27 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 07:10

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Exorbitante verhoging airporttax sneuvelt ook in hoger beroep

Persbureau Curacao

CAP wilde in verband met corona de belasting die internationale passagiers moeten betalen op hun ticket met 300 % verhogen van 49 dollar naar bijna 194 dollar.
WILLEMSTAD – Ook de rechters in hoger beroep zetten een streep door de buitensporige verhoging van de airporttax.

De beheerder van de luchthaven wilde in verband met corona de belasting die internationale passagiers moeten betalen op hun ticket met 300 procent verhogen. Van 49 dollar naar bijna 194 dollar. Maar dat wilde de overheid niet en verbood de verhoging.

De rechters vinden ook dat onredelijk. Het ministerie van Verkeer en Vervoer moet wel meewerken aan voorstellen van de luchthavenbeheerder om de belasting eventueel tussentijds te verhogen.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

11 reacties

 1. “Blistering barnacles!” , moet ik 194 dollars optellen
  bij de reeds dure prijs van mijn ticket ? “Duizend bommen en granaten”

 2. @Shimuraku, Het 100 ROI komt de CAP zelf mee. Ze geven zelf aan dat ze hun geld alleen uit de airporttax willen halen zonder er enige onderbouwing is waarom. CAP is gewoon een commerciële onderneming die wel een monopoly heeft!
  Ze denken dat wanneer ze bv de management salarissen verhogen dat dit kan worden betaald met een hogere airporttax.

 3. http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:OGEAC:2021:55
  Hier een aantal feiten onder 2 over de concessie, ws niet compleet; ik ben blij met de uitspraak en een verhoging zal er zeker komen en mijn mening over CAP is dat het in de eerste plaats zakkenvullers zijn.
  Waar ik het lastig mee heb is de “experts” hier, die zonder meer over ” een garantie van de overheid spreken op een 100% ROI”, een van de eerste zaken bij zo’n boude bewering is een onderbouwing, maar ook de vlg experts herhalen dit zomaar als feit .Verder ontgaat het me waarom CAP zo’n verhoging wil als hun kapitaal toch gedekt is door “de overheid” , for what it’s worth. Tenslotte vraag ik me af wat voor “garantie” dat is, waar ik mijn investering” zou kunnen terugverdienen” ( of misschien niet zou kunnen terugverdienen?)
  Maar ja, niet te oud om bij te leren, laat maar zien waar dat gegarandeerd werd, en niet beginnen over “onder tafel” want elke ondernemer wil zo’n deal of a lifetime, zwart op wit.
  Het lijkt mij tot nu meer een roddel en nog eens framen van hoe slecht, dom, corrupt Curacao en de YDK zijn.

 4. “Welke malloot heeft dat contract ondertekend ? Dat is risicoloos ondernemen en dat wil iedereen wel, maar lukt je nooit. Nu dus wel.”

  Eenig idee hoe het werkt bij onze overheids nv’s? Op het moment dat er een beschermd Monopoly gecreëerd, of verleend, wordt verdwijnt de noodzaak tot enovatie en komt er een verschuiving van uitvoerende naar administratieve kosten. De uitvoerende kosten wordt op bespaart de kwaliteit van de service gaat naar beneden en het bedrijf wordt uitgemolken. Alleen omdat de gebruiker geen keuze heeft en gebruik moet blijven maken van de diensten die steeds duurder en slechter worden.
  Voorbeelden;
  De haven.
  Aqualectra
  Selicor
  C post
  Enz.
  Het is ongezond en het wordt nog ongezonder als de directie aangesteld word door de organisatie die invloed op het beleid kan uitoefenen: de politiek en als de politiek dan ook nog de raad van commissarissen aanstelt is het helemaal klaar.
  Helemaal? Nee net niet de vakbonden zouden een doen in het oog kunnen worden.
  Maar de vakbonden zijn de vader van de zittende politiek en zolang het beleid niet ten koste gaat van meer werk voor minder salaris…

 5. Welke malloot heeft dat contract ondertekend ? Dat is risicoloos ondernemen en dat wil iedereen wel, maar lukt je nooit. Nu dus wel.

  Natuurlijk onze politici hebben dat ondertekend.

  Maar je kan het ook te duur maken.. dan komen de toeristen niet meer en kan de ydk niet meer op reis..

 6. Ik vrees dat dit slechts een rookgordijn was voor een werkelijke verhoging. Nu men met 194 USD heeft lopen schermen zal 80 USD al een heel stuk vriendelijker klinken……………….doch ook dat bedrag is absurd.
  De rechter heeft echter aangegeven dat de overheid een lager bedrag zal moeten accepteren en zo komt CAP uiteindelijk toch nog aan hetgeen zij wilden hebben. Zij snapten heel goed dat van 49 USD naar 80 of 100 USD ook op veel verzet zou hebben gestuit. Dus dan is de meest makkelijke oplossing gewoon fors overvragen en dikke kans dat je dan wel krijgt waar je eigenlijk naar op zoek was.
  Zoiets heet marketing.

  Los daarvan ontgaat het mij volledig waarom onze overheid een contract heeft getekend waarin zij een garantie afgaven dat CAP de investering terug zou kunnen verdienen ? Welke malloot heeft dat contract ondertekend ? Dat is risicoloos ondernemen en dat wil iedereen wel, maar lukt je nooit. Nu dus wel.

 7. Briljant idee van deze monopolist CAP: instant stop aan toerisme, directe stop stagiaire-influx en (NL familie-)bezoek dat deze jongelingen genereerd. Alleen statenleden en directeuren overheidsbedrijven zullen Hato nog gebruiken voor hun “studiereizen”.
  Even kijken hoeveel een package Punta Cana vanuit Europa ook weer kost.

 8. Ga eens snijden in de kosten te beginnen met de topsalarissen die je duidelijk niet waard bent, ipv de burger voor je verspillingen en wanbestuur te laten opdraaien.

  Pluimpje voor de rechters!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -