28 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 20:07

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Tweede Kamer wil gratis PCR-coronatest voor reizigers

- Advertentie -
De kosten van een coronatest in Nederland bij een commercieel bedrijf liggen nu tussen de 89 euro en 140 euro.

De Tweede Kamer in Nederland wil dat Nederlandse vakantiegangers die deze zomer naar het buitenland willen gaan en nog niet ingeënt zijn een gratis PCR-coronatest kunnen krijgen. Dat moet ook gelden voor reizigers naar Curaçao.

Het demissionaire kabinet van premier Mark Rutte voelt hier tot dusver niets voor. Tom van der Lee van GroenLinks vindt het standpunt van het kabinet “onbegrijpelijk” en “onaanvaardbaar”, zei hij in een debat met premier Mark Rutte. Als er geen gratis test komt, zijn de jongeren volgens Van der Lee de pineut en kunnen ze niet op vakantie naar het buitenland.

Andere partijen die een gratis test willen zijn in elk geval CDA, SP, Volt, ChristenUnie, PvdA en DENK. In andere EU-landen worden wel gratis PCR-testen aangeboden aan reizigers deze zomer.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei eerder het onwenselijk te vinden dat de belastingbetaler aan iemands vakantie meebetaalt. Hij denkt ook dat de prijs voor een PCR-test nog zal dalen. De kosten van een coronatest in Nederland bij een commercieel bedrijf liggen nu tussen de 89 euro en 140 euro.

- Advertentie -

Premier Rutte zei in het debat woensdag dat het kabinet zich nog moet beraden over de gratis PCR-testen voor vakantiegangers. Minister De Jonge zou daarover over twee weken meer duidelijkheid geven

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

5 reacties

 1. @ Robert. Jammer deze gedachtengang. Dus iemand die om medische redenen niet geprikt kan worden is associaal en onverantwoord. Iemand die uit religieus oogpunt niet geprikt wil worden is associaal en onverantwoord. Iemand die vanuit zijn eigen bezwaren niet geprikt wil worden is associaal en onverantwoord. Een ieder die voor januari 2021 heeft geleefd en dus niet geprikt is, is associaal en onverantwoord.

  Zeer jammer om te zien hoe binnen iets meer dan 1 jaar er een groep is die andere mensen wil opleggen hoe ze moeten leven en willen dwingen om iets in hun lichaam te laten spuiten. Opgehitst en voorgelogen door de politiek, media en zogenaamde experts. Zelf nadenken doet niemand meer. AntiBACTERIELE zeep en antiBACTERIELE desinfecterende middelen worden ingezet en niet nadenkende schapen zien het als wondermiddel en roepen dat de regering zo goed voor hun zorgt. Er wordt geroepen dat er 1 meter, daarna 1,5 meter en nu 2 meter afstand moet worden gehouden, zonder uitleg waarom dat zou helpen. Maar weer doet gans niet nadenkenden braaf wat hun opgedragen wordt. Er komen “tests” voor iets waar al die tijd is van beweerd dat er niks over bekend is. En gedwee staat een ieder in de rij. Overdag krioelen mensen over elkaar heen in de supermarkten, maar ‘s avonds zitten ze met de gordijnen dicht braafjes binnen. Waarom? Omdat de overheid dat zegt en omdat de “experts” dat roepen. Mensen houden kleinkinderen, oma en opa en andere familieleden buiten de deur. Waarom? Omdat de overheid dat zegt en omdat de “experts” dat roepen. Zelf nadenken en afwegingen maken zit er niet meer bij. Een ieder loopt te blaten over “De R moet omlaag”, “de ziekenhuizen kunnen de druk niet meer aan”, “mensen houden zich niet aan de regels daarom helpen geen van de ondoordachte verzinsels van de politiek en experts”, maar hebben allang de basisbegrippen van een virus uit het oog verlorren. Eerst waren er rampscenarios dat mensen massaal dood zouden neervallen. Dat gebeurde niet. Toen waren er rampscenarios dat velen massaal ziek zouden worden. Dat gebeurde niet. Daarna waren er rampscenarios dat er velen zouden overlijden. Dat gebeurde niet. En uiteindelijk werd er maar gezegd dat de zorg de druk niet aankon. Dezelfde zorg waar decenia lang op is bezuinigd en beknibbeld. En zie, de schapen roepen “zie je wel dat het een zeer gevaarlijk virus is”. En nu met het prikken roepen hun “een ieder die niet geprikt wil worden is automatisch besmet en een gevaar”. Terwijl allang bekend is dat het prikje niet helpt tegen besmettingen. Zeer jammer dit

 2. @Robert. Het is niet asociaal als sommige mensen al 1 jaar wachten op de vaccinatie. In Nederland hebben ze tot nu vooral mensen gevaccineerd die al in een bejaardenhuis of verpleeghuis liggen. De doelgroep reizigers nog niet. Zorg erdan eerst voor dat iedereen een vaccine kon krijgen.

 3. Wie is gevaccineerd mag met vakantie. Wie niet; laten betalen voor de Pcr. Tog? A sociaal en onverantwoord gedrag mag nooit worden beloond

 4. @Loes zegt: “…Binnen loop je een 20 keer hoger risico om besmet te worden dan buiten. Lockdowns maakten dingen dus alleen maar erger. Normale maskertjes helpen niet…”

  Je snapt het niet. Het doel van een lockdown is niet dat de mensen binnen blijven in hun eigen huis. Het doel is dat ze niet in contact met andere komen. Dat je daarvoor het beste binnen kunnen blijven is het gevolg. Niet het doel.

 5. Ja ja. Gesponseerd op vakantie.
  De politiek voelt de bui al hangen.

  Corona is nu toch air born en fijne druppeltjes…
  Binnen loop je een 20 keer hoger risico om besmet te worden dan buiten. Lockdowns maakten dingen dus alleen maar erger. Normale maskertjes helpen niet.
  Mensenrechten werden letterlijk omgebogen. Noodverordeningen die golden voor rampen zoals watersnood werden misbruikt.

  Wat die Drs. biofarmacie Salsa leraar. zei over aerosolen werd belachelijk gemaakt en zelfs rechters werden onder druk gezet bij zijn zaken. Maar hij had wel gelijk dus.

  Vaccinatie is leuk maar houd niks tegen je wordt hopelijk wel minder ziek als je besmet raakt.
  Vaccinatie en Lock downs zorgen wel voor meer virus versies en je moet blijven prikken.

  Tegen houden. Nee dus. Zelfs Australië die zichzelf op slot houdt krijgt als het open gaat weer de volle laag en dan van alle versies.
  Met deze vaccinaties wil gevaccineerd niet zeggen dat je het virus niet kan krijgen of kan overbrengen.

  Deze type virussen muteren snel en het gaat gewoon verder maar je merkt er veel minder van. Totdat versie xxx komt net als met griep elke 2 jaar. En dan is het eigenlijk ook zoals het al tientallen jaren was toen nog zonder de aandacht van de wereld.

  De politiek wist dat allemaal wel want die virologen zijn ook niet gek. Die wisten dat ook. Er was niks nieuws. Maar na de eerste Sars paniek “maatregelen” konden ze niet meer teug.

  “Awor ta mi ora” zullen ze gedacht hebben. Grote woorden politici en publieke personen worden legendes in rampen en oorlogstijd. Churchill de held in de oorlog maar werd direct erna geschoven. Giuliani de held van 911, naar de corrupte adviseur van Trump.

  Als ik Gerstenbloed was zou ik nu snel afscheid nemen van de media want mooier wordt t niet, zodra we ons gaan realiseren dat er meer mensen zijn beschadigd door een gesloten Curaçao en hospitaal dan door Corona.
  Zeker als je kijkt naar welke personen het betreft.
  Die “oorlog” was al verloren voordat het begon. En alles is alleen maar erger gemaakt.

  Maar he we vechten nu voor de burgers voor een gratis Pcr tests en een document dat je vrijlaat reizen in een gebied waar je dat altijd al mocht.

  De komende jaren moeten de belastingen omhoog. Bij ons is het al de OB… De zwaarste belasting.
  Nou Nederland mag een beetje goedkoper op vakantie uit eigen zak, maar de rekening komt nog.

  Wat een Corona hypocrieten.

  Hier brullen ze over plan B, zonder in te zien dat als Nederland na de vakantie weer vrij is en wakker wordt, de Plantillen ongeveer als laatste op de lijst staan van “hun” plannen.

  Dus Cura-saus politiek wees verstandig en regel dingen snel.
  Van een kale kip kan je niet plukken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -