30 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | November topmaand voor toerisme op Curaçao

HomeNieuwsGezondheidPBC | November topmaand voor toerisme op Curaçao

Persbureau Curacao

Ruim 37.000 toeristen kwamen in november naar Curaçao om vakantie te vieren. Dat meldt Het Curaçaose Toerismebureau CTB. Dat is maar 1000 minder dan dezelfde maand in 2019, net voor corona.

Ruim 23.000 bezoekers kwamen uit Nederland. Voor de vijfde opeenvolgende maand is dat aantal hoger dan voor de uitbraak van de coronapandemie.

Duitsland leverde in november ruim 1.200 toeristen en België ruim 500. Informatie verzameld uit de immigratiekaarten tonen aan dat Europese bezoekers gemiddeld 11 nachten verbleven. In 2019 was dat nog negen nachten. 56 procent van de Europese bezoekers verbleven in resorthotels.

Verenigde Staten

Vanuit de Verenigde Staten kwamen bijna 4.500 bezoekers. Zeventig procent van hen verblijft in resorthotels. Gemiddeld blijven Amerikanen iets korter dan Nederlanders: bijna zeven dagen.

Vanuit de Zuid-Amerikaanse regio verwelkomden Curaçao bijna 3.500 toeristen. De meesten van hem komen uit Colombia en daarna Brazilië.

Uit de Caribische regio kwamen ruim 1.600 verblijfbezoekers, voornamelijk van de Nederlandse Koninkrijkseilanden.

29 cruiseschepen meerden in november aan en die brachten ruim 41.000 dagjesmensen naar het eiland.

CTB zegt dat november de best presterende maand is sinds de reisbeperkingen zijn opgeheven.

Bron: Persbureau Curacao

1 reactie

  1. De vraag is, moeten wij blij zijn met dit soort toerisme? Dit zijn de mensen die zich niets van de corona voorschriften aantrekken. De groep die bewust negen en een half uur in een slecht geventileerd vliegtuig gaat zitten omdat ze zullen en moeten op vakantie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties