25 C
Willemstad
• maandag 6 februari 2023

AntilliaansDagblad | ‘Verantwoording afleggen over black-out op Aruba’

Oranjestad - De definitieve resultaten van het onderzoek naar de meest recente black-out worden deze week verwacht. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt toe dat hij dan een...

AntilliaansDagblad | 25 Jaar Fun Miles op Curaçao

Directeur: Meer dan 125.000 actieve kaarthouders Willemstad - ,,Fun Miles heeft meer dan 125.000 actieve kaarthouders en rond de 100 aangesloten partners op vier eilanden. Iedere dag zijn...

AntilliaansDagblad | Patrouilles leerplicht beperkt

Ook geen controles met gegevens bevolkingsregister Willemstad - De leerplichtafdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) voert geen patrouilles meer uit om spijbelende jongeren...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Steeds meer naar GMN

Onderwijs duurste ministerie, maar dalende trend Willemstad - Er gaat op Curaçao steeds meer overheidsbegrotingsgeld naar Gezondheidzorg en juist steeds minder naar Onderwijs. In de eerste tien jaar na...

Opinie | De grens met Venezuela weer open gooien is grenzeloos dom

George Lichtveld De grens tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Venezuela is reeds bijna vier jaren gesloten geweest nadat de Venezolaanse regering eenzijdig daartoe besloten had om daarmee...

FD | ‘Nederland moet zich meer bemoeien met voormalige Antillen’

Vasco van der Boon Cor de Horde | Financieel Dagblad Nederland moet meer bevoegdheden krijgen om de corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk — de voormalige...

PBC | Nieuw bewijs over Natalee’s verdwijning was adembenemend, maar bleek uiteindelijk fake

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De Amerikaanse advocaat en televisiepresentator/journalist Greta van Susteren is misleid en heeft valse informatie gekregen in de zaak Natalee Holloway. Dat valt op te...
- Advertentie -

ParadiseFM | Vier coronapatiënten erbij in CMC

In totaal kwamen er 64 nieuwe gevallen erbij | Persbureau Curacao
Er zijn 4 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het CMC. Daarmee staat het totaalaantal ziekenhuisopnamen op donderdag op 38 patiënten, waarvan 13 op de intensive care liggen.

In totaal kwamen er 64 nieuwe gevallen erbij. Daarvan waren er twee gevallen geïmporteerd. Zo blijkt uit 2371 afgenomen tests.

61 personen zijn donderdag coronavrij verklaard. Daarmee staat het totaalaantal gevallen momenteel op 635.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

35 reacties

 1. Onvoorstelbaar vind ik dit. De wereld staat in brand, mensen gangen aan vertrekkende vliegtuigen waarvan er 7 vluchtelingen naar beneden zijn gestort, in. Haïti worden dagelijks mensen onder het puin gehaald, hier komen dagelijks doodzieke mensen op de IC binnen, etc etc
  En op dit forum Ellenlang onzinnig wappie gezwets .
  Het is vast bekend dat op de meeste sites, van Twitter tot de dagelijkse kranten reacties wappies zoveel mogelijk worden geweerd?
  Echt niet te geloven dit.

 2. Kijk Loes, dit is nu precies wat ik bedoel. Hier op KKC weet je nooit tegen wie je aanloopt, dus kun je maar beter gewoon de waarheid vertellen. Alle onzin die je probeert uit te kramen wordt hoe dan ook wel door iemand gechecked en dat wordt vervolgens weer publiek gemaakt.

  Doe je zelf een lol en hou op met onzin verkopen. Hier hou je niemand voor de gek. Wellicht op de wappiekanalen kun je dat voor elkaar krijgen, maar ja, dan ben je ook onder gelijken.

  Beter is echter nog om gewoon de realiteit onder ogen te zien. We komen alleen uit corona door het samen te doen en het is inmiddels bewezen dat vaccins gewoon doen wat ze moeten doen. Jij wilt niet uitleggen waar je bang voor bent, maar wellicht durf je het aan te nemen van de mensen die al ruim een half jaar zijn gevaccineerd. We leven allemaal nog, hebben nergens last van en zijn met name blij dat we een zekere vorm van bescherming tegen corona hebben. Misschien is het niet optimaal, maar het is beter dan nul, veel beter dan nul kunnen we stellen, een factor 25 om precies te zijn.

  Een goede kennis van mij is maandenlang tegen een vaccinatie geweest. Sprak haar vandaag en ze gaf aan dat ze weer aan het werk moest omdat de financien op beginnen te raken. Echter, ze durfde niet vanwege corona. Na ong 1,5 uur aan de telefoon heb ik haar kunnen overtuigen dat ze gewoon een vaccin moet gaan halen en dat ze thuis kan blijven totdat ze haar 2 injecties heeft gehad, plus 14 dagen. Mocht ze het financieel niet trekken dan leg ik het wel bij.
  En al dit geneuzel was dus nodig omdat wappies zoals jij het nodig vonden om mensen de stuipen op het lijf te jagen met jullie zelf verzonnen en bijeen geraapte onzin. Kotsmisselijk word ik van jullie wappies. Ik hoop dan ook serieus dat de opper wappies de ergste versie van corona oplopen en dan kom ik persoonlijk, lachend de darwin award uitreiken.

 3. @Loes. En by the way, die Robert Sapolsky waar jij naar verwijst is helemaal geen moleculair geneticus maar neurosociaal psycholoog. Dat is heeeel wat anders. Zijn controversiele meningen over andere vakgebieden zijn niet gebaseerd op feiten maar waarschijnlijk veel meer ingegeven door zijn joods culturele achtergrond.

 4. @loes. Helaas. Ik werk al meer dan 30 jaar als moleculair bioloog dagelijks met dna en rna. Jouw relaas over mRNA raakt kant nog wal en gaat aanzienlijke verder dan gevaarlijke onzin, dit is manipulatie van anderen. Dat is lager dan laag. ik vind het zinloos om nog langer op jouw onzin te reageren.

 5. @ Loes,

  Heb de video niet gezien, maar mag ik gokken dat het gaat om de mogelijkheid dat jouw DNA een fout maakt bij het kopieren en dat je dan een afwijkend mRNA kunt krijgen, waardoor de verkeerde opdracht wordt uitgevoerd ?

  Dat is inderdaad een mogelijkheid, kan gebeuren, maar dat houdt niet in dat het ALTIJD gebeurt. De kans is aanwezig, maar zeer klein. Enig idee hoevaak er in jouw lichaam mRNA wordt aangemaakt ?
  Echter, en daar zit jouw denkfout…………..dit maal maakt jouw DNA geen mRNA aan, het mRNA wordt kant en klaar aan jouw lichaam aangeboden oftewel er bestaat geen mogelijkheid tot het produceren van een verkeerd eiwit.
  De normale gang is immers DNA – mRNA – productie

  De wijze van het vaccin is mRNA – aanmaak eiwit. Er komt in het geheel dus geen DNA bij aan te pas. Er kan dus ook niet verkeer worden gekopieerd (wat inderdaad de wijze van evolutie en mutatie is) en daarom gaat deze vlieger hier niet op. Leuk geprobeerd, maar helaas.

  Dit was maar een wilde gok, maar dit is vaak het argument waar wappies mee komen, waarmee ze weer aangeven dat ze er niet veel van begrepen hebben. Jij hebt wellicht het verhaal van Sapolsky gezien, gelezen of gehoord en dacht Eureka. Alleen houdt dat Eureka nog niet in dat een mRNA vaccin ook op die manier werkt en helaas werkt het dus niet zo.
  mRNA is overigens in het geheel niet nieuw. De theorie is uit de jaren 70 van de vorige eeuw, de praktische invulling uit de jaren 90 en het perfectioneren is uit 2003 / 2004. Dan praten we dus over 17 jaar na het voltooien van het gehele principe tot een werkbaar geheel.
  Maar ook dat had je kunnen weten.

 6. @ Loes,

  Ik schreef niet dat ik hem niet kon vinden, ik schreef dat hij zoveel videos heeft waar zijjn naam bij staat dat ik ze niet allemaal ga doorkijken, op zoek naar die ene seconde die jij bedoelt.
  Dat is waarom we altijd een link doorgeven en een tijdmark, zodat je makkelijker kunt zoeken.

 7. Meloen Waar heb ik wat geschreven ? Waar heb je het over ? Hawai ??
  Ik denk je zit ergens anders op een pagina of faceboek ook te wappie brullen.
  Je haalt dingen door elkaar. Je Bent aan het drinken of je dementeerd nu al en loopt nu over.
  Geen idee waar je het nu weer over hebt. Het is ook niet de eerste keer dat je met dingen komt waar ik het totaal niet over gehad hebt. Meestal laat ik dat gaan Maar nu ben je echt de weg kwijt.

  Dat je niet bereid bent serieus op dingen in te gaan is me volledig duidelijk. Je roeptoeterd alleen maar wappie wappie en komt dan met onzinnige dingen.
  Rook gordijnen maken.

  Dat je Robert Sapolsky molecular genetics Een Stanford professor niet kan vinden ? ahum.
  Maar vooruit bij deze.
  https://www.youtube.com/watch?v=_dRXA1_e30o
  2 delen.
  En nog een aantal die ook heel interessant zijn. 1e deel van af 1 uur ongeveer.
  Maar je zou alles moeten volgen.
  Dat doe je vast niet en dan komt er vast weer een wappie wappie betoog.

 8. @ Loes,

  Tenzij je ergens een link gaat doorgeven waar ik de relevante informatie kan vinden ben ik niet van plan om alle video’s door te gaan pluizen naar iets wat volgens jou interessant kan zijn.

  Wat wel interessant is dat jij ergens op een wappiesite hebt gelezen dat er dit jaar al 45.000 mensen in Hawaii zijn overleden aan een vaccin.

  Wanneer ik dan even naar Google ga dan vind ik al snel dat er gemiddeld per jaar ong 11.000 mensen sterven op Hawaii. Er wonen net iets minder dan 1,5 miljoen mensen en 11.000 is al vele jaren het gemiddelde.

  Maar nu wil jij claimen dat er ineens 45.000 mensen zijn gestorven aan een vaccinatie ? Waar zijn die mensen beste Loes ? Waar zijn de overlijdens advertenties ? Waar is de familie van al die mensen ? Houden die ook ineens allemaal hun mond ? Maar liefst 4,5 x zoveel mensen sterven in een half jaar als normaal in 1 jaar en nergens is er ook maar iets over te vinden ?
  Heb je ooit van de term ‘frivilous lawsuit’ gehoord Loes ?
  Komt dat enigzins bekend voor ?
  Ooit gehoord van ‘dismissed without merit’ ?
  Want dat is wat er zou gebeuren wanneer deze lawsuit uberhapt was gefiled en voor zover ik heb kunnen vinden is die uberhaupt niet gefiled oftewel weer een wappie claim, welke niemand heeft gecontroleerd, maar die wederom is gebaseerd op allerlei verzonnen verhalen.

  Loes, ik weet dat je een wappie bent, dat weten we allemaal, maar loop er in hemelsnaam niet zo mee te koop. Je bent niet de meest snuggere op aarde, ook niet op KKC en iedere keer wanneer je met dit soort bezopen claims aankomt dan kun je er donder op zeggen dat iemand ze wel even gaat controleren. Dus wil je dit soort claims maken……………..zorg dan dat je ZELF ook het BEWIJS hebt.
  Keer op keer vangen we je met ‘de broek op de knieen’ en praat jij er gewoon overheen alsof er niets is gebeurd. Wie denk je nu werkelijk dat je voor de gek aan het houden bent ? Sinterklaas ? Of schrijf je dit alleen voor je mede wappies.

  Maar goed, laat ik jou dan nog maar wat verder de grond in trappen oftewel zand erover en aanstampen. Puur en alleen om de onjuistheid van jouw Hawaii verhaal nog maar wat verder aan te tonen.
  Kennelijk heb je ergens op een wappiesite gelezen dat een advocaat in Hawaii een lawsuit heeft ingediend over 45000 doden a.g.v. een vaccinatie.

  Dit broodje aap komt het eerst naar boven in CALIFORNIA, op 18 juli dit jaar, waar een advocaat genaamd Thomas Renz, op een wappie meeting, beweerde dat 45000 mensen binnen 3 dagen na hun vaccinatie waren gestorven. Dit werd uiteraard opgepikt door alle wappiesites en nu komt het verhaal dus weer terug als een lawsuit in Hawaii.
  Toegegeven, Hawaii is wel beter toeven, maar begin je een beetje de kolder van de hele situatie in te zien Loes ? Jij gelooft werkelijk alles, je controleert niets of wellicht weet je niet eens hoe je het zou moeten controleren, in welk geval ik je een cursus ‘hoe gebruik ik google’ zou willen adviseren. Jij blaat alles gewoon na en poneert het als de waarheid.

  Maar goed, even terug naar Thomas Renz. Hij is advocaat in Ohio en enig bewijs voor het ‘filen van deze law suit is nog steeds niet gevonden. Hij heeft wel wat andere lawsuits gefiled, ook betrekking hebbende op Covid en de maatregelen, een soort Willem Engel dus, van wie we overigens ook niets meer horen. Waarschijnlijk heeft dat laatste te maken met het feit dat Willem Engel veel geld in ontvangst heeft genomen van zijn wappie fanclub en hij nu dus lekker zit te genieten van het gratis geld. Dat geld zou ook worden gebruikt voor grote rechtszaken, waarvan er tot op heden niet 1 heeft plaatsgevonden. Wel allerlei kleine zaakjes, die hij ook allemaal heeft verloren, maar die hem niet veel hebben gekost. Zo kennen we de familie Engel wel, Pa Engel was niet veel beter met ze melkhuisjes in Rotterdam en camping Oranje.

  Maar goed, deze Renz beweerde dus iemand ‘on the inside’ te hebben, die onderzoek had gedaan naar de gemeldde vaccin doden en die had er 45.000 geteld. De overheid wilde dat verdoezelen en dus was zij naar top advocaat Renz, van het kantoortje Renz Law LLC (waar nog nooit iemand van had gehoord) gestapt.
  Alleen jammer voor Renz dat er nog een aantal zaken meespelen, zaken die hij zijn toehoorders niet graag vertelt, maar die wel belangrijk zijn.

  Ten eerste, en ik quote het hier maar even, zodat je niet het idee hebt dat ik het verzonnen heb:
  ‘While some have used the lawsuit to suggest there is legitimacy in its contents, it is important to note that filing a lawsuit does not guarantee that the case has legal or factual merit. Next, the defendant will have a chance to respond and, if they choose, file a motion to dismiss the case after which a federal court in Alabama will decide whether to move forward.’

  Anders gezegd, je kunt filen wat je wilt en je kunt aanklagen wie je wilt, maar dat wil niet zeggen dat je uberhaupt een zaak hebt. Het kost niet veel om zo’n zaak aan te spannen, daar kun je de publiciteit mee in en wanneer de zaak vervolgens niet in behandeling wordt genomen omdat het nergens op is gebaseerd………………..tja, dat hoef je niemand te vertellen.
  Want wat bleek namelijk
  De dame die bij VAERS zou werken claimde dat er 45000 geregistreerde doden door een vaccin waren. Toen men echter de database er eens op nasloeg kwam men niet verder dan 5000, waarvan niet eens vaststond dat het door het vaccin kwam en dat betrof dus de HELE USA en dus zeker niet Hawaii. Kortom, de zaak werd ‘dismissed without merit’, maar daar hoor je Renz niet meer over.
  Alleen Loes blaat het gewoon maar vrolijk verder, zelfs wanneer het broodje aap nu ineens praat over Hawaai.

  Anders gezegd…………….FOR FUCK SAKE Loes, leer eens je eigen claims te controleren alvorens ze hier neer te pleuren, want je zou mij en een aantal anderen toch wel moeten kennen. Ik, en anderen met mij, controleer alles, zeker wanneer het wappieclaims zijn. Google is your best friend, dus leer dat eens gebruiken.

  En los van dat alles, er liggen nog altijd geen gevaccineerde diabetici op de IC, er liggen alleen maar NIET gevaccineerden op de IC en die hadden er niet hoeven liggen. Het enige dat daar voor nodig was geweest was een vaccin, meer niet. Gisteren is er weer eentje gestorven, kan ook de Darwin award komen ophalen en ik denk dat ook die overledene op de IC heeft gedacht: ‘wat ben ik ontzettend dom geweest door corona niet serieus te nemen en geen vaccin te nemen.

 9. En meloen al aan t stukje transcription factors gekomen molecular deel 2 vat t nog even samen. En gaat er verder op in Dan begin je vast te begrijpen waar we allemaal zo gevaarlijk mee bezig zijn. En dat angst en geloof en andere externe factoren hele grote gevolgen kunnen hebben.
  Als je t echt serieus bestudeerd hoor ik morgen weer van je.
  SSucces

 10. MeloenFish Jullie glijden steeds verder af in wolligheid en valse aannames en wappie brullen.
  Belangrijkste punt is corona moet uit het stigma van super dodelijk gehaald worden. Nee het gaat niet weg het is er al heel erg lang en ja het is onderdeel van de griep familie en nee je kan het niet uitroeien.
  Mensen zoals jullie a houden de pandepaniek in stand.
  Dat maakt je deel van het probleem.

  Coorna is niet super dodelijk het is geen belangrijke doodsoorzaak en ja je kan je vaccineren.
  dna s is niet de bron het is de bibliotheek. Dat maakt rna vaccins onvoorspelbaar omdat verschillende dingen tegelijk kunnen worden getriggerd. Dus studeer een beetje verder Zoek maar op youtube op Molecular genetics van Robert Sapolsky en volg al z.n psychologie lessen eens. Dan snap je je zelf misschien beter ook. Is al 10 jaar oud zelfs maar hij legt t je super duidelijk uit. We helemaa l volgen en niet meteen wappie brullen als het te moeilijk wordt. en zeker het stukje na 1 uur.
  Het ligt allemaal een stukje complexer dan je denkt.

  Daarnaast de corona angst is een hele grote factor.
  Alleen het idee dat je gevacineerd bent zorgt er voor dat je je minder ziek voelt en zelfs bent.
  Het placebo effect zal je ongetwijfeld kennen niet waar. Of het verstandig is om jongeren te vacineren ik denk t niet. Vaccins en zeker de rna vaccins zijn vrij onbekend terrein. En het kan best wel eens meer triggeren dan je weet maar dat het positieve effect nu onbewust opgevangen wordt door het placebo effect. De kansberekeningen of het vaccin zo effectief is kan je pas over een langere tyd zeggen.
  Maar dan moet je ook kijken hoeveel langer die 70 jarigen groep dan wel hebben geleefd.
  Want ik vind dat er ongelofelijk wordt geschoven met statistiek. Griep is weg aandoeningen aan de bovenste lucht wegen ook. En hart en vaatzieken laten rare cijfers zien.

  Dus van die groep moet je ernaast zetten wat ze dan nog meer hebben en wat hun overlevens factor is daarmee. Dus we zetten de halve wereld op tilt voor iets wat geen significante rol speelt.
  En je kan wappie blijven brullen maar kom dan ook met onderbouwing en cijfers en statistics.
  Voorlopig hoor ik alleen maar wappie brullen bias.

 11. Het Sars-Cov-2 virus is alleen uit te roeien door alle middelen in te zetten die er beschikbaar zijn. PUNT! UIT!

  Het virus kijkt niet naar of dat je gezond leeft of niet. Elk lichaam reageert nl anders op het virus. Dat zien we dagelijks. Niemand kan van te voren zeggen hoe ernstig ziek je wordt. Het heeft ook niks te maken met levensstijl, ouderdom, onderliggend leed, etc.

  Ik zag laatst een scheikunde proef met 5 brandend kaarsen, 2 afgesneden doorzichtige plastic flessen, azijn en backing soda. De leraar deed azijn in een fles en voegde daar de soda aan toe. Hij liet het mengsel uitbruisen en pakte de fles op en deed net alsof hij de lucht in de ene fles in de andere over goot. Het azijnmengsel liet hij in de eerste fles.
  Vervolgens goot hij de schijnbaar lege fles over de 5 brandende kaarsen leeg.

  Wat denk je?

  De vlam van de kaarsen ging uit. Maar waarom? De fles was toch leeg ?

  Nou niet helemaal. Bij het mengen van azijn en backing soda komt koolmonoxide vrij. Dat is zwaarder dan lucht, reukloos , onzichtbaar en bleef dus boven het mengsel in de fles hangen. Het overgieten in een andere fles was er alleen voor om duidelijk te maken dat er schijnbaar niks was. En die schijn bedriegt dus. Bij het leegmaken van de tweede fles goot hij dus pure koolmonoxide over de kaars en verdreef daarbij de zuurstof die de lont van de kaars nodig heeft om te branden.

  De situatie met het Sars-Cov-2 virus is vergelijkbaar. Je kan het niet zien, niet ruiken, niet proeven. Het is aanwezig in de onzichtbare waterdamp die wordt uitgeademd door iemand die besmet is. Wanneer je die besmette waterdamp inademt, of dat je een besmette oppervlakte aanraakt en met je vingers je mond aanraakt, kan dat tot gevolg hebben dat je een paar dagen later geen zuurstof meer tot je kan nemen. Wat het gevolg is? Wat denk je?

  Maar wat heeft dat te maken met vaccineren. Wel in het voorbeeld liet de leraar ook een brandende kaars zien onder een stolp. Daar gooide hij een nieuwe batch koolmonoxide overheen. Gek genoeg bleef de kaars branden. …….

  Wil jij dat je kaarsje niet uit gaat, laat je dan voorlichten door een ECHTE deskundige over het virus en het vaccin en wat vaccineren tot gevolg heeft. Stap over die angst heen die jou bang maakt.

 12. Oh, en Loes,

  Dat jij niet weet hoe vaccins werken wil niet zeggen dat anderen het ook niet weten. I.p.v. alleen maar af te gaan op de nonsense verhalen van je feestboek vrienden zou het wellicht handig zijn eens wat colleges te volgen welke door universiteiten online zijn gezet. Dan krijg je te horen, op zeer diepgaand niveau (en wellicht voor jou niet te bevatten) hoe de verschillende vaccins functioneren.
  Ja, de mRNA vaccins zorgen ervoor dat de cel eiwitten gaat produceren, die het uiterlijk hebben van een coronavirus. Echter, het is gewoon een leeg omhulsel, er zit niets in en nee, mRNA verandert geen DNA. DNA bevindt zich in de nucleus en daar kan het mRNA niet komen. Dus wanneer jij van mening bent dat het wel zo is hoor ik graag van jou hoe dat in zijn werk gaat en dan graag uitleg op celniveau.
  mRNA is ook niets speciaals, onze eigen cellen maken het ook aan. Dat is namelijk hoe jouw DNA wordt vertaald in de bouwstenen voor jouw lichaam of dacht je soms dat DNA zelf de bouwstenen produceert ?

  Kortom, je probeert interessant te doen door allerlei termen op een hoop te gooien, maar in werkelijkheid heb je totaal geen flauw idee wat en hoe alles in zijn werk gaat. En daar zit het verschil tussen jou en mij. Ik ben geen arts, maar ik heb de tijd genomen deze colleges te volgen, ik heb de tijd genomen mijzelf op de hoogte te brengen met alle beschikbare informatie over de ontwikkeling van vaccins, de stand van zaken m.b.t. corona. Wanneer ik dan wappies zoals jij tegen kom, die maar blijven cherry picken in de informatie om hun eigen standpunt kracht bij te zetten, dan begrijp ik ook dat zij de big picture niet snappen. Zij zijn alleen bezig met zichzelf, doch ondertussen leggen ze de hele maatschappij lam.
  Wanneer iedereen zich in had laten enten dan had het ziekenhuis nu niet overbelast geweest, dan had de IC niet vol gelegen, dan waren er wellicht besmettingen geweest, maar het aantal ziekenhuisopnames zou miniem zijn geweest.

  En dan kun je weer komen met onzin verhalen over Israel, dat daar 95 % van de bevolking is gevaccineerd en dat daar toch een hoge besmetting is. Helaas Loes, ook daar heb je niet op zitten letten, Israel zit op 68 % vaccinatiegraad, dus lager dan hier en dan praat je dus over minder dan hier.
  Maar erger nog is het gegoochel met cijfers dat de wappies zo leuk vinden. Ze claimen dat Israel nu meer besmettingen heeft dan ooit tevoren en dat het alleen maar gevaccineerden zijn. Die claim is pertinent onjuist. De cijfers liggen beduidend lager dan de laatste golf in januari, toen Israel begon met vaccineren. Wat je nu ziet is geheel in lijn met de verwachtingen wat de vaccins zouden moeten doen. Niemand heeft beweerd dat de vaccins 100 % bescherming bieden, dus dat gevaccineerden besmet kunnen raken is volledig in overeenstemming met de specificaties van de vaccins.
  Maar ja, dat past niet in het straatje van de wappies, dus blazen ze de boel maar een beetje op. Maken een immens verhaal van die besmettingen, maar vergeten voor het gemak maar de rest van het verhaal. En jawel, alle wappies tuinen er weer in.

  Dus leer nu eens begrijpen dat vaccineren niet gaat om het geven van een volledige bescherming. Het gaat om het verminderen van het aantal besmettingen, het verminderen van de klachten na besmetting en daardoor verlagen van de druk op de medische zorg. Wanneer we voor elkaar kunnen krijgen dat een zeer groot percentage gevaccineerd is dan geven we het virus ook minder kans om zich te verspreiden, hebben we geen maatregelen meer nodig en kunnen we de economie weer op gang brengen.
  Enige wat daarvoor nodig is dat iedereen nadenkt en samenwerkt. Wappies kennen het woord samenwerken niet, zij liggen liever op de IC en leggen daardoor hun wil op aan de rest van de bevolking. Ondertussen schreeuwen ze hard om ‘vrijheid’, ‘rechten’ etc etc, maar snappen niet dat ze zelf de oorzaak zijn van alle beperkingen.

  Lees het hier maar eens na over Israel: https://apnews.com/article/fact-checking-644288348135

 13. Loes,

  Doe je nu net alsof je dom bent of ben je dat ook echt ? Ik vrees het laatste.

  Hoeveel gevaccineerden liggen op de IC ???

  Juist ja, nul komma nul.
  Hoeveel gevaccineerden liggen er nu in het ziekenhuis ?
  Laatste cijfers zijn 1 volledig gevaccineerde en 1 persoon met 1 vaccinatie.

  Dus jouw verhaal over diabetes gaat niet op. Met vaccinatie hebben diabetici nog niet op de IC gelegen, oftewel het beschermt hen ook. Dan kun jij wel vol blijven houden dat het niet zo is, de feiten weerleggen al jouw argumenten.

  Ja, maar je moet wellicht een derde vaccinatie hebben, hoor ik jou dan zeggen.

  So what ?
  So what wanneer we er ieder jaar eentje moeten nemen ? Gaan we daar dood aan ? Nee, Gaan er mensen dood aan corona ? Ja. Ligt de IC vol met niet gevaccineerden ? Ja. Sterven er mensen op de IC aan corona ? Ja.

  En het verhaal dat het alleen maar oudjes zijn kun je ook vergeten. Twee weken geleden overleed er een, volledig gezonde, 22 jarige jongen. Daarvoor een persoon van net in de 40. Maar ja, die passen niet in jouw verzonnen verhaal, dus doe je maar gewoon alsof het niet waar is.
  Ik weet niet waar jij bang voor bent, maar kennelijk heb jij jezelf wijs gemaakt dat er alleen maar oudjes sterven, waarschijnlijk omdat jij niet in die leeftijdsgroep zit. Ik kan alleen maar zeggen: ‘wake up’. De Delta variant is dodelijk voor iedereen, maakt geen onderscheid meer tussen jong en oud.

  Maar geheel los daarvan, het gaat erom dat momenteel de IC volledig bezet is door niet gevaccineerden. Daar valt geen speld tussen te krijgen. Zij zouden daar niet hoeven liggen, ze hadden gewoon thuis kunnen zijn. En hetgeen ze daarvoor hadden moeten doen was een vaccin nemen. Nu helpt dat vaccin hen niet meer, daarvoor is het te laat, maar voor alle mensen die nu hun normale behandeling stopgezet zien worden is dit een zeer wrange zaak. Dat zijn mensen die veelal wel zijn gevaccineerd (wellicht uitgezonderd de personen die geen vaccin mogen nemen vanwege medische redenen) en zij worden nu gestraft door de malloten die corona niet serieus wensen te nemen.

  En dat is waar het om is te doen, de overbelasting van de medische zorg door de huidige groep van besmettingen en helaas, maar waar, dat betreft in 98 % van de gevallen niet-gevaccineerden.
  Maar jij wilt ons alsnog komen vertellen dat een vaccin gevaarlijker is dan de ziekte zelf ?

  Wanneer je dat werkelijk gelooft dan behoor je in de groep van zwakzinnigen en zou je niet het recht mogen hebben te beslissen of je wel of geen vaccin wilt. Daar ben je namelijk totaal niet toe in staat.

 14. Als voorbeeld meloen.
  We hebben relatief het hoogste aantal diabeten en vaat gerelateerde aandoeningen ter wereld dat is voor een groot deel gekoppeld aan overgewicht.
  Die groep beland voornamelijk op de IC.
  En jij denkt dat alleen vaccinatie gaat helpen.
  Maar Meloen jij bent gevaccineerd jij bent veilig toch.
  Dus waar maak je je druk om.
  Je mag roken en drinken en je volvreten ook. We moeten geen avondklok instellen maar alle fastfood zaken sluiten. Dan ben je structureel bezig om 60 plussers uit het ziekenhuis te houden.
  Die vaccins is niet de manier. En zo goed zijn die ook niet als je er nu al 3 nodig hebt.
  Plus je hebt geen idee nog wat het allemaal nog meer triggert. RNA triggert DNA.
  Net zoals griep vaccins gevoeliger maak voor corona.
  Onderzoek dat ook maar eens.
  Voorlopig brul je alleen vaccinatie maar onderliggende dingen en het geheel in verhouding zien gaat volslagen aan je voorbij.
  Maar zoals eerder gezegd dementie wordt doodsoorzaak nummer 1.
  Dus je zal t uiteindelijk toch vergeten.

 15. @ Loes,

  Wanneer leer je nu eens begrijpen dat het totaal niet uitmaak WIE er op de IC ligt, maar dat het er om gaat DAT ze op de IC liggen ?

  Jij komt met allerlei argumenten over hoe oud, hoe dik etc ze zijn, doch dat is een volkomen irrelevant punt.
  Het gaat er om dat ze er uberhaupt niet hadden hoeven en mogen liggen en dat kun je bereiken door je te laten vaccineren. Ja, er bestaat dan nog altijd een kans dat je er terecht kunt komen, doch die kans is 25 keer kleiner dan zonder vaccinatie.
  En niet op de IC komen betekent dat het ziekenhuis de gewone zorg kan blijven uitvoeren, waardoor alle mensen die zorg nodig hebben die ook kunnen krijgen. En dat gaat nu niet.

  Dus laat nu eens blijken dat je dit ook begrijpt, anders wordt het hoog tijd voor een vaccinatieplicht. Dan kun je wel stellen dat iedereen zijn eigen beslissingen mag en kan maken, doch dat impliceert wel dat je de capaciteiten moet hebben om dat ook te kunnen doen. Helaas ontbreken die capaciteiten bij zeer velen en het resultaat is bekend.

 16. @loes. Opnieuw goochelen met procenten om je daar vervolgens achter te verstoppen. Laf hoor. Noem nu een de werkelijke getallen, dan zie je eindelijk ook zelf waar je het over hebt. Jouw covid houding is vergelijkbaar met de houding van mensen die pleiten voor het opheffen van de maximum snelheid op woonerven en kinderen tegelijk wil dwingen om op de snelweg te spelen. Ik begrijp heel goed dat jij nooit kinderen hebt gehad. Jammer, wellicht dat het dan ooit tot je was doorgedrongen dat jijzelf en niemand anders de oorzaak bent van het covid probleem wat je niet wil ziet.

 17. Meloen fish
  Simpel gezegd dik 90% is zestig plus.
  Dat is de groep waar jullie in zitten.
  Die schreeuwen ook nog eens moord en wappie brand.
  En corona is het einde van de wereld en willen dat iedereen maatregelen neemt.

  Maar die enten zich blijkbaar niet in en geven al die herrie. Als die groep nu ook eens een keer minder zuipt en vreet dan worden ze ook niet zo dik en hebben ze minder last. Ja ik weet cijfers gaat te ver voor jullie. Maar zorg dat je de wieltjes van je rollator smeert want stuiterende demente oudjes is ook een statistiek die boven corona uitkomt komt.

 18. Goede reactie @joep. Zoals wappie @Loes mooi laat zien is statistiek niet iets voor simpele zielen en wappies die als leek net zolang appels en peren bij elkaar gooien tot de uitkomst in hun straatje past. Het werken met percentages en dus het wegmoffelen van de werkelijke getallen schuift het leed onder de tafel, het aantal lijkt immers, natuurlijk weer afhankelijk waar je het mee vergelijkt, maar een klein percentage, dus selfish mensen als @Loes zal het een rotzorg zijn dat daar ook simpel vermijdbare doden als kinderen, vaders en moeders tussen zitten. Tegelijk zie je bij het ziekenhuis hier dat dat tegelijk mensen zijn die als het een van hun naasten overkomt, claimen dat ze net als in de supermarkt het recht hebben om vooraan in de rij te staan. Wappies zijn walgelijk.

 19. @ Loes,

  Ten eerste ben jij geen arts, dus doe aub niet of je er eentje bent, komt nogal ontzettend dom over.

  Ten tweede, wat maar niet door die harde schil van jouw hoofd door wil dringen (ook niet bij de andere wappies) is dat corona geen weddenschap of race is van: ‘wie heeft de meeste doden’.
  Corona is een zeer besmettelijke en dodelijke ziekte, de Delta variant is meer besmettelijk en dodelijk dan de alfa variant oftewel we moeten het aantal besmettingen voorkomen. Waarom ? Omdat de combinatie van besmettelijker en dodelijker dus meer patienten op zal leveren in het ziekenhuis en op de IC.

  Ten derde, ons ziekenhuis, dat volgens jou 1 miljard heeft gekost, maar in werkelijkheid ong 700 miljoen (inderdaad, nog teveel) heeft maar 16 IC bedden en dat is gebaseerd op jarenlange ervaring met IC patienten op Curacao. Om nu even voor dat zogenaamde ‘griepje’ (wat geen griepje blijkt te zijn) alsnog op te gaan schalen is vrij prijzig, sterker nog, dat kunnen we niet betalen.
  Maar, er is gelukkig nog een andere oplossing. We kunnen ook zorgen dat er zo min mogelijk mensen op de IC terecht gaan komen. Natuurlijk hebben we geen invloed op het aantal ongevallen, hartaanvallen etc, maar wellicht kunnen we wat doen aan het aantal …………… eehhhhhhh…………….oh ja, COVID patienten, je weet wel, die groep die nu voor de volle 100 % de IC bezetten.
  Zou het niet fantastisch zijn wanneer we ervoor zouden kunnen zorgen dat mensen bijna niet meer ziek worden van deze ziekte, die we dus COvid noemen ?
  Dat zou toch echt een oplossing zijn, denk je ook niet ?

  Och wacht, dat is ook mogelijk !
  Je kunt tegenwoordig een vaccin nemen en dan kun je wellicht nog covid krijgen, maar je wordt er, over het algemeen, niet echt ziek van. Dus je hoeft niet naar het ziekenhuis, komt dus ook niet op de IC en zorgt op die manier ook dat de IC niet overbelast raakt.

  Zou dat wellicht een idee zijn Loes ? Is dat wellicht iets dat in die beperkte grijze massa van jou kan doordringen of is die massa inmiddels vergaan tot gruis ?

  Alles en iedereen die nu in het ziekenhuis op de IC ligt is NIET gevaccineerd, terwijl ze dat wel hadden kunnen zijn !
  Zullen we morgen een afspraak maken bij het ziekenhuis dat we al deze malloten een Darwin award gaan uitreiken……………….namens alle patienten die nu niet meer behandeld kunnen worden omdat deze malloten van mening zijn dat corona gvd niets voorstelt ?
  Hoe laat spreken we af ?

 20. Meloen, als je de cijfers van hier had doorgerekend en een keer onthoud wat ik eerder schreef. 0.944% dan is de situatie hier een stuk beter dan in Nederland want anders hadden we 160 doden moeten hebben. Het is gewoon uitgestelde executie net zoals nieuw zeeland ook een golf gaat krijgen en het ziekenhuis ligt vol is een beetje overdreven. Aangezien we geen enkele indicatie hebben van leeftijd en andere medische status kan je er helemaal nik s van zeggen. Ons 1 miljard kostende ziekenhuis is met alles overbelast. Voornamelijk met geld gebrek.
  Als je de cijfers hebt bekeken zal alleen de 70-80 groep blijkbaar voordeel hebben bij vaccinatie. En die vaccinatie is niet heilig makend. ik denk als ze 60% helpen is het al heel wat. Dan wordt je nog steeds ziek maar minder, dus waarschijnlijk gevaccineerd of niet die mensen zouden toch wel in het ziekenhuis zijn beland.
  Daarnaast moet je de Corona paniek factor niet vergeten.
  Zeg ik als arts tegen jou griep dan blijven de meesten gewoon thuis uitzieken in bed. Zeg ik Corona dan moet je met gillende sirenes het ziekenhuis in. waar 43% hoedendoos overlijd aan intubatie en30% met andere ziekten zal worden besmet.
  En dan nog steeds na 500 dag corona mogen ze het wel een keer onder controle hebben daar. En corona gaat echt niet weg.
  Die 100 man betaald extra werden gek van het niks doen en de onzin daar. Op Curacao is iedereen overbelast als het om werk gaat. Er zijn 3 opzichters nodig en 5 directeuren en 1 die het putje graaft en die komt waarschijnlijk nog uit het buitenland ook.
  En over een weekje is alles weer weg. Met of zonder mondkapjes avondklok or what ever t maakt toch niet uit.

 21. @ Loes,

  Leuk dat je al die cijfers er bij weet te halen………………..van Nederland. Maar kun je mij ook uitleggen wat dat heeft te maken met de situatie alhier ? Wat voor voordeel kunnen wij halen uit de wetenschap van deze cijfers…………….in Nederland ?

  Dit zijn de feiten van Curacao:

  1. De IC van ons ziekenhuis lig vol met corona patienten.
  2. De IC van het ziekenhuis te Aruba ligt vol met corona patienten.
  3. In beide gevallen betreft het 100 % NIET gevaccineerden.
  4. Op de Covid afdelingen van beide ziekenhuizen liggen vrijwel alleen maar NIET gevaccineerden.
  5. De gewone zorg is afgeschaald omdat er simpelweg geen personeel meer is om die gewone zorg nog aan te bieden.
  6. De patienten met ‘normale’ aandoeningen worden nu dus niet geholpen. Dan kun je denken aan de meest simpele dingen als nazorg bij een gebroken been tot behandelingen tegen kanker, hart- en vaatziektes, longklachten, diabetes etc.
  7. Het aantal gevaccineerden in het ziekenhuis kun je tellen op de vingers van 1 hand.

  Kortom, waren al deze, huidige, ziekenhuisklanten gevaccineerd dan hadden ze nu niet in het ziekenhuis gelegen, was de IC niet overbezet en had de gewone zorg door kunnen gaan.

  Het maakt dus geen ene donder uit of gevaccineerden wel of niet een ander kunnen besmetten. De crux zit hem in het feit dat ze niet zo snel naar het ziekenhuis hoeven en daardoor de medische zorg niet overbelasten.

  Dat is de kern van het verhaal, maar dat schijnt jou en alle andere wappies volledig te ontgaan.

 22. Pandepaniek-Wappie-Brullers
  Fish,
  https://allecijfers.nl/nieuws/statistieken-over-het-corona-virus-en-covid19/

  Om het precies te zeggen er is het een en ander verschoven dat percentage was eigenlijk 88% met een verhouding van 11% onder 70 en 88 boven 70 waar die 1% andere is gebleven geen idee. Moet je niet bij mij zijn. En als we 60-69 erbij nemen komt er nog 8% bij. dus boven de 60 is 96%

  Dan kijk naar de grafiek laatste 4 weken
  De groep 0-50 is met 2% is gestegen 50-59 met 2% 70-79 is behoorlijk gedaald van 25% naar 11% terwijl 80-89 en 90+ is gestegen. Dus we komen uit op 15% – 85 procent voor onder 70 en boven 70.

  Maar kijk je vanaf 60 dan is het nog steeds dik over de 90%
  Ja er % tueel zijn er een klein percentage jongeren bij gekomen maar de grote meerderheid is nog steeds knap op leeftijd. Dat die groep zich blijkbaar niet laat vaccineren tja… Het zal inderdaad wel helpen Maar ik denk je moet er ook geen wonderen van verwachten. Blijkt uit de cijfers. Mensen op leeftijd en met onze medicijn maatschappij hebben nu eenmaal issues. Ook te vet eten en drinken en roken en te weinig bewegen. Maar ja. Curacao heeft de meeste diabeten vetste mensen en hoogste fastfood dichtheid in verhouding ter wereld. Dus het valt nog mee.
  Bij 160 doden zitten we op niveau Nederland. De 0.944% regel.

  Het lijkt erop dat vaccinaties niet zo werken voor 80 plussers maar blijkbaar wel werken voor de 70-80 groep.

  In de ziekenhuis opnames is dezelfde trend te zien. ja er worden meer jongeren opgenomen onder de 60 …… maar ook in de 60-69 grtoep zijn meer opnames. Terwijl 70-79 daalt.
  de 30-39 – 40 49 groep daar zit procentueel de grootste toenemen in.
  maar dat uit zich nauwelijks in meer overlijdens. een paar procent.

  Waar we ook een duidelijke verschuiving zien is de groepen met positieve testen.
  Gelijk aan opname en sterftecijfer. Meer jongeren tot 30 en minder ouderen daarboven.
  Waarbij de grote meerderheid van opnames nog steeds duidelijk in de ouderen groepen zit.

  Dus zo veel is er niet veranderd. Ja er is een meer besmettelijke variant.
  En je kan ook zwggen ja als je alle opgeooit komen er meer bemettingen maar ja na 500 dagen corona blijkt dat geen enkele maatregel iets echt tegen houd en dat het nadeel gewoon groter is dan het gezondheids voordeel.

  Vaccineren helpt alleen tegen symptomen. Niet tegen besmettingen.
  Dus je kan wel paniekerig als een gebarste plaat wappie blijven brullen. en bang zijn. Dat kan ik me helemaal voorstellen maar dan moet je ook met cijfers komen en referenties.
  Want die zeggen gewoon keihard iets anders.
  Maar daar willen wappie brullers niet naar luisteren.

  En dat je een mondkapje draagt prima. Het doet verder niet zo veel toe maar misschien moet je er op zetten hou 2 meter afstand. Ik ben bang.

 23. Helaas @Loes, je rekenkunde en gezwets worden er niet beter op. Die 90% was in het begin het begin van de pandemie actueel. Deze zomer ziet de statistiek van het WHO er heel anders uit. Ruim meer dan 90% van de doden zijn niet gevaccineerd, en bovendien van alle leeftijden. In de westerse wereld gelukkig hoofdzakelijk wappies en mensen die om medische redenen niet gevaccineerd kunnen worden. Voor die laatsten draag ik nog steeds een mondkapje. Als je als wappie met getallen wilt manipuleren in de ijdele hoop dat iemand je nog serieus neemt is het wellicht een idee om ook je bron te vermelden.

 24. Meloen 90% van de overlijdens gevallen is 70 plus met Dingen
  Covid is 1% van de reguliere overlijdens gevallen.
  En qua aantallen na 500 dagen statistiek. Is het niet veel anders geworden dan 2018.
  De paniek en angst gemaakt er om heen maakt alles 80% erger.
  afvallen en stoppen met roken en drinken. Meer bewegen En hopen dat je niet dement wordt. Of stuiterd. En 80% van onze asbest daken moet dringend vervangen worden.
  Dat zouden grotere angsten moeten zijn.

 25. Inmiddels heeft iedereen de kans gehad een vaccin te halen. Met uitzondering van mensen welke vanwege medische oorzaak geen vaccin kunnen krijgen zou het cmc nu weer voorrang moeten geven aan het redden van levens middels de reguliere zorg en als men vol is moeten aangeven dat er in het cmc helaas geen plaats meer is voor niet gevaccineerde wappies. Awa limunchi genoeg immers.

 26. @ William,

  Ik mag aannemen dat onze PM en onze min van gezondheid vanavon de Darwin award hebben uitgereikt aan de familie van de overledene en daarbij nogmaals hebben herhaald dat zij zelf ook niet zijn gevaccineerd.
  Na ruim 1 jaar covid nog steeds denken dat het een griepje is…………….hoe dom kun je wezen ?

 27. Heel simpel Kaat.

  Tot de laatste 5 doden was niemand tot 2 x toe gevaccineerd. Immers, de laatste golf was in februari en toen begonnen de inentingen pas.
  De laatste 5 doden van de afgelopen week waren niet gevaccineerd oftewel tot op heden helemaal niemand overleden die 2 x was gevaccineerd.

  Ben echter wel benieuwd waarom je dit vraagt ? Wanneer er 1 persoon zou zijn overleden die wel was gevaccineerd …………..is dat meteen een argument om je niet te laten vaccineren ?

  Hier een aantal statistische feiten, oftewel niet door mij verzonnen, maar gewoon statistisch vastgesteld.

  1. De kans om in het ziekenhuis te geraken na 2 vaccinaties is 25 x lager dan zonder vaccinaties.

  2. De kans dat iemand, die niet is gevaccineerd en covid heeft gehad, binnen 140 dagen in het ziekenhuis belandt is 8 x hoger dan iemand die geen covid heeft gehad.

  3. De kans dat iemand, die niet is gevaccineerd en covid heeft gehad, binnen 140 dagen komt te overlijden is 5 x hoger dan iemand die geen covid heeft gehad.

  4. Na Covid te hebben gehad heb je een 5 % kans om diabetes op te lopen. Klinkt als verwaarloosbaar, maar dit geldt dus ook voor mensen die uberhaupt niet in de risicogroep voor diabetis zitten.

  Dit zijn zo maar wat cijfers en meer dan genoeg reden om geen covid op te lopen. Nee, een vaccinatie zal het niet voorkomen dat je besmet raakt, maar JA, een vaccinatie kan je wel behoeden voor alle negatieve effecten van covid.
  En dan vraag ik me toch ten zeerste af: ‘waarom zou je jezelf niet willen beschermen tegen deze zeer besmettelijke ziekte.
  Om een idee te geven…………….de Delta variant is meer besmettelijk dan Ebola en pokken en zit vlakbij mazelen, een ziekte die bekend staat als extreem besmettelijk.

 28. Zou ook wel eens willen horen hoeveel van de 133 overleden zijn die tweemaal de injectie hebben gehad. Ook goed te weten voor bepaalde personen op kkc die de draak steken met covid-19.

 29. Het CMC moet de boel omgooien.
  Als je het ziekenhuis in moet, prima. Wil je het ziekenhuis on-ingeënt in, ook goed. Maar alleen als er plaats is.
  Lig je on-ingeënt in het ziekenhuis, en het aantal IC bedden raakt op, please move voor de wel ingeënte.

 30. De vaccin-weigeraars houden ons en het CMC in een soort van wurgreep. Tijd voor maatregelen; meer stimuleren en ook toch maar straffen. Helaas

 31. Waar blijven al die bakken met geld vanuit Nederland minfin , licht de bevolking eens in, toch geen 60 mljn voor straten op grote berg, vvrp weer aan de gang met z’n duistere spelletjes?

 32. Dertig Milioen heeft NL overgemaakt als hulp voor de CMC en de Minpres meldt zonder scrupules dat inderdaad geld is overgeboekt maar dat het geld op algemene middelen is gestort en het geld is verdwenen. Er is geen geld.
  Maar de Minpres scheldt de directeur van de CMC uit om niet kleinzielig te doen. De AOV uitkering, dat 1/3 is van het minimum bestaan, wordt met 10% ingekort: In het vet van de SVB moet gesneden worden. Dus met andere woorden de ouderen hebben geen bestaansrecht meer. Als 851,00 guldens een vetpost is wat moeten wij denken van de riante salarissen bij de overheid die markt konform zijn denken. Dus iedereen bij de overheid kunnen 50% inleveren van hun inkomsten en bij de belastingdienst zelfs 60%, daar wordt steeds minder gepresteerd en moeten zelfs minstens 50 man personeel aangenomen worden om niets te gaan zitten doen.
  Leven wij nu echt in een nachtmerrie? Dat men steeds minder scrupules heeft om het volk uit te kleden? Waar blijft de realiteit? Stilletjes vertrekken steeds meer mensen naar NL. Men houdt niet van Makambas op de eilanden, maar in het Makambaland is het toch schijnbaar beter te toeven, ondanks het koude, kille, natte weer.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -