27 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 10:56

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Streep door ontslag voor vaccinweigeraar op Curaçao

Persbureau Curacao

Vanwege een verstoorde werkverhouding mag het bedrijf het arbeidscontract echter wel verbreken

WILLEMSTAD – Iemand ontslaan omdat die weigert zich te vaccineren mag niet van de rechter. Een 25-jarige administratief medewerkster van Century Trust stapte naar het gerecht nadat ze op staande voet werd ontslagen.

Het juridisch adviesbureau had vanwege de kleine werkruimte en de hoge leeftijd van haar collega’s de vrouw met klem gevraagd om zich te laten inenten. Maar die weigert.

- Advertentie -

Vanwege een verstoorde werkverhouding mag het bedrijf het arbeidscontract wel verbreken, maar tegen betaling van ruim drie maanden salaris.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

23 reacties

 1. @Tico, blijf jij maar samen met de andere tokkies in je droomwereldje rondzwalken. Dat wereldje zal sneller dan je denkt heel erg klein worden. En gelukkig maar.

 2. @Lionfish, och jongen toch. Macron liep ook stoer te blerren, is er op terug gekomen. Griekse minister liep ook stoer te blerren, is er op terug gekomen, Malteese minister liep stoer te doen, staart tussen de benen, Slowakije eender. Populistische taal is leuk, maar is niet meer dan dat. En blijf maar hopen dat het op Curatje ook gebeurd. Het is tot nu toe “eerst stoer doen met de prik en alsnog stok in je mik”. Sta je daar met je goed gedrag en bewijs, pal naast mij in dezelfde rij met zelfde test.

 3. @Tico. gelukkig beseft de wereld inmiddels dat terrorwappies zelf de oorzaak zijn van het coronaprobleem en de wereld dus asap tegen terrorwappies moet worden beschermd. Israel zet vandaag zoals je in de pers kan lezen als eerste de stap om van dit probleem af te zijn. Ik kan niet wachten tot we dit ook op deze rots gaan volgen, de wappies kunnen dan eindelijk ervaren wat de consequentie is van hun eigen keuze zonder dat anderen daar last van hebben.

  De Israëlische premier Naftali Bennett heeft donderdag aangekondigd dat alle niet-gevaccineerde inwoners van Israël “spoedig” zullen worden geweerd uit alle openbare gelegenheden met honderd of meer mensen. Dit verbod zal zowel binnen als buiten gelden en ook synagogen betreffen.

 4. Toe staan te juichen of goedkeurend knikken dat iemand der baan verliest. Wat een maatschappij zijn we geworden in deze 1.5 jaar. En dan stomverbaasd zijn dat het aantal atrakos oploopt. Maar ja zelf nadenken gebeurd al lang niet meer.

 5. @ Joep Meloen, ik snap wat u bedoeld. Echter kan dit ten alle tijden voorkomen. Ziekte verzuim heb je altijd, En de meesten op Curacao zijn nu ingeprikt dus wat is het probleem. Er zijn zoveel mensen drager van een virus of bacterie zonder dat we daar zo krampachtig over doen. Zeg nou eerlijk hoe dodelijk is dit virus? En niet aankomen met allemaal Izzy theorien van curve enzo gewoon eerlijk jouw oordeel.

 6. “Iemand ontslaan omdat die weigert zich te vaccineren mag niet van de rechter”. Laten we elkaar geen Mietje noemen de rechters hebben in dit land niets te zeggen als het om de ontslagwet gaat.

  Laatst heeft CMC een medewerker ontslagen omdat hij een half pakje Jus do range dat bestemd was voor de prullenbak meegenomen en die is op staande voet ontslagen.

  Ondanks protesten van de vakbond en een vonnis van de rechter mocht de man toch niet terug naar het werk.

 7. Ontslag op staande voet was wat te drastisch maar,hoe je het wendt of keert, ze moet toch weg. En daar ging het uiteindelijk om.

 8. @ Tico Martina,

  Besmet betekent dat je dus niet naar het werk gaat en dat je in isolatie gaat. Dat houdt dus in dat je je werk niet kunt doen. Wanneer er meer in de keuken besmet zijn dan kun je wel stellen dat ze door moeten werken, doch zo werkt het niet.
  Wanneer de chefs thuis zitten dan kan je tent vol met klanten zitten, maar eten gaat er niet komen, hoop dat je dat begrijpt.

  En nee, ik praat niet over sneks of andere smerige tenten, ik praat gewoon over schone zaken.
  Je kunt er lacherig over doen en je kunt het afdoen als onzin, maar dit is nu eenmaal de realiteit en daar verander je niet veel aan.

 9. Tja @Tico, asociale selfish wappie tokkies zijn er helaas genoeg, dat blijkt ook hier wel weer uit de reacties. Zelfs Covid heeft soms goede kanten…

 10. @ Joep, besmet is niet ziek. Laat die restaurant eigenaars maar hun keuken opruimen want terwijl men zich druk maakt over besmet met griepje, wordt de ene na de andere smerige bende aangetroffen in de keukens. En leuk die verhalen maar ik schaar de meesten (let op meesten) in de categorie van “oh oh oh ik heb een burnout, of ik ben overspannen”. Slappe werknemers dus waar je zowiezo niks aan hebt. En de meesten die nu ziek zwak en misselijk zijn waar ik werk hebben hun prikje gehad. Het handje vol ongeprikten werkt ondertussen gewoon verder. Dus tja wat is jouw referentiekader en wat is de mijne. In ieder geval zoals de situatie nu is is het “eerst loopt men stoer te doen met een prik, en nu is het alsnog een teststaaf in den mik”. Grootste hoax sinds de millenium bug hysterie.

 11. @Lionfish, ik ben niet gevaccineerd en ga het ook niet doen, mijn keus mijn lichaam. Doe wel netjes mijn kapje op en laat mij altijd weer neg. testen. Mijn collega heeft 2 spuiten in z’n mik doet weer alles wat god verboden heeft maar 3-4 weken later toch het corona virus opgelopen. Moraal van het verhaal….een coronapas en andere flauwekul zegt helemaal niets, allemaal broodje aap!

 12. Onzinnige rechter. Een werkgever is verplicht ervoor te zorgen dat zijn medewerkers een veilige werkomgeving hebben. Daar is geen plaats voor onnozele dwazen die zich niet willen laten vaccineren en daarmee hun omgeving gijzelen en in gevaar brengen. Direct onslaan die wappies dus, en zonodig de wet daartoe aanpassen. Geen oprotpremie maar een boete voor asociaal gedrag.

 13. @ Tico Martina,

  Zal ik je eens de andere kant van de medaille laten zien.
  Er zijn momenteel veel ondernemers, die te maken hebben met personeel dat nu besmet is, omdat ze geen vaccinatie wilden. Het is bewezen en dus aantoonbaar dat de kans op besmetten 10 tot 20 keer hoger is voor ongevaccineerden.
  Door het niet vaccineren loopt de werkgever dus een veel hoger risico op werkverzuim dan bij gevaccineerden het geval zou zijn. En laat het bij een aantal bedrijven nu al zo zijn dat deze moeten sluiten omdat key personeel besmet is geraakt.
  Voorbeeld: ik ken een aantal restauranteigenaren, die nu worden geconfronteerd met het moeten sluiten van hun restaurant omdat het grootste deel van de keuken besmet is geraakt en dus in isolatie moet.

  Dat is dan volgens jou maar bedrijfsrisico voor de eigenaar ? Ja, een gevaccineerd persoon kan besmet raken, doch die kans is vele malen kleiner en daarmee het risico voor de ondernemer dus veel lager.
  In Engeland is het nog vele malen erger, daar moeten nu zeer veel bedrijven sluiten omdat men berichten krijgt dat men in aanraking is geweest met besmette personen. Kortom, dan moeten ze in isolatie en de werkgever en alle andere werknemers zijn dan weer de pineut.

  Maar ja, dat interesseert jou niet. Voor jou is de privacy van die ene werknemer kennelijk belangrijker. Vreemde prioriteiten hou je er op na.

 14. @Tokkie Martina zegt: “… Onderscheidt mag nooit normaal gevonden worden…”

  Natuurlijk mag dit wel. Anders kom je nooit vooruit.

  Om een voorbeeld te geven: @Tokkie mag bij mij geen leraar Nederlands worden. Gezien bovenstaande onderschijt hij zich in negatieve zin.

 15. Ontbinding van de arbeidsovereenkomst naar aanleiding van het (weg)pesten van de werknemer door hò maar de werkgever.

  Deze kwam redelijk goed van af door alleen drie maanden salaris en de ontslagvergoeding ad. NAFl. 7.500,00 te moeten betalen!

  Maar zijn onfris kantoor met (te) weinig werkruimte en ventilatie mag ie mee verder gaan…. M.i. een broeinest voor de nieuwe mutaties… de CenturyTrust-variant.

 16. @ Joep Meloen, jep inderdaad doen. Een ieder die niet wil meewerken direct de laan uit sturen. Weg ermeer, neem die persoon de broodwinning af. En daarna staan we verbaasd te kijken hoe het aantal atrakos toeneemt. Niet doorhebbende dat als iemand niks meer te verliezen heeft die persoon op een gegeven moment ook bij jou komt aankloppen. Als je mensen parias maakt dan zullen ze zich ook zo gedragen. De geschiedenis leert dat keer op keer, maar dommer dan een ezel stoot de mens zich telkenmale aan dezelfde steen. Ik hoop in ieder geval dat de dame gauw weer een baan heeft en in haar levensbehoefte kan voorzien. Zodat in ieder geval niet mijn naasten slachtoffer worden straks van iemand met honger die met een pistool in de hand atrako loopt te schreeuwen. Voor u Joep hoop ik dat ook trouwens al bent u momenteel horende blind en ziende doof.

 17. 3 maanden salaris om de veiligheid v d werknemers af te kopen ? Ik zeg doen !
  Toont ook v weinig solidariteit jegens de collega s door je zo op te stellen. Jij mag het dan wel niet gevaarlijk voor jou vinden, het is bewezen gevaarlijk voor anderen.
  Terecht ontslag dus, want verstoorde arbeidsrelatie werkt altijd als reden.

 18. Niks begrijpelijk. In het wetboek of wet is niks opgenomen over dit griepje. De werkgever heeft echter de arbeidsrelatie danig verziekt, dus hup betalen. Niet de werknemersprobleem als je allemaal ouwetjes als werknemer hebt. Zorg maar voor ventilatie en anders laat die persoon thuis werken. Betalen zullen ze. Werkgevers weest gewaarschuwd!!! En als dit doorgaat dan raadt ik een ieder aan een geprikte die besmet raakt aan te klagen. Onderscheidt mag nooit normaal gevonden worden

 19. Een begrijpelijke uitspraak. Het recht loopt nu eenmaal altijd achter bij maatschappelijke ontwikkelingen. Om het simpel te zeggen, termen als Coronapandemie en Covid komen in het Wetboek niet voor. Ook al zouden daaraan 200 mensen per dag overlijden (mede dankzij minder sociale figuren zoals deze medewerkster). Het ontslag gaat de Trust nu 3 maandsalarissen kosten, wat nog altijd beter is dan dat er medewerkers in het ziekenhuis belanden. De rechter heeft hiermee wel impliciet het dringende advies gegeven aan werkgevers goed te letten op het wel of niet gevaccineerd zijn van (aanstaande) werknemers, daar dit tot vervelende en sociaal, productief en medisch ongewenste situaties kan leiden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -