24 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 22:54

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Groente, fruit en vlees duurder geworden

- Advertentie -
De prijsverschillen zijn in sommige gevallen groot | Persbureau Curacao

Bij veel Curaçaose supermarkten zijn de prijzen voor groente, fruit en vlees in de afgelopen maanden omhoog gegaan. Betaalde je bijvoorbeeld voor een sirloin steak bij Supermarket 2000 in februari nog 30 gulden, deze maand moest je 41 gulden afrekenen.

Dat constateert de consumentenstichting Fundashon pa Konsumidó die bij in totaal 22 supermarkten de prijzen van producten in juni heeft vergeleken met die van februari. De prijsverschillen zijn in sommige gevallen groot.

Zo betaal je deze maand bij Vreugdenhil voor een kilo loinribs 17,50 gulden, terwijl je diezelfde kilo ribs in februari nog kon kopen 9,95. Een stijging van ruim 7,50 gulden.

Bij het fruit en de groente is een soortgelijke prijsstijging te zien. Neem een kilo paprika bij Dande Supermarkt; in februari betaalde je nog 5,95 voor een kilo, nu 4 maanden later zie je 9,50 op de prijssticker staan.

- Advertentie -

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Neem me niet kwalijk maar als mensen loinribs en sirloin steak willen eten moet ze ook niet over de prijzen klagen. Wat een decadentie zeg, terwijl anderen hier van de honger lijden.

    Het valt op dat er nog steeds mensen zijn die bang zijn om groente en fruit in de winkel aan te rakken, bang om met corona besmet te raken. Wellicht kan de overheid een voorlichtingscampagne beginnen.

  2. Een analyse door de consumentenstichting FdK van de prijsstijgingen lijkt hier noodzakelijk. Prijsstijgingen van meer dan 10% zijn een mokerslag voor het merendeel van de bevolking. Het is humanitaire ramp. Gelukkig staan de Statenleden 25% van hun salaris af aan de arme bevolking zodat kinderen geen honger of dorst lijden.

  3. En het word nog vele malen duurder, en we geven lekker de Makamba de schuld. Ben blij dat ik nog een vrachtwagen vol met papier zwart geld heb staan, al kost straks een banaan 100,00 piek maakt het mij niet uit, ik heb in Duitsland in de bouwwereld meer belasting kunnen graaien dan wat die curacrim regering boeven al jaren doen van het volk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -