31 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 15:58

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Onvoldoende maatregelen genomen tegen arbovirussen

Persbureau Curacao

Miljoen mensen met chikungunya
Een uitbraak hiervan is nu een extra groot gevaar omdat ruimte in het ziekenhuis juist gereserveerd moet worden voor ernstige gevallen zoals Covid-19-patiënten,

WILLEMSTAD – Curaçao heeft niet of in onvoldoende mate de nodige maatregelen getroffen ter voorkoming en beheersing van arbovirussen zoals zika, dengue en chikungunya.

Een uitbraak hiervan is nu een extra groot gevaar omdat ruimte in het ziekenhuis juist gereserveerd moet worden voor ernstige gevallen zoals Covid-19-patiënten, schrijft het Antilliaans Dagblad.

- Advertentie -

Dit stelt de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) in een onderzoek dat deze heeft gedaan voor de Staten.

„Curaçao kent tijdens de regentijd meer overlast van muggen waardoor de kans op aanwezigheid van deze virussen in deze periode veel hoger is. Inmiddels is de orkaanperiode gestart, waardoor de kans op regenbuien bestaat.”

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. Ik heb geen oplossingen voor arbovirussen. Heb ik ook nooit gepretendeerd.
  Ik kaart alleen aan dat wat jij zit te lullen absoluut niet klopt.

  Ik verleg de aandacht niet. Dat doe jij door misinformatie hier te plaatsen.

 2. Klopt @Knoek koe
  De overheden laten al jaren grote steken vallen.

  In 2007 hbbn de eilanden Curaçao Aruba en SXM met NL nota bene een samenwerkings overeenkomst gesloten bij de invoering van de Intl Health Regulations omdat de landen niet opgewassen waren igv een pandemie. Het RiVM valt ook veel te te verwijten in deze als ‘adviseur’.

  Maar we hebben hier toch ene Fer directeur risicobeheersing en rampenbeleid?
  De man v de clowns hemden en bling bling, die niet heeft opgelet.
  Dat valt hem aan te tekenen, dus zou hij moeten opstappen. Maar dat is mijn mening slechts.
  Opstappen hier is failure en je geeft het inkomen v een goed betaalde – door de belastingbetaler opgehoeste – niet zonder slag of stoot op.

 3. @Lastiwz, die ongein kun jij wel opzoeken en je tijd ermee verdoen. Kom eens met een oplossing voor de arbovirussen. Besteed daar eens je tijd aan inplaats van de aandacht te verleggen. Net als jij verdoet het merendeel de tijd met pietluttigheden en dat geouwehoer met een virus dat zo gevaarlijk is dat men moet testen of men het heeft. Ondertussen doemen de ene na de andere daadwerkelijk gevaarlijke ziektes op, maar daar is geen tijd en aandacht voor. Nee men is drukker met een achterlijke pas en 1.5 meter. Sodemieter toch op met die rotzooi. 1 mutatie en men kan van voren af aan beginnen, maar nee hoor, samen bestrijden wij het virus. Ja leuk, lopen jullie maar voor, ik duik de schuilkelder in. Met je samen.

 4. @Tico: wat een domme roeptoeterij. De wereldbevolking is de laatste anderhalf jaar met 90 miljoen gestegen. https://www.worldometers.info/nl/ en niet met 600 miljoen zoals jij stelt. Je zit er, zoals wel vaker meer dan 600% naast.

  Maar dat cijfer zegt weinig met/niets over corona als dit niet gerelateerd wordt aan andere cijfers.

  Hou toch eens op met die domme opmerkingen.

  En wat is Kejona of chikichuja?

 5. Nee uiteraard niet. Al 1,5 jaar is de ganse wereld bezig met het gejammer en gezever over een virus dat zo dodelijk is, dat je getest moet worden om te zien of je ermee besmet bent. Zo dodelijk dat de wereldbevolking is gestegen van 7.3 naar 7.9 miljard mensen. Onderwijl ieder en zijn moeder zat te klessebessen over Kejona, sterven mensen bij bosjes aan allerlei andere zaken. En dan nu verbaasd zijn dat er onvoldoende maatregelen genomen zijn? Sta je dan met je prikjes tegen Kejona alsnog te spartelen in je ziekenhuisbed omdat je Chikichuja of Dengue hebt opgelopen. Maar Kejona, dat is pas erg hoor vergeet dat niet. Korda ku a taha!

 6. Wat doet de overheid nou wel goed, behalve goed voor zichzelf zorgen!
  Provincie nu! Dit soort mondi “governance” mores is te vergelijken met de mores van de politie op Marnixschool! Inbreuk op de basisrechten van de burger!

  Deoverheid verzuimt alleen maar!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -