28 C
Willemstad
• zondag 16 januari 2022 18:40

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Ruisandro Cijntje wordt de nieuwe minister van Economische Ontwikkeling

Persbureau Curacao

Cijntje is senior medewerker bij de politie | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Ruisandro Cijntje wordt de nieuwe minister van Economische Ontwikkeling. Althans de partijleden hebben de nummer zeven op de PNP-lijst gisteren met meerderheid van stemmen gekozen.

De partijraad moet nu nog akkoord gaan met zijn voordracht, maar dat wordt gezien als een formaliteit.

Cijntje is senior medewerker bij de politie. Eerder droeg de PNP Ramon Chong voor als minister, maar die kwam niet door de screening. Partijleider en minister van Sociale Zaken, Larmonie neemt de honneurs nu waar.

- Advertentie -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

18 reacties

 1. Gefeliciteerd met de voordracht van deze hoogleraar in de economie. Zijn staat van verdienste blinkt uit met zijn financiee-economische publicaties over meso- en macro-economie. Curacao zal ongetwijfeld kunnen profiteren van zijn netwerk met buitenlandse deskundigen en contacten die een “Aufschwung” van de lokale economie kunnen bespoedigen.

  Oei, daar gaat de wekker …… ik lag te dromen.

 2. En je vraagt je af waarom dit eiland steeds verder richting Haiti afzakt, met gebrekkig onderwijsbeleid (reisministers) en een bevolking die steeds dommer wordt wat zcholing en vorming betreft.

  De geschoolde machthebbers bakken er anders ook zeer weinig van.

 3. In het AD van 23 juli: “Curaçao zou heel goed het eerste eiland met een donuteconomie kunnen worden”. Ik begrijp de keuze voor Ruisandro Cijntje wel.

 4. We hebben reeds een “medewerker” van de politie (niet perse de slimsten) in het parlement, Rennox kuchu di dos banda, Calmes.

  Dan hebben we inmiddels een politie medewerker als premier “Pik”.
  De man kan nog geen zinnig woord zeggen, dus staat hij breedlachend op elke foto!
  En nu een Politie medewerker als Minister economische zaken.

  En je vraagt je af waarom dit eiland steeds verder richting Haiti afzakt, met gebrekkig onderwijsbeleid (reisministers) en een bevolking die steeds dommer wordt wat zcholing en vorming betreft.

 5. @Samuel: er komt er nog zo’n Alpha-profile Bokito aanzetten…. Pik mocht (van Cooper) ook een oud-collega Keystoner uitkiezen voor Justitie. Korsou bereidt zo zijn eigen peloton “sterke mannen” voor, a breed of entitled men, lui die “weten hoe (zij willen dat) het moet”.
  Tijdje terug hadden ze ergens in Fort Zeelandia ook last van dit soort types.
  Beloofd heel veel goeds als het kiezelsteentje in de Caraïbische branding lekker trots onafhankelijk wordt.
  Dit kan leuk wordt, zei Hiawatha!

 6. Wie wordt de nieuwe minister van Justitie ?
  De hoofdmonteur van Garage “Onder de boom” ?
  Of de banketbakker van Bakkerij “Pan dushi” ?

 7. Kijk naar die vent met die dikke pens.
  Het laat alleen maar zien hoeveel waarde de regeringen aan onze economie hechten.
  Denk maar aan Gijberta die ook eeuwen minister van financien was. Niets gebakken.

 8. Deze Ruisandro Cijntje moet een hufter eerste klas zijn als hij bereidt is om minister te worden voor een partij die met drugsgeld wordt gefinancierd.

 9. Ela drei, wak, mira shon polis i mi tio a kore limpi bai. Hahaha, Curacao Curacao Curacao toch. Waarom blijven jullie op PNP stemmen. Niet geleerd van Shi Maria, Sushi afromer, Zusje di Bandabou? Hahahaha ik blijf lachen. Inkreibel mano. Al sinds jaren 80 is er niks maar dan ook niks veranderd. Geen vooruitgang op Curacao, zelfde groepje die telkens komt bovendrijven, corruptie, gegraai, dom stemgedrag. Aino, ik blijf wel zitten waar ik nu zit met alle deugden en genot. Korsow mi dushi Korsow wanneer wordt de boel daar een keer grondig schoongespoeld. Emmertje water en veel zeepsop en schrobben en boenen maar. Hahahahahaha

 10. Hier moet toch echt een einde aan komen, er moet een opruim actie komen wat betreft …………….. op geruimd staat netjes, Rutte wanneer kom je eens uit je nest en vraag aan Knops wat te doen om eeg geld meer te geven en dit zooitje met voorop ex Politie agent van zelf te laten af sterven.

 11. Just do as I say, don’t do as I do.
  Hoe ga je dat in praktijk brengen?
  Je maakt de praktische uitvoerende instantie onderdeel van de regering. Dan heb je dus niet alleen de uitvoering van wat er gecontroleerd of uitgevoerd gaat worden maar ook hoe.
  En deze benoeming is de worst voor de rest van het korps: als je nuttig bent in het zien, en niet zien van misstanden is er zeer wel de mogelijkheid dat je zelf naar onaantastbare positie verheven wordt.

 12. Hopelijk kan deze man de functie aan en ons Land en de werkgelegenheid aanzwengelen. Laten wij hem een kans geven. Wellicht zou het goed zijn dat hij de heer Chong gaat aanstellen als een van zijn naaste adviseurs. Dat kan en mag immers. Cijntje als manager/Minister en Chong als ervaren professional en ter zake deskundige. ‘Dos pagaros den un tiru’. Probleempjes opgelost en aan het werk; eksito heren!

 13. Ja hoor het hele politiekorps zit ongeveer in de regering, nou ja regering, bijeengeraapt zooitje. En Cooper is ‘n kei in tweespalt zaaien, hetzij door toneelspelletjes zoals plan b en nu heeft hij n koper voor iets groot bedrijf, de naam weet hij zich niet te herinneren, de gluipert. Ze zijn wel slim wb comedie spelen en last but not least happen.

 14. Vanochtend “sterreporter” Spaaaarrren gehoord met zijn “verslag” van de “uiterst tumultueuze” partijvergadering PNP. Ik denk dat de woordvoeringszender van het MFK (althans van Cooper) tweespalt probeert te zaaien in de coalitie. (fine by me BTW). Dat toneelspelletje is duidelijk in opdracht zo gemaakt.
  On subject: en zoals eerder gezegd…. alweer zo’n Alpha-type ex-Deputy Dawg op het pluche.

 15. Een `medewerker` van de politie als minister van economische ontwikkeling. Geweldige keus… Brilliant zoals gewoonlijk. Geeft aan dat de partij niet veel in huis heeft.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...

DH | UPDATE: Airport closure 9:00pm today

AIRPORT -- The Princess Juliana International Airport has announced a scheduled closure at 9:00pm on Saturday, January 15. This to ensure safety due to limited staff at...

Ingezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -
- Advertentie -