30 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | DCI gaat vliegen op Klein Curaçao

HomeLandenCuraçaoPBC | DCI gaat vliegen op Klein Curaçao

Persbureau Curacao

De nieuwe vliegmaatschappij Dutch Caribbean Islandhopper gaat op Klein Curaçao vliegen. In zes minuten zonder zeebenen naar het tropisch paradijs. DCI, kondigt aan om nog meer commerciële diensten met het watervliegtuig aan te bieden.

De maatschappij heeft als thuisbasis de luchthaven van Curaçao en wil vanuit Hato als eerste Caribische luchtvaartmaatschappij lokale bestemmingen met watervliegtuigen bedienen, inclusief dus Klein Curaçao.

Vanaf 2023 wil DCI haar netwerk gaan uitbreiden met regionale bestemmingen door het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.

Klein Curacao | Persbureau Curacao

De vloot van amfibische watervliegtuigen omvat een Cessna en Lake Amphibian toestel. De laatste is al op Curaçao. Het Cessna toestel wordt gebruikt voor commerciële diensten De Lake LA-250-vliegtuigen kunnen ook gebruikt worden voor verschillende speciale missies.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. zo te lezen is het nu al wat betreft op klein curacrim vliegen met water vliegtuigen een dood geboren pony veulentje. Het zou wel supper veel geld kunnen gaan op leveren voor de drug maffia, als het water vliegtuig ongehinderd rond mag vliegen. Is dit iets om voor Pik Pisas om aan miljoenen te komen voor zijn MFK partij en zo de storm uit Nederland over zich heen kan laten gaan zonder daar scheuren van over te houden, heeft hij zich daarom ziek gemeld net als Pieter Om-zicht toen der tijd, zal er niet raar van opkijken als het kabinet Pik in Januari 2022 omvalt, nadat Rutte en Knops hebben besloten zelf de stekker uit te trekken en geen geld meer in de bodem loze put van de Pik regering te stopen, de wedstrijd is over en de crim heeft verloren. Nu is het volk aan de beurt om een beslissing te nemen, of zelfstandig en totaal los van Nederland zijn of een Provincie van Nederland worden met alle voor en na delen op de koop toe nemen, ik kies voor het laatste.

 2. Nog een wb klimaat: de “minister” gaat Zaterdag op z’n gemak boodschapjes doen in de supermarkt en staat ook nog eens lang te leuteren met bekenden. De auto blijft draaiende met airco aan rustig op hem wachten , zou toch eens in ‘n ongekoelde auto moeten stappen zeg. Rara cooper natuurlijk.

 3. Leuk idee, maar dit gaat helemaal niets worden. Zo’n route is op geen enkele manier rendabel te krijgen. Een vliegtuig rendabel krijgen doe je door het te laten vliegen, niet door het te laten drijven bij Klein Curacao. Oftewel dat wordt dan leeg terug naar Hato en vervolgens weer leeg naar klein Curacao om de passagiers weer op te halen.
  Is men dan van plan die passagiers voor 4 vluchten te laten betalen ?

  Bovendien, waar zou je langs de Zuid-kust, behalve in de strook Daaibooi naar Westpunt, willen opstijgen ? Van oost-punt tot en met Bullenbaai is de zee simpelweg veel te ruw. Spaanse water is te druk en de Annabaai gaan ze geen toestemming voor krijgen i.v.m. aanwezigheid van de raffinaderij en andere scheepvaart.

  Het zijn allemaal leuke ideëen, maar zovelen vergeten de klimatologische omstandigheden in ogenschouw te nemen. Sommige dingen zijn leuk, maar gewoon fysiek onmogelijk en daar heb je je bij neer te leggen.

  Dit wordt dus weer zo’n zelfde miskleun als het heli project wat ook niet van de grond is gekomen (behalve de politie helikopter van destijds van George Thielen).

 4. Is daar een natuurvergunning voor afgegeven? En komt er nu conform internationale regels een permanente reddingspost en brandweerpost op ‘vliegveld’ klein korsow ?

 5. Bij het opstijgen en landen verbrandt een vliegtuig de meeste brandstof en dit vliegtuig gaat van zee opstijgen en landen dus de hoeveelheid ultrafijnstoffen die straks in zee komt is behoorlijk.

  Nergens wordt een maximum aan het aantal vluchten gesteld en dat is het gevolg van de zoveelste waardeloze ministers van volksgezondheid die we in dit land hebben gehad.

  Wellicht kan iemand zich herinneren dat de Pueblo Soberano ooit een grapjas, Sherwin Leonara op kosten van de gemeenschap naar de klimaatconferentie naar Parijs heeft gestuurd. Leonara heeft later de politiek via de achterdeur verlaten.

  Wat is er met die kennis van Parijs gedaan? Waarom gaat Leonora niet de scholen langs om de toekomstige generatie op de gevolgen van klimaatverandering voor te bereiden?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties