27 C
Willemstad
• maandag 28 november 2022

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG besluit | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, November 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, November 23, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Knops dreigt Pisas met intrekken coronasteun Curaçao

Persbureau Curacao

Dat staat te lezen in een brief die de bewindsman vrijdag aan zowel Gilmar ‘Pik’ Pisas van de MFK als Ruthmilda Larmonie van de PNP heeft gestuurd.
Staatssecretaris Knops laat er geen misverstand over bestaan. Indien de nog aan te treden regering Pisas niet deelneemt aan het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling, dan vervalt daarmee ook de steun vanuit Nederland aan Curacao.

Dat staat te lezen in een brief die de bewindsman vrijdag aan zowel Gilmar ‘Pik’ Pisas van de MFK als Ruthmilda Larmonie van de PNP heeft gestuurd.

Dit betekent dat de liquiditeitssteun wordt stopgezet, evenals het nog niet verplichte deel van de eenmalige investeringen in onderwijshuisvesting en economie. Het gaat hier in totaal om bijna 50 miljoen euro.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

49 reacties

 1. @Zwitsal Baby wipe:
  Hypotheses die tot nu toe door deze Mw zijn gepresenteerd, zijn nog never nooit correct gebleken.
  Haar eigen stellingnames als zijnde feiten presenteren bewijst dat zij een lege bovenkamer te huur heeft…… uiterst domme vrouw.
  En ik verklaar hierbij dat ik er wat betreft dit Zwitsalakefietje klaar mee ben.
  Ga maar gerust verder met waar jij zo goed in bent: uit je darmen kotsen.

 2. @DpbT zegt “…En Zwitzal hier is ook niet erg snugger zeg…”

  Moet je het eerste deel ook even lezen. Daar staat dat ik óók dom kan lullen.
  Als je dat niet begrijpt is het nog erger met je gesteld dan ik al dacht.

 3. Om Kaat aan te halen: …. Ik schijn een gevoelige snaar te hebben geraakt.
  @CR: WAAR in mijn commentaar heb ik het over “Zwart Wit?”
  Of het nu slaven uit Groningen zijn of afkomstig van de Ivoorkust, Ashanti of Bantoe,: SLAAF zijn is SLAAF zijn!!
  Of zie ik dat verkeerd?
  En Zwitzal hier is ook niet erg snugger zeg: Of het nu vandaag de dag is, of honderden jaren geleden, met US Dollars of voor kraaltjes en snuisterijen verkregen, SLAAF zijn is SLAAF zijn, of je het nu leuk vindt of niet.
  Dag Dames: pruttel maar weer verder in de slow cooker tot dat jullie gaar zijn. Nu zijn jullie nog maar “halve garen”
  Whuahauahauahahahaaaaaaa…… Kostelijk!!!

 4. @DpbT: als je dom wilt lullen doe ik even mee.

  Dat geld kan niet van de slavenhandel afkomstig zijn. De slavenhandel is in 1863 afgeschaft. Er was toen geen digitaal geld en die oude briefjes en munten zijn allang uit de roulatie genomen. Dus niks blood money.

 5. Het geld is toch afkomstig van de slavenhandel.

  Wat hebben de Ashanti hier nu mee te maken? Klopt dat zij onze voorouders tot slaaf maakten en ons verkochten aan de witte mannen.
  Maar Drechi wil nu zeggen dat de Ashanti dat geld naar Nederland hadden gestuurd?

  Weet je trouwens waarom er zo weinig van ons in de Arabische landen leven terwijl de Arabische slavenhandel nog groter was. Wij die gevangen werden werden van onze ‘manhood’verlost zodat we geen nakomelingen konden verwekken. (Behalve de mooie dames die in de harems van de sjeiks terecht kwamen).

 6. “Het geld is toch afkomstig van de slavenhandel.”
  een misverstand onder YDK is dat slavenhandel een puur wit-zwarte discussie is. Kijk naar de youtube videos van Thomas Sowell die uitlegt dat slavernij van alle tijden is, en dat het woord afkomt van Slavische volkeren (mensen uit Oost Europa). Ook in Rusland was het tot de russische revolutie nog heel standaard dat mensen lijfeigenen hadden en die waren niet zwart! Sowell verklaart dat de achterstand van de zwarte bevoking in US te maken heeft met gezinssamenstelling (gebroken gezinnen, gezinnen zonder vader) en niet met kleur
  Dus drechi ga je wat meer verdiepen in je eigen geschiedenis voordat je met dit soort onzin aankomt

 7. Dit zal me wel WEER niet in dank worden afgenomen, maar…. Het zij zo Dames.
  Here’e goes:
  Het geld is toch afkomstig van de slavenhandel. Blood money dus………..
  Eh… Meneer Knops… Mag het een ander keertje zijn?

 8. @ Mano, haha gewoon rustig door blijven ademen, dan wordt je vanzelf oud. Ik heb het over de tijd van de cassette bandjes en toen Mc Pester echt in was. Op Youtube staan de mindere liedjes van hem. Vooral bandje 10 was genieten. Hij zong altijd over de misstanden en schijnheiligheid op Curacao. Parawara ken ik ook, op school pesten we elkaar er mee haha.

 9. @Tico Martina schreef;
  “@ Mano, ik weet niet hoe oud je bent, maar als je van mijn generatie bent dan ken je MC Pester, die zong al over Parawarawara. Oftewel een verwarde man”

  Nou, ik ben nog niet zo oud als jullie, niet dat oud zijn iets ergs is hoor. Sterker, ik hoop in de toekomst nog veel ouder dan het gros hier te worden. (lol)

  Ik ken die mcpester niet persoonlijk, maar heb een paar van zijn clips op you tube bekeken, of beter gezegd, ik heb geprobeerd ze te beluisteren. Maar om heel eerlijk te zijn heb ik naar geen van zijn videoclips langer dan een halve minuut kunnen luisteren. Het was me een geschreeuw van jewelste. Dat geschreeuw heeft mij echt niet kunnen bekoren.

  Jij hebt het over ‘Parawarawara’, maar ik heb het over ‘Parawara’. Ik zal maar niet verklappen wat ik denk te verstaan onder het woord Parawara. Bepaalde mensen zouden zich zomaar beledigt kunnen gaan voelen. En dat is niet mijn bedoeling.

 10. @ Abraham Mossel , ah natuurlijk Mossel als in Mosselman oftewel Moslimman. Sorrie had niet direct de link gelegd. Als 18 jarige belhamel zeker ook stenen gegooid naar het stoute Israel? Klapjes uitgedeeld aan een kepeltjesdrager, foei man moet je niet doen. Ben jij trouwens niet die verwarde bejaarde die vaak op het Brionplein staat te schelden en tieren en met iedereen op de vuist wil? Die jaren na zijn dood nog steeds staat te vloeken op Lionel Caprilles, god mag weten waarom. Ach ja je schreeuwt veel maar verder weinig dreigends aan. Pas je op dat je geen kou vat trouwens. En niet teveel drinken he, zodirect denk je dat je weer voor 6 dagen bij harb al‑ayyam as‑sitta aan het stenen gooien bent.

 11. @ Mano, ik weet niet hoe oud je bent, maar als je van mijn generatie bent dan ken je MC Pester, die zong al over Parawarawara. Oftewel een verwarde man.

 12. In deze discussie heeft het weinig zin elkaar te besmeuren.
  Kom terug bij het onderwerp.
  Wacht maar af nadat de bespreking plaats heeft gevonden met Knops , daarna kan er geoordeeld worden.

 13. Het woord van de week is; ‘Parawara’. hahahahaha.
  Eerst dacht ik nog aan een roofvogel die o.m. op Curaçao voorkomt, n.l. de Warawara. Ach, dacht ik, zal wel een schrijffoutje zijn…Maar een paar seconden later dacht ik; neen, die Para i.p.v. Wara betekent iets. Hoewel ik het niet zeker weet heb ik toch zo’n idee wat een ‘Parawara’ is of zou kunnen betekenen. Het heeft in ieder geval van doen met roofzucht.(lol)

 14. @Bram:
  Kaat fluistert me net in dat bij jou een mondkapje niet afdoende is. Zij stelt eerder een gasmasker voor. Het schijnt dat je jezelf constant …eh… “besmeurt” en dat je stank dan niet te harden is….. Klopt dat?

 15. Tico jij bent nog dommer als dat ik dacht, kan jij wel NL lezen of ben jij net zo blind als eenoog Pik, je kun toch aan mijn naam zien voor welke kant ik heb gevochten. Laat jij eens zien welke scholing jij hebt doorlopen samen met Pik Pisas en je vriend Leerling Pastor Gerrit de Raaf, trouwens kom effe vandaag om 11 uur naar het brionplein zal ik je laten zien wat een man van 70 jaar nog kan uitdelen wat betreft klappen uit delen, zie je gaarne te gemoed laffe hond, Of moet ik zeggen Laffe Drekkie?.

 16. @ Abraham Mossel, zo zo we hebben een echte Rambo in onze gelederen. Meneer heeft als 18 jarig broekenmannetje persoonlijk op de barricade gestaan tijdens harb al‑ayyam as‑sitta. Vocht u tegen Israel of met Israel? Hoeveel klappen heeft u uitgedeeld daar? Ik dacht trouwens dat u nog steeds herstellende was van dit griepvirusje en aan het kwakkelen was met de gezondheid? Maar u bent nog wel in staat om een moordklap uit te delen? Is dat voor of na het prikje?

 17. @lomito de meerderheid hier is onwijs volk dat op deze bende heeft gekozen en daar moet je het mee doen, jammer maar zo zij het. Ze weten niet beter verdiepen zich ook niet in wat die lui allemaal uitgevreten hebben, en doet hun ook niks. We verkroppen het weliswaar niet dat de dieven cooper larmonie chong hebben gegapt als raven , miljarden willen hebben en grootsmoelen zijn.

 18. @ Drekkie ik zou zeggen kom morgen maar naar het plein dan zal ik je effen een les geven hoe je iemand met een klap naar de andere wereld kan helpen, heb ik geleerd voor dat ik naar de zes daagse oorlog ging toen ik bijna 18 jaar was, zie je graag tegemoet komen, breek je kaak en oogkas met een klap die je in je hele leven niet meer vergeet als je in de spiegel kijkt, kom er maar in Drekkie!.

 19. @drechi er is ‘n behoorlijk gevoelige snaar bij jou geraakt. Je wil zelfs vechten voor deze criminelen. Niet doen man ze hebben uiteindelijk grote kak aan jou. Je weet ‘t toch nos hende nos pueblo in weelde leven en nos pueblo kan kuchen.

 20. Zojuist begrepen dat binnen de partij is overeengekomen met Koning Pik om aub niets meer in publiek te zeggen, zonder toestemming.
  Er wordt gewerkt aan een spoedcursus ” public discourse” voor starters.

 21. Wat zijn de Parawara misbaksels weer heerlijk bezig. Kunnen het niet verkroppen dat zij zo verschrikkelijk hebben verloren. Zelfs Rhuggy houdt het voor gezien

 22. Het woord van de week is: kiezersbedrog.

  Onze voormalig MP verlaat het zinkende schip met een tranen trekkend verhaal.

  De aankomende coalitie kan haar grote mond niet waarmaken. Laat mij niet lachen; plan B.

 23. Ik lig hier in een deuk…. Wat een gebral allemaal.
  Any way, mijn week is weer goed. De “Goegemeente” is weer bang… Daar leef ik voor. Ik voor mij had dat rapalje op het Brionplein IETSJES anders aangepakt… Als ze ‘s avonds nog soep met een rietje hadden kunnen eten, was het nog veel. Mijn honkbalknuppel zou me nu dankbaar zijn vorr de “work out”…… Eh… Zouden Bram en Kaat er niet even bij kunnen staan als ik bezig ben? Ik zou gillend klaarkomen….

 24. Pik Pisas op zijn eerste snoepreis als MP, naar de VN in New York, in een stripclub te Manhattan met Eduard Braam:

  Dansend met een prachtige dame fluistert Pik in haar oor: ‘However yes (‘toch wel’), I love you’.

  De dame fluister terug: ‘I love you too’.

  Pik denkt even na en fluistert dan weer: ‘I love you three’.

 25. Achterbakse c cooper mfk gaat miljarden binnen slepen. Waren er niet ‘n aantal die met venezuela sympathiseerden en zodoende ook met china en rusland?? Laat men maar allert zijn op de onderwereld. Dag Curacao.

 26. Wat een zwak begin en gebrek aan inzicht en niveau van onze bestuurders. Het is te hopen dat men de ogen gaat openen en een meer reele koers gaat varen waar we als Land mee vooruit kunnen komem. Op deze manier wordt t schipbreuk op onze mooie klip. En dat wil niemand

 27. @Joep
  Vwb het terugbetalen dat heeft Knops ook al aangegeven:

  “In addition, Curaçao will have to repay the provided liquidity loans from April next year and also have to repay the outstanding pre-COVID bullet loans at the end of the term. At the moment, this amounts to 333.5 million euros”.

 28. Terecht! tevens per direct de leningen terug laten betalen. Cooper heeft al die jaren zijn zakken gevuld, du hij heeft nog wel een potje net als Schotte.
  En dat figuur met die baard uit incest city Soto moet maar gaan doen waar hij goed in is. (bij de snek hangen)

 29. Het zit zo…..beginnen ze je naampjes te noemen! Falta di respect! Chantage, kolonialismo, racist, je praat poep, etc dan weet je dat je dat je een rake klap (brief / comment) hebt uitgedeeld.

  Larmoney is beledigd.
  Knops chanteert!
  Ha ha ha!
  Ja en Lar-money “Horteert!
  Coopers die “Corrumpeert!

  En Pisas, die kan geen drie zinnige woorden uitkramen ..zonder..”toch wel” te zeggen!
  Die man moet naar spraaktraining !

  Dit keer kan Larmoney, Crooker en Lolo Pik niet ongestoord miljoenen ongecontroleerd aan subsidie vriendjes uitdelen zonder dat er gelijk consequenties aan kleven.

  Alle centjes die er uitgaan worden door COHO gecheckt.
  En laat ze dat nou heel erg vervelend vinden.
  Dan krijg je naampjes als : racist, neonazi, chantage, blackmail ,

  Drechi pa bosnan!!!!

  Hopelijk laat Knop ze nog meer poepies ruiken.

 30. Eric, ik denk dat je gelijk hebt alleen hebben volgens mij zijn baasjes in NL ingegrepen. Kijkend naar ST Maarten waarbij hij in eerste instantie geld heeft toegezegd terwijl niet aan alle voorwaarden is voldaan en de procedure bij de VN blijft lopen en nu met een flut argument van het vliegveld alsnog de geldstroom stopt. Hij had een argument nodig.
  Voor Curaçao kan dit ook wel gelden en staat de nog te formeren voor een duivelse keuze terwijl ze weten dat zonder langdurige financiële injecties het land niet overeind kunnen houden.
  Het is slikken en alsnog akkoord gaan met de voorwaarden van NL, of het enige waardevolle wat we hebben ( het goud ) verkopen terwijl dit maar een tijdelijke oplossing is, of intern lenen bij banken, pensioenfondsen en welgestelde families ( daar gaat je pensioen / spaargeld /onafhankelijkheid ) of financiers aantrekken zoals de gokindustrie, coke maffia, IMF en noem maar op.
  Al deze partijen buiten NL zullen garanties eisen en we hebben uitsluitend het landje Curaçao als onderpand. Dat we de eerste tig jaar niet zullen kunnen voldoen aan rente betalingen laat staan aflossingen spreekt voor zich en worden we voor we het weten in gebreke gesteld. Wie krijgt het het hier dan het voor het zeggen ??. De keuze van de regering gaat het bepalen maar deze regering zeker niet. Als het geen blufpoker is van de toekomstige regering vraag ik me af of ze nu wel handelt in het belang van ons land en de inwoners. Een 100% zelfstandig land is prachtig maar je moet het je wel kunnen veroorloven. Opeen kale rots waar we zelfs niet instaat zijn ons eigen voedsel te verbouwen, een overheid met een waterhoofd etc kan 100% onafhankelijk zijn wel eens een utopie zijn.

 31. Intussen weten we dat de dreigementen van Knops niets voorstellen. Wij zagen het allemaal bij de 3de tranche toen Knops het had over korten op hoge salarissen en afslanken van het overheidsapparaat. Intussen is heel weinig tot niets aan megasalarissen gedaan en Knops houdt de geldkraan toch open.

 32. Larmoney voelt zich ernstig beledigd nu dat de brief van Knops in de publiciteit is gekomen en zoals bij elke zielige tegenslag tegenwoordig op de eilanden, hanteerd ook zij de overal toepasbare, blaartrekkende jankkreet:”falta di rèspèt”.
  Somebody please hand her a tissue.

 33. Prima aktie van Knops.

  Hij weet ook dat Pik Pisas een domme boerenlul met een spraakgebrek uit de mondi is. Die de criminele MFK ministers Schotte, Jamaloodin en Constantia altijd gesteund heeft.

  Hij weet ook dat Ruthmilda Larmoney door de Rekenkamer betrapt is op het voor een miljoen ongeautoriseerd verrichten van uitbetalingen, onder andere voor vele tonnen aan partijsponsor Mr. Saab. En recent is de overheid weer veroordeeld voor het betalen van een kleine ton aan Grant Thornton, waar Larmoney ook zonder daartoe bevoegd te zijn een consultantsovereenkomst mee had gesloten.

 34. @kaat: Zijn tanden zijn ook nog heel mooi…en heel..geen gouden hoektanden…nog…toch wel..

  Het zou de nieuwe regering waarschijnlijk helpen, wanneer ze inzien dat praten met elkaar beter helpt dan praten over elkaar. Beter de dialoog aangaan, dan continue te wijzen naar een koninkrijk waarmee geen affiniteit bestaat. Kortom: wie betaalt nu de boodschappen voor de armoedige bevolking? Is dat sinterklaas of zwarte piet?

 35. @ Kaat die foto is genomen voor dat hij die klap op zijn oog kreeg van zijn vriend ????????waarom?????? vul zelf maar in een oog.

 36. Het was al bekend dat c cooper achterbaks is, geloof maar dat ze het coho gaan accepteren , moeten nog even hun eerdere uitspraken vasthouden, anders komen ze zo ongeloofwaardig over.

 37. Plan B van Charlie Bolo Cooper moet hoe dan ook gauw op tafel komen.
  Heb vanmorgen gehoord dat hij (Charlie Bolo Cooper) de komende 2 weken geen enkele commentair wenst te geven.
  Nos a Pompa, geloof mij. Houd mijn hart vast dat het niet uit mijn lijf springt.

 38. Drechi pa bosnan! LOL!!!!!!!!!!!
  Popcorn !
  Kijken wat ze nu te zeggen hebben?
  Racist, neokolonialist, chantage, WIC !!

  Hi, hi boevegge Lar-money en “toch wel” loli Pik de marionet met zijn blauwe bysideoog ! Jullie hebben het lid op d neus gekregen

  Wat dachten jullie, 4 jaar op je gemak roven zoals vorige keer?
  Roven was nog nooit zo moeilijk voor Curaçaose politici sinds Knops in de bocht is!

 39. Tja, dit kon je op je vingers uittellen. Heb vlak na de verkiezingen al aangegeven dat het in no-time slaande ruzie zou zijn tussen deze regering en Nederland, maar dat ze het nog VOOR het aantreden van de regering voor elkaar zouden weten te krijgen…………..dat had ik ook niet verwacht.
  We gaan interessante tijden tegemoet.

  Wie dit gedrag nog goed weet te keuren snapt er niet veel van. De hele bevolking van het eiland gaat hier de dupe van worden.

  En zelfs wanneer COHO er gaat komen kun je nu al op je vingers natellen dat Curacao zich nergens aan gaat houden.
  Oftewel, we kunnen binnenkort een brief verwachten waarin Knops aangeeft dat hij AL het geld terug verwacht en dat Curacao daarna naar het IMF mag. En dan zitten we in no -time tegen rente percentages van 10 a 15 % aan te kijken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -