28 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 02:50

Laatste reacties

- Advertentie -

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces opnieuw omdat Bouterse verzet had aangetekend tegen zijn eerdere veroordeling.

De aanklager sprak in 2017 dezelfde strafeis uit tegen Bouterse voor zijn vermeende betrokkenheid bij de moord op vijftien tegenstanders van zijn militaire regime in december 1982. De aanklager had vrijdag weinig tijd nodig voor het motiveren van zijn strafeis. Er waren volgens hem geen nieuwe feiten.

Bouterse zal ook nog de gelegenheid krijgen zijn laatste woord uit te spreken. Zijn advocaat Irwin Kanhai heeft gezegd dat er geen sprake was van voorbedachten rade, aldus de media. Bouterse werd bij aankomst bij de rechtbank vergezeld door aanhangers die hun steun betuigden.

- Advertentie -

Bouterse kreeg in november 2019 twintig jaar cel. Omdat hij tijdens het strafproces nooit aanwezig is geweest, werd hij in 2019 bij verstek veroordeeld.

Bron: Nederlands Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Je zal gaan zoals je geleefd hebt meneer Bouterse! Zonder eer, zonder trots, ! Je bent gewoon een opportunistische dispoot geweest! Die de macht heeft gebruikt om zichzelf te verrijken ipv het land te verrijken met je bestuurskunsten!

 2. Misdaad loont

  Dat klopt. De misdadigers worden toch al als slachtoffer neergezet wanneer ze eindelijk zijn opgepakt. Eisen een 2de kans en willen zo snel mogelijk terug in de samenleving.
  En dan betreffende dictators/massamoordenaars. Wanneer ze eindelijk 1 keer wel voor het gerecht komen na veel jaren dan liggen ze al bijna op sterven. Na jarenlange rechtzaken en een uiteindelijke veroordeling willen ze hun straf thuis uitzitten want de gezondheid is te broos.

  En er zijn altijd gekwiekste advocaten die er voor zorgen dat men vrij komt

 3. Het word nu toch echt tijd dat Bouty door de MOSAD word opgehaald en in Nederland word afgezet bij het OM, zo niet blijft deze klaploper met al zijn gestolen geld van de goud verkoop uit de mijnen van suricrim als een koning leven tot aan zijn dood toe!.

 4. Volgens zijn advocaat Kanhai zou Bouterse in zijn laatste woord onthullingen doen waarbij het bij een aantal Nederlanders dun door de broek zou lopen. Maar….niets van dat al. B. kwam met een herhaling van een kletsverhaaltje met bewijsloze kreten dat al in een eerder stadium door de rechters als quatsch was bestempeld. Zal wel weer hoger beroep worden.

 5. “Justice delay is justice denied”, zeggen ze weleens. Het is toch ongelooflijk, de man is 100 keer veroordeeld maar heeft niet één dag gezeten. Het lijkt alsof het OM in Suriname net zo waardeloos is als die van Curaçao. Hier lopen ook talrijke criminelen met een veroordeling op zak vrij rond.

  Blijkbaar zitten ze daar bij het OM zich voll te vreten van ons belastingcentjes in plaats van hun werk te doen. Hoe lang gaat het hoger beroep van Umpy Trapa Trapa Welvaart nog duren? Wat voor voorbeeld is dit voor onze jongeren om elke dag een crimineel op televisie te zien?

  De man is betrapt met drugs en wapens op zijn boot en de rechter vond de man niet schuldig. Deze rechters verdienen bakken met geld en hebben een appartement aan het Spaanse water tot hun beschikking maar dragen bij aan de criminaliteit met hun halfzachte veroordelingen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Aruba krijgt geen coronageld van Nederland: ‘niet genoeg bezuinigd op zorg’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse regering laat weten dat ze voor de laatste drie maanden van dit jaar nog geen coronalening krijgt van Nederland. De reden is...

Democracy now! | Friday, September 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Trailer van de film Casa Coco is in première gegaan

Persbureau Curacao De trailer van de film Casa Coco is in première gegaan. De film werd afgelopen januari op Bonaire opgenomen en is vanaf donderdag 13 januari 2022...

PBC | Niet meteen genezen wanneer je uit quarantaine mag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als mensen van de afdeling epidemiologie bericht krijgen dat zij uit isolatie mogen, betekent dat niet per definitie dat zij genezen zijn. De medische...

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Naast Pisas...
- Advertentie -