30 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 17:10

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Honkballers van het Koninkrijksteam bereiken halve finales EK

Persbureau Curacao

Vandaag speelt het team de halve finale van het EK Honkbal in Piemonte. Spanje is de tegenstander.
ITALIË – De honkballers hebben de halve finales bereikt van het EK in Italië. Het Koninkrijksteam versloeg in Turijn Groot-Brittannië met 7-5. Nederland, dat de regerend Europees kampioen is, treft in de halve finale Spanje, dat eerder op de dag met 5-2 van België had gewonnen.

Kent Blackstone opende de score voor de Britten in de eerste inning, maar Nederland kwam in de eigen slagbeurt via scores van Jiandido Tromp en Roger Bernadina meteen op voorsprong. De ploeg van bondscoach Evert-Jan ‘t Hoen liep verder uit naar 6-2, maar de Britten kwamen nog terug tot 7-5.

In de resterende twee slagbeurten liet Oranje de voorsprong niet meer in gevaar komen. Tromp was aan Nederlandse kant topscorer met drie punten. Naast Bernadina zorgden ook Ray-Patrick Didder, Junior Martina en Calten Daal voor een punt.

- Advertentie -

Vandaag speelt het team de halve finale van het EK Honkbal in Piemonte. Spanje is de tegenstander.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

25 reacties

 1. Is de kop inmiddels aangepast of mis ik iets. Ik zie duidelijk staan dat honkballers van het koninkrijk team zich hebben geplaatst in de halve finales. In plaats van (tegen beter weten in wel verwacht, wederom niet uitgekomen) felicitaties van de reaguurders alhier, is het 1 grote non discussie over wie wel of niet een Nederlander is, de definitie van Auto- ,Allo- en Mono- toon en weet ik wat voor rariteitenkrabbels meer. Is men nu al vergeten dat het Koninkrijk niet alleen Nederland maar ook de 6 eilanden behorende bij de Nederlandse Antillen omvatten. Man, man, man, ik ben me ervan bewust dat ik vaak onzin ende nonsens neerpen, maar ik probeer het tenminste nog ontopic te houden. Ik ben zeker niet de norm of het grote voorbeeld, maar hoe sommigen afdraaien van het onderwerp van een artikel is werkelijk waar niet alleen raar, maar in zekere zin ook opmerkelijk. Kort samengevat en concluderend: Beste jongens en meisjes van het honkbal team, heel goed gedaan en petje af. En gaat over tot de orde van de dag

 2. @Mossel dat honkbal niet jou ding is, en dat je geen verstand van hebt is duidelijk.
  Dus wat is jouw motivatie om op dit artikel te reageren?
  -verdeeldheid
  -bitterheid veroorzaakt door succes van onze negers
  -beroepsmatig zeiken om te zeiken

 3. Het Caribisch team binnen het Koninkrijk heeft de finale gewonnen. Het feit dat het werd aangevuld met enkele witmannen heeft hen daarvan niet kunnen weerhouden. hh

  Zo goed?

  een dag niet gelachen is ….

 4. Waarom noemen ze het eigenlijk een EK?
  Nederland speelt eigenlijk met Team Curacao. Israel speelt met voornamelijk Amerikanen en Spanje speelt met veel Cubanen, Venezolanen en Dominicanen.
  Italie speelt met veel Amerikanen en Venezolanen.

 5. In nederland, even heel praktisch, ben je een allochtoon, als je er niet uitziet als een autochtoon.

  Net zoals op Curaçao, waar je gezien wordt als een allochtoon, als je niet op Pik pisas, familie wiels of lamoney lijkt!

  Heel simpel!

 6. Danki Nederland, om het latente talent van de op curacao tegen een muur lopende sportiwve antilliaan tot bloei te laten komen!

  Het latente talent van de kurasoleño tot bloei laten komen door de topsportfaciliteiten op niveau, de onmisbare topsportbegeleiding, de coaching, en het bevorderen van de structuur, discipline en regelmaat die deze jongens o zo hard nodig hebben,

  Discipline die zo o zo hard nodig hebben, aangezien hun leiders dat voorbeeld van structuur , discipline, doorpakken , absoluut niet uitdragen!
  Alles altijd te laat!!!

  Dank nederland voor wat allemaal gedaan wordt en mogelijk is voor dit potentieel.

  Iets wat geen één minister van sport hier doet voor deze jongens.

  De ministers van sport, komen pas pontificaal kijken, wanneer ze reeds op de olympisch arena staan!

  Dan komen onze ministers pas kijken..eerste klas reizend in een top hotel verblijvend, en zittend op de eretribune!! Shiek en boeya doen over hun landgenoot, waar ze HELEMAAL NIETS voor gedaan hebben!

  Kijk maar naar de status van alle sportfaciliteiten en baseball velden

  Ik zie de minister nog zitten in Korea!!
  Wuivend naar Shurandy!!!
  lang zal die leven!!!

 7. Brian S je trapt weer een open deur in.
  De discussie ging hier over autochtoon allochtoon etc.
  Ik zeg daarop dat het mij niet interesseert waar iemand vandaan komt.
  Idd zijn we per slot allemaal wereldburgers.

 8. Mij interesseert het geen donder voor welk land men dan dan ook uitkomt. Mss moet men een keer verder kijken dan de eilandelijke grens, per slot zijn we allemaal wereldburgers.

  Hoe wil je dan een EK of WK organiseren?

 9. Het Nederlands honkbalteam heeft zondag voor de 24e keer de Europese titel veroverd. De ploeg van bondscoach Evert-Jan ‘t Hoen was in de finale van het toernooi in Italië met 9-4 te sterk voor Israël.

  Mooi resultaat!

 10. Op zich heeft @Mossel, gelijk of een team voor of achterstaat bij honkballen, het blijft hetzelfde maar bij voetbal is het anders. Als een team in de eerste minuten achterkom zijn ze de hele wedstrijd aan het aanvallen om de achterstand weg te werken.

  Soms hanteren ze de verkeerde tactiek, door het midden aanvallen in plaats van de buitenkant te bezetten of door met korte pasjes aan te vallen in plaats van de lange bal te hanteren.

  Het is net het echte leven ook daar vechten sommigen hun hele leven tegen een geboren achterstand en soms gebruiken ze de verkeerde tactiek waardoor ze keer op keer in hun doel mislukken.

 11. Ik vind Honkbal niks aan, word gespeeld door mannen met dikke konten, die alleen een honk zonder probleem halen als de andere partij de bal verkeerd gooide of de bal over het hek heen werd geslagen, het zijn net dikken slakken op het veld.

 12. Drekkie je mag best weten dat Ik een bloed hekel heb aan honkbal, wat een stom spel gespeeld door volgevreten dik konten die alleen maar het volgende honk halen als een gegooide bal niet goed word gevangen of met geluk goed geraakt word en de bal bijna of over het hek neer komt, wat een zaai spel is dat. ik kijk liever naar een vechtsport of voetbal, paarden sport en atletieksport Sifan Hassan Nederlands beste sporter op dit moment twee gouden en 1 bronzen plak O. P . zilvere plakken 4 keer 400 /stokje laten vallen/ etc

 13. Ik ga me niet in de discussie mengen, zeker niet wat @Abraham aangaat. Met alle respect Abraham je hebt te vaak onzinnige opmerkingen maar dat is maar ‘een mening’ zou WA hebben gezegd.

  Ik ben een honkbal fan altijd geweest en vind het een geweldige prestatie wat de jongens geleverd hebben.
  Mij interesseert het geen donder voor welk land men dan dan ook uitkomt. Mss moet men een keer verder kijken dan de eilandelijke grens, per slot zijn we allemaal wereldburgers. Dat stomme nationalistische gevoel is gewoon gevaarlijk.

 14. Mooie schijnbeweging Bram.
  Jij denkt hiermee mij er toe te bewegen je niet meer de waarheid te vertellen. Ook jij kan nog lang wachten.
  Dacht je nu ECHT dat je ermee weg zou komen? Dan ben je NOG dommer dan ik al dacht Bram.

 15. Hallo alle YDK wat heb ik jullie weer op je grote pik getrapt, en wat Drekkie betreft die blijf ik opnaaien tot dat hij erbij neer valt en dat duurt echt niet meer zo lang. @ Meleliuslegere je slaat de spijker recht op zijn kop.

 16. @Melius Legere:
  Dan heeft hij aan Drechi pa bosnan Tur een goeie….. Die verdedigt zich tot de dood tegen dit slag eh… eh… Ach laat maar. Hier zijn geen woorden voor te bedenken.

 17. @Janchi:
  Volgens mij reageert die mossel alleen om Drechi pa Bosnan Tur uit te dagen.
  Mossel beweert zelf dat hij getrouwd is met een zwarte Curaçaose dame. Als hij slim zou zijn, zou hij bvb bluffen dat 1 van de succesvolle honkballers zijn zwager o.i.d. zou zijn.

 18. @Mossel alles wat verbindt ben je tegen?
  Het is koninkrijksteam. Team Kindom NL in je face waar onze kleurlingen de baas zijn in de baseball wereld.

 19. @Mossel:
  ‘…met een Nederlands paspoort en dat zijn geen allochtone, zo niet dan kom je niet in aanmerking om in een team te spelen met de naam Nederlands elftal/team.’

  Jij verkeert blijkbaar in de veronderstelling dat iemand met een Nederlands paspoort geen ‘allochtoon’ is.
  Voor de goede orde:
  In Nederland is ‘een persoon met een migratie-achtergrond’ (tot voor kort aangeduid als ‘allochtoon’) iemand van wie minstens 1 van de ouders buiten Nederland is geboren.

  https://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal-cultureel/79462-het-verschil-tussen-een-autochtoon-en-een-allochtoon.html

  De voltallige Koninklijke familie bestaat uit ‘personen met een migratie-achtergrond’ (allochtonen).

  Advies: eerst informeren en je inlezen, daarna nadenken en dan pas reageren!

 20. Fijn Bram,
  Bedankt voor je wel heel hoopgevende opmerking dat het maar “een zooitje” is. Dat geeft het team echt moed ja……

 21. @ Drekkie effe die hoefnagel uit je oog halen het honkballersteam bestaat uit een bij elkaar geraapt autochtone zooitje met een Nederlands paspoort en dat zijn geen allochtone, zo niet dan kom je niet in aanmerking om in een team te spelen met de naam Nederlands elftal/team.

 22. Even voor e goede orde en verstandhouding:
  Om het even. Ook al heet het “De honkbalselectie van Vlieland” wat maakt het uit?
  Jouw probleem is dat het team niet enkel uit autochtone Nederlanders, maar hoofdzakelijk uit allochtone spelers bestaat.
  Het is een pijnlijke doorn in je oog (en ook beide ogen van een paar anderen hier die het de moeite niet waard zijn om met name genoemd te worden) he?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -