29 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 13:49

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Week4Light 2021 brengt ruim 56.000 gulden op voor hospice

- Advertentie -

Persbureau Curacao

Foto: Angelique Felisie

Afgelopen week was het de vijfde Week4Light van Hospice Arco Cavent. Tijdens deze week is er maar liefst 56.134,24 gulden opgehaald, zodat het hospice ook in 2022 weer palliatieve zorg kan blijven bieden.

Naast de financiële hulp vanuit het bedrijfsleven, hadden mensen de mogelijkheid om bij Van den Tweel en in Zuikertuin Mall een lampionzakje te kopen. Daar werden, met name door particulieren, veel donaties gedaan aan het hospice.

Op de afsluitavond van de Week4Light is er een groot herdenkingshart gemaakt bij de Kathedraal van Doornen, waar men het versierde zakje, onder begeleiding van saxofonist Benjamin Emanuel, kon plaatsen ter nagedachtenis aan een overleden dierbare.

Afhankelijk

- Advertentie -

Bij Hospice Arco Cavent verblijven mensen die terminaal ziek zijn. Het accent ligt op de kwaliteit van het leven, goede zorg en zoveel mogelijk comfort. Het hospice is vrijwel geheel afhankelijk van giften en donaties van particulieren, bedrijven en fondsen.

“Iedereen is bij Hospice Arco Cavent welkom, ongeacht afkomst of sociale status. Het hospice vraagt geen eigen bijdrage als mensen hier financieel niet toe in staat zijn. Privéverzekeringen vergoeden wèl de algehele kosten, die 250 gulden per dag bedragen.

Maar de SVB betaalt een te lage vergoeding van 85,00 gulden per bewoner per dag en er is ook geen zicht op een aanpassing van dat bedrag voor de zware zorg die geleverd wordt in het hospice. Het tekort is daarom nijpend en de hospice kan niet meer zonder de Week4Light”, zegt Rianne van Gestel, directeur van het hospice.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

2 reacties

  1. Altijd als ik die opgehaalde en gestorte geld bedragen op de cent na in de kranten lees, denk ik altijd welke laaiaard heeft deze inkomsten geteld ?.

  2. “De SVB betaalt een te lage vergoeding van 85,00 gulden per bewoner per dag”. Het is toch logisch de directeur van de SVB moet en zal 1 miljoen per jaar blijven verdienen.

    Een goed voorbeeld waar gemeenschapsgeld niet ten gunste van de gemeenschap komt maar in de zakken van een kleine groep verdwijnt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Avondklok naar 11 uur

De avondklok op Curaçao gaat vanaf morgen een uur later in, om elf uur in plaats van om om tien uur. Dat betekent dat de horeca om...

DolfijnFM | Mishandelde man verliest tand

De politie heeft gisteren een man gevonden op straat met bloederige verwondingen, waaronder een verloren tand. Zijn kleren waren gescheurd en zat ook onder het bloed. De...

DolfijnFM | Hoge snelheid en geen riem oorzaak dodelijk ongeluk

De vrouw die dinsdag bij een verkeersongeluk op de kaminda George Willens om het leven kwam droeg geen riem. Dat meldt de politie na onderzoek naar de...

DolfijnFM | 31 gevangenen in de SDKK op Curaçao positief

Ook de gevangenis ontkomt niet aan de gevolgen van de omikron-variant die heerst over Curaçao. Nadat twee weken geleden een drietal gedetineerden in de vrouwenvleugel besmet raakten...

ParadiseFM | “Thuistesten leidt tot onderschatting”; oversterfte door covid-19

“Doordat veel mensen thuis covid-tests doen, lijkt het of het beter gaat met covid”. Dat zegt epidemioloog Izzy Gerstenbluth vandaag tijdens de persconferentie. In de officiele testcijfers...

ParadiseFM | Avondklok naar 23 uur; teamsport mag weer; mondkapjes op school

De avondklok, oftewel toke de keda, geldt vanaf morgen tussen 23.00 en 4.30 uur ’s nachts. Dat heeft de regering vandaag bekend gemaakt. Horeca en andere bedrijven...
- Advertentie -
- Advertentie -