De zomervakantie duurt dit jaar maar vier, in plaats van de gebruikelijke zes weken. Het ministerie van Onderwijs heeft voor de inkorting van de grote vakantie gekozen, omdat leerlingen veel schooldagen hebben misgelopen tijdens de lockdown.
De laatste schooldag valt op vrijdag 9 juli en op donderdag 12 augustus beginnen de scholen weer. In het oude rooster zou 19 augustus de eerste schooldag zijn. In ieder geval één schoolbestuur heeft de aanpassing niet meegekregen en daarom is een deel van de ouders niet ingelicht. Zo hebben sommige ouders bijvoorbeeld al een vakantie geboekt. In dit geval kunnen zij dit bespreken met de school. Dat zegt Maghalie van der Bunt-George, algemeen directeur van het VPCO in de Amigoe.
Jaarlijks wordt er in de wet een bepaald aantal schooldagen vastgelegd waar schoolbesturen zich aan moeten houden.
Bron: ParadiseFM
Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.
“Zo hebben sommige ouders bijvoorbeeld al een vakantie geboekt”. Wat zijn de tijden verandert vroeger hadden ouders andere zorgen aan hun hoofd. Voor de meeste ouders met een dochter was de grote vakantie een bron van zorgen. De meeste ouders die werkten wisten dat zolang hun dochters op school zaten dat de kans dat ze thuis aan experimenteren waren klein is. Kan me nog herinneren dat na de school vakantie wij een deel van de meisjes niet meer op school zagen want die zijn tijdens de grote vakantie zwanger geraakt.
Waardering voor deze stap van de schoolbesturen om het onderwijsaanbod en de onderwijstijd te vergroten in het komende schooljaar. Even voor het beeld: het gaat hier niet om 2 weken leertijd-winst, maar om ongeveer 1 week. De leerkrachten hebben 4 weken vakantie en in de 5de week start het onderwijs op op de donderdag. De voorbereiding op het nieuwe schooljaar moet dan vooral gericht zijn op de analyse van de toetsen uit het vorige leerjaar, waarbij vanuit die analyse het nieuwe leerstofaanbod wordt geduid (per kind) en vervolgens gedifferentieerd wordt aangeboden (versneld) om de opgelopen achterstanden in te halen. Je kunt ook zeggen dat kinderen geen vertraging hebben opgelopen, maar dat het onderwijsaanbod niet volledig heeft plaatsgevonden. Immers, het kind heeft geen achterstand als het aanbod ontbrak. Super strak idee om de leertijd uit te breiden met minimaal 26 lesuren in 2021-2022. NOS mes por! Waardering voor de leerkrachten die dit mogelijk maken!