29 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 18:44

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Situatie CMC onveranderd

In totaal telt Curaçao 133 covidslachtoffers sinds het begin van de coronapandemie vorig jaar maart | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De situatie in het Curaçao Medical Center (CMC) is niet verbeterd, maar ook niet verslechterd. Vanochtend lagen er 36 covidpatiënten in het ziekenhuis, van wie 14 op de intensive care (ic).

Helaas is er wel weer een patiënt in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. In totaal telt Curaçao 133 covidslachtoffers sinds het begin van de coronapandemie vorig jaar maart.

Het aantal nieuwe besmettingen is de tweede dag op rij weer vergelijkbaar met de afgelopen weken (tussen de vijftig en tachtig besmettingen) en zelfs vrij laag. Woensdag was er nog een flinke uitschieter met 123 nieuwe besmettingen.

Vandaag mochten 48 mensen uit isolatie. Het aantal actieve gevallen veranderde nauwelijks en nam met één toe, van 635 naar 636.

- Advertentie -

Zoals premier Gilmar Pisas (MFK) donderdag al aankondigde tijdens een persconferentie, heeft hij samen met zijn partijgenoot minister Dorothy Pietersz-Janga van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) een bezoek gebracht aan het CMC om zelf een beeld te krijgen van de situatie in het ziekenhuis.

Pisas en de GMN-minister bezochten de intensive care- afdeling die plaats biedt aan zestien patiënten met Covid-19, maar ook de coronary care unit (ccu) en de eerste hart hulp (ehh) waar nu non-covidpatiënten worden opgevangen die intensieve zorg nodig hebben.

Eerder deze week werd al besloten om de recovery room, ook wel uitslaapkamer, waar patiënten normaal gesproken bijkomen van een ingreep, in te richten voor intensieve zorg. Dat was nodig omdat die dag de zestien bedden op de ic-afdeling vol lagen met covid-patiënten en van de tien bedden op de hartafdeling er acht bezet waren met andere patiënten die ic-zorg moesten krijgen.

De grootste zorg voor het CMC is op dit moment het tekort aan gespecialiseerd personeel. Uit de persconferentie werd donderdag duidelijk dat het ziekenhuis op korte termijn 48 extra zorgverleners nodig heeft: veertig ic-verpleegkundigen en acht medisch specialisten.

- Advertisement -

De regering stelt twee miljoen gulden beschikbaar om de kosten te dekken. Dat is volgens Pisas een miljoen minder dan het budget dat CMC in eerste instantie indiende. Zodra de aangepaste begroting binnen is, waarin de huisvestingskosten zijn teruggebracht tot twintig procent van de totale kosten, zou het geld beschikbaar komen. Vandaag was nog niet duidelijk of het ziekenhuis het geld had ontvangen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. Pik Pisas functie als premier begint steeds meer weg te hebben van de rol van een Miss Curaçao.

  Events aflopen, zich laten fotograferen bij drugsvangsten alsof hij de motor is achter de kustwacht betaald door NL. Het NL waar hij minder van wil.,

  Covid ziekenhuispatienten bezoeken alsof hij moeder teresa is.

  Is hij vergeten dat hij met duizenden mensen heeft gefeest en gebeest tegen beter weten in zonder mondkapje, afstand etc tijdens de verkiezingsavond?

  Wanneer gaat deze meneer aan de slag met Visie, missie en strategie?

 2. “Pisas en de GMN-minister bezochten de intensive care- afdeling”. Ben benieuwd wat voor gevoel het ziekenhuis personeel hierbij heeft, zoiets van ze werken zich kapot en deze clowns komen interessant doen.

  Moet zeggen dat we het ziekenhuispersoneel nooit over salaris hoort klagen maar als ze van Alvin Gerard horen dat het vaccinatie programma 50 miljoen heeft gekost, moeten ze zich toch beroofd voelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Extra | Journaal 30 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inspectie Volksgezondheid verbijsterd door opiniestuk Jan Huurman

De Inspectie voor de Volksgezondheid Curaçao heeft met verbijstering kennisgenomen van de publicaties van oud Inspecteur Generaal en oud Inspecteur van Volksgezondheid Jan Huurman. De Inspectie noemt...

Nu.cw | CIBC FirstCaribbean’s doneert 28.000 gulden aan stichting Prinses Wilhelmina

De opbrengsten van de Walk for the Cure is door CIBC FirstCaribbean’s gedoneerd aan Stichting Prinses Wilhelmina Fonds. Het fonds zet zich in voor de strijd tegen...

PBC | Minder kerstverlichting door financiële moeilijkheden Aqualectra

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Omdat Aqualectra het financieel moeilijk heeft, zal het nutsbedrijf minder kerstverlichting verzorgen in de binnenstad, zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Maar de jaarlijkse kerstboom...

PBC | Help, Julies zorgcentrum moet verhuizen

Persbureau Curacao Julie’s zorgcentrum moet verhuizen. De staat van het huidige gebouw is zo slecht dat vijf oudjes die er verblijven eigenlijk geen menswaardig bestaan meer kunnen hebben....

PBC | Algemeen Pensioenfonds Curaçao organiseert kennissessie over pensioenhervorming

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao (APC) heeft onlangs in de aula van de University of Curaçao (UoC) een kennissessie gehouden over hervorming van het pensioenstelsel. Hoogleraar...
- Advertentie -