29 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 13:43

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Curaçao: hoe meer geld je meebrengt, hoe langer je mag blijven

- Advertentie -

Persbureau Curacao

Curaçao verleent tijdelijk verblijf aan vreemdelingen die bereid zijn om minimaal 500.000 gulden te investeren. Je mag dan drie jaar op het eiland blijven. Wie meer investeert mag langer blijven.

Zo krijg je een tijdelijke verblijfsvergunning voor vijf jaar als je 750.000 gulden investeert. Ga je meer dan anderhalf miljoen gulden investeren dan krijg je zelfs een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.

Voorwaarden

- Advertentie -

Voor de vergunning tot tijdelijk verblijf geldt dat de vreemdeling duurzaam en zelfstandig over voldoende middelen van bestaan beschikt om de verplichtingen voortvloeiend uit de investering na te kunnen komen.

De vreemdeling dient met officiële documenten aan te tonen een zakelijke investering te hebben gedaan of van plan is dit te doen.

De kapitaalkrachtige investeerders dienen van wezenlijk belang te zijn voor Curaçao. De investering dient voor extra werkgelegenheid te zorgen, buitenlandse deviezen binnen te brengen of de economische ontwikkeling van Curaçao te stimuleren.

Kosten

De regeling bestaat al sinds 2014 en wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de Curaçaose minister van Justitie.

De vergunning zelf kost geld. Bij een zakelijke investering vanaf 500.000 bedraagt die 1.865 gulden. Een vergunning voor investeringen vanaf 750.000 betaald de aanvrager 3.095 gulden. Wie meer dan 1.500.000 gulden investeerd is aan de verblijfsvergunning 6.170 gulden kwijt.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

4 reacties

  1. @ Fred Schiedam,

    Ik neem aan dat je niet met een zak cash geld aan kunt komen zetten oftewel dan moet het via de bank en die vraagt echt wel waar het geld vandaan komt.

  2. Opmerkelijk is dat kennelijk niet wordt geëist aan te geven wat de herkomst is van die gelden. Dit zet dus de deur open voor bedenkelijke sujetten!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | 31 gevangenen in de SDKK op Curaçao positief

Ook de gevangenis ontkomt niet aan de gevolgen van de omikron-variant die heerst over Curaçao. Nadat twee weken geleden een drietal gedetineerden in de vrouwenvleugel besmet raakten...

ParadiseFM | “Thuistesten leidt tot onderschatting”; oversterfte door covid-19

“Doordat veel mensen thuis covid-tests doen, lijkt het of het beter gaat met covid”. Dat zegt epidemioloog Izzy Gerstenbluth vandaag tijdens de persconferentie. In de officiele testcijfers...

ParadiseFM | Avondklok naar 23 uur; teamsport mag weer; mondkapjes op school

De avondklok, oftewel toke de keda, geldt vanaf morgen tussen 23.00 en 4.30 uur ’s nachts. Dat heeft de regering vandaag bekend gemaakt. Horeca en andere bedrijven...

ParadiseFM | Preliminair onderzoek Marnix afgerond

Het voorbereidend onderzoek naar het omstreden politieoptreden bij Marnix College is afgerond. Dat schrijft de Amigoe. De politie en het VPCO wil hier niet op reageren en...

ParadiseFM | Autobelasting kan eindelijk betaald worden

Vanaf maandag kan de motorrijtuigenbelasting voor 2022 betaald worden. Dat bevestigt het hoofd van de Landsontvanger in de Amigoe. De belastingstickers waren vertraagd, maar zijn inmiddels aangekomen....

ParadiseFM | Weer iemand overleden aan covid

Gisteren is er weer een persoon in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van covid-19. Daarmee is de teller op 222 sinds het begin van de pandemie....
- Advertentie -
- Advertentie -