28 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 18:49

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Hogere strafeisen voor rijden zonder verzekering

Persbureau Curacao

Vorig jaar bleek bij twee op de tien ongelukken een van de chauffeurs geen verzekering of een verlopen verzekering te hebben.

WILLEMSTAD – Het Openbaar Ministerie gaat chauffeurs zonder verzekering harder aanpakken. Straks raken die hun rijbewijs kwijt en krijgen gevangenisstraf bij herhaling.

Althans dat zal dan geëist worden door de Officier van Justitie. Vorig jaar bleek bij twee op de tien ongelukken een van de chauffeurs geen verzekering of een verlopen verzekering te hebben.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. Inderdaad zoals Joep al aangeeft domweg de bestanden aan elkaar koppelen. Ook kunnen we de belasting in de brandstofprijs verwerken dan zijn we ook van dat jaarlijkse gedoe af. We zijn een eiland, hebben geen grensoverschrijdend verkeer dus dat moet allemaal niet zo moeilijk zijn. Maar efficiëntie kan ons helaas niet verweten worden, ik kom het zelden tegen als het om dit soort zaken gaat. Het `dom aan het werk` houden van vriendjes wel. Wat een besparing zou het op kunnen leveren.

 2. Waarom zo moeilijk allemaal. Koppel nu eindelijk eens al die bestanden aan elkaar, zodat je gewoon kunt zien wie belasting heeft betaald, wie een geldige keuring heeft en wie is verzekerd.
  Geef dan ook de optie een kenteken te schorsen bij het postkantoor en vervolgens kun je de boetes gewoon thuissturen. Staat de auto op jouw naam, is het kenteken niet geschorst dan komt er vanzelf een boete in de brievenbus, of je nu rijdt of niet.
  Dit bestaat al bijna 40 jaar in Nederland en hier zitten we nog steeds te klooien met papiertjes halen bij keuringslokaal, belastingkantoor etc.

  Maar ja, waarom zou je het makkelijk doen wanneer het ook moeilijk kan ?

 3. Begin eerst maar eens zoals de wet van NL in te voeren met zonder rijbewijs rijden in te voer. ongeluk of geen ongeluk, bij verkeers kontrole geen rijbewijs kunnen tonen, auto in beslag en een dikke boete, auto alleen terug bij betalen van boete en toenen van een geldig rijbewijs. Met deze wet zie je weinig tot geen wraken meer op de weg rijden.

 4. Dus dat betekend dat ze nog net zo makkelijk zonder verzekering rond gaan rijden!
  Eerste keer is er niets aan de hand. Pas bij herhaling raken ze hun rijbewijs kwijt of krijgen ze een gevangenisstraf van?? 2 of 3 dagen?

  Met deze regel krijg je nog meer mensen die doorrijden na een aanrijding zodat ze maar niet de eerste keer gepakt worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -