31 C
Willemstad
• vrijdag 21 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Week4Light 2021 brengt ruim 56.000 gulden op voor hospice

HomeNieuwsGezondheidPBC | Week4Light 2021 brengt ruim 56.000 gulden op voor hospice

Persbureau Curacao

Foto: Angelique Felisie

Afgelopen week was het de vijfde Week4Light van Hospice Arco Cavent. Tijdens deze week is er maar liefst 56.134,24 gulden opgehaald, zodat het hospice ook in 2022 weer palliatieve zorg kan blijven bieden.

Naast de financiële hulp vanuit het bedrijfsleven, hadden mensen de mogelijkheid om bij Van den Tweel en in Zuikertuin Mall een lampionzakje te kopen. Daar werden, met name door particulieren, veel donaties gedaan aan het hospice.

Op de afsluitavond van de Week4Light is er een groot herdenkingshart gemaakt bij de Kathedraal van Doornen, waar men het versierde zakje, onder begeleiding van saxofonist Benjamin Emanuel, kon plaatsen ter nagedachtenis aan een overleden dierbare.

Afhankelijk

Bij Hospice Arco Cavent verblijven mensen die terminaal ziek zijn. Het accent ligt op de kwaliteit van het leven, goede zorg en zoveel mogelijk comfort. Het hospice is vrijwel geheel afhankelijk van giften en donaties van particulieren, bedrijven en fondsen.

“Iedereen is bij Hospice Arco Cavent welkom, ongeacht afkomst of sociale status. Het hospice vraagt geen eigen bijdrage als mensen hier financieel niet toe in staat zijn. Privéverzekeringen vergoeden wèl de algehele kosten, die 250 gulden per dag bedragen.

Maar de SVB betaalt een te lage vergoeding van 85,00 gulden per bewoner per dag en er is ook geen zicht op een aanpassing van dat bedrag voor de zware zorg die geleverd wordt in het hospice. Het tekort is daarom nijpend en de hospice kan niet meer zonder de Week4Light”, zegt Rianne van Gestel, directeur van het hospice.

Bron: Persbureau Curacao

2 reacties

  1. Altijd als ik die opgehaalde en gestorte geld bedragen op de cent na in de kranten lees, denk ik altijd welke laaiaard heeft deze inkomsten geteld ?.

  2. “De SVB betaalt een te lage vergoeding van 85,00 gulden per bewoner per dag”. Het is toch logisch de directeur van de SVB moet en zal 1 miljoen per jaar blijven verdienen.

    Een goed voorbeeld waar gemeenschapsgeld niet ten gunste van de gemeenschap komt maar in de zakken van een kleine groep verdwijnt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties