29 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 14:23

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Chester Peterson wordt nieuwe formateur

- Advertentie -

Persbureau Curacao

Het formatieproces moet een kabinet en regeerakkoord opleveren met MFK en PNP | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Chester Peterson en Rutsel Martha worden de nieuwe formateurs. Beiden zijn door de MFK voorgedragen bij de gouverneur. Hun benoeming is pas zeker na de screening.

Vermoedelijk zal Peterson alleen beginnen aan zijn opdracht, omdat Martha in het buitenland woont en zijn screening meer tijd zal nemen. Het formatieproces moet een kabinet en regeerakkoord opleveren met MFK en PNP.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Naschrift KKC

Mr. Rutsel Martha was ex Minister van Justitie van 1998-2002 en daarna 2 jaar adviseur voor de regering. In 2004 werd hij juridisch adviseur bij Interpol. Daarna ging Martha in 2008 aan de slag als juridisch adviseur bij het VN-agentschap International Fund for Agricultural Development (IFAD) in Rome. In 2013 schorste IFAD-directeur-generaal Nwanze haar adviseur nadat ongunstige uitspraken van de arbeidsrechtbank de landbouworganisatie ongeveer 1 miljoen dollar hebben gekost, aldus IFAD-bronnen. Begin 2014 begon Martha een eigen legal firma in Londen, Lindeborg. Martha was recent adviseur van het George Jamaloodin verdedigingsteam in de moord op Helmin Wiels (zaak Maximus), waarin zijn cliënt werd veroordeeld tot levenslang. Martha staat momenteel een door de USA verdacht lid van het Venezolaanse narcoregime Maduro in een uitleveringszaak bij.

Rutsel Silvestre Martha, hier met de thans veroordeelde ex-premier Gerrit Schotte (zaak Babel) en ex-Financien minister George Jamaloodin (zaak Germanium, Passaat en Maximus)

Mr. Chester Peterson was de Sulvaran & Peterson advocaat in OM dossiers Bientu (Robbie dos Santos), Babel (Gerrit Schotte en Francesco Corallo) en Diamond (Francesco Corallo). Daarnaast maakt(e) Peterson ook deel uit van pressiegroep KFO, Tim di Reforma (MFK) en Korsou di Nos Tur (KdnT).

Chester Peterson (derde van links) maakt eerder deel uit van di Tim Reforma…
Chester Peterson (links) maakte ook deel uit van Korsou di nos tur van Amparo dos Santos
- Advertentie -

Artikel delen

2 reacties

  1. Chester is wel zeker een politicus. Hij stond op de kiezerslijst, is partij van organisaties die politieke partijen beinvloeden en hij is huisadvocaat bij de MFK.

  2. Chester Peterson is geen politicus maar advocaat en hij heeft al jaren geen verdachte meer verdedigd. De enige klant die Peterson heeft is de MFK, dat is gebruikelijk binnen de maffia ze hebben allemaal een advocaat in loondienst. Mfk wordt niet voor niets een maffia partij genoemd.

    Kijk maar naar de film Godfather, Don Corleone had ook een advocaat in dienst, Tom Hagen die overal rivalen, “an offer did they can’t refuse”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

DolfijnFM | Avondklok naar 11 uur

De avondklok op Curaçao gaat vanaf morgen een uur later in, om elf uur in plaats van om om tien uur. Dat betekent dat de horeca om...

DolfijnFM | Mishandelde man verliest tand

De politie heeft gisteren een man gevonden op straat met bloederige verwondingen, waaronder een verloren tand. Zijn kleren waren gescheurd en zat ook onder het bloed. De...
- Advertentie -
- Advertentie -