25.6 C
Willemstad
• maandag 6 februari 2023

AntilliaansDagblad | Ook middeninkomens Bonaire recht op energievergoeding

Kralendijk - Huishoudens met een inkomen vanaf 2.033 dollar tot maximaal 3.817 dollar komen vanaf vandaag in aanmerking voor de vergoeding van 1.300 dollar voor de stroomrekening....

AntilliaansDagblad | ‘Verantwoording afleggen over black-out op Aruba’

Oranjestad - De definitieve resultaten van het onderzoek naar de meest recente black-out worden deze week verwacht. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt toe dat hij dan een...

AntilliaansDagblad | 25 Jaar Fun Miles op Curaçao

Directeur: Meer dan 125.000 actieve kaarthouders Willemstad - ,,Fun Miles heeft meer dan 125.000 actieve kaarthouders en rond de 100 aangesloten partners op vier eilanden. Iedere dag zijn...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Patrouilles leerplicht beperkt

Ook geen controles met gegevens bevolkingsregister Willemstad - De leerplichtafdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) voert geen patrouilles meer uit om spijbelende jongeren...

AntilliaansDagblad | Steeds meer naar GMN

Onderwijs duurste ministerie, maar dalende trend Willemstad - Er gaat op Curaçao steeds meer overheidsbegrotingsgeld naar Gezondheidzorg en juist steeds minder naar Onderwijs. In de eerste tien jaar na...

Opinie | De grens met Venezuela weer open gooien is grenzeloos dom

George Lichtveld De grens tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Venezuela is reeds bijna vier jaren gesloten geweest nadat de Venezolaanse regering eenzijdig daartoe besloten had om daarmee...

FD | ‘Nederland moet zich meer bemoeien met voormalige Antillen’

Vasco van der Boon Cor de Horde | Financieel Dagblad Nederland moet meer bevoegdheden krijgen om de corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk — de voormalige...
- Advertentie -

PBC | Jandino gunt gevangenen een tweede kans

Persbureau Curacao

Jandino in gesprek met ‘inmates’

Jandino Asporaat vindt dat gevangenen een tweede kans moeten krijgen, maar die moeten ze wel zelf benutten. Deze week bezocht hij de SDKK-gevangenis op Koraal Specht. De Curaçaose komiek uit Nederland kreeg een rondleiding en ging in gesprek met gedetineerden.

Asporaat bezocht de vrouwen- en de jongerenafdeling, maar ook de werkafdeling en heeft gesproken met personeel en leden van het managementteam van de gevangenis, waaronder directeur Urny Floran.

De komiek vertelde de gedetineerden dat zij over alle capaciteiten beschikken om de gevangenis te verlaten en een beter mens te worden, ondanks het feit dat ze in het verleden de fout in zijn gegaan.

Asporaat wees de gevangenen erop om gebruik te maken van de kans om te leren en hun manier van denken en handelen te veranderen en vertelde dat hij zelf in een arme familie in Buena Vista is opgegroeid en dat hij dankzij zijn talent nu zo succesvol is.

In het vrouwengedeelte van de SDKK
Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

8 reacties

 1. Kèkèkèkèkèkè, stel je voor eens geen mening te hebben, neutraal te zijn, of …. iets positief (zoek maar op wat dat woord betekent) te vinden; nee, enkel zeiken, kankeren en afkraken, zonder enige argumentatie, of je er nu iets van weet of niet, maakt niet uit. Wat een slechte, waardeloze amateur Statler & Waldorfs ( zoek ook maar op); het lijkt wel of jullie je leven hier haten……..

 2. Beste @Abraham, wij moeten blij zijn met een succesvolle neger want er zijn niet veel van. Het is wel zo dat in Nederland is de humor vrij simpel, als je als man als vrouw verkleed heb je al de lachers op je hand.

  Zelf vind ik dat de man vaak uit zijn nek lult maar ja dat heb je met een neger zonder opleiding.

  Voorbeeld hij sprak wat scholieren hier toe en had het over Chinezen die de YDK niet in de ogen kijken en ook niet groeten. Zijn conclusie is dat de Chinezen ons YDK discrimineren.

  Hij had het niet over dat wij Chinezen nooit met meneer of mevrouw aanspreken maar met “Chino” en dat wij negers vaak tegenover Chinezen een korte lont hebben.

  Echt een waardeloze analyse van Jandino, een wilde dier kijk je niet in de ogen want dan kan je aangevallen worden. Wij negers moeten ons gedrag aanpassen wij moeten meer mens worden.

  Als kind van zeven heb ik al van mijn Opa geleerd, kijk niet naar het gedrag van een ander maar naar je eigen gedrag.

  Kan begrijpen dat Jandino ook niet veel opvoeding heeft gehad want zijn moeder had een beroep waardoor ze vaker uit de kleren moest. Vandaar toch bewondering dat zij een zoon heeft die miljonair is.

 3. @Abraham Mossel : Ben zelf persoonlijk geen fan van Jandino,maar een artiest die in Nederland op een boekingstarief zit van €5000 t/m €10.000 is nog lang niet uitgespeeld.

 4. Breed bek kikker Jandino is als komiek totaal uit gekotst in Nederland, nu probeert hij via liefdadig heit en nog meer van die rotzooi op tv en in de kranten een wit voetje te halen bij de bevolking zodat hij straks als er weer nieuwe verkiezingen komen als politiek leider een eigen partij oprichten met al vast plusminus 1000 handtekeningen die hij dan nodig heeft.

 5. Dit is niet nieuws, bekenden die op de rug van minderbedeelden willen scoren. We zagen het bij het begin van de pandemie hoe TV Direct met draaiende camera, voedselpakketjes ging uitdelen.

  De gouverneur kan ook wat van, we zagen hoe zij voor de camera’s een voedselpakket betaald door anderen in elkaar stelde. Helaas is dat bij dat ene voedselpakket gebleven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -