29 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 17:44

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | 73 nieuwe Nederlanders op Curaçao

Persbureau Curacao

Curaçao heeft er 72 nieuwe landgenoten bij. In drie naturalisatieceremonies hebben zij de verklaring van verbondenheid ten overstaan van de waarnemend Gouverneur van Curaçao afgelegd.

Die luidt: “Ik verklaar dat ik de grondwettelijke orde van het Koninkrijk der Nederlanden, haar vrijheden en rechten respecteer. En beloof de plichten die het staatsburgerschap met zich meebrengt getrouw te vervullen”. Gevolgd door: “Dat verklaar en beloof ik”.

Het besluit om Nederlander te worden wordt schriftelijk in ontvangst genomen. Dat is een brief van de overheid waarin staat dat je Nederlander bent geworden.

- Advertentie -

De kosten voor naturalisatie bedragen: voor één persoon 1839,- gulden, voor een echtpaar 2348,- gulden en voor elk mee te naturaliseren kind 272,- gulden.

Nederlander

Er zijn verschillende manieren om Nederlander te worden: automatisch door geboorte als bij de geboorte een van je ouders Nederlander is, adoptie of erkenning. Of via een optie en een naturalisatie procedure.

Buitenlanders die Nederlander willen worden door naturalisatie, moeten al in het Caribisch deel van het Koninkrijk wonen, zij moeten niet alleen Nederlands kunnen spreken, lezen, schrijven en verstaan, maar ook Papiaments of Engels.

Naturalisatie

De naturalisatieprocedure kent strikte voorwaarden waaraan vreemdelingen moeten voldoen om Nederlander te kunnen worden. Vreemdelingen moeten meerderjarig zijn, voldoende zijn ingeburgerd, hetgeen in het Nederlands en Papiaments getoetst wordt.

- Advertisement -

Vreemdelingen die over bepaalde certificaten of diploma’s beschikken, kunnen vrijstelling voor de naturalisatietoets krijgen. Ook in bijzondere (medische) omstandigheden kan vrijstelling voor de naturalisatietoets worden verkregen.

Voorafgaand aan het verzoek tot naturalisatie dient de vreemdeling vijf jaar onafgebroken toelating en hoofdverblijf hebben binnen het Koninkrijk. Dat kan ook korter als je onafgebroken gehuwd bent en samenwoont met één en dezelfde Nederlander

Ook als je drie jaar onafgebroken samenwoont binnen het Koninkrijk met een en dezelfde ongehuwde Nederlandse partner of twee jaar indien een vreemdeling ten minste tien jaar toelating en hoofdverblijf heeft binnen het Koninkrijk.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

  1. Ik zeg altijd wat let je om een andere nationaliteit aan te nemen. Alles kan hoor, maar voor sommige nationaliteiten moet je “betalen”.
    Of doe gewoon zoals ik, 2. Dan kan je altijd nog besluiten er 1 op te geven.
    LOL eigenlijk.

  2. Die mensen zijn niet goed wijs als ze het Nederlanderschap willen verkrijgen. Ze weten niet waar ze aan beginnen. Het is dat mijn voorouders via de Nederlandse slavenhandel hier zijn beland, maar daar is dan ook alles mee gezegd…..

  3. Zo weer een paar goed gekeurde opvreters erbij, deze opvreters weten niet hoe snel ze het vliegtuig naar Nederland moeten nemen en een uitkering weten aan te vragen.

  4. Heb eerder hierover geschreven maar toen is mijn comment door de commentpolis verwijderd. Het blijkt nu weer het grote aantal Haïtianen dat aan een paspoort geholpen worden.

    Ik zou de laatste zijn die tegen immigratie ben, maar waarom geen Venezolanen? Venezuela heeft altijd een miss Venezuela die bij de laatste 10 finalisten van miss Universe eindigt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Vier cruiseschepen bezoeken Curaçao op een dag

Morgen zullen vier cruiseschepen de Curaçaose haven bezoeken. Het gaat om de Ventura van P&O Cruises, de World Voyager van Mystic Cruises, de Norwegian Epic van Norwegian...

Nu.cw | Twee personen verongelukt bij Weg naar Westpunt

  Een automobilist en een bijrijder zijn gisteravond verongelukt bij een ernstig ongeval op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Wacawa. De slachtoffers werden geraakt door een...

Nu.cw | Nog geen vonnis in rechtszaak Braam

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad....

DH | Active COVID cases at 2,618

PHILIPSBURG--St. Maarten’s total number of active COVID-19 cases is now 2,618, according to statistics released on Saturday, January 15. The total number of confirmed cases has increased...
- Advertentie -
- Advertentie -