28 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 18:28

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Curaçao vanaf morgen ‘Toke di Keda’ avondklok terug

Persbureau Curacao

Naast de Toke di Keda, zoals de avondklok lokaal heet, is er een samenscholingsverbod | Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD – Morgen vrijdag 13 augustus gaat opnieuw de avondklok gelden op Curaçao. Dit heeft minister-president Gilbert Pisas zojuist bekend gemaakt. De avondklok geldt voorlopig van 12 uur ‘s nachts tot 4.30 uur in de morgen.

Een aanvraag voor een uitzondering kan online aangevraagd worden en een bestaande vergunning is geldig indien de situatie ongewijzigd is.

Naast de Toke di Keda, zoals de avondklok lokaal heet, is er een samenscholingsverbod van maximaal 100 mensen en bij deze samenkomsten moet men een afstand van 2 meter houden en mag er niet gedanst worden en er mag geen muziek gemaakt worden.

- Advertentie -

Voor beachclubs gelden aanvullende maatregelen. Ook een maximum van 100 bezoekers. Er moet 2 meter afstand gehouden worden, er mag niet gedanst worden, geen harde muziek en alle bezoekers moeten geregistreerd worden

Ondernemers waaronder restaurants en casino’s moeten om 23 uur dicht en de truk di pan mag open van 19.00 tot 23.00 uur. Bij het betreden van winkels en is het dragen van een mondkapje verplicht.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

18 reacties

 1. @ Abraham, Paljas Prutte en Clown Bloemschoen hebben inderdaad een oproep gedaan aan de bevolking of hun nog ergens op zolder een videorecorder hebben staan om de opname band van u te kunnen bekijken. Gans de vorming van de coalitie ligt stil tot men de band heeft bekeken.

  @ Joep, vraag u zelf af waarom ongeprikten EN geprikten thuis moeten blijven. Het prikje zou helpen en men zou de vrijheid terugkrijgen in ruil voor een prikje of twee. Dat is meerdere malen plechtig beloofd, zelfs ruim voor het prikken begon. Nu wordt er met allerlei excuses gekomen dat het toch niet doorgaat. Zouden de Wappies dan weeral gelijk hebben? Ik bedoel tot nu is het meeste van wat hun hebben gezegd uitgekomen. Extra paspoort, doden en ernstige bijwerkingen bij het prikje, track en trace software op de telefoon, dwangmatig handelen van de verschillende overheden om het door te drukken, focus ligt allang niet meer op preventie maar met alle geweld prikken. Nu maar hopen dat de 5G, Willem Hekjes en andere theorien niet uitkomen want dan zijn er velen echt in den aap gelogeerd. Korda a taha!

 2. @William: deze keer met u eens voor de verandering. Denk dat de eerste stap transparantie moet zijn: jaarverslagen die op tijd openbaar worden (laatste verslag Selikor 2017) met daarin ook de directie vergoedingen. Hoge bomen vangen veel wind, dus directeuren die gepikeerd reageren dat hun salaris openbaar worden zijn niet eens geschikt voor de functie

 3. Bronvermelding NOS

  “Pisas zei ook dat de regering Nederland om hulp heeft gevraagd maar dat Den Haag niet erg welwillend op dat voorstel reageerde. Volgens Pisas heeft het eiland nauwelijks geld voor de bestrijding van het virus”.

  Op zich niet zo gek toch dat NL niet welwillend is. Op een gegeven moment is genoeg genoeg.
  Begin nou eerst een keer echt in te leveren, niet eerst naar schaal 17, maar laat je van je beste kant zien.
  Er wordt nog steeds veel t veel geld vermorst, de overbetaalde SG’s., de wanstaltige met goud behangen Fer’s, en al die andere figuren.
  Schaamteloze mensen, one by one.

 4. @Knoekoe. En we gaan nog verder wegzakken. Curaçao zal over een aantal jaren overstromen, maar door dit achterlijke kabinet komt het in een stroomversnelling.

 5. @ Tico Martina. Ik zal recht voor zijn raap schrijven. Dit hele gedoe hebben we te danken aan die asociale egoïsten, die te beroerd zijn om twee prikken te nemen. En het belabberde regeren van dit kabinet met incompetente dames en heren. Kortom die egoïsten en zgn ministers zijn nog te dom om voor de duvel te dansen.

 6. Tja, pik pisas en goede manieren.
  Wat een vertoning weer met de reporters!

  Die gai is een buchi pluma uit de sabana van Soto, niemand zou verbaasd moeten zijn.
  Kleine potjes koken gauw over !

  Schedels met kleine herseninhoud ploffen snel!

  De man heeft amper scholing, tact of diplomatieke handigheid.

  Hij is verbaal mank!
  Dus vliegt bij minst of geringst krasse vraag in defense mode!

  Wat is Curaçao diep gezakt..nog dieper dan met Myrna, en andere mini sterren!

 7. Heb een opname band naar Knops en Rutte toe gezonden waar zij op kunnen zien hoe PIK op een zeer onbeschofte en vernederende manier de vragen die Rick Hart in het Nederlands stelde op een onbeschofte manier in het Papiaments beantwoorde en die schoft die zeg hoeveel vragen je mag stellen gooide Rick er na 2 vragen al uit? Ik zeg geen gulden meer naar deze aso regering. Knops cq Rutte nog effe wachten met de 165 miljoen, eerst alles in een rijtje zoals is afgesproken CoHo, zo niet geen kwartje naar die regering op vreters. Nederlands VOLK ga naar Den Haag en eis dat er geen geld meer uit de kas gaat naar die opvreters als jullie zelf wel honger moeten lijden en zij mooi weer blijven en kunnen spelen!.

 8. Zoetjes thuisblijven en braafjes doen wat Doktor da Costa Gerstenblud zegt lieve mensen. Ook als je de prik hebt gehaald. Korda ma taha. Stoer met je prik, lekker thuis zitten net als ik.

  Kusjes lieve mensen van Tico. Ik heb gewaarschuwd jullie willen niet luisteren. Prik geeft geen vrijheid, maar ja keer op keer luisteren jullie naar leugens van de overheden. Drechi pa bosnan.

 9. Pik P cs heeft natuurlijk geen enkele vorm van beschaving. Daar hoef je geen ervaringsdeskundige voor te zijn.
  ‘Het’ straalt er gewoon vanaf. Treurig wel dat we nog verder weg zakken.
  Tja wat Janga betreft, het is gewoon ideologisch gewauwel.

 10. Nan mes por tog .
  Maar wie zijn billen verbrandt , moet op de blaren zitten .
  Dit krijg je met incompetente mensen aan de macht .
  Was te verwachten .

 11. In 2017 trouwens ook nog de staatskas leeggejat en daarbij honderden niemandallen geplaatst. En Banda bou maar trots zijn, behalve die ene, die mepper.

 12. Pure hufterigheid van pisas om Rick Hart zo te woord te staan. Ook die min van gezondheid weet zich niet te gedragen. Echt het is niks wordt ook nooit iets met dit soort. Dit is de tweede keer dat deze mp het eiland weer in grote problemen brengt , vergeet het nog te hebb

 13. Een onbeschofte reaktie van de M.P. op een vraag die in het Nederlands gesteld werd door Rick Hart. Beantwoorden in het papiaments! Vraag me dus af als deze man in gesprek gaat met de Nederlandse regering hij dan ook in het papiaments de antwoorden geeft. Nederlands is nog steeds een officiële taal op Curacao.
  Of heeft hij deze taal nooit geleerd?
  (lag me iets bij dat ene Mirna dit ook propageerde)

  Daarnaast een Minister die verantwoordelijk is voor het gezondheidsbeleid, tevens arts zijnde, in de ruimte kletst op de vraag of zij gevaccineerd is. Mijns inziens heeft zij een voorbeeldfunctie en moet gewoon antwoord geven, Ja of nee.
  Verder een onprofessionele vertoning.

 14. Nog even en Nederland zet ons ook op rood, waardoor het toerisme weer in elkaar stort. En bedankt maar weer Pisas. Met je grote mond de boel uit de klauwen laten lopen i.p.v. meteen op te treden, zodat het aantal besmettingen kon worden beperkt.

  Iedereen weet dat het CMC onze achilleshiel is, dus het beleid dient daar op te worden afgestemd. Nu is het te laat, want wie nu al besmet is loopt de kans de komende week voor een gesloten deur te komen bij het CMC. Anders gezegd, er zal geen plek zijn. Aruba heeft nu ook haar eigen problemen, dus of ze daar nu zo graag IC patienten willen opnemen is nog maar de vraag.

  Ik blijjf het apart vinden dat we van een mooie situatie, van rond de 40 besmettingen totaal, door puur wanbeleid weer een hoog risicoland zijn geworden.
  En het meest idiote aan deze situatie is wel dat ALLE patienten op de IC NIET gevaccineerd zijn, maar toch blijven de wappies hard door roepen dat toch echt een vaccin veel gevaarlijker is.
  Het is een beetje onder het motto: ‘eens een wappie zonder hersens, dan altijd een wappie zonder hersens’.
  Mag hopen dat ‘the great reset’ er toch gaat komen, zijn we eindelijk van de wappies af.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -