26 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 11:53

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Bemiddelaar moet staking bij Damen voorkomen

- Advertentie -
Volgens Damen omdat de scheepswerf geen geld heeft gekregen in het kader van de NOW-regeling | Antilliaans Dagblad

Onrust bij de scheepswerf van Damen. Gisteren legde het personeel het werk neer. Reden is de inhouding van 25 procent op het salaris.

Volgens Damen omdat de scheepswerf geen geld heeft gekregen in het kader van de NOW-regeling. De werknemers willen gewoon volledig worden uitbetaald. Een bemiddelaar moet de zaak nu vlot trekken.

De werknemers zijn gistermiddag weer aan het werk gegaan in afwachting van verdere gesprekken vandaag. Mocht dat mislukken, dan zal Damen mogelijk naar de rechter stappen om een staking te voorkomen.

Bron: DolfijnFM

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Men leeft nog steeds in het verleden de boel plat gooien en denken dat ze zo hun gelijk kunnen halen.
  Als het getij verloopt , moet men zijn bakens verzetten .

 2. Trek mij de bek niet open over vakbond figuren, het zijn allemaal zo genaamde afgekeurde maar wel goed dik betaalde heiligen. Mijn wet op mijn bouw werk was wet en niet de vakbond, als ze op mijn werken kwamen trapte ik ze er van af, en als er een personeel man achter de bond stond op mijn bouw werk kon h9ij direct naar huis. Praat over 40 jaar geleden toen kon dat nog, nu niet meer wat een eters zijn het. maar als ik nu nog een bedrijf had op curacrim al was het met 500 man liet ik gewoon mijn bedrijf falliet gaan, kijken of ze dan nog zo’n grote bek hebben als zij de mensen op hun stoep krijgen, maar goed voor deze raad draaiers dat ik geen kans krijg om hun nek om te draaien jammer

 3. De oerdomme vakbonden over de noordkust zetten, zou een hoop helpen. Staak de boel maar kapot, kijk vooral niet om je heen wat er gebeurt in de wereld. Ik en Ik, meer bestaat er hier niet. Visieloze bende.

 4. En dit is het begin van het volgende bedrijf in de klucht “Curaçao VS Nederland”.
  Door dat de now regeling niet betaald kan worden zijn de vakbonden aan de beurt.
  Het geld moet uit Nederland komen anders is er geen geld.
  Dus wiens schuld is het?
  Voor de ongeletterde is het duidelijk; Nederland.
  Voor de geletterde de regering want zowel de vorige als deze doen niets als uitstellen en vooruitschuiven en daarom is de steun gestopt.
  De ongeletterde zijn in de meerderheid, zie hier de waarde van ons onderwijs systeem.

 5. Het blijft voor mij een volkomen raadsel dat zovelen alleen maar aan zichzelf kunnen blijven denken en dan ook nog eens alleen op de korte termijn.
  Trek Damen het vel over de oren en je kunt de klok er op gelijk zetten dat ze de tent gaan sluiten. Er zijn het afgelopen jaar al veel minder schepen hier gekomen voor reparatie en dat zal de komende jaren niet echt gaan veranderen. Daarmee is voor Damen de noodzaak om hier te blijven niet echt aanwezig.

  Dus ga lekker door met je ondoordachte acties en jullie staan in no-time voorgoed op straat. Leer eens logisch nadenken, zou een hoop ellende kunnen besparen.

 6. Dus iedereen moet salaris inleveren maar het dik betaalde vol gevreten tuig wil niet inleveren ik zou zeggen gooi maar lekker plat die boel en huur vak mensen in en stuur het tuig zonder geld naar huis en ze mogen niet meer terug komen, toe de loe volgevreten luiaards.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -