27 C
Willemstad
• zaterdag 26 november 2022

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG besluit | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, November 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, November 23, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

ParadiseFM | RvM ontbindt contract met dochter voormalige minister van Financiën

Financien department onder MinFin Kenneth Gijsbertha met dochter Vanessa Gijsbertha linksboven

De Raad van ministers heeft het contract met het bedrijf van de dochter van voormalig minister van Financiën Kenneth Gijsbertha ontbonden. Zo schrijft de Amigoe. Het contract met Gijsbertha’s dochter was omstreden.

Vanessa Gijsbertha werd als consultant via haar eigen adviesbureau ingehuurd om het belastingstelsel te herzien. Daarvoor kreeg zij een vergoeding van 23 duizend gulden per maand.

Van mei 2017 tot en met mei 2021 werkte ze als kabinetsmedewerker van haar vader, aldus de Amigoe.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

32 reacties

 1. Ik geloof niet dat deze vacature ooit bij Cbcs publiek geplaatst is.

  Nog grappiger is dat Vanessa al 4 jaar lang als personelijke medewerker van haar vader dit had moeten oplossen. Of wellicht daarvoor toen ze voor BearingPoint werkte en zoals we weten is Bearingpoint de huisconsultant voor Min Financien en Belastingdienst. En blijkbaar is er niets opgelost dat Vanessa weer moest worden ingehuurd.

 2. Kijk aan, @John Bash ook weer een keer uit de mottenballen gekropen. Ook zelden iets inhoudelijks te melden, eerlijk gezegd.

  Bij het gros vergeleken hier ben ik idd nog niet zo lang van moeders vandaan, 42.
  Maar alle gekheid op de bekende stok, ik zag de uitdraai op facebook langskomen. Zal hem naar de redactie versturen maar weet niet of het geplaatst kan worden.

 3. What about Stanley Betrian c.s…..

  Koploper Consultant bij Gobiernu…daar is Vanessa nog niks bij……

  Een alghele aanpak om dit consultantvirus te bestrijden is vereist…

 4. iedereen heeft recht op zijn of haar mening!
  Maar laten we mét elkaar de pijlen vooral op ordinaire egoïstische boeven als de figuur op de foto (naast zijn dochter) blijven richten ipv op elkaar!

  Dit ordinair en schaamteloos en met bakken weggraaien van schaars belastingeld, terwijl 30% van de bevolking door ydk vrijwilligers en Nederland in leven worden gehouden, is anno 2021 ONACCEPTABEL!

  AMBTELIJKE CORRUPTIE EN OPLICHTING VAN GIJSBERTHA! Waarom wordt hij niet vervolgd?
  WAAROM DOET “O.M” NIETS, WAAROM dOET PARLEMENT NIETS, WAAROM WORDT DIT GEWOON GEVONDEN?

  De laagste soort politici zijn politici als o.a. gijsbertha!

  Helaas doen de meeste politici dit.
  Ook in het huidige kabinet waarvan door sommige figuren in vorige kabinetten reeds bewezen is dat ze net zulke ordinaire rovers en vriendjesbevoordelers zijn.

  Makaku, ta ku bakoba bo tin ku kohé!
  Dus …één tros bananen op fòrti plein is genoeg! LOL

 5. …..”Ik geloof niet dat deze vacature ooit bij Cbcs publiek geplaatst is”…..

  @Curaçao Revisited!
  Deze vacatures worden waarschijnlijk direct naar de mailbox van de f&f kandidaten gestuurd!

  Vergeet niet dat de vader van deze budgetlastige burgers prominent lid of zelfs oprichter was van man shushi.

 6. @William: ooh, ik zie dat ik al niet meer hoef te reageren.

  Maar toch: doe eens aan bronvermelding of laat dat papiertje zien i.p.v. hier wat te roeptoeteren om stemming te maken.

 7. @William. Het wordt tijd dat je eens een keer tegen kritiek cq tegenspraak kan. Want het blijkt elke weer dat jou gezegdes wet zijn. Je lijkt wel een moeders kindje.

 8. @william kunt u ook eens inhoudelijk een reactie geven in plaats van verwijzingen naar circus artiesten of boodschappentassen?

 9. Goed opgemerkt knoek koe wie er naast Gijsbertha staat. Ik geloof niet dat deze vacature ooit bij Cbcs publiek geplaatst is

 10. Het bezorgen van een job met een top salaris voor dochterlief betekent m.i dat vader Gijsbertha zich schuldig heeft gemaakt aan immorele corruptie!
  illegaal of immoreel: het blijft CORRUPTIE!
  Het belastinggeld opgebracht door de hardwerkende bevolking ging naar zijn dochter en hij liet de bevolking bloeden!
  Wees trots op jezelf Gijsbertha!

 11. En… er zal wel een compensate som in het spel zijn en/of een forse ontslagvergoeding.
  Welk vriendje gaan we nu deze functie geven, want al dan niet gecreëerde functies laten vervallen waar iemand van kan profiteren is een doodzonde in onze cultura.

 12. ….”Het is niks, wordt nooit wat en blijft elkaars zakken vullen. Waar blijft het Cft, d Rijksministerraad, het CBCS en het OM? Dit is je reinste volksverlakkerij. Bah….”…

  Idd @Django! Het schaamteloze gemak waarmee dit gedaan wordt!
  En maar afvragen waarom er nooit geld ergens voor is terwijl het aan de f&f met bakken uitgegeven wordt.

  Van de CBCS hoef je niet al veel te verwachten! Kijk maar wie er knuffelig naast Gijsbertha staat!
  Gijsbertha heeft Ook mooi baantjes geregeld voor de hele familie van die persoon!
  Lastig! Het blijft lastig!

 13. Helaas is het in de praktijk vaak zo dat de regerende partij de begunstigden van de snoepbaantjes van de vorige regering er uit gooien om er vervolgens hun eigen mensen neer te zetten voor het zelfde bedrag of meer!

 14. Goed zo!!!!
  Kabinetsmedewerker dus voor de grootste f&f Nepotist Gijsbertha!
  Die moeten na 4 jaar toch weg?
  Maar niet de dochter van de minister!
  Die kreeg nog even 3 jaar 23.000 p.m. mee!
  En zo regelen ze allemaal post regeringsperiode inkomen!

 15. In feite heeft dit kabinet tegen de dochter van Gijsberta gezegd, “‘Bai Flit”. Op zich lijkt het kleine kinderen die elkaar pesten met speelgoed afpakken. Het speelgoed in dit geval is het gemeenschapsgeld. Over 4 jaar zullen we weten hoeveel alle nieuwe medewerkers en promoties van medewerkers tijdens dit kabinet van MFK en PNP de staatskist gekost heeft.

 16. En er is alweer ‘n nieuwe job voor haar in petto en wel van Cooper mfk, die zelf zijn werk heeft nagelaten te doen vreemd toch. En Gijsbertus heeft indertijd het 1 mljn per jaar voor degeus geaccordeerd. Addertje,’s onder het gras.

 17. “……. ingehuurd om het belastingstelsel te herzien.” Iedereen weet dat het misloopt bij de inning van de belastinggelden!! Dus, “herzien van belastingstelsel” is een loze opdracht, is dus een cash-machine voor “Friends & Family”.

 18. Dit geval van Vanessa is niet enigste geval op deze crim, het barst er van, zie 300 MFK figuren en nu weer 45 figuren aangesteld door Pik Pisas die niks nada een betekenis kunnen zijn voor deze crim, 345 die gemiddeld 6000,00 florijnen per maand ontvangen voor niks doen is toch een kosten post van fl 207.000,00 pm. En Knops had nog wel Pik de opdracht gegeven om te gaan knippen 25% en 15% in het ambtenaren personeel, of niet Pik staat toch in het COHO contrakt om geld te krijgen van de Nederlandse belastingbetaler, er is nog geen moer van het COHO terecht gekomen het regerings tuig verdient nog steeds het zelfde.

 19. Schaamteloos zijn ze , schaamteloos .
  Nos dushi hendenan , nos bon yunan di korsow .
  Vergoeding van 23 duizend gulden voor wat .
  Opsluiten en terug betalen en gooi die sleutel maar weg .
  Maar ja nos mes por .

 20. Mooi, goed voorbeeld doet volgen. Er zijn waarschijnlijk meer van dit soort dubieuze aanstellingen gedaan door de vorige regering
  Regering: graag haar hele adviesbureau in de ban en dit spelletje niet herhalen met nieuwe personen.

 21. Slimme zet van de Raad. Te triest voor woorden dat ieder kabinet het presteert om nepotisme tot gemeengoed te beschouwen. Het is niks, wordt nooit wat en blijft elkaars zakken vullen. Waar blijft het Cft, d Rijksministerraad, het CBCS en het OM? Dit is je reinste volksverlakkerij. Bah….
  Waar zijn de zogenoemde ‘boddybags van Wiels” om deze Gijsbertha-clan in op te bergen? Weet het volk dat hun armoede vooral het gevolg is van hun eigen keuzes? Jammer dat Nederland geen ‘cohones’ heeft om dit soort gedrag aan te pakken op personen op voorhand uit te sluiten van deelname aan een regering. Zijn we nou toch echt van de pot gerukt hier?

 22. Goed zo: dan leert Vanessa ook eens dat de meeste mensen gewoon keihard moeten werken voor een baan te krijgen en behouden

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -