32 C
Willemstad
• donderdag 30 mei 2024

Extra | Journaal 28 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 27, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Nederland heeft liquiditeitssteun aan Curaçao stopgezet

HomeNieuwsGezondheidPBC | Nederland heeft liquiditeitssteun aan Curaçao stopgezet

Persbureau Curacao

Net als de wetgeving die voorziet in de 12,5 procent korting op de arbeidsvoorwaarden van aan de overheid gelieerde entiteiten.

DEN HAAG – Nederland heeft de liquiditeitssteun aan Curaçao stopgezet. De 25 procent korting op de arbeidsvoorwaarden van ministers en statenleden is weliswaar doorgevoerd, maar de wetgeving daarvoor is nog niet goedgekeurd door het parlement.

Net als de wetgeving die voorziet in de 12,5 procent korting op de arbeidsvoorwaarden van aan de overheid gelieerde entiteiten. Dat had volgens Knops al lang moeten gebeuren.

De staatsecretaris gaat ook niet akkoord met het trucje dat de regering Rhuggenaath heeft toegepast door eerst de salarissen van ministers in een hogere schaal te plaatsen en dan pas de 25 procent korting toe te passen. Daardoor is er netto sprake van een salarisverhoging.

Bron: Persbureau Curacao

22 reacties

 1. Deze discussie gaat nogal wat kanten op.
  De kritiek die men heeft op de regering van de afgelopen 4 jaar.
  Men is blijkbaar vergeten hoevaak er geen quorum was als er belangrijke beslissingen genomen moest worden.
  Wie kwamen er niet opdagen: de toenmalige oppositie !

 2. It is as is!
  Ik kan het de NL regering niet kwalijk nemen.
  De huichelarij om snel naar schaal 28 te gaan, zodat je er als bestuurder niet op achteruit gaat is een gotspe.
  Dat je als regering duizenden mensen in de kou
  en aan het voedselbank infuus hebt laten staan in de ultieme schande. Vanaf 2017 heeft Rhuggenaath cs niets maar dan ook niets voor de bevolking gedaan,
  Shame on every single one of these clowns.

 3. Lapzwans cooper met die hele grote waffel accepteert niet wat ze in Den Haag voor Curaçao beslissen. Dus wel, hier wordt niet meer geaccepteert, dat jij met je lange vingers uit de staatskas rooft. Je werd al niet als minjster geaccepteerd vanwege al je fraudes. Dit heerschap zou eigenlijk ook geen cent van Nederland voor hemzelf aan moeten nemen. Èn niks nalatigheid rhuggenaath , oppositie heeft alleen tegengewerkt, fel tegen coho en met plan b als kizersbedrog de meerdemrheid behaald, moesten ook hun handen terugtrekken. Van de daken schreeuwen we hebben Nederland niet nodig, was de dievenbende dis ook al genoeg gegapt hadden. Wat ‘n zooi de ak regering..

 4. ‘Onze regering was dan gedwongen geweest de afgesproken hervormingen daadwerkelijk door te voeren en hadden we als bewoners en land er nu anders voorgestaan’.

  @Gerrit, op welke planeet leef jij? Op deze aardbol worden regeringen geacht zelf hun verantwoordelijkheid te nemen. Dus ook de amateurs hier die zo graag onafhankelijk wilden zijn.

 5. Een besluit waar je niet anders dan begrip voor kunt hebben. En laten we eerlijk zijn; het was te verwachten. ‘Eigen schuld, dikke bult? Helaas wel. Onze bestuurders hebben nagelaten te doen wat men al jaren geleden had moeten doen. Voor onszelf, ons volk, ons Land. Het is zuur te zien dat we dat zelf verdommen te doen en Den Haag er voor nodig is om ons dat duwtje te geven. Work to do bestuurders, ban serio, aan de slag

 6. Het voelt toch niet echt rechtvaardig dat de nieuwe regering direct wordt geconfronteerd met een lege bankrekening ten gevolge van de nalatigheid van de regering Rhuggenaath. Ook Nederland heeft het op zijn beloop gelaten, zelfs de PAR gesteund middels een besluit van de Rijksministerraad om mevrouw Capriles tot de Staten toe te laten om deze wetten erdoor te krijgen. Het enige dat vervolgens goedgekeurd is, is de verhoging van de eigen salarissen, verder niet. Ik zou me dan als Nederland ook in de maling genomen voelen.

 7. Lionfish, het is ook in Nederland bekend dat de afgelopen 10 jaar alle goedbedoelde adviezen hier in de prullenbak zijn beland. Knops heeft dat al 4 jaar met eigen ogen kunnen zien. Nu deed zich juni vorig jaar de ultieme mogelijkheid voor o.a. noodzakelijke bezuinigingen af te dwingen en dan geef je deze mogelijkheid niet uit handen door wederom het voordeel van de twijfel te geven. Dan had je vorig jaar al moeten ingrijpen en geen half jaar moeten wachten.
  Onze regering was dan gedwongen geweest de afgesproken hervormingen daadwerkelijk door te voeren en hadden we als bewoners en land er nu anders voorgestaan. Wij, als bevolking met een nauwelijks functionerend parlement hebben geen mogelijkheid onze regering tot iets te dwingen maar Knops had dat vanaf juni vorig jaar wel. Dat heb ik geprobeerd duidelijk te maken. Dat we op de blaren komen te zitten door de instelling van onze ministers hoeft geen betoog.

 8. He Gerrit. Knops heeft dit vele malen aangekaart en deze rots met al haar loze beloften steeds het voordeel van de twijfel gegeven. Door steeds weg te kijken hebben we hier alleen ons eigen grad gegraven. Daar kom je natuurlijk bij Knops niet mee weg en zelfs iemand met slechts 1 hersencel zou dat moeten kunnen begrijpen. Inderdaad, de losers zitten hier. En nu net als jij weer huilie huilie doen? Come on, grow up! Hoe dom en onnozel kan je hier eigenlijk zijn voordat je naar Capriles moet?

 9. Holle Bolle Gijs C Cooper staat eerdaags op het Brion plein papier hier te roepen net zoals Holle Bolle Gijs in de Efteling.

 10. Terreur Holle Bolle Gijs C Cooper ! wij noemen dat op ze Hollands gezegd een rechtse Hoek op je kanis, geplaatst door wel doener Knops, de linkse Hoek is al onderweg en op de doods klap hoef je alleen nog maar te wachten, het is slikken of stikken Holle Bolle Gijs, en anders als een haas naar China met je goud voorraad.

 11. @Djaka jij vraagt terecht wat nu???
  Plan B van Charlie Bolo Cooper moet hoe dan ook op tafel worden gesmeten.
  Edward Braam (vanmorgen op het nieuws) vindt dat Ruggie hoe dan ook, moet blijven onderhandelen met Nederland, lees Raymond Knops.
  Ik zouw Gibi Doran en Carolina maar gauw naar Nerland sturen voor een oplossing. Of misschien “Drechi?”

 12. Wat een geklungel van Knops. In september was al bekend hoe Rhuggenaath met de ministerssalarissen omgaat. Tot januari de 2e Kamer maar blijven informeren dat aan alle voorwaarden was voldaan en er geld kon worden overgemaakt. In februari/maart wordt Nederland wakker en blijkt dat hij volgens de Rekenkamer in 2020 onrechtmatig 621 mio euro heeft overgemaakt en er niet aan de voorwaarden is voldaan. Zijn superieuren grijpen in en ineens begint hij als een leeuw te brullen.
  Door dit geklungel is er maar 1 verliezer en dat zijn wij. Het land Curaçao en zijn inwoners.
  Van mij mag hij best terugkomen maar dan wel onder toezicht ( curatele) van zijn superieuren.

 13. Wat nu , wat nu .
  Het gaat nu pijn doen , we moeten op de blaren zitten .
  We leven nog steeds in het verleden maar de tijden zijn verandert .
  Dus ban serio si shonan

 14. Vraag: Heeft Rhuggenaath Curacao iets positiefs gebracht?
  Rhuggenaath was Schotte in disquise?
  Waren/zijn beiden niets meer dan loopjongens/puppets on a string?
  Is de vraag stellen misschien hem beantwoorden?

 15. Heel goed van Knops. Nu zien of hij en de tweede kamer hun rug kunnen rechthouden als de druk uit Curacao en van de linkse partijen toeneemt.

 16. @Nick: you have my vote. Met deze KMA-klant valt niet te sollen. Straight and narrow.
  Volgens MFK’er Sylvania bestaat er bij Cooper geen plan B.
  Als CorruptCharlie dadelijk op het vliegtuig stapt voor een “studiereis” naar Beijing, is Korsou voor 50 jaar verpand en kan de exodus alsnog beginnen.

 17. De “bewezen onderhandelaar” heeft.
  Het goed gedaan. Pappen en nathouden en het vooruit schuiven van beslissingen en uitvoering.
  Het gevolg van kop in het zand en wachten tot het overgaat : het stoppen van liquiditeitssteun en dadelijk het terug betalen van de ontvangen steun. En toen?
  Moet het toch Coopers plan B worden:
  Verkopen van de goudvoorraad, en het als borg stellen van staatsbezittingen.
  Als IMF betrokken wordt het verkopen van het overheidsaandeel van de overheidsnv’s.
  En een rente van 10 % vanwege de kredietwaardigheid.
  Geniaal.

 18. En nu maar hopen dat staatssecretaris Raymond Knops ook in de nieuwe regering komt…..heerlijk…iemand die voet bij stuk houd!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties