27 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 02:10

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Eerste stap naar vaste muziekles op school

Curaçao heeft een eerste stap gezet op weg naar structureel muziekonderwijs in het lesprogramma op de basisscholen, zo meldt het Curaçaohuis in Den Haag in een post...

Nu.cw | Gerstenbluth waarschuwt: ‘Stijging besmettingen in korte tijd nog steeds mogelijk’

Rick Hart Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er...

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...
- Advertisement -spot_img

PBC | Hogere strafeisen voor rijden zonder verzekering

HomeMediaPersbureau CuracaoPBC | Hogere strafeisen voor rijden zonder verzekering

Persbureau Curacao

Vorig jaar bleek bij twee op de tien ongelukken een van de chauffeurs geen verzekering of een verlopen verzekering te hebben.

WILLEMSTAD – Het Openbaar Ministerie gaat chauffeurs zonder verzekering harder aanpakken. Straks raken die hun rijbewijs kwijt en krijgen gevangenisstraf bij herhaling.

Althans dat zal dan geëist worden door de Officier van Justitie. Vorig jaar bleek bij twee op de tien ongelukken een van de chauffeurs geen verzekering of een verlopen verzekering te hebben.

Bron: Persbureau Curacao

6 reacties

 1. Inderdaad zoals Joep al aangeeft domweg de bestanden aan elkaar koppelen. Ook kunnen we de belasting in de brandstofprijs verwerken dan zijn we ook van dat jaarlijkse gedoe af. We zijn een eiland, hebben geen grensoverschrijdend verkeer dus dat moet allemaal niet zo moeilijk zijn. Maar efficiëntie kan ons helaas niet verweten worden, ik kom het zelden tegen als het om dit soort zaken gaat. Het `dom aan het werk` houden van vriendjes wel. Wat een besparing zou het op kunnen leveren.

 2. Waarom zo moeilijk allemaal. Koppel nu eindelijk eens al die bestanden aan elkaar, zodat je gewoon kunt zien wie belasting heeft betaald, wie een geldige keuring heeft en wie is verzekerd.
  Geef dan ook de optie een kenteken te schorsen bij het postkantoor en vervolgens kun je de boetes gewoon thuissturen. Staat de auto op jouw naam, is het kenteken niet geschorst dan komt er vanzelf een boete in de brievenbus, of je nu rijdt of niet.
  Dit bestaat al bijna 40 jaar in Nederland en hier zitten we nog steeds te klooien met papiertjes halen bij keuringslokaal, belastingkantoor etc.

  Maar ja, waarom zou je het makkelijk doen wanneer het ook moeilijk kan ?

 3. Begin eerst maar eens zoals de wet van NL in te voeren met zonder rijbewijs rijden in te voer. ongeluk of geen ongeluk, bij verkeers kontrole geen rijbewijs kunnen tonen, auto in beslag en een dikke boete, auto alleen terug bij betalen van boete en toenen van een geldig rijbewijs. Met deze wet zie je weinig tot geen wraken meer op de weg rijden.

 4. Dus dat betekend dat ze nog net zo makkelijk zonder verzekering rond gaan rijden!
  Eerste keer is er niets aan de hand. Pas bij herhaling raken ze hun rijbewijs kwijt of krijgen ze een gevangenisstraf van?? 2 of 3 dagen?

  Met deze regel krijg je nog meer mensen die doorrijden na een aanrijding zodat ze maar niet de eerste keer gepakt worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties