26 C
Willemstad
• vrijdag 30 september 2022

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao

De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs uitprinten en op papier meenemen. Alle reizigers vanaf 7 jaar moeten een negatieve PCR-test kunnen laten zien die uiterlijk 72 uur voor vertrek is afgenomen, ook als je gevaccineerd bent.

Heenreis naar Curaçao

 • Reizigers moeten voordat zij naar Curaçao vertrekken een Public Health Passenger Locator Card en immigratiekaart in vullen via de website van de overheid van Curaçao.
 • Bij aankomst op Curaçao moet je een negatieve PCR-test laten zien die uiterlijk 72 uur voor vertrek is afgenomen. Dit geldt voor reizigers vanaf 7 jaar en ook voor iedereen die al gevaccineerd is. De uitslag van de PCR-test moet je uploaden als je de “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart invult. Een immigratiekaart is niet nodig voor ingezetenen van Curaçao.
 • Reizigers moeten binnen 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de derde dag na aankomst op Curaçao.
 • Het bewijs van de afspraak voor een antigeentest op de derde dag na aankomst, samen met het testresultaat van de negatieve PCR-test en de Public Health Passenger Locator Card moet je bij aankomst op Curaçao op papier aan de autoriteiten kunnen laten zien.
 • Alle reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten, behalve ingezetenen.

Uitzonderingen derdedag-Antigeentest

 • Transfer/transit reizigers
 • Reizigers die binnen 3 dagen weer vertrekken
 • Reizigers die vanuit een land met een zeer laag risico reizen
 • Inwoners van Curaçao, Aruba en Bonaire die volledig zijn ingeënt en in het bezit zijn van een vaccinatieboekje uitgegeven door de regering van Curaçao, Aruba of Bonaire.
 • Kinderen van 6 jaar en jonger
 • Amerikaanse militairen gelegerd op Curaçao

Terugreis naar Nederland

 • Je hoeft geen coronabewijs of negatieve NAAT(PCR)-test te laten zien.
 • Je hoeft niet in (thuis)quarantaine.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

12 reacties

 1. Nogmaals en ten slotte ter verduidelijking:

  Het is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappijen en de kleurcode van een land wat wel niet verzekerd is en onder de dekking valt

  Curaçao is momenteel ORANJE en dus moet je je verzekeren voor ziektekostenverzekering in geval van Corona want dat valt niet onder de dekking. Idem dito repartriëring.

  Indien je dus niet (aanvullend) verzekerd bent dan komen de ziektekosten en bijkomende kosten als gevolg van Corona voor eigen rekening.

  Uitzondering: TUI zorgt voor repartriëring in geval van een pakketreis

  Zie Oomen verzekeringen:

  https://www.oomverzekeringen.nl/actuele-informatie-over-het-coronavirus-en-onze-verzekeringen/

 2. @Fred Schiedam

  Een kleine moeite om de reisvereisten te vinden op http://www.curacao.com

  Een kind kan de was doen…

  Mocht je de Engelse taal niet beheersen dan is deze uitleg ook in het NL beschikbaar.

  Overigens zijn er allerlei sites zoals Wegenwacht en vliegmaatschappijen
  m.n. KLM en TUI die de inreisvereisten per land melden….

  You must have valid medical insurance or travel insurance that covers medical expenses. The insurance must provide coverage for medical expenses and include hospital care, emergency treatment and repatriation (including in the event of death).

  Link; https://www.curacao.com/en/questions/customs-and-immigration/what-documents-do-i-need-to-enter-curacao

 3. @shimaruku en @reminder: Waarom kijken bij CTB of nederlandwereldwijd als de regering een eigen website heeft met de inreisregels? En laat daar nou net die eis van de reisverzekering (voor mij tenminste) niet vindbaar te zijn. Om, wat jij schrijft, niet te rade te gaan bij websites die alles overschrijven van andere websites, ben ik op zoek naar de overheidsbron van deze “eis”. Maar helaas, niemand kan mij (tot nu toe) die overheidsbron aanwijzen.

 4. @Tico Martina zegt: “…Het is dat ik een erudiet en gestudeerd persoon ben…”

  Als je werkelijk erudiet zou zijn, dan zeg je niet dat je een gestudeerd persoon bent.

 5. @Tico Martina schreef;
  “Het is dat ik een erudiet en gestudeerd persoon ben.”

  En je bent gezien bovenstaande opmerking over jezelf ook een niet al te bescheiden persoon. Erudiet zijn betekent o.m. ook gestudeerd zijn. Maar hoe dan ook, KKC is een academicus rijker. (wink lol)

 6. Rare jongens de mannen hier, wonen hier, reageren hier en info over inreis-vereisten voor Curacao halen ze bij allerlei NL sites, die de info uit Curaçao overnemen.
  Waarom niet kijken op website C(uracao)T(ourist)B(oard), die uit eerste hand weten wat de regels zijn.
  “U moet afdoende verzekerd zijn voor medische zorg en eventuele extra kosten mocht u tijdens uw verblijf in quarantaine moeten of ziek worden.”

 7. Kort resumerend. Ik als brave Hendrik heb dus 6 euro 75 uitgegeven voor een geel boekje. Daarnaast heb ik me twee prikjes in mijn arm laten duwen. Dit onder de belofte dat ik mijn vrijheid terug kreeg en van het gedoe af was. Ik heb ook een nieuwe smartfoon gekocht om de app van Clown Bloemschoen te installeren, dat was nodig. Laat het nu potverdorie zo zijn dat ik voor mijn reis naar Zure Kou ik niks aan die smartfoon en geel boekie heb. Neen ik moet nog steeds net als die Wappies; het krapuul; De schavuiten; de ongehoorzamen; een wattenstok of twee in mijn hersens krijgen om te testen. En dat moet ik allemaal zelf betalen. Dat is toch oneerlijk? Grijnzende Pinokkio en Clown Bloemschoen hadden nog zo beloofd dat dat niet meer nodig was. Ik voel me echt belazerd zo. Bah.

  Het is dat ik een erudiet en gestudeerd persoon ben, maar ik zou bijna zeggen: “krijgen die wappies dan toch gelijk”?

 8. Zorgverzekering op vakantie

  https://www.zorgwijzer.nl/faq/zorgverzekering-vakantie

  In geval van reisverzekering heb je verschillende opties waaruit je kunt kiezen.
  Verlies en diefstal is daar één van.

  Je kunt kiezen uit de verschillende bedragen. Het ligt er maar net aan wat de waarde is van wat je als baggage meeneemt.

  De verplichting van de reisverzekering slaat m.n. op de zorgkosten in geval van covid-19

 9. “Alle reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten …….”
  Deze “eis” kan ik niet zo 1-2-3 terugvinden op de overheids-website van Curacao. Wat bedoelen ze? Reisverzekering tegen beroving op Curacao? Kwijtraken pasjes op Curacao????
  Wat is de bron waar deze eis vermeld staat?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -