28 C
Willemstad
• zondag 16 januari 2022 18:09

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | CMC plaatst weer tenten voor het ziekenhuis

Persbureau Curacao

De tenten worden nu allereerst gebruikt als teststraat voor personeel dat minstens één Covid19 gerelateerd symptoom heeft | Persbureau Curacao

Het Curaçao Medical Centre plaatst uit voorzorg weer tenten voor de ambulance-ingang van het ziekenhuis. Vanwege het toenemende aantal besmettingen wil het ziekenhuis voorkomen dat eventueel besmet personeel binnenkomt en daar voor een interne uitbraak zorgt.

Dat gebeurde vorig jaar, toen 74 zorgprofessionals besmet raakten en bijna alle afdelingen in het ziekenhuis ermee te maken kregen. De meesten op de Acute Opname Afdeling en de Spoedeisende Hulp, waar de coronapatiënten in eerste instantie opgevangen en behandeld worden.

Op dit moment zijn er zes werknemers van het ziekenhuis besmet. De tenten worden nu allereerst gebruikt als teststraat voor personeel dat minstens één Covid19 gerelateerd symptoom heeft.

- Advertentie -

Mochten zich meer dan drie mensen tegelijk melden met covid-gerelateerde symptomen dan gaat de tent gebruikt worden om binnenkomende patiënten met symptomen te testen, voordat eventuele opname volgt.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

31 reacties

 1. Vandaag weer stijging aantal besmettingen met 97 personen de teller staat op 657.

  50 personen uit isolatie

  Opname ziekenhuis gestegen met twee totaal 4 opnames. Nog niemand in de IC

 2. LaStiwz schreef in jip en janneke taal. Zelfs dat is nog te moeilijk voor sommige mensen hier op dit forum. En omdat ze de jip en janneke taal niet begrijpen, uiten ze zich in oeverloos gezwets. In jip men janneke taal betekend dit heel veel woorden en weinig inhoud. Ik vergelijk sommige reacties met een uur l*llen over de werking van een fietspomp.

 3. @Luma: statistics is a bitch.

  Ik ken een 17 maal gevaccineerde. Die is nu dood. 17x gevaxxed 1/1 doden – CFR 100%

  Les 1 statistiek: als je 2 steekproeven met elkaar gaat vergelijken, zorg dan als eerste dat de populatie in beide steekproeven even groot is.
  Zorg ook dat de populatie identiek is. Wat mij zo te binnen schiet is dat de gevaccineerden vermoedelijk vele malen ouder zijn dan de niet gevaccineerden. Of dat de ongevaxten in de binnenlanden van Siberië wonen en de gevaxte allemaalin Urk. Ergo de polpulatie is niet identiek.

  Laat mij een lijstje zien dat er als volgt uitziet:
  Ongevaxxed (tussen de xx en xx jaar in plaats y, met een goede gezondheid, met a, b, etc): 100.000/100 doden – CFR 0.1%
  2x gevaxxed (tussen de xx en xx jaar in plaats y, met een goede gezondheid, met a, b, etc): 100.000/600 doden – CFR 0.6%

  Kun je mij de bron even geven?

 4. @Jan: ik haal mijn info uit betrouwbare bronnen. Daarom denk ik nog steeds dat het virus zich (ook) via (in jouw woorden) druppels verspreidt.
  Zie: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/verspreiding
  Als je de info in die link niet gelooft, wie is er dan de wappie?

  Kun je mij wat wetenschappelijk bewijs sturen dat dit niet zo is?

  Ik heb nergens gezegd, noch denk ik dat ik niemand kan besmetten omdat ik afstand houd. Echter door afstand te houden wordt de kans dat ik iemand besmet, of besmet wordt, vele malen kleiner.

  Ik heb dit in Jip en Janneketaal duidelijk gemaakt. Als je het dan nog niet snapt kan ik je verder ook niet helpen.

  Voorts ga ik gewoon de deur uit. Ik ben niet bang om van de aardrand te vallen. Ook daar houd ik namelijk afstand.
  (Voor dat je gaat reageren op de laatste regel: dit laatse is een geintje. Je moet dat er tegenwoordig bij zeggen voor eventuele Williamsen.)

 5. Zwitsal is definitief toegetreden tot het gilde der wappies: ze denkt nog steeds dat het virus zich via druppels verspreid, tegen al het wetenschappelijk bewijs in en denkt dus nog steeds dat ze niemand kan besmetten omdat ze afstand houdt. Ze durft ook de deur niet meer uit omdat ze bang is dat ze van de aardrand af zal vallen.

 6. ON TOPIC, die wigwams die er nu geplaatst zijn, tot wanneer blijven die? Wie betaald het, worden daar de patienten ingeplaatst? Zijn ze orkaan en stormbestendig? Uit wiens ideeen koker komt het. Waarom is er een ziekenhuis die bijna een half miljard heeft gekost en moet er een tipi geplaats worden? Wat is dit voor flauwekul. Zijn er al kamer vragen gesteld hierover? Zijn de MICROFONISTAS al gesignaleerd bij het ziekenhuis die notie nemen van de situatie?

 7. @ Lastwitz, dus concluderend jij hoort thuis te blijven en opgesloten want je bent een gevaar voor de samenleving.

 8. @ Reminder, die Ronald Piering is een Rechst psycholoog. Dus geen rechter, advocaat of iemand die verstand heeft van recht. Nee iemand die urenlang loopt te mijmeren over “Recht of niet recht, that is the question”. Verder geen aandacht aan besteden. Ronald mocht ook iets zeggen dus tja direct er vol op in.

  Trouwens we doen het samen toch, dus ook de beperkingen, lockdowns en avondklok. Of zijn geprikten echt zo egoistisch?

 9. @Luma zegt: ‘…81 artsen hebben een openbare brandbrief geschreven waarin ze schrijven dat de corona maatregelen meer schade aanrichten dan goed doen. Er is onvoldoende wetenschappelijke basis voor de regels, zeggen ze. De brandbrief is al ruim 6000 keer ondertekend…”

  – Maakt dat het waar?
  – Moeten het niet economen zijn die de schade door coronamaatregelen bekijken?

  “…Volgens de vroege ondertekenaars, onder wie ook veel huisartsen, is er weinig tot geen bewijs voor het nut van afstand houden…”

  – bekijk de filmjes eens als iemand niest. Dan zie je dat de (huis-) artsen het fout hebben.
  – ik trek het vaak in het extreme om iets te snappen. Bijvoorbeeld: ik heb corona. Ik woon in Europa, jij woont in Curacao. Ik kan jouw niet besmetten OMDAT DE AFSTAND TE GROOT IS. Nu pak ik het vliegtuig naar Curacao. Jij zit op Bandabou en ik op Vista Royal. Ik kan jouw niet besmetten OMDAT DE AFSTAND TE GROOT IS. We gaan naar Jan Thiel Beach. Jij aan de bar bij Zest, ik aan de bar bij Papagayo. Ik kan jouw niet besmetten OMDAT DE AFSTAND TE GROOT IS. Ik moet piessen, jij ook. Omdat we beiden van een verschillend geslacht zijn gaan we beiden een ander deurtje door. Ik kan jouw niet besmetten OMDAT DE AFSTAND TE GROOT IS. Wij lopen gelijktijdig naar buiten. Jij linksaf, ik rechtsaf. Onze paden kruisen, de blikken ook. Je vindt mij uiteraard leuk. begint een gesprekje en bied me een sigaretje aan. Ik rook niet, maar neem er toch eentje. Dat valt niet goed en hoest je 3 maal vol in je muil. De kans dat ik je besmet heb is groot. OMDAT DE AFSTAND TE KLEIN IS.

 10. Ja Brian en dit is van vandaag . 2xgevaccineerden, mits besmet, hebben 5x hogere kans op sterfte dan ongevaccineerden
  Ongevaxxed 121.402/165 doden – CFR 0.13%
  2x gevaxxed 28.773/224 doden – CFR 0.78%
  CFR overall 0,2%. IFR ca 0,02%

 11. @Luma, De brief waar jij naar refereert is al een jaar oud! Er is nu veel meer bekend en nu zijn er wel vaccines en weten we meer over de besmettingen.

 12. Helaas velen die zich niet in de materie verdiepen en andere media bestuderen en de wetenschappelijke actieven proberen te vernederen en roepe toeteren, Petje af voor de volhouders zoals TM en Dino en enkele dames ik heb het al opgegeven. hierbij een verslag van een andere bron en zo zijn er veel meer. 81 artsen hebben een openbare brandbrief geschreven waarin ze schrijven dat de corona maatregelen meer schade aanrichten dan goed doen. Er is onvoldoende wetenschappelijke basis voor de regels, zeggen ze. De brandbrief is al ruim 6000 keer ondertekend.
  Volgens de vroege ondertekenaars, onder wie ook veel huisartsen, is er weinig tot geen bewijs voor het nut van afstand houden. Ze vragen politieke partijen onafhankelijk en kritisch te kijken naar de coronawet waar het kabinet nu aan werkt. Verder roepen ze beroepsverenigingen in de zorg en andere zorgverleners op om zich uit te spreken over de coronamaatregelen en de coronawet.
  Uitermate zorgelijk
  De artsen schrijven:
  Als arts legden wij allemaal onze eed dan wel gelofte af welke in 2003 werd aangepast naar de huidige tijd en onder meer stelt ‘..Ik zal gezondheid bevorderen.’.. ‘Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen. Ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving en zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk.’ In dit licht is het huidige shamen, blamen en censureren van artsen die een tegengeluid op overheidsbeleid en Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu laten horen, die alternatieven naast een vaccinroute belichten of kritische vragen stellen over de gang van zaken, uitermate zorgelijk.
  En verder:
  Wij maken ons in toenemende mate zorgen om de beslotenheid waarin het OMT de overheid adviseert en de snelheid waarmee hypotheses en meningen in beleid verankerd worden.
  Onder andere epidemioloog en huisarts Dick Bijl, emeritus hoogleraar klinische immunologie Pierre Capel, psychiater Renate Tillema-Schoon en psychiater Esther van Fenema hebben hun naam onder de brief gezet.
  Een van de initiatiefnemers is internist Hannah Visser, zelf vanaf het begin lid van het coronacrisisteam in het Beatrixziekenhuis. “De aanleiding voor het opstellen van deze brief is dat we de laatste weken merkten dat het lastig is om als arts in de openbaarheid vraagtekens te zetten bij het beleid. Als je dat doet, dan word je al snel weggezet als complotdenker. Dat is zeker niet het geval.”

 13. @William zegt: “…Vervolgens met jouw kritiek op iedereen zou ik mij in jouw plaats een keer toeleggen op het foutloos schrijven en ipv onderschijt ‘onderscheid ’ te gebruiken…”

  Meen je dat nu? Anderen hadden het wel begrepen. Ik zal het je uitleggen: de schrijver (@Tico geloof ik) schreeft het zelfstandig naamwoord ‘onderscheid’ met DT. Normaal zeg ik daar niets van, maar in dit geval was het een aangenaam voordeel om dat wel te doen.
  Om een en ander nog meer kracht bij te zetten, heb ik het woord onderscheid nog meer verkracht.

  Anderen hebben het niet gemist.

  Overigens, mocht het wel zo zijn dat ik niet weet hoe ik onderscheid(t) of onderschijt moet schrijven, wat doet dat er toe? Is dit een forum voor Neerlandici?

  Je zegt in je post: “…Ondanks dat de rechter het vonnis ‘nietig’ verklaarde is ontbinding van de arbeidsovereenkomst met toekenning van een minimale ontbindingsvergoeding mogelijk…” Die zin heb jij, blijkens je betoog, absoluut niet begrepen.

  B.t.w.: ik ben 56, ik schat zo van dezelfde leeftijd als jij, misschien een paar jaartjes ouder. I.i.g. vele jaren wijzer.

 14. @tico , je hebt het hier over ‘n wijze post van William. Kan me nog herinneren, dat je het meisje Nicole ‘n spuitje toewenste zoals bij ‘n zieke hond, nog niet zo lang geleden weer zoiets dergelijks . En jij hebt consideratie met mensen, tegenstrijdig toch.

 15. Wat ik niet van al die pro-vaccineerders niet kan begrijpen is dat ze geen rekening in de discussie houden met het volgende punten:

  1. Vaccinatie is een persoonlijke kwestie en dat gaat niemand aan of je het wel of niet doet. Persoonlijke integriteit.
  2. De R(O)verheid geloven dat ze het beste met je voor hebben, terwijl je een redelijk groot deel van je privacy inlevert zonder een woord te piepen.
  3. Er genoeg bewijzen zijn dat mensen die de virus al hebben gehad, genoeg antilichamen hebben gemaakt om de virus een volgende keer aan te kunnen. Volgens sommige deskundigen, zelfs beter dan het vaccin.
  4. Besmettingen met testen PCR, leveren ook Vals positieve resultaten op. Terwijl bloedonderzoek de juiste indicaties geven, maar de overheden niet op bloedtesten willen overstappen.
  5. Alle gezonde kritische kijk op beschikbare info terzijde wordt gezet omdat men de televisie dominee, sorry experts, geloofd.
  6. Het vaccin nog steeds de status heeft van testfase en de lange gevolgen niet bekend zijn.
  7. Duidelijke bewijzen zijn dat het vaccin meer bijwerkingen heeft dan tot nu toe bekend is.
  8. Dat alle volgende betrokkenen niet verantwoordelijk zijn: GGD Arts, Overheid, Producent, etc.
  9. Uitspraken zijn van European Council dat een werkgever een werknemer niet kan verplichten te vaccineren. Dit ondanks andere uitspraken elders.
  10. Genoeg idioten zijn in het Parlement van Curaçao om nieuwe wet aan te maken om mensen iets te verplichten dat ze niet willen.
  11. Dat Vaccinatie het virus niet zal doden. Het virus zal endemisch worden en dus moeten we ermee leren leven.
  12. Dat fabrikanten na de eerste leugen van 2 vaccins, weer praten over meerdere vaccins.
  13. Dat gevaccineerden net zo goed besmet kunnen raken en de ziekte weer doorgeven.
  14. Dat onze overheid moord aan het plegen is door gezonde jonge kinderen met angst en dwang willen laten vaccineren.
  15. Dat we eindelijk een Minister van Gezondheidszorg hebben dat dit wil remmen, maar wordt tegengesproken door losers van het voormalig Kabinet die niet begrijpen, hoe ingrijpend dit is op de rechten van degenen die dit niet willen.
  16. Dat het diep triest is dat deze groep voorstander is van een tweedeling in de maatschappij, waarbij ze denken de rechten van de niet gevaccineerden inperken, maar echter de eigen vrijheden opgeven zonder het door te hebben.
  17. Dat het Parlement bereid is wetten aan te nemen die al je grondrechten wegnemen en het niet in de gaten hebben.
  18. Dat het opschalen van Corona in groep A van infectieziektes stiekem is gedaan zonder dat mensen dit door hebben. Terwijl voor veel ernstige ziektes dit niet is gedaan.
  19. Dat er genoeg bewijzen zijn in recente studies dat de schade die de vaccins toebrengen veel groter is dan wordt gepubliceerd.
  20. Vergelijkingen met recente vaccinaties voor o.a. Bof en Mazelen, niet te vergelijken zijn met huidige vaccin.
  21. Je laten vaccineren doe je voor een ander…. Yes right!

  En zo zijn er nog tal van redenen te geven waarom deze discussie mank blijft lopen omdat deze punten niet worden meegenomen in de discussie.

  Men blijft geloven dat men de eigen vrijheid kan krijgen door te vaccineren.
  Blijf maar lekker dromen….. Time will tell.

 16. Drang of dwang als vaccinatiegraad in Nederland te laag blijft?

  Je niet laten vaccineren in een pandemie heeft nu eenmaal consequenties.
  Roland Pierik, rechtsfilosoof

  Het moment dat iedereen die dat wil gevaccineerd is, komt dichterbij. Nu is 46 procent van de Nederlanders volledig gevaccineerd, maar dat moet naar 85 procent.

  Wat als het percentage daaronder blijft steken? ”

  Als er weer beperkende maatregelen nodig zijn omdat de IC’s vol liggen met mensen die zich wel hadden kunnen laten beschermen, zou er wrok in de samenleving kunnen ontstaan”, zegt rechtsfilosoof Roland Pierik.

  https://www.nos.nl/l/w/2390408

 17. @ William, ja sta maar te juichen langs de zijlijn dat straks velen hun baan verliezen. Als je daarna bibberend van angst met een pistool op je kop je schamele bezittingen moet afstaan aan iemand die niks meer te verliezen heeft en atrako schreeuwt, denk dan aan je oh zo wijze post. Wens nooit toe dat iemand zijn bestaan verliest, if they have nothing to loose they are coming for you. Dit moeten we nooit en dan ook nooit toejuichen.

 18. @lS, weet je wel ‘oudje’
  Ik hoef me niet te vergelijken met niemand.
  Dat laat ik aan subjects zoals jij over.
  Ik heb het AD art prima begrepen, don’t worry.
  Ondanks dat de rechter het vonnis ‘nietig’ verklaarde is ontbinding van de arbeidsovereenkomst met toekenning van een minimale ontbindingsvergoeding mogelijk. We kunnen met de e uitspraak, zeker tijdens de pandemie meer verwachten.
  Vervolgens met jouw kritiek op iedereen zou ik mij in jouw plaats een keer toeleggen op het foutloos schrijven en ipv onderschijt ‘onderscheid ’ te gebruiken.
  Zoek nu jouw betreffende post ff op.

 19. Laatst was nog een bijeenkomst van het crisisteam samen met eigenaren van de Horeca en toen zei Lesley Fer, rampencoördinator, de man van 25.000 gulden per maand, “Het is belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt”.

  Neem me niet kwalijk maar wat is het met de Curaçaose neger aan de hand? Wij hebben daar ook een Jamaican bij CTB waar geen zinnig woord uit komt die bakken met geld verdient en nu deze overbetaalde Fer die geen ramp van een spetter regen kan onderscheiden.

 20. @William: als jij je graag met @TM wilt vergelijken, be my guest. Snugger is het i.i.g. niet.

  Voorts weet ik niet waarom je die link post. Als je dat AD artikel eens zou begrijpen, schreef je hier niet zulke onzin.

 21. @William zegt: “…Het ‘herhalen’ kan je niet laten nietwaar…”

  Klopt. Dat doe ik om onzin aan de kaak te stellen. Dat werkt prima. Het stoort diegene die de post heeft geplaats mateloos om zijn eigen onzin nog eens te lezen.
  Meestel volgen daarop onzinnige reacties.

 22. Ha gezellig, ga je naar het ziekenhuis mag je lekker buiten kamperen. Wc rol mee onder de arm, met koud water douchen, afzien ach ja. Gelukkig hebben ze waar ik woon wel degelijke ziekenhuizen waar geen wigwams worden neergezet. Is daar nu zoveel geld tegenaan gesmeten. Of bedoelen ze dat met “E hospital nobo”?

 23. @William zegt: “…Verder is er een aardige uitspraak vd rechter vandaag dat niet gevaccineerd personeel de toegang geweigerd mag worden…”
  Ik weet niet waar je dat vandaan haalt. Dat is de uitspraak van de rechter helemaal niet.
  Verdiep je eerst in de uitspraak voordat je hier gaat lopen roeptoeteren.

  Maar je zult nu de discussie wel eer sluiten of weer andere ongefundeerde ongein gaan spuien.

 24. Johan Cruyff zou hebben gezegd tegen niet cova-19 ingeprikte mensen over de hele wereld, elk nadeel heeft zijn voordeel, ik zelf zou er nog bij willen vermelden, op geruimd staat netjes ?.

 25. Die rechter snapt t ook niet.
  Gevacineerd zijn is primair voor je zelf niet om niet te besmetten naar anderen.

  Volledige vaccinatie voorkomt Corona niet. Het maakt dat de symptomen waarschijnlijk minder erg zijn. Je kan het nog gewoon krijgen en er ook aan dood gaan. En je kan dus nog steeds anderen bemetten. Het helpt ja maar voor je zelf. Net zoals een niet gevacineerde die bemet is en niks merkt. 85%.

  Kijk naar die sporters op de spelen die 7 keer moeten testen gevaccineerd zijn en toch weer positief testen. En die personen die kunnen er echt wel tegen.
  In het overgrote algemene, mensen die aan Corona dood gaan hebben ook stevige andere issues.
  Kijk nu nog steeds dezelfde 2 in het hospitaal al maanden. Iedereen gaat echt wel een keer een corona versie krijgen net zoals griep. en dan veel beter natuurlijk dan een vacinatie resitentie versie 2025 versie

  Verder zou ik me in het CMC niet zo druk maken om Corona.
  Om (resistente) (ziekenhuis)bacteriën wel. Dat is een hele grote factor.
  Diverse afdelingen in het oude Sehos waren niet vrij te krijgen daarvan.
  10 keer erger. Daar wordt van gezegd dat het meer doden gaat geven dan kanker.
  Corona heeft nog steeds de aandacht maar in de algehele mortaliteit stelt t niet zo veel voor. Het ziekenhuispersoneel weet dat ook.

  Het trieste is dat het uitstellen van ingrepen heeft 3 keer zo veel slachtoffers gemaakt dan wat wordt toegewezen aan corona..

 26. Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat zovelen in het ziekenhuis nog steeds corona niet serieus wensen te nemen.
  Men werkt daar met patienten en dat zijn mensen die een ziekte hebben, patienten kunnen geen corona verdragen, het risico is simpelweg te hoog.

  Werk je in het ziekenhuis dan ben je het, tegenover jouw collega’s en de patienten, verplicht om corona serieus te nemen. Het management dient daar ook op toe te zien en men doet dat niet.

  Maar ja, zoals al zovaak is gezegd, je kunt wel een nieuw ziekenhuis bouwen, maar zolang de mentaliteit niet veranderd zal er niets veranderen. Het is dweilen met de kraan open.

 27. Wat ik niet snap eerlijk gezegd waarom inmiddels niet al het ziekenhuis personeel is gevaccineerd. We zijn nom de ju al 1 1/2 jr bezig.
  Verder is er een aardige uitspraak vd rechter vandaag dat niet gevaccineerd personeel de toegang geweigerd mag worden.
  Ook in Nl
  Is het zorg personeel verplicht gevaccineerd te zijn.
  Bizar dit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...

DH | UPDATE: Airport closure 9:00pm today

AIRPORT -- The Princess Juliana International Airport has announced a scheduled closure at 9:00pm on Saturday, January 15. This to ensure safety due to limited staff at...

Ingezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -
- Advertentie -