26 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 11:39

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | 90 kilometer asfalt nodig om wegen te herstellen op Curaçao

- Advertentie -
Er is op dit moment maar 16 miljoen beschikbaar en dat mag niet gebruikt worden om gaten in het wegdek te vullen, daarvoor moet ander geld gezocht worden.
| Antilliaans Dagblad

90 kilometer asfalt is nodig om de wegen van Curaçao te herstellen. Dat zegt oud-minister Zita Jesus-Leito. In de Èxtra zegt het PAR-Statenlid dat elke kilometer nieuw asfalt aanleggen 1 miljoen gulden kost.

Er is op dit moment maar 16 miljoen beschikbaar en dat mag niet gebruikt worden om gaten in het wegdek te vullen, daarvoor moet ander geld gezocht worden.

Bron: DolfijnFM

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. Zou mevrouw Jesus-Leito zich niet schamen dat zij het wegdek op deze manier, na haar ministerschap, heeft achter gelaten? 90 kilometer lijkt mij trouwens wat weinig.

 2. Blooper cooper heeft beloofd zsm het wegdek aan te pakken. Waar haalt hij ‘t geld vandaan?? Uit zijn eigen potje van diefstal, zou hem sieren.

 3. En daarom verdom ik het om wegenbelasting te betalen, ik betaal elk jaar meer geld om mijn auto een beetje netjes over deze gatenwegen te rijden dan ik mijn wegenbelasting zou betalen.

 4. Wat een verhaal. Er is 16 mio voor nieuw asfalt maar geen geld om gaten te vullen.
  De eerst komende tig jaren zal er geen geld zijn om 90 km nieuw asfalt te leggen en moeten we dus maar accepteren dat er steeds meer gaten komen in de wegen, onze mobiliteit steeds moeizamer wordt en ieder vakantieganger die als hij weer thuis is als eerste zal melden dat de wegen een puinhoop zijn.
  Leer eens prioriteiten stellen en gebruik de 16 mio om gaten te dichten of is dit al weer uitgegeven aan de salarissen.

 5. @Brian S zegt: “…Normaal zal dat ong 50 duizend zijn…”

  Een weg is zeker 5 meter breed. Een 5 meter brede weg van 1km lang geeft in totaal 5.000m² weg.
  50.000 gedeeld door 5.000 is ANG 10,- per vierkante meter.
  Kost asfalt volgens jou inclusief leveren en leggen ANG 10,- per m².
  Als ik jou was zou ik maar in loondienst blijven werken.

 6. inderdaad haal dit statenlid (of artikelschrijver) de ene met de andere door elkaar.

  Citaat: “90 kilometer asfalt is nodig om de wegen van Curaçao te herstellen. Dat zegt oud-minister Zita Jesus-Leito. In de Èxtra zegt het PAR-Statenlid dat elke kilometer nieuw asfalt aanleggen 1 miljoen gulden kost”.

  Wegen herstellen, nieuw asfalt (?) aanbrengen, op z’n zachts gezegd: lult zij maar wat bij elkaar.

 7. Men moet weten waarover men praat. Die 1 mln. kan best kloppen als men een weg helemaal opnieuw aanlegt met fundering, basis, en slijtlaag. Reparatie gaat over iets anders. Dan haalt men de aanwezige restanten ruim weg en probeert een plaatselijke fundering en basisasfalt aan te brengen (meestal koud-asfalt) waarop dan geen slijtlaag komt. Dan praat men over heel andere bedragen en niet per km. maar per m2

 8. Kosten voor 1 km asfalt is 1 miljoen idd. Of dat moet men betalen als het door een friends of family van Zita gedaan dient te worden.

  Normaal zal dat ong 50 duizend zijn. Maar vaak gooien ze er wat stenen en zand in het gat.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -