26 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 23:45

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Weer iemand overleden door corona, dodental stijgt naar 165

Het eiland telt officieel 359 actieve gevallen.

Het aantal mensen dat op Curaçao is overleden door een coronabesmetting is maandag gestegen naar 165. Momenteel liggen er 22 patiënten in het CMC, waarvan 13 op de intensive care.

Het eiland telt officieel 359 actieve gevallen.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

20 reacties

 1. @Loes; als je geen verstand hebt, moet je je nergens over uitlaten.
  Je zegt: “…Units/ Bedden Compleet met beademing apparatuur en monitoring etc…”

  Dit zijn geen IC bedden.
  Zoek zelf maar uit wat een IC bed is, en tot dan, wak bo smuoel tuthola.

 2. @ Loes,

  Die extra bedden, maar met name het extra personeel dat daar voor nodig was, werden betaald door Nederland.
  Dat personeel is nu weg en dus kunnen die bedden niet worden gebruikt. Je hebt immers niet zoveel aan een bed met apparatuur, wanneer er geen personeel aanwezig is. Het woord zegt het al……….intensive care.

  Maar ja, de kans dat jij dit ooit gaat begrijpen schat ik niet al te hoog in, tot nu toe heb je nog niet veel van corona begrepen. Vandaar dat je het maar blijft bagetalliseren.

 3. Het CMC heeft zeer waarschijnlijk een stuk meer ic-bedden beschikbaar dan die 16.
  In het begin van de pandepaniek had Nederland 42 complete units beschikbaargesteld waarvan 12 voor Curacao.
  Units/ Bedden Compleet met beademing apparatuur en monitoring etc.
  Mevr. Suzy….. Vergeten zeker.
  Volgens haar hadden we in het CMC beschikbaar.
  70 isolatie kamers.
  25 met sluizen
  20 beademing apparaten
  En daarnaast in het Shehos nog eens 28 isolatie kamers met 5 beademing apparaten.

  http ://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/21260-twaalf-ic-bedden-voor-curacao

  De hart ic heeft ook 1 speciale unit en rond de 10 bedden beschikbaar.
  En die 100 buitenlanders rennen er ook nog steeds rond.

  Die ic bedden zijn de duurste en daar vedien je het meeste op. In het oude sehos lag dat ook altyd op 80+% vol.

  Dus net als in Nederland blijven volhouden dat we totaal overbelast zijn is gewoon niet waar. Het griep seizoen komt er daaraan. Je griepprik al gehaald?

  Met het sluiten van alle fastfood zaken en het regelen van wandel en fietspade bereik je 10 keer meer dan al die “maatregelen” bij elkaar.

  Ja, tuurlijk vaccineer je als je wilt en als je risico denkt te lopen. Doen. Zeker.
  Maar opdringen en onnodig jeugd vaccineren is onzin en corna paspoorten helemaal dat is om ongedocumenteerden te isoleren dat heeft niks met corona te maken.

  Dat op Curacao onnodig mensen overlijden door falende medische voorzieningen en dat we zonder geld zitten door alle maatregelen, diefstal en wanbeleid.
  Ja. Dat klopt volledig.

 4. lionfish geen onzin schrijven.
  je bent verward en haalt dingen door elkaar. Welke filmpjes En waar zeg ik dat je je niet moet vacineren. In tegendeel.
  Je haalt vrouwnamen door elkaar.
  Ja je moet je vaccineren als je risico denkt te lopen of in de risico groep zit. En dat doe je voor je zelf.
  En ja er zitten ook risicos aan. Recentste ding is dat kinderen hart problemen kunnen oplopen na vaccinatie. Zo onschuldig is t allemaal niet.
  En nee corona gaat er niet door weg.

 5. @Tico: nog één onzin/wappie/stook/troll post en je ligt er hier permanent uit.
  Gerespecteerde reaguurders storen zich aan jou of verlaten KKC hier om jou. En dat laat ik niet gebeuren.

  Capice?

 6. @Tico: ik hoef geen lionfish te heten om op die totale onzin van jou te reageren. Dit is niet vijandig. Dit is feitelijk. Je maakt jezelf compleet belachelijk.
  Overigens heb ik geen blinde haat en woede tot een minmannetje zoals jij.
  Wat de totale capaciteit van het CMC is doet in zijn geheel niet terzake. Feit is dat de IC, een belangrijk onderdeel van het CMC, helemaal vol ligt met Coronapatienten waarvan bijna het gehele arsenaal niet ingeent is.

  Als je werkelijk hoopt dat het aantal doden niet boven de 200 komt, houd dan je mond over niet ineenten.

 7. @Lionfish idd heb ik er één vergeten.
  Bij deze dan.

  Verder is het al tijden te gek voor woorden op de 2 upper wappers te reageren die niets anders doen dan het Kkc forum met hun bs te vervuilen.

 8. @Lionfish, let hier op he! Iedereen die kennis draagt van een strafbaar feit is bevoegd om hiervan aangifte bij de politie te doen (artikel 161 Sv). Een bevoegdheid dus, geen verplichting. In sommige gevallen bestaat die verplichting echter wél (artikel 160 Sv). Het gaat dan om bv moord/doodslag, verkrachting, en misdrijven tegen de staat. U mag het zeggen. Niemand maar dan niemand kan schuldig worden bevonden aan labiel gedrag trouwens van een ander. Dat Feestboek en die andere ongein mensen op zwart zetten heeft te maken met het feit dat zij zelf flink in het vizier zijn gelopen en nu opeens het braafste jongetje spelen. Die troep is echter geen rechterlijke macht. Uiteraard ga je niet in op de vragen die ik stel over wat de capaciteit nu is. Hoeft ook niet. Verder succes met het doen van aangifte, ik weet zeker dat u met open armen wordt ontvangen bij het OM. Lionfish, crimefighter. Het kan verkeren.

 9. He @Tico. Lees het stuk hieronder eens door, en daarna een willekeurige post van een wappie als bijvoorbeeld @Loes die probeert om met waanzin verhalen en vage filmpjes anderen over te halen om zich niet tegen covid19 te laten vaccineren. Iemand die minder sterk in zijn schoenen staat en daar in trapt kan vervolgens komen te overlijden aan covid19. En dat dus als rechtstreeks gevolg van het handelen van wappies als @Loes. Gesnopen dat dat volgens het wetboek van strafrecht crimineel gedrag is ? Bewijzen is hier helemaal niet het punt, dat zal vast complex zijn (maar zeker niet onmogelijk) , maar het gaat hier ten eerste om het delict zelf; ook als dat delict niet bewezen kan worden doet dat niets af aan de ernst van het feit. Op veel sociale media zoals bijvoorbeeld twitter of facebook kan je dit soort dingen inmiddels rapporteren. Het zou wellicht een goed idee zijn om dat ook hier op dit forum te doen (maar ik begrijp goed dat daarvoor de capaciteit ontbreekt). Wat over blijft is zelf-regulatie.

  Ik ga niet in op jouw vage insinuaties mbt capaciteit van cmc. Afleiden van de case is een standaard tactiek van wappies.

  Dood door schuld is strafbaar gesteld in artikel 307 Wetboek van Strafrecht:

  “1. Hij aan wiens schuld de dood van een ander te wijten is, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie;
  2. Indien de schuld bestaat in roekeloosheid, wordt hij gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie.”

  Er is sprake van dood door schuld als door uw handelen of nalaten een ander komt te overlijden. Onder schuld wordt verstaan verwijtbaar gedrag. U heeft geenszins de opzet gehad om de ander van het leven te beroven, maar de dood van een ander is wel aan uw schuld te wijten. Bij beschuldiging van dood door schuld zal vaak sprake zijn van nalatig of risicovol gedrag van de verdachte. Roekeloosheid en onoplettendheid zijn voorbeelden van schuld.

 10. @Lastiwz, U heet toch geen Lionfish of wel? Aan hem heb ik een directe vraag gesteld, niet aan u. Waarom reageert u zo vijandig? Wilt u erover praten? Man man man ik vraag om uitleg dat is alles. En ik heb gevraagd wat de TOTALE capaciteit is van het CMC, niet wat de capaciteit van het IC is. In uw blinde haat en woede heeft u daar waarschijnlijk overheen gelezen. In ieder geval hoop ik als gezegd dat het aantal doden onder de 200 blijft.

 11. @Tico: je leest zoals je schrijft, met je verstand op nul. Actieve gevallen zijn simpelweg actieve gevallen. Mensen die NU besmet zijn.

  Daarbij snap ik niet hoe jij iets over Covid durft te posten als je niet weet dat er op Curacao 16 IC bedden zijn. Een dikke 80% van de capaciteit wordt benut door codid patienten. Way too much.

  Jij bent dan zo’n achterlijke die wil weten hoe lang de bedden zijn en wat de lengte is van de patienten om te kijken of er niet 2 in een bed kunnen.

  Als je hoopt dat het aantal doden onder de 200 blijft, doe dan geen uitspraken meer, ook niet over jezelf, m.v.t het niet inenten.

 12. @Lionfish, indien u weet heeft van een strafbaar feit, en zeker indien u voorkennis heeft van moord, laat staan doodslaan met voorbedachte rade, dan dient u daar melding van te maken bij de bevoegde instanties. Weet wel dat de bewijslast sluitend dient te zijn. Dus ik zou zeggen doe aangifte en zorg dat de daders niet vrij rondlopen. Veel succes en we zien de daders wel verschijnen in het beklaagdenbankje.

 13. Laat mij beginnen, zoals een fatsoenlijk mens betaamd, om mijn welgemeend medeleven te betuigen aan de nabestaanden. Ik probeer enkele voornoemde cijfers te begrijpen. Er wordt gesteld dat er 359 “actieve” gevallen zijn. Wat wordt daar precies mee bedoeld? Zijn dat positief geteste personen? Zijn dat 359 personen die symptomen vertonen in verschillende mate? Zijn dit totaal cijfers sinds verleden jaar tot heden, zijn dit cijfers van een week? Dan over de 22 personen die in het CMC liggen, daarvan liggen er dus 9 op de “gewone” afdeling en 13 op het IC. Zeer lastig natuurlijk en hopelijk komen zij er snel weer bovenop. De vraag is nu wat de totale capaciteit van het CMC is? Dus alle patiënten bij elkaar onderverdeeld in IC en “gewone” afdelingen. Dit is essentieel om te weten om zo in te zien of en in welke mate er precautionaire maatregelen dienen te worden genomen. Als de capaciteit van het CMC maar 50 personen is dan dient men al te beginnen met het rampenboek af te stoffen. Is de capaciteit 100, dan zou men kunnen beginnen de la te ont sleutelen waar het rampenboek in ligt. Is de capaciteit 1000 dan kun je lichtjes gaan denken van “ehm zouden wij de aandacht niet juist ook op de 978 personen moeten richten”? Maar goed we gaan zien of met de juiste maatregelen en visie het aantal doden onder de 200 blijft, ik hoop van wel

 14. @william. Je vergeet de categorie mensen die het niet aandurft omdat ze bang zijn geworden door de krankzinnige fake verhalen van wappies. Dat is dus aantoonbaar dood door schuld, wellicht zelfs aan te merken als gekwalificeerde moord. Het wordt heel hoog tijd dat wappies daar niet langer mee wegkomen.

 15. @LaStiwsz

  Mss hebben mensen het ook wel onderschat, dat het allemaal niet zo’n vaart zou lopen.
  Je hebt denk ik een drietal soort mensen
  Notoire wappers
  Zij die om medische redenen het vaccin niet mogen hebben
  En zij die denken het valt wel mee.

  Dat laatste hebben wij meegemaakt, goede vriendin van mijn vrouw, 44 jr, gezonde sportieve vrouw goede baan op Bonaire.
  3 mnd geleden Corona gehad en nu veel naweeën geeft en nog niet kan werken, vaak ziek en neurologische problemen die zij nooit heeft gehad enz enz.

 16. @William: voordeel is dat het probleem zich zo vanzelf oplost. 95% is niet gevaccineerd, in mijn ogen dus zelf om gevraagd.

  Disclaimer: excuses aan diegen die niet gevaccineerd kunnen of mogen worden. (En dan bedoel ik niet omdat god het wil.)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -