27.6 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 13:15

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Nieuwe muurschildering op de kinderafdeling van CMC

Persbureau Curacao

Drie organisaties hebben de handen ineen geslagen om dit project mogelijk te maken. Dat zijn de Ronald McDonald House Charities, Mucha pa Mucha en de Clini Clowns.

Het CMC heeft op de kinderafdeling een muurschildering laten aanbrengen. Gisteren werd-ie onthuld. Bedoeling is om de afdeling levendiger te maken.

In het ontwerp en de verhaallijn van de muurschildering neemt een parkiet, Dokter Pedro, de kinderen mee naar verschillende landschappen op Curaçao om kennis te maken met alle verschillende dieren die daar leven.

“De kinderafdeling is, net als alle andere in het ziekenhuis, heel modern en mooi, maar we misten wat kleur om onze kinderen en hun ouders blij te maken”, zegt Claudia Rigaud, directeur van Ronald McDonald House Charities Curaçao.

- Advertentie -

Samen met architect Omar Zimmerman en ontwerpers van Hirons Caribbean kwamen de ideeën tot leven. “We zijn erg trots op het resultaat”, vult Marina de Miranda fysiotherapeut en lid van Stichting Mucha pa Mucha aan.

“Dit is een grote verandering voor ons gezondheidswerkers die dagelijks op de kinderafdeling werken . We kunnen de muren nu op een leuke en interactieve manier gebruiken om ook met de kinderen te sporten.

Drie organisaties hebben de handen ineen geslagen om dit project mogelijk te maken. Dat zijn de Ronald McDonald House Charities, Mucha pa Mucha en de Clini Clowns.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Op zich is wel mooi zo een muurschildering, maar hoe zit het met de zorg voor deze kleine zere zieltjes? Is dat wel goed verzorgd? Er lag toch een klacht van de inspectie over een disfunctioneerde vrouwelijke kinderarts die kinderen met diabetes type-I verkeerde waarden insuline gaf?

    Waar blijft de media op Curaçao? Is deze mevrouw nog steeds aan het werk? Waarom horen we niets van de kontlikker Dr. Serving Kely?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao   Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt...

ParadiseFM | Staten eisen aanwezigheid president Centrale Bank

De president van de Centrale Bank Richard Doornbosch moet de minister van Financiën assisteren in het parlement. Dat zegt regeringspartij MFK. De partij neemt het Doornbosch kwalijk...

ParadiseFM | DUO gaat niet meer naar Bonaire

Het bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan Bonaire gaat niet meer door. Reden daarvoor zijn de verscherpte coronamaatregelen op het eiland, aldus een verklaring. DUO...

ParadiseFM | Ferrydienst tussen Bovenwindse eilanden start definitief op 1 december

De veerdienst tussen de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaat definitief vanaf begin december varen. De inhuldiging wordt op 28 november gevierd. Zo maken de...

ParadiseFM | Cuco Martina tekent contract bij Go Ahead Eagles

De Curaçaose aanvoerder Cuco Martina heeft een contract tot het eind van dit seizoen getekend bij de Go Ahead Eagles. De afgelopen week was de 32-jarige Martina...

NTR | Meer maatregelen op Bonaire: ‘de besmettingen stijgen nog steeds’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “De covid-19 besmettingen stijgen nog steeds op ons eiland’’, aldus gezaghebber Edison Rijna tijdens een persconferentie donderdag. Daar werd aangekondigd dat er vanaf 27...
- Advertentie -