28.2 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 07:39

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Curaçao stelt PCR-test verplicht voor alle bezoekers uit Nederland

Dat geldt ook voor mensen die al twee keer zijn gevaccineerd en ook voor Curaçaoënaars die op vakantie zijn geweest en terugkeren.

WILLEMSTAD – Nederland is vanaf maandag 19 juli een hoog risico-gebied voor Curaçao. Dat betekent dat alle passagiers minstens 72 uur voor hun vlucht naar Curaçao een PCR-test moeten laten afnemen.

Dat geldt ook voor mensen die al twee keer zijn gevaccineerd en ook voor Curaçaoënaars die op vakantie zijn geweest en terugkeren.

- Advertentie -

Dat heeft minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas donderdag bekend gemaakt. Volgens hem moeten alle passagiers op Hato een negatieve test-uitslag kunnen overhandigen. Drie dagen na aankomst moet iedereen een antigeen-test af laten nemen. Bezoekers die positief blijken te zijn, moeten tien dagen in isolatie blijven. De antigeen-test is al verplicht op Curaçao.

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth benadrukte dat uit cijfers blijkt dat 93 van de bezoekers daadwerkelijk een dergelijke test laat afnemen. Curaçao voert de verplichting voor een PCR-test niet alleen in vanwege de stijgende cijfers in Nederland, maar ook vanwege de stijging op het eiland zelf. Curaçao kent een snelle stijging van het aantal besmettingen. Op 7 juli waren twintig actieve besmettingen geregistreerd, op 14 juli was dat gestegen naar 102.

De regering kondigde verder aan dat er meer controles zullen worden uitgevoerd bij uitgaansgelegenheden. Verder deed Pisas een emotionele oproep aan iedereen op Curaçao om zich aan de regels te houden. Dat betekent onder meer om consequent te zijn in het dragen van een mondkapje bij het bezoek aan winkels en in de openbare ruimte en zich te houden aan de regels van sociale afstand.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk 

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. Wat een persconferentie zeg, Pisas die van een papiertje las terwijl de man amper kan lezen. Het viel op dat de nieuwe minister van gezondheidszorg, Janga ook van een papiertje las en behoorlijk wat moeite had met lezen. Zij heeft een ander probleem dan Pisas bij haar is het geen gebrek aan scholing maar zenuwen.

  Op zich vreemd want haar achternaam is Pietersz-Janga dus kunnen we aannemen dat zij getrouwd is en dan toch een brok zenuwen? Blijkbaar doet die meneer Pietersz zijn werk in de slaapkamer niet goed. Mijn vrouw bijvoorbeeld die heeft totaal geen last van zenuwen.

 2. @Ikke, Dat waren al hoog risico landen en die moesten al een pcr en antigeen test laten doen

  Maar goed eerste vraag die toeristen zullen stellen is..Wat een maatregelen maar de minister van gezondheid zal wel haar vacinne hebben gehad?

 3. Toch een beetje panisch? Gevaccineerden laten testen is niet nodig, antigen voldoet. Met begrip voor de emoties, maar medisch gezien niet nodig. Ook stimuleert dit het vakuneren niet. Wanneer gaan we dit begrijpen?

 4. I’m not that desperate. Dan maar geen saté cu batata en familie bezoeken dit jaar. En die hufterige houding en bejegening van de tonton macoute kan ik missen als kiespijn.

 5. “at betekent dat alle passagiers minstens 72 uur voor hun vlucht naar Curaçao een PCR-test moeten laten afnemen. ”

  Dat zal moeten zijn : “hoogstens 72 uur”

  “uit cijfers blijkt dat 93 van de bezoekers daadwerkelijk een dergelijke test laat afnemen.”

  93 is niet veel
  Ik mag hopen dat 93% bedoeld wordt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘CBA tijdig ingelicht’

Willemstad - De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) in Willemstad heeft haar collega-toezichthouder CBA (Centrale Bank van Aruba) wel degelijk in een vroegtijdig stadium...

Democracy now! | Monday, September 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...
- Advertentie -