemy’

PHILIPSBURG--United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Omar Ottley has issued a passionate plea to the young men of St. Maarten, urging them to refrain from...
- Advertisement -spot_img

PBC | Coho is nu nog vooral nog nulmeten

HomeLandenArubaPBC | Coho is nu nog vooral nog nulmeten

Persbureau Curacao

De landspakketten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn, vooruitlopend op de inwerkingtreding van de Rijkswet COHO, dit jaar in uitvoering genomen. De thema’s en maatregelen in de landspakketten zijn per land uitgewerkt in vier uitvoeringsagenda’s voor 2021.

Dit jaar stond vooral in het teken van nulmetingen en planvorming, met als doel om een gezamenlijk beeld te krijgen van de opgaven. Vanaf volgend jaar zal in toenemende mate overgegaan worden naar de uitvoering.

De voortgang van de uitvoeringsagenda wordt gemonitord in Uitvoeringsrapportages. De meest recente is de Uitvoeringsrapportage, over het derde kwartaal 2021.

De uitvoeringsrapportage over het vierde kwartaal 2021, alsmede de uitvoeringsagenda’s die zien op het eerste kwartaal van 2022, komen na behandeling ervan in de Rijksministerraad van 17 december vrij.

Ingestemd

Voor de oprichting van het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling is een consensusrijkswetvoorstel opgesteld. Tijdens de Rijksministerraad van 3 september hebben de landen na intensieve onderhandelingen en besprekingen ingestemd met het wetsvoorstel.

Voor het onderdeel begrotingstoezicht is nadien een nota van wijziging opgesteld en advies gevraagd aan de Raad van State. Eind september is dit advies ontvangen, waarna gesprekken met de landen zijn gevoerd over het uitgebrachte advies.

De hoop is dat dit proces op korte termijn kan worden afgerond, zodat het voorstel naar de parlementen van de betrokken landen kan worden gestuurd.

Kosten

Voor de uitvoering van de werkzaamheden van COHO is bijna 15 miljoen euro beschikbaar dit jaar. Zolang COHO nog niet formeel is opgericht, worden de middelen voor COHO verstrekt via de reguliere begroting van Koninkrijksrelaties.

Bron: Persbureau Curacao

1 reactie

  1. `Nu begrijp ik ook waarom Pik Pisas lapoog zich ziek heeft gemeld en Silvania 5 weken ?? naar het buitenland op vakantie is gegaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties