29 C
Willemstad
• donderdag 29 september 2022

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

ParadiseFM | “Sexy geklede meisjes lokken grensoverschrijdend gedrag van jongens uit”

De campagne ‘Sendé….ta konsiente! is terug van weggeweest. Verschillende organisaties hebben de handen ineengeslagen met als doel jongeren tussen 10 en 24 jaar normen en waarden bij te brengen in het kader van criminaliteitspreventie.

Vertegenwoordigers van onder andere het OM, de politie, Stichting AJJC en FMA zullen lezingen gaan geven op scholen. Tijdens deze lezingen worden diverse thema’s behandeld, waaronder seksualiteit, alcohol, drugs, agressiviteit en peer pressure.

Otmara Rondei van het Korps Politie Curaçao en Matthijs Doornbos van AJJC vertelden gisteren hierover in het programma ‘Reer in het Verkeer’. Daarin kwam ook naar voren dat meisjes moeten letten op wat ze aantrekken. Sexy kleding kan namelijk ongewenste betasting uitlokken, zegt het KPC.

Vandaar deze stelling op Internationale Vrouwendag: sexy geklede meisjes lokken grensoverschrijdend gedrag van jongens uit. Wat vind jij?

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

15 reacties

 1. Ongelovelijk hoe naief mensen reageren. Neen het is niet verstandig om als meid in je blote of halfblote reet rondt te lopen. Het trekt de verkeerde aandacht. Dezelfde naieve mensen zullen ook een lammetje in een leeuwenkuil plaatsen en verbaasd zijn als het opgevreten wordt

 2. Op Korsou is kennelijk alles mogelijk: onder de dekmantel van voorlichting de jeugd wijsmaken dat slachtoffers de schuldigen zijn! Stelletje 1-celligen amoeben.

 3. Sexy gekleed is wat anders dan je hele hebben en houden bloot te stellen.
  Op het strand trek je een bikini aan maar als jij aan het winkelen bent of je gaat boodschappen doen hoef niet iedereen een blote kont of hangende tieten te zien.
  Omdat jij zonodig bijna naakt rond wilt lopen in een veels te kort rokje of topje.
  Voorkomen is beter dan verkracht te worden. De pijn is veel erger dan fatsoenlijke kleding te dragen. Sexy is wat anders en ordinair (naakt) gekleed ook.

 4. Het is ongelofelijk dat 2 ” voorlichting instanties” die lessen over het thema willen geven uitgaan van de standpunt dat de kleding die meiden dragen, bij de jongens grensoverschrijdende gedrag uitlokken. Iedereen, ook de meiden, mogen dragen wat ze mooi vinden en daarover heeft niemand iets te zeggen. Het feit dat een vrouw sexy kleding draagt is GEEN vrijbrief voor geen enige man om ze aan te raken, aan te tasten, zelf aan te spreken. De vrouwen doen dat ook niet met leuke mannen. Als wij accepteren dat mensen als deze ” opvoeders” ons breinwashen en de fout op de meiden’s manier van zich te kleden leggen dan zijn deze ” voorlichters” niet goed bezig en zijn ze niet in staat om iemand de les te leren. Hoe durfen ze?!

 5. Absurde campagne en dat voor de 21 e eeuw. Vast en zeker er. Idee van de kerken hier.
  Het zou me wat worden zeg als de overheid gaat bepalen wat je moet dragen.
  Inderdaad zolang opa, pa en vriendje ma zich vergrijpen aan kinderen is er iets echt goed fout!

 6. Hoe vaak horen we dat het vriendje van de moeder zich aan de dochter des huizes heeft vergrepen? Vaak is het zo dat moeder met Jan en Allemaal slaapt en dan nog vriendjes alleen met dochterlief thuislaat.

 7. Iemand van het KPC is wel de laatste persoon die het moet hebben over zedelijk en normatief gedrag. De stelling luidt eigenlijk: meisje is direct verantwoordelijk voor gedrag jongen via haar kleding. In het KPC zullen er velen zijn die er zo over denken. Het zijn niet de snuggerste die daar zitten, of in elk geval zeer eilands. Het is de typische mentaliteit van het kaliber die je helaas ook in veel politieke partijen aantreft. Zeg maar gerust: Primaten mentaliteit.

 8. Als ik mijn voordeur open heb staan betekent dat niet dat ik wil dat mijn huis wordt leeggehaald.
  Als de muur rond je erf zo laag is dat je er zonder veel moeite overheen komt is dat geen open uitnodiging om mijn erf te verkennen.

 9. Wat een logica, als je een Kia Picanto koopt is het begrijpelijk dat hij wordt gestolen.
  Als je je auto bij directors Bay parkeert wordt hij open gebroken.
  Als je in een groot huis woont wordt er bij je ingebroken of wordt je overvallen.
  Heel normaal.
  Moet je maar “maatregelen” nemen.
  Gaan de daders dat via de advocaat dan ook ventileren?
  De zelfde logica kan je dan ook loslaten op onze bestuurders; zij zijn “inverlijding” gebracht door hun functie en hun voorgangers deden het ook. Het is dus normaal en normaal is niet strafbaar.
  Nee het is niet normaal en wel strafbaar zo simpel is het.

 10. 3 links deugende, maar vooral naïeve reacties. Men kan doen en laten wat men wil, de natuur kun je niet tegen houden. Indien een damita zich sexy kleed dan zal ze flink aandacht krijgen van de heren. De heren hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen, sex met het meisje. De benadering zal verschillen. Er zullen heren tussen zitten die flirten en er zullen heren tussen zitten die verder proberen te gaan tot aan schaamteloos haar billen vastpakken toe. Een welgemikte trap tussen de benen van zo een heerschap die dat doet, zal hem duidelijk maken dat dat niet de modus operandi dient te zijn. Edoch, in mijn bijna 50 jaar op deze aarde heb ik met eigen ogen mogen zien dat er gevallen zijn dat heren die zich keurig inhouden en flirten en de damitanan decent behandelen, het nakijken hebben als Junny di Pariba met zijn slinkse en in vele ogen niet vrouw vriendelijke wijze de dame wegkaapt. Dat maakt het zo verdomd moeilijk voor de rest. Wat mij verder opvalt is dat het vaak de onverzorgde, lelijke en griezelige figuren zijn die dit gedrag ten toon spreiden en vaak ook de gedachte hebben dat zij gods gift to women zijn. Dus helaas mensen de werkelijkheid is dat wij nog niet in een samenleving zijn waar sexy kleden geen grensoverschrijdend gedrag uitlokt. Die jongens die zien een prooi en ja dat ligt aan die jongens hun gedrag zelf. Maar als een lammetje de leeuwenkuil inloopt dan ligt het ook niet aan het lammetje dat hij opgevreten wordt, maar helaas is het binnenwandelen van de leeuwenkuil de aanzet daarvan. Wel jammer want ik mag graag naar een sexy geklede dametje kijken, maar zoals met alles verpesten lieden het voor de rest. Verder een tip voor de dames, koop een stroomstootwapen of peperspray, ik weet zeker dat die NEE dan wel goed overkomt. Een internationale vrouwendag zal je niet beschermen in ieder geval.

 11. Alweer zo’n voorbeeld van ‘victim-blaming’. In plaats van dat macho-cultuur aanpakken, gaat men nu de schuld bij de dames neerleggen. #bah

 12. Uitgerekend op Internationale Vrouwendag gaan deze instanties de meisjes voorschrijven wat ze wel of niet mogen dragen? Te sexy? Eigen schuld dikke bult?
  “Sexy geklede meisjes lokken grensoverschrijdend gedrag van jongens uit” Hoe durf je dit als stelling te poneren?

  Het is NOOIT de schuld van meisjes/vrouwen als jongens/mannen grensoverschrijdend gedrag vertonen! Ga daar maar eens voorlichting over geven!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -