29 C
Willemstad
• woensdag 26 januari 2022 12:47

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Weer forse toename van besmettingen op Curaçao

- Advertentie -

Persbureau Curacao

De GGD weet van het merendeel van de nieuwe besmetting niet waar die op het eiland vandaan komt, zegt epidemioloog Izzy Gerstenbluth | Persbureau Curacao

Voor de derde dag op rij kent Curaçao een forse toename van het aantal positief geteste mensen. 84 komen er vandaag bij, zodat er nu in totaal 185 mensen in quarantaine zitten.

De GGD weet van het merendeel van de nieuwe besmetting niet waar die op het eiland vandaan komt, zegt epidemioloog Izzy Gerstenbluth. Vijf positief geteste mensen kwamen uit het buitenland.

In totaal zijn er vandaag 1.888 mensen getest, zodat de testratio uitkomt op 4,4 procent. Maandag was dat nog 0,4 procent. Er wordt nu meer getest en ook meer gevonden.

Maatregelen

- Advertentie -

Ondanks het verhoogd aantal positieve testen worden de coronamaatregelen op Curaçao voorlopig niet aangescherpt. Er gaat wel meer gecontroleerd worden, vooral bij evenementen en aan het strand. Ook de mondkapjesverplichting en de social distancing maatregelen blijven gelden.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

38 reacties

 1. @mano

  Kijk uit voor de bijdrage van Joep Meloen over andersdenkenden (dan hij).
  Het heeft alle ingredienten van een complottheorie.

 2. @ Mano, bedankt heel goed verwoord. Je ziet steeds meer en meer dat bepaalde gebeuren worden toebedeeld aan “laaggeletterden en ongeschoolden” Dat was al zo toentertijd met wijlen de heer Jan Maat, de heer Professor Pim Fortuijn, de heer Geert Wilders, de heer Tierry Baudet en de heer Donald Trump. Telkenmale werd er beweerd dat de achterban “low class” was. Niets is minder waar.

  @ Joep, waarom gooi je alles op 1 hoop? Er zullen best mensen zijn die wantrouwig zijn tegen alle ECHTE vaccinaties. Maar velen zijn wantrouwig naar dit experimenteel goedje wat GEEN vaccinatie is, hoezeer de politiek, het selecte groepje wetenschappers en media het ook zo proberen te noemen. De fabrikanten zeiden vanaf het begin dat dit GEEN vaccinatie is, stond ook zo op hun website omschreven. Vanaf dag 1 vond ik de ganse heisa om deze griep overdreven. Toen ergens in November triomfantelijk werd verteld dat men dan een tegengif had ontdekt had ik al van Hell to the No dat die troep in mij wordt gespoten. En ik heb al mijn ECHTE vaccinaties gehad, sommige ziektes heb ik op natuurlijke wijze doorlopen en daar weerstand tegen gebouwd, ik geloof niks van de onzin theorien zoals 5G, Bill Gates, Illuminatie en wat voor onzin meer, heb een MBO diploma laboratorium techniek en vele vakcertifacten. Dus volgens mij val ik niet in het hokje waar iedereen de criticus wil plaatsen.

  “Ondertussen stouwt diezelfde groep zich wel vol met junk food, drugs en drank, ze laten chemische inkt aanbrengen onder hun huid als tattoo etc,” Ja hoor en degene die zich laten volspuiten met het experimenteel goedje leven vanaf die dag zeer gezond, zijn gestopt met roken, drinken alleen maar water, hebben al hun lelijke plakplaatjes van hun lichaam af laten laseren, hebben hun BMI drastisch naar beneden bijgesteld etc. Want ja wie zich heeft laten prikken laat zien dat die iets voor de maatschappij over heeft en doet graag wat voor anderen.

  @ Loes, 98.8% van degenen die besmet raakten met dit griepje hadden licht tot geen symptomen. Velen die zich nu massaal laten testen terwijl ze geen symptomen hebben en besmet zijn hebben het niet eens door. En dat was al vanaf het begin zo, nog voor dat Pfizer, Janssen etc. miljarden vergaarden met hun experimenteel goedje, die voorlopig is toegelaten onder voorbehoud tot er iets op de markt komt dat wel degelijk kan helpen. Dus het hardnekkig fabeltje dat de overheid, media en select groepje experts de wereld in hebben geslingerd dat alleen de geprikten geen last ondervinden zijn LEUGENS. Ken genoeg mensen die niet geprikt zijn, besmet zijn of waren en vrolijk fluitend doorleven. Uiteraard heb je enkele mensen die flink beroerd kunnen zijn, maar dat zijn excessen waar helaas alle focus op wordt gelegd. Geprikten zouden zich niet druk moeten maken over ongeprikten, immers als we de cijfers mogen geloven dunt die groep steeds meer uit. Of geeft men indirect toe dat ze zich voor niks hebben laten inspuiten?

 3. @ Wim Wouda,

  Leuk dat je Campbell citeert, maar citeer hem dan ook helemaal. Ik volg Campbell al meer dan een jaar en ik heb hem nog nooit kunnen betrappen op manipuleren van informatie. Jij doet dat wel.
  Campbell zegt zeer duidelijk dat vorige week het aantal besmettingen onder niet gevaccineerden is afgenomen en onder gevaccineerden is toegenomen.
  Daarna zegt hij duidelijk dat niet bekend is WAAROM dat zo is, doch het vermoeden is dat het te maken heeft met de vaccinatiegraad. En dat is op zich ook een logische gedachte. Echter, hij geeft daarna aan dat het afwachten is hoe het zich gaat ontwikkelen en dat men de boel onderzoekt.

  Ook geeft Campbell aan dat bewezen is dat gevaccineerden minder klachten hebben en derhalve ook minder beslag leggen op de medische voorzieningen. De symptomen bij gevaccineerden beperken zich veelal tot hoofdpijn, keelpijn, verkouden gevoel en hoesten. De klachten bij niet-gevaccineerden zijn nog altijd de volledige covid symptomen.
  Kan aan mij liggen, maar wanneer covid kan worden gereduceerd tot hoofdpijn, keelpijn, verkouden en wat hoesten dan noem ik dat een overwinning. In februari denk ik dat er velen zouden zijn geweest die daarvoor zouden hebben getekend i.p.v. dat zij in het CMC terecht kwamen met zware klachten. En de mensen die zijn overleden aan covid zouden zeer zeker niet lacherig doen over covid.

  Dus beste Wim, wanneer je Campbell wilt aanhalen……………..haal hem dan volledig aan, maar ga ook eens terug naar zijn oudere video’s. Daar legt hij o.a. uit hoe de vaccins werken, wat de consequenties zijn etc.
  Maar ja, dat zijn videos die niet in jouw straatje passen. Jij knipt, plakt en insinueert liever delen van videos zodat het jouw verhaaltje ondersteunt. En dan vraag ik me toch af waarom jij dat knip en plakwerk nodig hebt ?
  Is jouw verhaal zo zwak dat het alleen met plak en knipwerk tot iets kan worden gemaakt ?

 4. @ Mano

  Anti-vaxxers begonnen op te komen toen het internet beschikbaar werd. Mensen met enige opleiding en het idee van ‘een gezonde levensstijl’ begonnen zich af te vragen of al die chemische spullen wel in hun lichaam behoorden te zijn.
  Vervolgens gingen ze zoeken op het internet en daar ging het fout. Ze hadden wel een hogere opleiding, maar niet op medisch gebied en dus kreeg je claims als dat er kwik werd gebruikt, dat er andere giftige stoffen in vaccinaties zaten en zie daar, het anti-vax gebeuren was geboren.
  Daarna sloeg dit over op de mensen die erg gevoelig zijn voor complottheorien en het werd een soort van rage. Het werd zelfs zo gek dat anti-vaxxers met hun artsen in discussie gingen en de artsen betichtten van liegen. Dat zij zelf er weinig van begrepen hadden kwam nooit bij hen op. Zij waren immers hoog opgeleid en wisten alles beter.

  Nu zien we bij corona hetzelfde. Vanaf het begin van corona is duidelijk dat alleen een vaccin deze situatie tot een eind kan brengen. Het vreemde is dan ook dat, voordat de vaccins er waren, de meerderheid dit ook wist te onderkennen. Alleen de vaste groep anti vaxxers was tegen.
  Maar…………….toen bleek dat de vaccins vrij snel konden worden geproduceerd vonden ineens steeds meer mensen dat ‘het te snel was gegaan’. En dat was vreemd. Men wilde een vaccin, maar het mocht niet al te snel beschikbaar zijn. Had men bv 3 of 4 jaar gedaan over het ontwikkelen van het vaccin dan had men wel geklaagd dat het zolang duurde, maar had men de vaccins waarschijnlijk wel aanvaard.
  Nu is het argument dat men niet weet wat de lange termijn effecten zijn en daarmee maakt met de grote fout vaccins te vergelijken met medicijnen. In tegenstelling tot een medicijn, wat daadwerkelijk een virus of bacterie moet vernietigen, doet een vaccins niets meer en niets minder dan het menselijk afweersysteem bekend maken (lees: trainen) met het virus waartegen dat vaccin is bedoeld. Dat is immers altijd het grote probleem bij ziektes, is het een nieuw virus of een nieuwe bacterie dan herkent het lichaam dat niet en gaat het langer duren eerdat het afweersysteem in actie kan komen.
  Door middel van een vaccin geven we het afweersysteem een ‘head start’, wat inhoudt dat het virus vanaf het moment van binnenkomst in het lichaam wordt herkend en de afweer meteen kan plaatsvinden. Hierdoor is het virus minder destructief en dat kan dus het verschil maken tussen leven en dood of lange termijn effecten (bv verlamming i.g.v. polio).
  De anti-vaxxers beweren dan graag dat een goed immuunsysteem ook wel in staat is om zo’n virus aan te pakken en in sommige gevallen zal dat best waar zijn. Echter, in zeer veel gevallen is dat niet het geval en dan krijgt de patient simpelweg te maken met de gevolgen van het virus. Het coronavirus heeft als nadeel dat het ook nog eens het immuunsysteem uit kan schakelen en dan heb je dus niet zoveel aan een goed immuunsysteem, het virus weet het te omzeilen.

  Maar ja, hoe ga je mensen, die heilig zijn overtuigd van hun gelijk, duidelijk maken dat een vaccin geen lange termijn effecten kent ? Waarom zijn die er niet ? Omdat het vaccin wordt afgebroken door het immuunsysteem. Een medicijn kent wel lange termijn effecten en dat komt door de gebruikte stoffen. Vaccins zijn niet opgebouwd uit die stoffen, maar ja, dat is iets wat een anti-vaxxer of wappie nimmer zal accepteren. Daarmee zou zijn of haar wereld instorten, een wereld die ze zelf hebben gecreeerd in hun belevingswereld.

  Wat dat betreft was het 100 jaar geleden een stuk eenvoudiger. Polio, TBC, gele koorts, difterie en meer van dat soort ellendige ziektes waren gemeengoed. Iedereen kende wel iemand die polio of TBC had. Men zag de gevolgen en men hoopte dat ze zelf niet het slachtoffer zouden worden. De gehele wereld was toen dan ook blij op het moment dat er een vaccin tegen die ziektes werd uitgevonden. En zo verdwenen deze ziektes uiteindelijk uit ons wereldbeeld, er werd niet meer aan gedacht, ze waren onbekend.
  Totdat………………het internet werd uitgevonden en men ineens het idee had dat gezond leven hetzelfde betekende als geen medicijnen en geen vaccins meer nemen.

  Dat we daarmee weer teruggingen naar de tijd van de middeleeuwen hadden (en hebben) ze niet door. Tot aan de uitvinding van medicijnen en vaccins was het lichaam niet in staat deze ziektes het hoofd te bieden, dus waarom een grote groep nu denkt dat het wel kan is mij een compleet raadsel.

  Ondertussen stouwt diezelfde groep zich wel vol met junk food, drugs en drank, ze laten chemische inkt aanbrengen onder hun huid als tattoo etc, want dat is namelijk zeer gezond. Ze kennen McDonalds, ze kennen hun drugsdealer en alcohol plus sigaretten zijn gewoon lekker, dus waar maak je je druk over.

  En ondertussen blijven ze volhouden dat zij volledig ‘woke’ zijn en alle anderen schapen zijn omdat die zo slim zijn om wel de medische wetenschap te volgen.

  Soms vraag ik me af of corona 100 jaar geleden al voorbij zou zijn geweest wanneer corona toen had huis gehouden en er toen een vaccin was uitgevonden. Dikke kans dat we er nu nog alleen in de geschiedenisboekjes iets over hadden kunnen lezen.
  Maar dankzij de anti-vaxxers zullen onze achterkleinkinderen nog steeds bekend zijn met corona. We zijn er hard op vooruit gegaan als maatschappij…………….eh niet dus.

 5. Als je gevaccineerd bent betekend het alleen dat je minder gevoelig bent voor de symptomen van de besmetting. Je kan nog steeds besmet raken met covid / varianten. En dus kan je het nog steeds door geven. Waarschijnlijk ben je minder besmettelijk omdat je minder ziek bent.

  Er is nu een illusie dat je covid, wat nog steeds een type griep virus is, kan uitroeien.
  Dat is niet waar je naar moet kijken.
  Er zijn miljoenen virussen en bacteriën, en velen hebben ook vaak een functie. Door onze beperkte kennis is medicijngebruik nog steeds een beetje repareren met een hamer.

  Bijvoorbeeld, antibiotica s zijn prima om infecties te bestrijden. Maar ze leggen ook je darmbacteriën plat. Die darmbacteriën zijn echter wel heel belangrijk voor je natuurlijke weerstand.
  Bacteriën die je wilt bestrijden passen zich aan waardoor resistente versies komen. Je kan de milde variant laten uitrazen zodat de heftige variant er niet komt. Griep heeft altijd een 2 jaar cycle.

  Als we over 10 jaar terugkijken en alles beter is onderzocht hebben dan pas kan je zeggen of deze vaccinaties dingen beter hebben gemaakt of alleen maar dingen heeft verschoven.
  Er is een aantoonbare correlatie tussen een bepaald type griepvaccinaties en gevoeliger zijn voor covid.
  Net zoals er aantoonbare correlaties zijn tussen het hebben gehad van bepaalde ziektes en gevoeligheid voor andere dingen. Net zoals het effect van te schoon opvoeden van kinderen een aantoonbaar effect heeft op gevoeligheid voor allergieën. Atopy.

  Reguliere Covid is niks nieuws maar toch blijft het nog steeds blijft het vaag waar deze variant nu eigenlijk vandaan kwam. Niet dat nu nog veel uitmaakt want we zijn al 80 varianten verder.
  Ook als je naar de recentste statistiek kijkt is de mortaliteit uiteindelijk ongeveer het zelfde als reguliere griep waar bij je moet opmerken dat die griep statistiek is verdwenen of sterk verminderd samen met long / aandoeningen aan de bovenste luchtwegen en zelfs cardiovasculaire en andere trombose farcten zijn sterk verminderd. Misschien moeten de totaal tellingen een keer bekeken worden. We zitten in jaar 2 intussen. en dan alles blijven optellen is nonsens.

  Ja de vaccinaties bepreken de gevolgen wel. In NL gaat er nauwelijks iemand aan dood en gevaccineerde worden niet of nauwelijks opgenomen. Dat is waar oorspronkelijk het om ging niet massaal de zorg overbelasten zodat de reguliere zorg (95%) wordt ondermijnd. en de jeugd ach ja. Ongelukken en vechtpartijen. lijkt dodelijker te zijn. En dat er zoveel meer geinfecteerd zijn. tja verdisconteerd dat met he taantal testen en de frequentie.

  Nu met 300 mensen op een bedden bestand van 35.000 – 40.000 en een normaal aantal ziekenhuisopnames in Nederland van meer dan 3 miljoen per jaar… tja.. En kijk Curacao met z.n 2 opnames. Waarvan niet wordt verteld hoe oud en wat er nog meer is.
  Je moet ook weer opmerken dat een groot deel van de groep die heel gevoelig is voor corona intussen ook groten deels is overleden. Want we moeten niet vergeten dat 80% van die groep toch al leeftijd. / problemen had.
  We worden steeds ouder 30% in nl is 65 plus en de bevolking groeit nog steeds. Met pillendoosjes in de hand worden we ouder en ouder.

  Wat hebben we nu bereikt met al die lockdowns….. en “maatregelen”
  Dat de regulieren zorg volslagen ondermijnd is.. We zijn meer levensjaren kwijtgeraakt dan dat we gewonnen hebben. Onze economie plat.
  Regulier medicijn gebruik dood ook miljoenen mensen per jaar. Alleen daar hoor je vrij weinig over.
  Kijk naar de pijnstiller crises in de vs.
  Er komt een punt dat je moet gaan kijken wie je nu eigenlijk aan het redden bent en wat de kosten en werkelijke benefits zijn. Moet je de gezonde kip slachten om soep te koken voor de zieke ?

  We slaan door nu met covid dingen en het zal gebruikt gaan worden als registratie middel.
  De grap van Frankrijk met dat covid paspoort is niet voor Covid maar het is een verkapte volkstelling en registratie. Om gevaccineerd te worden moet je papieren laten zien. Dus je kan mooi alle illegalen en andere gezochte personen er mee uitzonderen. Die kunnen het openbaar vervoer niet meer in.

  Covid begint steeds meer en politiek middel van onderdrukking en angst te worden dan het gevaar wat het eigenlijk is. De politiek vind het prachtig want allen andere politieke issues zijn plotseling weg.

 6. Onvoorstelbaar dit wappie gebeuren van wappie adepten.
  Dit gezeur over welles nietes is nu al meer dan een jaar aan de gang.

  Het ergste van alles dat ‘men’ FvD wappies eveneens serieus neemt.

  Walgelijk!

 7. @wouda. Je hebt je slecht laten informeren. Covid is inmiddels de pandemie van de niet gevaccineerden. En wat is je probleem, als je niet geloofd in de medische wetenschap, waarom zou je dan wel een plek opeisen. Dat is pas echt hypocriet.

 8. @Tico Martina schreef;
  “Niet iedereen die kritisch is op het beleid en vragen stelt hangt verzinsels aan, kijkt filmpjes op Youtube of luisterd naar FvD.”

  Inderdaad! Maar ook niet iedereen die ‘niet’ van plan is zich te laten vaccineren gelooft in de conspiracy theories die in omloop zijn over het vaccin. Er bestaan echt mensen die nauwelijks beïnvloedbaar zijn. Niet voor advertenties, ook niet door onverifieerbare kletspraatjes, kortom door vrijwel niets. Dat zijn mensen die vrijwel in alle gevallen, zowel de belangrijke als de niet zo belangrijke, hun eigen autonome privé beslissingen nemen. Tot die groep behoor ook ik. Ik geloof echt niet in de complotverhaaltjes die de ronde doen, en zoals ik zijn er nog duizenden die zich niet gek laten maken. Ik besloot meteen al toen de vaccins ontwikkeld waren dat ik me niet laat vaccineren. Ik had van niemand enig advies nodig. Zo’n besluit is persoonlijk en normaliter praat je er ook niet over. Wel met mijn vriendin natuurlijk, zij laat zich wel vaccineren, maar ze heeft dan ook ouders die over de 70 zijn. Zij is dus verstandig. Dat ik het vertel is een afweging, de forum leden kennen mij n.l. niet. (wink)

  Wat ik nooit zal doen is het propageren of aanmoedigen om zich niet te laten vaccineren. Simpelweg omdat ik vind dat het om een persoonlijke afweging gaat. Bovendien heb ik weinig verstand van zaken als virussen e.a. medische calamiteiten, ik ben niet medisch geschoold. Natuurlijk is er wel de mogelijkheid om mij een beetje in te lezen over het beestje, maar dat boeit mij niet echt. Het is dus ook niet de bedoeling dat ik mij in het KKC-coronadebat meng.

  Ben bekend met mensen die absoluut niet laaggeletterd zijn en al helemaal niet laaggeschoold, die er niet aan denken zich te laten vaccineren. Dat zeg ik omdat er in de Nederlandse media steeds op gehamerd wordt dat het de laaggeletterden en laaggeschoolden, de zogenoemde ‘wappies’, waaronder ook mensen met een emigratie achtergrond, degenen zijn die zich niet willen laten vaccineren. Tja, voor het geval dat het echt op een niet te overziene ramp uitloopt moeten er schuldigen worden aangewezen.

  Hoe anti-vaxxers die een universitaire studie hebben afgerond (of een hbo opleiding) die zich bovendien niet laten beïnvloeden door allerhande complottheorieën door de media of de politici “getypeerd worden” weet ik echt niet. Maar zij bestaan wel degelijk! Ook de autonome beslissers zoals ik mezelf. Alleen wordt er over genoemde groepen niet of zeer zelden geschreven/gesproken. Ik wilde graag mijn mening kwijt over het vaccinatiegebeuren. Dit is alles en niets meer.

 9. @ Brian S. Het ministerie van staatspropaganda heeft goed werk verricht bij u. Niet het ondoordachte paniekbeleid van de overheden; niet de constante paniekvoetbal berichten van de media; niet de angsthaas cultuur van velen; Neen de ongeprikten hebben er voor gezorgd dat velen hun baan kwijt zijn. De ongeprikten hebben stompzinnige maatregelen bedacht en ingevoerd. De ongeprikten hebben lopen goochelen met cijfertjes en grafiekjes waarbij ze er telkens naast zaten. In theorie hadden ze natuurlijk gelijk, daar niet van, net zoals je in theorie ook een scheet op een plankje kan timmeren. Maar ja die verdraaide werkelijkheid he. Nu ik het zo bedenk, ik weet haast zeker dat de ongeprikten dit griepje persoonlijk bij iedereen hebben ingebracht. Niet de vleermuissoep vreter neen de ongeprikten zijn de schuldigen. Haal de fakkels en hooivorken tevoorschijn, we gaan ze halen!!!

 10. @wim wouda

  “……..maar wordt ernstig tegengewerkt door de censuur die de WHO oplegt”.
  Verklaar je nader. Bewijsstukken?

  “…….In Engeland een van de meest gevaccineerde landen gebeuren op dit moment vreemde zaken rond besmettingen”.
  Leg uit!

  Door je persoonlijke interesses op internet leiden de algoritmes je waarschijnlijk automatisch naar fake news berichten.
  Let op je klikgedrag!

 11. @Wim. Zal het wel fout hebben maar de meeste mensen die nu besmet worden en op de IC belanden zijn mensen zonder vaccinatie. Onder de mensen die hun vaccinaties hebben gehad komt vrijwel niemand op de IC. Vorig jaar waren de ICś vol met oudjes en die zitten er nu vrijwel niet meer. Wel de groep die niet of niet volledig is gevaccineerd.

  Maar dankzij deze groep worden hele landen weer in lockdowns gezet waardoor veel mensen hun werk verliezen.

 12. @ Lionfish en @ Brian. Wat een ranzige opmerking. Mocht de situatie zich in de toekomst voordoen dat mensen op termijn ernstig ziek worden als gevolg van de vaccinatie heb je dan hetzelfde standpunt, gooi ze maar uit de verzekering? Teken je dan even vast bij het kruisje?
  Hoe hard je roept de debat is open. Nu schermen met “wetenschap” is het domste wat je kunt doen. Die is volop in ontwikkeling maar wordt ernstig tegengewerkt door de censuur die de WHO oplegt. In Engeland een van de meest gevaccineerde landen gebeuren op dit moment vreemde zaken rond besmettingen. Dr. Cambell, uiteraard alles met onderbouwing. Minder ziekte maar meer besmettingen onder gevaccineerden: https://www.youtube.com/watch?v=Jv3Q74CLU1c&t=953s

 13. @Dino,

  Omdat ik me niet kan voorstellen dat de grote gevestigde nieuwsompoepen/kranten zoals NOS, BBC, NYTimes enz. Iedereen zitten voor te liegen
  Behalve Fox dan .

 14. @Lionfish en Kiko.
  Waarom zien jullie bij alle debatten alleen pro vaccinatie geleerden en nooit de andere wetenschappers die aangeven dat deze onzin moet stoppen.
  Ze worden gewoon niet aan het woord gelaten en of uitgenodigd bij praatprogramma’s.
  Dat jullie de keuze maken om met een experimenteel goedje te laten spuiten is jullie goed recht.
  Echter beleidmakers die pro coronapaspoort en verplicht vaccineren propageren, moet je als maatschappij zo snel mogelijk weg doen.

  Enige wat mij rest is “Time will tell”.

 15. @Dino. Wat een gevaarlijke onzin verkoop je. Op internet kan je alles vinden wat je maar wilt, maar met selectief shoppen en dus alleen die dingen willen zien die in je straatje passen creeer je alleen maar je eigen alternatieve waarheden. Iets waar trump ook zo goed in is. En je ziet op dit forum dat simpele zielen als @Tico daar met open ogen intrappen.

  Ik vind het idee van @Brian prima, laat niet gevaccinneerden hun eigen ziektekosten maar dekken, en gooi ze uit de bestaande verzekeringen. Als ze zo overtuigd zijn van zichzelf als jij dan is er vast wel iemand die een wappie verzekering gaat aanbieden, een winwin situatie dus.

 16. @ Dino, helemaal gelijk. Ik hoopte op meer wijsheid en kritisch denken. Als ik de wereld van de afgelopen 1.5 jaar bekijk, dan doet me dit altijd aan het lied en clip denken van Katy perry, chained to the rhythm (https://www.youtube.com/watch?v=Um7pMggPnug).

  Al 1,5 jaar is er dagelijks wereldwijde staatpropaganda via de media over dit oh zo gevaarlijk bacilletje. Ziet men zelf de idioterie niet in. Enorm veel mensen zijn gestorven door Aids, Kanker, Griep, Verkoudheid en andere ziektes. Nooit is daar actief iets tegen gedaan. Te duur, niet mogelijk bla bla bla. En nu wil men met droge ogen beweren dat in zeer korte tijd er een wondermiddel is gevonden tegen iets waar niks over bekend was tot op heden? En dan loopt men ook nog trots te verkondigen dat dat kon omdat er enorm veel geld in is gepompt en dat men versneld de procedure door is gegaan? En what about het andere wat al tig decenia rondwaard? Echt we zijn allemaal gestoord op deze wereld.

 17. @Dino,

  Rumble.com is voor Trump supporters .
  Ik hoop dat je slim genoeg bent om alle shit die daar verspreid wordt met een korreltje zout te nemen.

 18. @Tico Martina.
  Je hebt genoeg aangegeven dat informatie aanwezig is en dat men moet leren zoeken en lezen. Maar nee, men gelooft de overheid.

  Beste mensen informeer jullie zelf en respecteer mensen die bewust wegblijven van dat experimenteel goedje.

  Er zijn genoeg experts die aangeven dat het experimenteel goedje meer kwaad doet dan bedoeld.
  https://rumble.com/vfpgoh-dr.-bhakdi-interview.html

 19. @ Joep Meloen. Bedankt voor de toelichting, echter je generaliseert. Niet iedereen die kritisch is op het beleid en vragen stelt hangt verzinsels aan, kijkt filmpjes op Youtube of luisterd naar FvD. Ik weet dat men een ieder die kritisch is probeert te framen om hun zo monddood te maken. Elk filmpje die ik doorgestuurd heb gekregen waar iemand onzin loopt te verkopen gaat direct de digitale prullenbak in. Ik heb nooit een feestboek account gehad en heb die rommelsite ook nooit bezocht dus ook daar haal ik mijn info niet vandaan. Met het merendeel van de standpunten van de FvD ben ik het eens maar ik heb geen informatie tot mij genomen van hun over de huidige situatie.

  Van beide kanten is er, al dan niet bewust, desinformatie verspreid. Je kunt blijven beweren dat de maatregelen en prikjes hebben geholpen, echter als ik kijk naar de doden en personen die in het ziekenhuis belanden, liep dat aantal alleen maar meer en meer op na invoeren van de maatregelen. En als de prikjes zouden helpen, dan zouden er steeds minder mensen besmet moeten zijn. Als ik een groep van 10 mensen heb. Daarvan worden er 3 volledig volgespoten met iets waarvan wordt beweerd dat het effectief is. Dan zijn er dus 7 die niet ingespoten zijn. Van de 7 is er 1 geinfecteerd met het griepje. Die zou dus in theorie 6 anderen kunnen aansteken. Stel dat dat niet gebeurt. Dan zijn er 3 volgespoten, 1 hersteld en 6 personen die mogelijk besmet kunnen raken. Dus het worden er steed minder, in theorie dan. In de praktijk blijkt dat van die 10 personen uit hetzelfde voorbeeld ook de volgespotenen nog steeds ziek worden en dat het dus niet minder wordt na het prikje, maar steeds meer. Ergo, prikjes helpen niet. Is een schijnveiligheid die wordt aangedragen

 20. @ Tico Martina.

  Kan aan mij liggen, maar schreef jij niet dit:
  ‘Punt is wel dat de basiskennis die ik heb door middel van mijn studie, mij bepaalde logica doet beredeneren.’

  Logica doet beredeneren lees is als logisch redeneren. Weet niet wat jij er van wilt maken, maar ben benieuwd.

  En ja, als er nieuwe feiten bekend zouden worden dan zou het kunnen dat wappies gelijk krijgen. Echter, die nieuwe feiten zijn er niet, al meer dan een jaar zijn ze er niet en het enige dat ik moet constateren is dat de officiele cijfers gewoon kloppen.
  Ja ik weet ook dat de cijfers in landen als India, Brazilie etc waarschijnlijk niet kloppen, simpelweg omdat daar vrij weinig ziekenhuizen zijn in de afgelegen gebieden en ook de communicatiemiddelen beperkt zijn. Dus waarschijnlijk zijn de werkelijke cijfers nog vele malen hoger. In Rusland idem dito, maar dat heeft meer te maken met de controle van de staat op de media.

  En nee, een virus leeft niet, daar zijn de biologen het wel over eens. Wat een virus wel doet is bezit nemen van een cel en zich kopieeren. Alleen bij dat kopieeren worden wel een foutjes gemaakt en dat is wat we dan muteren noemen. Dan verandert het RNA en dat heeft bepaalde zaken tot gevolg. De ene keer houdt het in dat het virus zich niet meer voor kan planten (als je het kopieren zo wilt noemen) en de andere keer juist weer wel.
  Maar…………….het voortplanten kan alleen wanneer het virus een ‘hostcel’ weet te vinden en ongestoord zijn gang kan gaan. Een ongevaccineerd persoon herkent het virus niet, waardoor het virus ruim te tijd heeft volop kopieen te maken. Een gevaccineerd persoon herkent het virus wel en zal het virus vanaf binnenkomen meteen aanvallen. De kans op kopieen maken is dus een stuk lager.
  Ergo, en daar is geen speld tussen te krijgen, bij gevaccineerde personen heeft het virus veel minder kans zich te kopieeren en dus ook te muteren. Dit is gewoon basics uit de biologie, daar hoef je niet voor te hebben gestudeerd.

  En nee, ik zeg niet dat wetenschap moet worden afgeschaft, maar ik concludeer wel dat jij niet goed begrijpt wat wetenschap inhoudt. Wetenschap is geen kwestie van zoeken naar de waarheid. Wetenschap is meer elimineren van hetgeen niet klopt en dan komt er vanzelf iets naar voren dat de waarheid blijkt te zijn. Wanneer is iets bewezen ? Wanneer het herhaalbaar is door anderen onder dezelfde omstandigheden. Zo kan iedereen water koken en bij iedereen zal het water gaan koken bij 100 graden Celsius wanneer de atmosferische druk eender is. Is die lager dan kookt water bij bv 90 graden, is die hoger dan kookt water bv bij 110 graden.
  Wat bedoel ik met mensen die niet in staat zouden moeten zijn om zelfstandig beslissingen te nemen ? Heel simpel, wanneer jij durft te beweren dat water niet bij 100 graden gaat koken, onder standaard atmosferische condities, dan wijs je de feiten dus af. Dan creeer jij je eigen waarheid, is natuurlijk leuk, maar heeft niets met de realiteit te maken.
  Zo ook met de coronawappies. Zij zijn geen wetenschappers, zijn ook geen arts, hebben nog nooit met corona gewerkt, zijn ook geen statistici, hebben geen toegang tot de gegevens waar artsen en onderzoekers wel toegang toe hebben, hebben veelal ook geen enkele opleiding gehad, maar menen dat ze het wel allemaal veel beter weten.
  En waarom weten ze het beter ? Veelal omdat dit likes op Youtube oplevert en de combinatie van likes plus het aantal views betekent gewoon geld. Wanneer je het betaalmodel van Youtube begrijpt dan snap je waarom er ook altijd van die ‘catchy’ titels worden verzonnen. Die zorgen ervoor dat mensen er op klicken en dat betekent kassa. Veel klicks betekent namelijk advertenties en advertenties is wat geld binnenbrengt.
  En dan is het logisch dat ze, wanneer ze het verdienmodel eenmaal hebben ontdekt, door blijven gaan met nieuwe zaken verzinnen. Iedere nieuwe video is weer meer geld en ja, dan moet je soms heel ver gaan in je verzinsels, zo ver dat ze het ook zelf gaan geloven.
  Een heel goed voorbeeld van een club die vol in heeft gezet op de wappies is Forum voor Democratie. In het begin waren ze voor de lock down, harde aanpak, maar daar trokken ze geen stemmen mee. Vervolgens kwam uit dat een aantal personen in FvD sympathien hadden voor extreem rechts en de uittocht begon.
  Vanaf dat moment heeft FvD vol ingezet op de Wappies. Ze draaiden als een blad aan de boom en omarmden de meest idiote figuren. Gevolg ? Bij de verkiezingen stemden veel wappies op de FvD en daardoor bleeft Baudet in de kamer. Er komt sinds zijn ommezwaai ook geen zinnig woord meer uit hem.

  Dus, kritisch zijn mag, is ook goed, maar er is een groot verschil tussen kritisch zijn en onzin verkopen. Hoop dat je dat zelf ook kunt begrijpen.
  Over de gehele wereld loopt het aantal besmettingen v.w.b. corona fors op en overal betreft het ongevaccineerden. En dan nog wil jij dat toeval noemen of er is gesjoemeld met de cijfers ? Waarom zou dat nodig zijn ?

 21. @ Joep Meloen. Met verbazing lees ik uw reactie. U heeft mijn reactie of niet goed gelezen, of niet goed begrepen, of u bent zo verzekerd van uw gelijk dat u het niet wil begrijpen. In ieder geval, zie hier mijn verweer cq commentaar op wat u stelt.

  “Je kunt wel beweren dat je logisch kunt nadenken”. Waar heb ik dat beweerd?”

  “In ieder geval niet op basis van de feiten zoals die bekend zijn.” Dus als er nieuwe feiten bekend worden, dan zou het kunnen zijn dat wappies gelijk hebben?

  ” maar een virus kan alleen muteren wanneer het daar de kans toe krijgt. En de kans krijgt het wanneer er veel potentiele ‘lichamen’ zijn waar het virus in kan muteren. Beperk je dat aantal dan verminder je de kans op muteren, zo simpel is het.” U bent in de war met verspreiden. Voor het muteren zijn niet veel potentiele lichamen nodig. Muteren geschiedt door middel van een ongunstig milieu voor de huidige versie. indien je het milieu veranderd op gunstige wijze, dan neemt mutatie af. Daarom zal een zwarte ijsbeer op Artica zeer snel sterven. Indien Artica echter zwart zou kleuren, dan zul je meer mutaties krijgen van ijsberen die een donkere vacht krijgen om te overleven. Veranderd Artica weer in wit, dan zal de mutatie afnemen.

  “Jij loopt corona wellicht niet op, maar andere ongevaccineerden wel en tesamen zorgt deze hele club voor de huidige uitbraak. Kun je leuk vinden of niet, dit is de waarheid.” Een geprikt persoon hoeft zich geen zorgen daarover te maken. Deze is beschermd en loopt geen risico. Volgens de juich cijfers zijn er steeds meer mensen geprikt, dus met de uitbraak zal het wel snor komen. Toch?

  “Alle complottheorien over 5 G, chip inbrengen, controle door Bill Gates, pedofiele politici en meer van dat soort kolder zijn gewoon wat het is………………kolder.” Hier ben ik het honder procent mee eens. Als iemand met die onzin aankomt bij mij dan lach ik die persoon hard uit en ga over tot de dag. Zouden meer mensen moeten doen. Maarre wat heeft dat met mij te maken?

  “Wie nog meer bewijs nodig heeft die heeft kennelijk niet genoeg hersens en zou dus ook niet in staat mogen worden gesteld eigen beslissingen te maken. Daar zijn ze incapabel toe en dan dient de beslissing voor hen te worden genomen.” Dus hier zegt u dat wetenschap niet meer nodig is. Per direct afschaffen. Niks hoeft bewezen te worden, want dan worden we incapabel. Weg met school, onderzoekcentra etc. Gewoon alles aannemen, anders heb je niet genoeg hersens.

  “Jouw argumentatie komt overeen met de wijze waarop flat earthers hun gelijk proberen te halen, tegen beter weten in.” Tegen hun argumentatie wordt telkens het argument gebruikt dat de wereld rond is. Beide argumenten kloppen niet.

 22. @ Tico Martina,

  Je kunt wel beweren dat je logisch kunt nadenken, doch ik twijfel daar ten zeerste aan. Jij laat je vooral leiden door jouw vooropgezette idee dat corona totaal anders is dan wat het blijkt te zijn.
  Wanneer je logisch kunt nadenken dan laat je de feiten voor zich spreken en deduceer je daar de gevolgen van.
  Niets, maar dan ook helemaal niets kan tot een conclusie komen zoals jij en de wappies die voorstaan. In ieder geval niet op basis van de feiten zoals die bekend zijn. Dat kan alleen wanneer je je eigen waarheid creert en ook je eigen feiten.

  Je beweert ook dat je kritische vragen stelt, doch dat doe je niet. Je stelt geen vragen, je geeft jouw mening en die is gebaseerd op een zelfverzonnen waarheid. Dat is niet hetzelfde als kritisch zijn, dat is gewoon verkeerd bezig zijn. Jouw argumentatie komt overeen met de wijze waarop flat earthers hun gelijk proberen te halen, tegen beter weten in.

  Dat een virus muteert is bekend, maar een virus kan alleen muteren wanneer het daar de kans toe krijgt. En de kans krijgt het wanneer er veel potentiele ‘lichamen’ zijn waar het virus in kan muteren. Beperk je dat aantal dan verminder je de kans op muteren, zo simpel is het.
  Het is inmiddels bewezen dat het risico op besmetting een factor 10 a 20 lager is wanneer iemand gevaccineerd is. Daar kun je het niet mee eens zijn, doch de cijfers bewijzen het. 94 % van de huidige besmettingen is niet gevaccineerd of heeft maar 1 prik gehad. De rest is gevaccineerd of niet bekend. Dit zijn harde cijfers, kun je niet leuk vinden, maar het is nu eenmaal de waarheid.
  Wanneer die 94 % ook was gevaccineerd dan hadden we al die besmettingen dus niet gehad, was het virus ook minder wijd verspreid en derhavle minder kans op besmettingen en dus ook minder kans op muteren. Dat is logica Tico, zo werkt logisch redeneren en dit is ook bewijsbaar met de beschikbare data.

  En ja, zolang er zovelen blijven die maar blijven geloven in de onzin die wappies over hen heen gooien, zullen we genoeg bronnen voor mutatie blijven houden en dan lopen we inderdaad het risico dat corona zich zo gaat muteren dat de vaccins niet meer werken. En ja, dan beginnen we weer van voren af aan.
  Daar zou ik dan niet om gaan staan te juichen, dan zou ik me diep gaan schamen wanneer je daar aan mee hebt gewerkt. Jij loopt corona wellicht niet op, maar andere ongevaccineerden wel en tesamen zorgt deze hele club voor de huidige uitbraak. Kun je leuk vinden of niet, dit is de waarheid.

  Alle complottheorien over 5 G, chip inbrengen, controle door Bill Gates, pedofiele politici en meer van dat soort kolder zijn gewoon wat het is………………kolder.

  De vaccins werken, dat is bewezen en werken ook volgens de opgegeven effectiviteit. Wie nog meer bewijs nodig heeft die heeft kennelijk niet genoeg hersens en zou dus ook niet in staat mogen worden gesteld eigen beslissingen te maken. Daar zijn ze incapabel toe en dan dient de beslissing voor hen te worden genomen.
  Helaas is de conclusie dat de wereldbevolking er de afgelopen decennia niet veel slimmer op is geworden en dat is opmerkelijk. Iedereen heeft meer toegang tot leerstof dan ooit tevoren, maar dankzij het idee dat men nu denkt slimmer te zijn dan dat men in werkelijkheid is gaat de wereld langzaam maar zeker achteruit i.p.v. vooruit

 23. @ Joep Meloen. volgens mij heb ik nergens beweert dat de cijfers waar je mee komt niet waar is. Dat is het probleem tegenwoordig. Op het moment dat je kritische vragen stelt vergelijkt men direct met waanzinnigen die allemaal rare theorien aanhangen. Punt is wel voor mij dat na de maatregelen die zijn ingevoerd en de prikjes de gevallen behoorlijk zijn gestegen t.o.v. eerst. Of dat komt door die maatregelen of prikjes weet ik niet. Er is geen onderzoek naar gedaan, het valt mij wel op. Ik ben zeker geen deskundige en dat beweer ik ook niet. Punt is wel dat de basiskennis die ik heb door middel van mijn studie, mij bepaalde logica doet beredeneren. Heb ik daarmee de wijsheid in pacht? Neen. Heb ik daarmee gelijk? Dat weet ik niet.

  Een virus is een levend organisme. Een van de kenmerken van een virus is dat die telkens veranderd. Bij elk organisme ook bij de mens komt er wel eens een mutatie voor. Meestal is die mutatie omdat het organisme in een veranderde milieu terecht komt en op die manier overleeft. Dat is bijvoorbeeld de reden waarom er Thalesimie is, ijsberen een witte vacht hebben, negroide mensen een geconcentreerd pigment etc. Een van de kenmerken van een virus is ook dat die altijd een gastheer (m/v/dier/andere levend organisme) nodig heeft. Hoe sneller de gastheer sterft, hoe minder kans op overleven van het virus, dus die past zich aan (muteert). Ik denk dat er daarom steeds meer varianten worden ontdekt (bijvoorbeeld in Engeland, India, Zuid Afrika etc.). Volgens mij, en ik kan er echt 100% naast zitten) is dit de reden dat die varianten wel besmettelijker zijn (hoe meer het virus zich kan vermenigvuldigen hoe fijner het dat vind), maar is de mortaliteit van het virus zeer laag. (heeft niks aan massaal gestorvene gastheren). Door nu met Janssen, Pfizer en wat nog meer te gaan experimenteren, voelt het virus zich steeds meer bedreigt dus muteert ie meer. Ergo mijn vraag of het middel niet erger is dan de kwaal. Dat het middel allicht met de beste bedoelingen zijn ontwikkeld geloof ik graag hoor. Maar dat het HET middel is die alles weer goed maakt, dat geloof ik niet.

 24. @ Tico Martina,

  Nog even vergeten te melden: op het hoogtepunt van de overbelasting van het ziekenhuis hebben we patienten naar Aruba moeten brengen om daar op de IC te kunnen liggen, er was geen plaats meer op Curacao.
  En voordat je denkt dat er in totaal maar 45 mensen op de IC hebben gelegen, helaas, dat was ook niet het geval. Op de hoogtij dagen stierven er 3 a 5 personen per dag en die plekken werden meteen weer ingenomen door andere patienten. In totaal zijn er bij de afgelopen uitbraak meer dan 100 personen gestorven en dat is voor een klein eiland als Curacao een heleboel. Logisch dat vrijwel iedereen op Bandabou wel iemand kent die is overleden. Meest trieste geval waren een vader, moeder en dochter in 1 week tijd.
  Ander triest geval was een vader die zijn zoontje omhelsde, die net uit Nederland was gekomen. Kind had negatief getest, maar bleek toch positief te zijn. Vader liep corona op en is gestorven, was nog geen 40 jaar oud.
  Maar ja, dat zal allemaal ook wel niet waar wezen neem ik aan.

 25. @ Tico Martina,

  Hier op Curacao is niet bezuinigd op de zorg, sterker nog, we hebben net een nieuw ziekenhuis. Het aantal IC bedden is afgestemd op de statistische behoefte die we hier hebben oftewel gebaseerd op jarenlange ervaring met IC patienten.
  Vervolgens kregen we bij de verkiezingen de superspread en een week later begon het ziekenhuis vol te lopen. Er lagen meer dan 120 mensen met Covid in het ziekenhuis en uiteindelijk hadden we iets van 45 personen op de IC. Dat was dus bijna 4 x wat we hier maximaal nodig hebben op het eiland. Van die 45 zijn er velen overleden, sterker nog, alleen een enkeling is er levend vanaf gekomen.
  Veel van de overledenen zijn afkomstig van Bandabou, daar waar de MFK de verkiezingsfeesten had georganiseerd. Toeval ? Denk het niet.

  Ergo, leuk dat je mee wilt praten over Curacao, maar beperk je dan ook tot de Curacaose situatie. Praten over Curacao, maar argumenten van een ander land gebruiken om de situatie alhier te verklaren……………….tja, dat werkt niet.

  Nadat we in no-time 5000 besmettingen hadden opgelopen ging het eiland weer in lock down en inderdaad ging het aantal besmettingen na een week of 2 a 3 weer naar beneden. Daarna is men ook begonnen met versneld vaccineren en zo zagen we langzaam aan het aantal besmettingen teruggaan naar vrijwel niets…………..totdat……

  Jawel, de maatregelen werden opgeheven, feesten mocht weer, happy hours weer toegestaan en binnen een week zagen we het aantal besmettingen weer fors oplopen.

  Dus ben ik heel benieuwd hoe jij wilt volhouden dat de cijfers helemaal niets te maken hebben met het loslaten van de maatregelen. Zelfs in Nederland is bekend dat diverse grote festvals en discotheken super spread events zijn geworden, met honderden besmettingen op 1 avond.
  Dat zijn dan voornamelijk jongeren, maar die geven het weer vrolijk door aan de wat oudere jongeren die niet gevaccineerd zijn.
  En wonder boven wonder………………….de vaccins bieden ong 80 tot 95 % bescherming en dat zelfde nummer zien we ook terug in het aantal besmettingen. 90 % is ongevaccineerd, rest heeft 1 of 2 vaccinaties gehad. Dus ook dat cijfer klopt perfect met wat was voorspeld.

  Maar volgens jou is het allemaal niet waar, dus hoor ik graag van jou hoe het wel zit. Voorlopig heb ik je daar nog niet over gehoord, geen verklaring van het oplopend aantal besmettingen, geen verklaring hoe de lock down (en andere maatregelen) niet hebben geholpen bij het omlaag brengen van de cijfers. En ook heb ik je niet gehoord over de overbelasting van het CMC bij de vorige uitbraak.
  En aub nu niet weer komen met cijfers van Nederland, ik heb het over de overbelasting van het CMC en aangezien jij hier niet woont zal ik het je maar uitleggen, dat is het Curacao Medical Centre.

 26. Ach Joepie toch. Als jij wilt geloven dat dankzij maatregelen en prikjes de ziekenhuizen leeg blijven en alles onder controle is, dan mag dat hoor. Het feit dat de ziekenhuizen volstroomden en men de druk niet aankon zou heel misschien te maken kunnen hebben met het feit dat er jaren bezuinigd is op de zorg. Ook nu na 1.5 jaar is er niet een begin gemaakt met opschaling. Nee hoor we blijven ziekenhuizen sluiten. Tja als er dan meer mensen dan beraamd door de oh zo kundige zorg “professionals” dan loopt het weer in de soep.

 27. @ Tico Martina,

  Als het niet door de maatregelen en de vaccinaties is gekomen………………hoe heeft men dan de eerdere uitbraken onder controle gekregen ?
  Of waren er uberhaupt geen uitbraken ? Lagen de ziekenhuizen niet vol en zijn er geen mensen overleden ? Lijkt me heel apart wanneer jij hier op het eiland de familie gaat vertellen dat hun eigen familieleden helemaal niet dood zijn.

 28. @ Lionfish. Nee. Hoe zeer ik ook mijn best doe, ik raak maar niet besmet. Ik heb me aan geen enkele regel gehouden, mijn mondkapje heb ik de binnen voering uitgehaald zodat ik wel mijn beklap voor had maar vrij kon ademen, ben lekker vanaf het begin buiten geweest (ben geen dierentuin aap die zich in zijn huis laat opsluiten). Maar ja ik rook niet, train zodat ik er niet als een hobbezak eruit zie, had voorheen al een goede hygiene en leef gezond. Tja dan wordt je niet ziek. Voor mij hoeven ze zich niet te testen of in te enten hoor. Ik heb daar niet om gevraagd. Echter tja men is er achter gekomen dat het prikje toch niet helpt na het experiment Dansen met Janssen en daarna met SARS langs de Bars. Dus om geen gezichtsverlies te lijden, is het nu net als ik als ik ergens heen wil, wattenstaaf in je hersens en graag 160 euries betalen. Maar lieve mensen, vergeet niet wat de grijnzende Pinnokio en clown met bloemschoenen zeiden: het prikje is de enige uitweg uit de situatie. Dus prikken prikken en nog eens prikken want dat helpt. Eerlijk waar hoor. Slaap zacht de overheid waakt over u.

 29. @ Joep Meloen, ach hou toch op man. Die leugens worden inderdaad nog steeds volgehouden door de wereldVOLGERS en hun “experts”. Ja hoor het was zeker de moeite waard om alle mensenrechten te overtreden en vrijheden te ontnemen, want anders was de situatie nog veel erger geweest. Nou voor dat er zogenaamde maatregelen werden genomen was er niks aan de hand. Maar door middel van nepbeelden en disinformatie werd de bevolking angstaangepraat. Helaas bleken de meesten daar gevoelig voor. En zie de doden en ziekenhuisopnamen stegen de pan uit. Nu wil men met alle geweld mensen inprikken. Steeds meer mensen nemen het prikje en zie het griepvirus muteert en denkt dikke middelvinger voor jullie. En nog steeds blijven beweren dat het de schuld van hunnie is dat de maatregelen en prikje niet helpen. Vooral op de blauwe oogjes van de regering blijven vertrouwen Joep, hun weten wat goed voor jou is. Slaap zacht

 30. He @Tico, nog steeds geen covid? Zal met de delta variant waarschijnlijk niet lang meer duren, gelukkig dat mensen die zich ebben laten vaccineren tegen beter weten in nog rekening met je houden door zich te laten testen, anders ziet het er heel slecht voor je uit. Maar sommige wappies zullen het uiteindelijk the hard way moeten leren, als laatste les in hun leven. Wellicht dat dan bij sommigen het verstand nog even in hun ene hersencel indaalt. Bij jou zal zelfs dat niet gebeuren. God bless you.

 31. @ Tico Martina,

  Ik weet dat je ze niet allemaal op een rijtje hebt, maar ook jij zou moeten begrijpen dat de vorige uitbraak onder controle is gebracht door al die maatregelen waarvan jij beweert dat ze niet werken.
  Waarom hebben we nu dan weer een uitbraak ?
  Omdat we een grote groep hebben, die niet is gevaccineerd, die weigeren zich aan de regels te houden, die geen mondkapjes willen dragen en die ook geen afstand willen houden.
  En dus wordt wederom bewezen dat, wanneer je al die maatregelen aan je laars lapt, je meteen te maken hebt met massale besmettingen. Jij begrijpt dat niet, maar dat is meer jouw probleem dan het probleem van iedereen die wel begrijpt wat corona is.

 32. Thuis blijven heeft niks geholpen. Handen wassen en antibacteriele gel hebben niet geholpen. Afstand houden heeft niet geholpen. Avondklok heeft niet geholpen. Winkels dicht heeft niet geholpen. Smoelendoek voor heeft niet geholpen. Met een experimenteel goedje ingespoten worden heeft niet geholpen. Na inspuiten met iets tegen SARS en daarna langs de bars heeft niet geholpen. De natuur doet wat hetzelf wil. En toch mag dit orakel nog steeds zijn zegje doen gelijk de andere wonderdokters op de wereld, en er wordt nog waarde gehecht eraan ook. Elke keer als de maatregelen niet helpen wordt er met een beschuldigende vinger gewezen. Ja de maatregelen helpen wel maar mensen houden zich er niet aan. Of ja hoor inprikken helpt maar doordat mensen zich niet laten prikken helpt het niet. Nooit wordt er eerlijk gezegd: mensen we doen wat we kunnen en er is geen garantie. Nee altijd wordt er stellig gezegd dat men zekers 100% weet dat het helpt. Tja in Theorie kan ik ook een scheet op een plankje timmeren, in de praktijk is dat een stuk lastiger. Maar dat ligt niet aan de feiten natuurlijk, nee dat ligt aan anderen. Enfin de natuur is nu lekker aan het opruimen en slaat terug. Ik geniet vanaf hooggelegen oorden van de idiocracy die zich heden ten dage afspeelt

 33. Izzy a taha. Plat trappen die curve, om een derde golf te voorkomen. Hoe meer mensen samen klitten, hoe hoger het aantal besmettingen met de gevolgen van dien.

 34. “mondkapjesverplichting en de social distancing maatregelen blijven gelden”. Waarom geen oproep om de telefoon thuis te laten? Het is toch logisch dat als mensen hun bek dichthouden dat de kans op verspreiding minder is.

 35. 86% van de gevallen zijn niet gevaccineerd is ook bekend gemaakt. En de meeste komen van De party,s bij MADERO CLUB op Mambo beach. Ook zijn het jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Maar als zelfs een minister van volksgezondheid zich niet laat vaccineren moeten we als eerste deze er uit schoppen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Pisas vergadert met Standard & Poor’s

Premier Pisas heeft vergaderd met vertegenwoordigers van Standard & Poor’s. De internationale kredietbeoordelaar bekijkt de economische toestand van Curaçao vanuit verschillende ooghoeken. Volgens Pisas werd gesproken over de...

Democracy now! | Tuesday, January 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Premier bezoekt Aruba voor exitstrategie corona

Premier Gilmar Pisas en Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia hebben een bezoek gebracht aan Aruba om te leren over de exitstrategie wat betreft het coronavirus. De Arubaanse minister van...

DolfijnFM | Corendon begint met tweede fase

Corendon begint met de tweede fase en uitbreiding van de bouw van het hotel aan de Pater Eeuwensweg. Dat meldt de Èxtra. Er worden drie- tot vierhonderd...

DolfijnFM | Afspraak autokeuring nu ook digitaal

Wie op Curaçao zijn auto moet keuren, kan sneller terecht aan het digitale loket. Sinds gisteren is het afsprakensysteem van het keuringslokaal op- internet geopend. Op www.gobiernu.cw...
- Advertentie -
- Advertentie -