25.5 C
Willemstad
• maandag 6 februari 2023

AntilliaansDagblad | ‘Verantwoording afleggen over black-out op Aruba’

Oranjestad - De definitieve resultaten van het onderzoek naar de meest recente black-out worden deze week verwacht. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt toe dat hij dan een...

AntilliaansDagblad | 25 Jaar Fun Miles op Curaçao

Directeur: Meer dan 125.000 actieve kaarthouders Willemstad - ,,Fun Miles heeft meer dan 125.000 actieve kaarthouders en rond de 100 aangesloten partners op vier eilanden. Iedere dag zijn...

AntilliaansDagblad | Patrouilles leerplicht beperkt

Ook geen controles met gegevens bevolkingsregister Willemstad - De leerplichtafdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) voert geen patrouilles meer uit om spijbelende jongeren...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Steeds meer naar GMN

Onderwijs duurste ministerie, maar dalende trend Willemstad - Er gaat op Curaçao steeds meer overheidsbegrotingsgeld naar Gezondheidzorg en juist steeds minder naar Onderwijs. In de eerste tien jaar na...

Opinie | De grens met Venezuela weer open gooien is grenzeloos dom

George Lichtveld De grens tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Venezuela is reeds bijna vier jaren gesloten geweest nadat de Venezolaanse regering eenzijdig daartoe besloten had om daarmee...

FD | ‘Nederland moet zich meer bemoeien met voormalige Antillen’

Vasco van der Boon Cor de Horde | Financieel Dagblad Nederland moet meer bevoegdheden krijgen om de corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk — de voormalige...

PBC | Nieuw bewijs over Natalee’s verdwijning was adembenemend, maar bleek uiteindelijk fake

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De Amerikaanse advocaat en televisiepresentator/journalist Greta van Susteren is misleid en heeft valse informatie gekregen in de zaak Natalee Holloway. Dat valt op te...
- Advertentie -

PBC | Nederland ontevreden over beloofde aanpak topsalarissen door Curaçao en andere eilanden

Met salarisstrookjes | Persbureau Curacao

Persbureau Curacao

Staatssecretaris Raymond Knops is niet tevreden over de aanpak van de inkomens van topfunctionarissen in de (semi-)publieke sector. Zowel Aruba, Curaçao als Sint-Maarten hebben nog steeds het wetstraject niet op orde. Dat schrijft de bewindsman aan de Tweede Kamer.

Voorwaarde voor liquiditeitssteun was dat die inkomens per 1 juli 2020 dienden te worden gemaximeerd op 130 procent van het nieuwe genormeerde salaris van de minister-president van het betreffende land. Ook de gelijke maximering van de secundaire arbeidsvoorwaarden diende juridisch geregeld te zijn met een gelijke doorwerking naar de tarieven voor consultants.

Delta

Een vergelijkend onderzoek heeft volgens Knops onlangs aangetoond dat er inhoudelijk aanzienlijke verschillen zijn tussen de (ontwerp)regelingen van de landen en dat de regelingen op belangrijke onderdelen onvoldoende effectief zijn. Zo is de grondslag voor de berekening van het maximuminkomen niet in lijn met de afspraken, en dat geldt ook voor de werkingssfeer en de handhaving van de wettelijke normen.

De Rijksministerraad heeft daarom besloten dat zowel Aruba, Curaçao als Sint-Maarten de betreffende concept-wetteksten vóór 1 november dit jaar inhoudelijk in lijn moeten brengen met de eerdere besluiten van de Rijksministerraad.

Bron: Persbureau Curacao

Naschrift KKC

Onder de vier best betaalde directeuren van publiekrechtelijke organen, waarvan hun salariëring ooit door een minister is bepaald. Het gaat om salarissen van SVB directeur Philip Martis, Franklin Sluis (BTP), Yamil Lasten (Curoil), en Paul de Geus (UTS). Die hebben (hadden) de volgende overheidsdirecteurs salarissen:

 • Paul de Geus (UTS en CTEX/Dataplanet) nafls 1.144,274 (2019)
 • Yamil Lasten (Curoil) nafls 827.704 (2019)
 • Franklin Sluis (Bureau Telecommunicatie en Post) nafls 747,306 (2015)
 • Philip Martis (SVB) nafls 1.125.666 (2015)
UTS overheids-nv directeur Paul de Geus werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld het meest vorstelijk beloond met nafls 1.144.247 gulden per jaar. Dat is bijna 100.000 gulden bruto per maand: “geen commentaar” | Extra
SVB overheids-nv directeur Philip Martis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld eveneens vorstelijk beloond met nafls 1.125.666 gulden per jaar. Dat is iets minder dan 100.000 gulden bruto per maand: publiekmaking “ongehoord” | Extra
BPT overheidsdirecteur Franklin Sluis werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 747.306 per jaar. Dat is iets meer dan 60.000 gulden bruto per maand: “Toen ik werd aangesteld, kreeg ik een salaris dat was vastgesteld. Ik heb daar nooit over onderhandeld”
Curoil overheidsdirecteur Yamil Lasten werd voor het uitvoeren van zijn publieke taak met publiek geld riant beloond met nafls 827.704 per jaar. Dat is iets minder dan 70.000 gulden bruto per maand: “ik ga niet in op persoonlijke details”
salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) 20190420 nafls 1.144,274 | balkjes
salaris loonstrook Philip Martis (SVB) 2015 nafls 1.125.666 | balkje
salaris loonstrook Yamil Lasten (Curoil) 20190502 nafls 827.704 | balkjes
salaris loonstrook Franklin Sluis (BTP) 2015 nafls 747,306 | balkjes

Artikel delen

13 reacties

 1. @Django
  Je vergeet erbij te vertellen dat Rhuggenaath cs de ministers salarissen naar schaal 18 verhoogde zodat zij er by definition niet op achter uit gingen.

 2. . ..”Dat is iets minder dan 70.000 gulden bruto per maand: “ik ga niet in op persoonlijke details”…..

  Nò brò, geen persoonlijke details!
  Publiek geld is nooit persoonlijk!
  Pueblo betaalt, pueblo mag weten!

 3. De landsverordening en het COHO omvat afspraken die zijn geaccepteerd door de regering Rhuggenaath, juist om recht te doen aan de inkomensposities van de burger en de lasten van het land in overeenstemming te brengen met de inkomsten. Het is tekenend voor de Gruppo 30 dat zij de middelvinger opsteken naar hun eigen volk en minachting tonen voor de noden van het Land Curaçao. Nepotisme is een epidemische ziekte geworden en er bestaat geen bestrijdingsmiddel tegenover. Walchelijk. Zowel het Parlement als de regering is zo rot als een mispel. Dat is een signaal dat niet genegeerd kan en mag worden. Curacao staat op een kantelpunt naar anarchie en blinkt uit in narcistisch gedrag. Ta basta awor! De enige redding zit in een totale herstructurering van het politieke bestel tezamen met de ambtelijke en rechterlijke macht. De Trias heeft gefaald en dit vraagt om een andere aanpak dan de huidige en dat heeft niks met kolonialisme te maken maar alles met de Code Good Governance.

 4. @ Yuana

  Misschien is er nog ergens een eikenboom te vinden. Dan laten we die optuigen. Want uiteindelijk hoef je niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn, nietwaar HH de Geus Martis Sluis en Lasten, wink, wink.

 5. Niet getreurd mensen, plan B komt eraan. Een geheime vergadering met Ansari zal de binnenkort openbaar gemaakt worden. Het hele eiland is verkocht aan Ansari, dan krijgt hij daarvoor terug niet alleen de Ennia en de Banco di Caribe, maar ook de Centrale Bank van Curacao. Als eigendom van Ansari is Curacao ook automatisch onafhankelijk van Nederland. Wat daar tegeover staat is wel dat de huidige regering niet meer gekozen wordt maar voor onbepaalde tijd benoemd wordt door Ansari. Minimaal 5 jaar. Als binnekort Ansari terugtreed komen zijn erfgenamen in aanmerking om het beleid van Curacao over te nemen. Alle belasting inkomsten zijn dan ook persoonlijke inkomsten voor Ansari. Lang leve de Koning.

 6. Wij zullen kijken wat Knops voor actie gaat ondernemen na 1 november als er alleen halve waarheden op tafel komen die MP Proffessor klap oog Pik Pisas door zijn adviseur Pastor Gerrit de Raaf heeft laten opstellen aangezien hij dat zelf niet kan en ook niet mag van Pastor Gerrit de Raaf, we zullen zien of Knops een wabbie is of dat hij zijn RUG recht kan houden tegen dit stelletje clowns. Kom op Knops, laat je familie trots op je zijn en laat je niet in de zeik nemen door deze F&F $$$$$$$$$$ club. Onderhandelen is er niet meer bij zij hebben tijd genoeg gehad, als er niks in orde is gewoon de deur dicht doen en de sleutel bij de pontjesbrug heel ver in het water pleuren. Alleen eten’s pakketen voor de armen voor de rest nada niks nopes, gewoon zeggen ik ik en de rest kan stikken, doen en zeggen de regering leiders en dik gevulde ambtenaar ook.

 7. Er zijn 5 klinkende reacties gekomen dus heb er weinig aan toe te voegen.
  Maar wil toch nog wel even benadrukken en Knops op het hart drukken op zijn saeck te letten.
  November is al snel, en straks krijgt hij een papier onder z’n neus gedrukt waarop staat dat de 4 mislukte graaiers zullen inleveren.
  Forget it Knops, it’s not going to happen.

 8. Heel simpel Knops draai die kraan voor een half jaar gewoon dicht .
  Zet de mes gewoon op hun keel .
  Het wordt gewoon buigen of barsten .

 9. Lamoenchi, mee eens. Laten we deze keer maar net doen of we het serieus nemen. Het is niet zo moeilijk voor 1 november een concept wetstekst in elkaar flansen die correct is. Vervolgens stuurt Nederland geld en laten we begin volgend jaar het parlement dit wetsvoorstel in de prullenbak gooien.
  Nederland zal onze spelletjes inmiddels ook wel door hebben maar vindt het prima. Helaas komen we als land hier geen steek verder mee.

 10. Knops valt mij wel tegen. Had hem wat slimmer ingeschat. Volgende keer wanneer hij naar Curacao komt, neemt Pisas hem weer mee een partijtje voetballen op Soto. Na afloop tijdens persconferentie, krijgt Knops een schouderklopje van Pik die zegt dat Knops toch wel een hele goede vent blijkt te zijn.
  Geen nieuwe geschiedenis want dit spelletje wordt al decennia lang gespeeld door alle opvolgende Antilliaanse/Curacaose Politici. En het lukt ze altijd. Niets nieuw onder de zon.

 11. Was P. de Geus ( die man van nafls 1.144,274) niet de persoon die geheel kosteloos, maar vermoedelijk niet belangeloos, De Belastingdienst van adviezen zou dienen. Of was het om een oogje in het zeil te houden voor belanghebbenden? Welnu, zijn opdrachtgevers kunnen tevreden zijn.
  De abominabele situatie ten tijde van zijn aantreden is onveranderd. En dat was mogelijk zijn opdracht.
  ( aan wie rapporteerde hij eigenlijk? En zijn zijn bevindingen openbaar? Ik heb zo’n vermoeden van niet -als er al rapportage is).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -