27 C
Willemstad
• zaterdag 26 november 2022

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de Hoge Raad alle klachten...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, November 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, November 23, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Huisartsen waken voor griep en corona

Persbureau Curacao

Er bestaat al een erkende vaccin tegen de griep die ook al jaren veilig wordt gebruikt.

WILLEMSTAD – Huisartsen op Curaçao waarschuwen de bevolking om alert te blijven op het coronavirus nu het griepseizoen is aangebroken. Griep levert soortgelijke klachten op. Daarom vraagt de Huisartsenvereniging om niet meteen naar de huisartsenpraktijk te gaan, maar eerst telefonisch contact op te nemen.

De griep is net als Covid-19 gevaarlijk voor bepaalde risicogroepen. Er bestaat al een erkende vaccin tegen de griep die ook al jaren veilig wordt gebruikt.

Het griepvaccin kan in combinatie met de Covid-19 vaccin worden genomen.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Sel Fish… Haalt dingen door elkaar schrijft dingen die ik niet zeg neemt dingen aan die er niet staan.
  httpx://www.farmatodo.com.co/producto/211250051-voxamin-incobra
  30 tabletten rond de 80 naf. generieke versie.
  Het artikel was uit nature. dat is geen krantje. Maar ja engels en meer dan 5 regels ik weet in tussen dat is te veel voor je Fish brains.
  Het is voor mensen die in het ziekenhuis belanden / ic vanaf 300 naf per dag. Dus nootjes ten op zichten van dat.
  Nu in nl bijna de helft van hen die in het ziekenhuis beland een gevacineerd oudje is, zou ik als paniek selfish type als jij maar snel die tabletten online gaan bestellen.

 2. Lionfish zijn een gevaar voor de visstand, veroorzaken grote schade en is de enige vissoort die terecht geharpoeneerd mag worden. Lamoenchi daarintegen is heel gezond, wel zuur maar zeker geen gevaar voor de volksgezondheid.
  Er liggen nu maar weinig corona patienten in CMC. Dat kan veranderen door de QR code met het daarmede gepaarde roekeloos gedrag van gevaccineerden. Je kunt een auto wel all-risk verzekeren, maar dat betekent niet dat je zonder risico door rood kunt rijden. Hetzelfde geldt voor de gevaccineerden die menen dat zij met een QR code in de hand door rood mogen. Met z’n allen s’nachts naar grote evenementen, feest vieren zonder masker en geen afstand houden. Het gevaar komt niet van de niet gevaccineerde Lamoenchi die wel oppast. Gaat nooit naar bijvoorbeeld, Mambo en andere gelegenheden waar veel mensen opeen hopen.
  Bij ontmoeting van mensen die met uitgestoken hand zeggen: “ik ben gevaccineerd, hoor”, negeert Lamoenchi die hand en doet een stap achteruit. Bij dames die zo graag met 3 kusjes willen groeten, spring ik 2 meter achteruit.
  Wat dat betreft is Lamoenchi inderdaad a-sociaal.
  Ongezonde mensen moeten maar wat doen aan hun levensstijl en eetgewoontes.
  Lamoenchi gaat geen offers voor die maken, daarvoor ben ik te selfish, ja.

 3. @loes. Helaas, als je wat verder had verdiept dan alleen in de krantenkoppen had je kunnen leren een behandeling met die pillen usd 1000 per patient kost, ongeveer 30 keer zoveel dus als een vaccinatie, en je moet er bovendien binnen 3 dagen na de eerste symptomen mee moet beginnen. Je behandeld dan dus enorm veel personen. Dat kan de regering op deze rots onmogelijk betalen. Bovendien doe je met die pilletjes niets aan het feit dat niet gevaccineerden veel minder besmettelijk zijn.

 4. Hi @Lamounchi. Je bent wel heel erg ver van het padje af. Sinds wanneer hebben mensen het recht om anderen onnodig in gevaar te brengen? En waarom zouden die anderen zich juist aan dergelijke aso’s moeten aanpassen? Ooit gehoord van medemensen waar je ook rekening mee zou kunnen houden? Waarschijnlijk komt dat in jouw woordenboek niet voor. Heel goed dat regeringen daarom steeds meer in de gaten krijgen dat maatschappelijk gezien een verplichting tot vaccinatie ook in een maatschappij waar iedereen gewoon zijn mening mag hebben de beste en enige oplossing is. Dat zou hier ook moeten gebeuren. Wat een onvoorstelbare selfish houding heb je.

 5. Lionfish, het is jou goed recht om jezelf te laten inspuiten met alle vaccins die er zijn. Maar jij en niemand gaan dicteren dat anderen zich verplicht moeten laten vaccineren. Waarom is het zo moeilijk voor jou te accepteren dat andere mensen ook rechten hebben en voor zichzelf kunnen beslissen ? De hele corona gedoe is zwaar overdreven. Een normaal gezond mens wordt er niet ziek van en gaat zeker niet dood.
  Wel kan een normaal gezond mens zijn inkomen en normale leven kwijt raken door het idiote handelen van vaccin brullers en paniekzaaiers. De QR code is er een voorbeeld van hoe de economie nog grotere schade wordt aangedaan. Bovendien stopt die QR code helemaal niet verspreiding van de virus. Het is complete waanzin.

 6. Ja mensen met Vaccinatie komen ook weer gewoon op de ic en in het ziekenhuis.
  Voornamelijk de ouderen.
  In nl moeten mensen die gevaccineerd zijn en in contact zijn geweest met een besmette zich ook weer testen.
  Zegt genoeg toch over overdraagbaarheid. Ze overdragen ook.
  Dus die wappie brullers die ongevacineerden voor alles verantwoordelijk houden eat your hart out. Waar loop je voornamelijk corona op…. “Thuis” En dus niet in openlucht cafees zoals mambo, ook niet door reizigers. nog zo.n fabel.
  Vaccineren doe je voor je zelf.
  Nog steeds is het zo dat +85% heeft nergens last van en van die groep die last heeft maar een hele kleine groep komt in het ziekenhuis en of op de ic.
  Die groep is al een kwestbare groep met een hoog overlijdens risico.
  We zijn nu zo.n beetje 2 jaar bezig.
  Variaties blijven komen het was er altyd al.
  Er wordt meer stuk gemaakt in de gezondheidszorg dan dat maatregelen opleveren. Brullen over overbelasting is onzin Coona is minder dan 5-10% Er was altyd al een structureel probleem. En Corona wordt gebruikt als scapegoat.
  Op Curacao. Het CMC is gewoon super veel te duur en leverd nauwelijks voordeel op . Alleen maar idioot hoge kosten voor een piep klein eilandje met het hoogste aantal diabeten ter wereld.
  Ja griep. 2018 NL 14.000 doden.
  Elke 2 jaar een piek.
  Wat is er nu zo anders.
  Pandepaniek

 7. Tadaaa… De oplossing…. Voor wappie brullers en Vaccin brullers.
  Fluvoxamine
  COVID-19, deaths fell by roughly 90% and the need for intensive care fell by roughly 65%.
  En je wordt er nog happy van ook.
  (anti depressiva). sinds 1985 in nl op de markt.
  Pairing fluvoxamine with a drug that interferes with viral replication, such as Merck’s upcoming antiviral molnupiravir, could be even more effective
  Bron Nature briefing.
  httpx://www.nature.com/articles/d41586-021-02988-4?utm_source=Nature+Briefing&utm_campaign=7dbf8b309a-briefing-dy-20211029&utm_medium=email&utm_term=0_c9dfd39373-7dbf8b309a-45758126

 8. @Lionfish: ik vraag mij af of een bijwerking van de corona vaccin de verstandelijke vermogens kunnen aantasten. De intolerantie van sommige vaccin gekken is werkelijk verbazend. Tolereren absoluut geen andere mening. Zij hebben altijd gelijk, discussie is niet mogelijk. Van hen moeten degenen die ze “wappies” noemen zo snel mogelijk dood aan corona. Die gekken willen maar niet inzien dat de vaccins belangrijk zijn voor mensen met zwakke gezondheid. Een sterke, gezonde mens wordt niet, of maar een beetje ziek van een besmetting. Waarom zou die het risico willen nemen van een bijwerking van een vaccinatie ? Mischien wordt hij daarmee net zo gek als een Lionfish op het droge.

 9. Goed bezig die huisartsen ! Beter preventief inenten dan straks weer achter de feiten aanlopen. Hebben de sukkelwappies tegelijk ook weer wat te zeiken.

 10. Corona, dengue, chikukunja, griep, wat is er nog meer ? Na alle prikken, heeft men nog plaats op de arm voor de volgende virus vaccin ? Laten de paniekzaaiers zichzelf ook volspuiten met allerlei troep ?

 11. En ondertussen horen wij van diverse botika’s dat de griepinjectie niet in voorraad is; “het materiaal is wel aanwezig op Curaçao maar de douane heeft het nog niet ingeklaard.”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -