25 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 08:48

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Wat is de tijd op Curaçao?

Persbureau Curacao

Het laatste voorval deed zich voor tijdens de kerstperiode waarin vissersboten niet mogen uitvaren om te vissen, maar na tussenkomst door de minister moest er aan een bevriende visser door de Douane toch toestemming worden gegeven.

Curaçao valt in de tijdzone UTC -4. Dit betekend dat het in de Nederlandse zomertijd 6 uur vroeger is op Curaçao en in de Nederlandse wintertijd is het op Curaçao 5 uur vroeger.

Hoe laat wordt het licht op Curaçao?

Dit ligt een beetje aan het jaargetijde dat je op het eiland bent, maar ga ervan uit dat dit tussen 18.15 en 19.30 is. Het wordt dus vroeg donker. Dit komt omdat je dichter bij de evenaar bent dan bijvoorbeeld in Nederland. Het eiland ligt op 12 graden ten noorden van de evenaar. Het is vrijwel dagelijks mogelijk om de zonsondergang te zien. Bewolkte dagen zijn er maar weinig. Je hebt gemiddeld 14 uur zonlicht per dag.

Hoe lang en breed is Curaçao?

Curaçao is het grootste eiland van de voormalige Nederlandse Antillen. Het eiland is zo’n 64 kilometer breed met Bonaire ten oosten en Aruba ten westen. De breedte van Curaçao is 16 kilometer op het breedste punt en in totaal omvat het eiland 472 vierkante kilometer oppervlakte.

Gemiddelde temperatuur van Curaçao

- Advertentie -

Curaçao staat bekend om haar Caribische klimaat, de temperatuur ligt rond de 31 graden in het voor en najaar. In de zomermaanden kan het warmer zijn en in de wintermaanden iets kouder. Het hoogseizoen loopt van december tot april. Het regenseizoen loopt van oktober tot en met december en dit is dan ook de beste tijd als je voor de groene natuur van het eiland komt. Voor vogels kijken en wandelen is het eiland dan op zijn mooist. Kom je om te surfen of kiten dan kun je het beste van januari tot en met juli gaan. Deze periode is de wind het sterkst. Het laagseizoen loopt van september tot december.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. Spreekt men op het eiland van jaargetijden? Lente, zomer, herfst en winter? Zo ja, welke periode houdt men dan aan per jaargetijde? Begin en einde? Ik ben benieuwd.

 2. “Hoe laat wordt het licht op Curaçao?”

  “Dit ligt een beetje aan het jaargetijde dat je op het eiland bent, maar ga ervan uit dat dit tussen 18.15 en 19.30 is.”

  Normaliter wordt het licht als de zon “opkomt” en niet op de bovengenoemde tijd!
  Zon’s ondergang zien als het licht wordt?

  Een breed eiland van 64 km? Nooit geweten.
  Welke amateur bij persbureau Curacao schrijft deze onzin of moeten we er van uitgaan dat dit het niveau van de pers is?

 3. @ Volgens persbureau Curaçao;

  “Hoe lang en breed is Curaçao?

  Curaçao is het grootste eiland van de voormalige Nederlandse Antillen. Het eiland is zo’n 64 kilometer breed met Bonaire ten oosten en Aruba ten westen. De breedte van Curaçao is 16 kilometer op het breedste punt en in totaal omvat het eiland 472 vierkante kilometer oppervlakte.”

  Curaçao is natuurlijk een klein eiland, het eiland is ’64 km breed’, en op ‘het breedste punt’ is Curaçao 16 km breed’?!? Wauw! Hahahahaha, bovenstaande info móét wel een hele breeeeeede grap zijn. (lol lol lol)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...

DH | UPDATE: Airport closure 9:00pm today

AIRPORT -- The Princess Juliana International Airport has announced a scheduled closure at 9:00pm on Saturday, January 15. This to ensure safety due to limited staff at...

Ingezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -
- Advertentie -